Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Τουρκία - Ψήφισμα κόλαφος από το ευρωκοινοβούλιο


Όχι μόνον να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας, αλλά και να σταματήσει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της χώρας μας από τα μαχητικά της αεροσκάφη, καλεί την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του που εγκρίθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Στο ψήφισμα, (που αποτελεί προϊόν άψογης συνεργασίας της Λευκωσίας με την Αθήνα, αλλά και με ευρωβουλευτές άλλων χωρών) καλεί επίσης την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Την καλεί επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις μειονότητες και μόνον όταν γίνουν όλα αυτά τότε θα υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις της με την Ευρώπη.

Πρόκειται, όπως σχολιάστηκε, από τους ευρωβουλευτές, για ένα ψήφισμα κόλαφο για την Τουρκία. Η περυσινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούσε την Τουρκία να υπογράψει και να κυρώσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ενώ άλλα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου καλούσαν την Άγκυρα να επιστρέψει την Αμμόχωστο στην Κυπριακή Δημοκρατία και στους κατοίκους της.

Αυτή τη φορά ωστόσο το Ευρωκοινοβούλιο θέτει ως προϋπόθεση για την ώθηση των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας την τήρηση των παραπάνω όρων.

Ευρωβουλευτές επικρίνουν επίσης τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και καλούν την Άγκυρα να αναλάβει δράσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Ίμβρο και την Τένεδο.

Την ίδια ώρα στη Λευκωσία χωρίς αποτέλεσμα υπήρξε η συνάντηση του Προέδρου κ. Δ. Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου με θέμα το περιουσιακό, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα κεφάλαια του Κυπριακού. Ίσως η συνάντηση αυτή των δύο ηγετών να είναι και η τελευταία στις απευθείας συνομιλίες, τις οποίες το κατοχικό καθεστώς και η Άγκυρα τορπιλίζουν: «από εδώ και πέρα φαίνεται ότι ο λόγος ανήκει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε αντίθετος με τη σύγκλιση διεθνούς διασκέψεως για το Κυπριακό, λέγοντας ότι δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο, αφού τίποτα από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι δύο ηγέτες ενώπιον του γ.γ. του ΟΗΕ δεν έχουν υλοποιηθεί. Προειδοποίησε πάντως ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να δεχθεί άνοιγμα κεφαλαίων στην προενταξιακή πορεία της Τουρκίας την ώρα που η Τουρκία δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

By: John

Πηγή

Γερμανία - Στο 7,2% η ανεργία


Στο 7,2% περιορίστηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Γερμανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας.
Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Φεβρουάριο ήταν 7,4%, ενώ τον Μάρτιο του 2011 ήταν 7,6%.
Οι άνεργοι στην Γερμανία υπολογίζονται στα τρία εκατομμύρια, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος για τον μήνα Μάρτιο τα τελευταία 20 χρόνια.
«Η τρέχουσα οικονομική κρίση μόλις που αγγίζει την αγορά εργασίας», εκτιμά ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε και προσθέτει ότι η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

By: John

Πηγή

Ισπανία - Η λιτότητα βάζει φωτιά


Σε γενική απεργία και μαζικές διαδηλώσεις προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στην Ισπανία μία ημέρα προτού η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι παρουσιάσει νέο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο «μιας πολύ, πολύ αυστηρής λιτότητας» για το 2012, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Τα ισπανικά συνδικάτα κήρυξαν την απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μεγάλων αλλαγών στον εργασιακό τομέα στη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος, που δεν έχει συμπληρώσει ακόμα 100 ημέρες στην εξουσία, έχει δηλώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει και θα συγκρουστεί με τα συνδικάτα.
Πολλά εργοστάσια σε όλη την Ισπανία παρέμειναν κλειστά, ο δημόσιος τομέας παρέλυσε ενώ πραγματοποιήθηκαν λίγα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς - μόλις το 30%. Η κύρια αεροπορική εταιρεία, η Iberia, ακύρωσε το 65% των πτήσεών της. Διαδηλώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ισπανών πραγματοποιήθηκαν στην Μαδρίτη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με τους συμμετέχοντες να ζητούν «μια κίνηση» από την κυβέρνηση ότι θα εξετάσει το θέμα των μεταρρυθμίσεων, προειδοποιώντας όμως ότι εάν αυτό δεν συμβεί, θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις στον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας διευκολύνουν τις απολύσεις, παγώνουν τους μισθούς, αλλάζουν πολλά στον δημόσιο τομέα και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.
Η Ισπανία κλείνει τη δεύτερη χρονιά σε ύφεση και πολλοί αναλυτές προβλέπουν πως άλλο ένα εκατομμύριο πολίτες θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων που ξεπερνούν ήδη τα 5 εκατομμύρια. Η κυβέρνηση Ραχόι έχει προχωρήσει ήδη σε περικοπές ύψους 15 δισ. ευρώ αλλά υπολογίζεται ότι θα χρειασθεί να περικόψει πολλά ακόμα, κάτι που αναμένεται να γίνει κυρίως στους τομείς της περίθαλψης και της παιδείας. Οπως έγραψε η ισπανική εφημερίδα «El Pais», η ΕΕ ζητά από την Ισπανία πολύ μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι στην Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. «Δεν υπάρχει συγκρίσιμη προσαρμογή στη σύγχρονη οικονομική ιστορία», ανέφερε το δημοσίευμα.
Η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν καθολική, τα συνδικάτα που την διοργάνωσαν πάντως ανακοίνωσαν ότι έφθασε το 77%. Ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Εργατών Κάντιντο Μέντεζ διευκρίνισε ότι στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών η συμμετοχή έφθασε στο 97%. «Η απεργία ήταν απόλυτα επιτυχημένη», τόνισε. Τα εργοστάσια της Renault, της Seat, της Volkswagen και της Ford σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας παρέμειναν κλειστά καθώς και πολλές άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

By: John


Πηγή

Ιταλία - Αυτοπυρπολήθηκαν μπροστά στην εφορία


Δύο άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν στην Ιταλία λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Ο ένας άνδρας, ηλικίας 58 ετών, αυτοπυρπολήθηκε προχθές μπροστά από την υπηρεσία είσπραξης φόρων στην Μπολόνια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Ο 58χρονος ήταν οικοδόμος, όμως την τελευταία περίοδο που είχε μείνει άνεργος άνοιξε μια μικρή εταιρεία. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε ειδοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών ότι είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 105.000 ευρώ. Σε τρεις επιστολές που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του μετά την αυτοπυρπόλησή του έγραφε: «Είμαι ένας άνθρωπος που πλήρωνε πάντα τους φόρους του. Τώρα όμως δεν αντέχω άλλο». Χθες το πρωί στη Βερόνα, ένας άλλος οικοδόμος, 17 ετών, μετανάστης από το Μαρόκο, επίσης αυτοπυρπολήθηκε, επειδή δεν μπορούσε να ζήσει μια και είχε να πληρωθεί από τον Νοέμβριο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή καθώς φέρει εγκαύματα στο κεφάλι του και στα πόδια.

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Κοντός ψαλμός αλληλούια

By: John


Πηγή

Video - Έλληνες φοιτητές τα "έψαλαν" στον Τόμσεν


"Είστε στην Ελλάδα δύο χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό το ελληνικό χρέος από 110% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε στο 160%", φώναξε έλληνας φοιτητής προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, στη διάρκεια ομιλίας του στο LSE.

Συγκεκριμένα, και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή των ομιλητών με διαμαρτυρόμενους φοιτητές, Έλληνες που διαμένουν στο Λονδίνο κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα, όπου διεξάγετο εκδήλωση με θέμα τη "συνταγή" της τρόικας στο ελληνικό πρόβλημα και πως μπορεί να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Οι έλληνες φοιτητές, που κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα, αποδοκίμασαν τον κ. Τόμσεν, ο οποίος στην ομιλία του επέμεινε στο δόγμα της "βαλκανοποίησης" των μισθών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, την ώρα που ο κ. Τόμσεν ολοκλήρωνε την ομιλία του, ένας φοιτητής του φώναξε ότι "μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό χρέος έχει εκτοξευθεί".

Παράλληλα, μερίδα φοιτητών που βρισκόταν στην αίθουσα άρχισε να γιουχάρει τον εκ των επικεφαλής της τρόικας.

Ο κ. Τόμσεν εμφανίστηκε ενοχλημένος, ωστόσο λίγο μετά αναχώρησε χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι έξω από την αίθουσα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές που ανάρτησαν πανό εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτηση τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα λιτότητας.
By: John

Πηγή

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Facebook: Μετά το «like» ήρθε το «hate»


Μετά τους αμέτρητους «φίλους» και τα εκατοντάδες like που μπορούμε να κάνουμε μέσα σε μια μέρα σε σελίδες, αναρτήσεις και φωτογραφίες που μας αρέσουν στο Facebook, έφτασε η ώρα να μπορούμε να δηλώσουμε και τι δεν μας αρέσει ή ποιος δεν είναι φίλος μας…
Χάρη στη νέα εφαρμογή EnemyGraph οι χρήστες του Facebook αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να καταχωρούν οποιονδήποτε ή ο,τιδήποτε μισητό για αυτούς στη λίστα των εχθρών τους!
Στη λίστα σας μπορείτε να συμπεριλάβετε όποιο πρόσωπο, προϊόν, εταιρεία ή ομάδα αντιπαθείτε με την προϋπόθεση ότι έχει παρουσία στο Facebook. Οι εχθροί σας είναι ορατοί στους υπόλοιπους χρήστες της εφαρμογής.
Πίσω από τη δημιουργία του EnemyGraph βρίσκεται ο καθηγητής Dean Terry του University of Dallas ο οποίος προβλέπει ότι η Facebook θα φροντίσει πολύ σύντομα να εξαφανίσει την εφαρμογή του. Όσο για τη βαρύτητα της λέξης “Εχθροί”, ισχυρίζεται ότι είναι ισάξια με την αντίστοιχη των “Φίλων” του κοινωνικού δικτύου.

By: John

Πηγή

Έλληνας εκπαιδευτικός βραβεύτηκε από την Microsoft!


Σημαντική διάκριση πέτυχε Έλληνας εκπαιδευτικός από τον Πειραιά, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” 2012 της Microsoft. Η εκδήλωση διεξήχθη στη Λισαβόνα, συγκεντρώνοντας 250 εκπαιδευτικούς από περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Δημήτρης Ράμμος από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά κέρδισε τη δεύτερη αναπληρωματική θέση στην κατηγορία Knowledge Building για το project “Διαδραστική Γεωμετρία”. Το project αυτό αποτελεί μια διαφοροποιημένη διδακτική προσέγγιση συγκεκριμένων εννοιών της Γεωμετρίας. Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν τη θεωρία των εννοιών αυτών, δημιουργώντας και προβάλλοντας τραγούδια, βίντεο, εννοιολογικούς χάρτες και διαδραστικές παρουσιάσεις, αξιοποιώντας λύσεις και εργαλεία της τεχνολογίας. Κερδίζοντας τη συγκεκριμένη διάκριση, ο κ. Ράμμος εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” της Microsoft, το οποίο θα λάβει χώρα φέτος το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Η πανευρωπαϊκή διοργάνωση της Microsoft για την εκπαίδευση φιλοξένησε πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι είχαν πρώτα διακριθεί στις αντίστοιχες τοπικές διοργανώσεις στη χώρα τους. Στο φετινό Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” βραβεύτηκαν συνολικά 24 καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας από τις 81 συνολικά συμμετοχές, οι οποίες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από 30 ειδικούς.

By: John

Πηγή

Δασκαλόπουλος: "πειραματόζωο" η Ελλάδα


Η Ελλάδα έγινε “πειραματόζωο¨. Την επισήμανση αυτή έκανε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μέτρα της τρόικας κατέστρεψαν τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε πως “ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε προς ένα ευρύτερο όραμα, προς μία νέα υπόσχεση προς τους πολίτες”.
Και κατέληξε «Αυτό που πρέπει να κάνει, λοιπόν, η Ευρώπη, όχι για την Ελλάδα αλλά για τον εαυτό της, είναι να αντιμετωπίσει το κοινό πρόβλημα. Οι αγορές δείχνουν με τη στάση τους ότι δεν είναι μόνο Ελληνικό το πρόβλημα».

By: John

Πηγή

"Μαϊμούδες ανάπηροι", αλλά θα πληρωθούν κανονικά...


Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα περίπου 37.000 άτομα που έπαιρναν προνοιακά επιδόματα και δεν προσήλθαν να απογραφούν, θα πληρωθούν κανονικά στο τέλος του μήνα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διασταυρώσεις.

Το πρόβλημα είναι γραφειοκρατικό και ενδεικτικό των αγκυλώσεων της δημόσιας διοίκησης.

Καθώς ο κρατικός μηχανισμός δεν στάθηκε ικανός να ξεχωρίσει εγκαίρως την "ήρα από το στάρι", θα πληρωθούν όλοι όσοι εμφανίζονται ως δικαιούχοι: κανονικοί ανάπηροι, αλλά και αυτοί με τις ψευδείς βεβαιώσεις.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, παραδέχτηκε ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι σχετικοί κατάλογοι των δήμων και τα επιδόματα θα καταβληθούν βάσει όσων ίσχυαν ως σήμερα.
Πρόσθεσε ότι τα χρήματα που θα καταβληθούν θα αφορούν στον Ιανουάριο και στον Φεβρουάριο.

Η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου, ωστόσο, σύμφωνα με τον υφυπουργό, η διαδικασία των διασταυρώσεων θα κρατήσει ακόμη ως και τρεις εβδομάδες.

By: John

Πηγή

Υπάρχει φυσικό αέριο νότια της Κρήτης


«Το κοίτασμα της Λεβαντίνης επεκτείνεται και στην Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της εταιρείας ερευνών "Ντέλεκ"

Ενεργειακός πυρετός... στη Μεσόγειο για τις έρευνες και την εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου τουλάχιστον 3,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ να επιδιώκουν το χτίσιμο συμμαχίας.
Την ίδια στιγμή ο Γκιντεόν Τάντμορ πρόεδρος της ισραηλινής εταιρίας ερευνών πετρελαίου «Ντέλεκ Ντρίλλινγκ» που εκμεταλλεύεται μαζί με την αμερικάνικη «Νόμπλ Ένερτζι» το «οικόπεδο 12» της Κύπρου, από την Αθήνα εξέφρασε τη βεβαιότητα ύπαρξης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη χώρα μας: «Το κοίτασμα της Λεβαντίνης επεκτείνεται και στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε το παρόν της εταιρίας του στις έρευνες που θα διεξαχθούν σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης μέρας του ενεργειακού συνεδρίου του «Economist», που διεξάγεται στη Βουλιαγμένη, με θέμα «Ενεργειακές Επενδύσεις – Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ – Ξανασχεδιάζοντας τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη», οι αρμόδιοι υπουργοί των τριών χωρών τόνισαν πως μπορούν να αποτελέσουν την τρίτη πηγή προμήθειας της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Ειδικότερα, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Ούζι Λαντάου εκτίμησε ότι «η λεκάνη της Μεσογείου περιλαμβάνει περισσότερα από 3,5 τρις. κ.μ. αερίου και το 40% αφορά το Ισραήλ. Η παρουσία τριών υπουργών στο συνέδριο υπογραμμίζει τη βούληση για συνεχιζόμενη συνεργασία». Μάλιστα ο κ. Λαντάου υπογράμμισε την αναγκαιότητα της μεταφοράς των ποσοτήτων αερίου των κοιτασμάτων του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Κύπρου είτε με την κατασκευή αγωγού είτε με σταθμούς υγροποιημένου αερίου (LNG).
Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι «σε λίγα χρόνια με βάση τα κοιτάσματα της Κύπρου, του Ισραήλ, κι ελπίζουμε και με τα δικά μας, θα μιλάμε για τον τρίτο διάδρομο ενέργειας προς την Ευρώπη, μετά από αυτόν του ρωσικού κι εκείνον του αζέρικου αερίου». Ο ίδιος εκτίμησε ότι στο τέλος του χρόνου ίσως και στην αρχή του 2013 θα πέσουν τα πρώτα γεωτρύπανα στα «οικόπεδα» των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατάκολου.
Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης τόνισε πως «η Ελλάδα και η Κύπρος ως μέλη της Ε.Ε. μπορούν να εγγυηθούν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της». Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ακόμη τις συζητήσεις που υπάρχουν με το Ισραήλ για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων, ενώ έκανε λόγο για θετικές ενδείξεις από το δεύτερο γύρο παραχωρήσεων «οικοπέδων» της χώρας του, με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαίου του 2012.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της χώρας μας για τις έρευνες υδρογονανθράκων είπε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης και σε τρεις με έξι μήνες θα υπάρχουν τα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, στις 2 Ιουλίου λήγει ο διαγωνισμός για τα τρία «οικόπεδα» και αμέσως μετά θα προκηρυχθεί νέος για την παραχώρηση 10 με 15 χερσαίων περιοχών προς έρευνες.

Χρυσός" υπάρχει στη Μεσόγειο και από την αξιοποίησή του μπορούν να έχουν οφέλη όλα τα κράτη της περιοχής, είπε ο Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα στην Ευρώπη και την Ασία, αναφερόμενος στα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο κ. Μόρνινγκσταρ μιλώντας στο συνέδριο του "Economist" συνέστησε στις κυβερνήσεις των χωρών να "κρατήσουν χαμηλούς τόνους χαμηλούς τόνους". Κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να "κοιτάξουν το συμφέρον τους, να κάνουν συζητήσεις και να βρουν λογικές λύσεις στα προβλήματα ώστε να επωφεληθούν όλοι. Διαφορετικά, όπως είπε, ο "χρυσός" που βρίσκεται στην περιοχή θα παραμείνει ανεκμετάλλευτος".
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κι έμπειρος στα ενεργειακά θέματα, επανέλαβε πως "η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες εντός της ΑΟΖ της, όπως και οι αμερικανικές εταιρίες να δραστηριοποιούνται στην περιοχή". Πρόσθεσε δε, ότι "τα έσοδα από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα πρέπει να μοιραστούν και στις δύο κοινότητες".
Τοποθετήθηκε και στο θέμα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, με έμφαση σε αυτούς που θα φέρουν το αζέρικο αέριο: "Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίζει κάθε αγωγό που θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη, αρκεί να περνά από τα κράτη των Βαλκανίων και να έχει τη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας για τη διέλευση μελλοντικών επιπλέον ποσοτήτων".

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: ΜΑΛΙΣΤΑ !!!!!!!!

By: John

Πηγή

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ενίσχυση 7,7 εκατ. ευρώ στα κόμματα για πειράματα !!!!!


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ !!!!!!!!!!!!!

Και όλα ξεκινάνε όταν οι υπουργοί των υπ. Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση και του υπ. Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, με κοινή απόφαση τους και στα πλαίσια ΧΑΧΑΧΑΧΑ της τακτικής χρηματοδότησης και οικονομικής τους ενίσχυσης στα πολιτικά κόμματα και όλα αυτά στα πλαίσια ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ τα ενισχύει με 7.720.000 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ

Για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς !!!!!!

ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !!!!!!!!

Το φτωχό μου μυαλό λέει ότι χρειάζονται, ΓΙΑΤΙ πως αλλιώς θα πειραματιστούν πάνω μας γιατί ΠΩΣ αλλιώς θα λένε σήκω και θα σηκωνόμαστε γιατί ΠΩΣ αλλιώς θα λένε χόρευε και θα χορεύουμε γιατί ΠΩΣ αλλιώς θα λένε ΣΚΑΣΕ γιατί θα πεθάνεις αν δεν φτωχύνεις και εμείς θα λέμε ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑΙ ....ΣΥΓΝΩΜΗ !!!!!

ΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!! και το ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ θα διανεμηθεί ως εξής: ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ, ΝΔ 2.429.469, ΚΚΕ 746.737, ΛΑΟΣ 622.748, ΣΥΡΙΖΑ 556.005, Οικολόγοι Πράσινοι 257.333.

By: GoGo

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή του Ε9


Ηλεκτρονικά θα υποβληθεί εφέτος το έντυπο Ε9 για τα ακίνητα που είχαν οι φορολογούμενοι στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Το Ε9 θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 31 Ιουλίου 2012 στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή στην περιουσιακή ή την οικογενειακή κατάσταση των φορολογουμένων, ενώ χθες το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην έκδοση απόφασης βάσει της οποίας καθορίζεται το νέο έντυπο Ε9 καθώς και των δικαιολογητών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτό.

Η δήλωση υποβάλλεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην εφορία σε δύο αντίτυπα και υπογράφεται από τον υπόχρεο και τη σύζυγο, εφόσον έχει ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, ή από τον πληρεξούσιο που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό.

By: John

Πηγή

Όταν... η τρόικα απολογήθηκε για τα δεινά μας στο Ευρωκοινοβούλιο!


Επί σειρά μηνών προσπάθησαν να το αποφύγουν. Τελικώς, χθες, οι τρεις επικεφαλής των δανειστών μας (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) απολογήθηκαν ενώπιον των ευρωβουλευτών για την αποτυχία της «συνταγής» του Μνημονίου. Εξηγήσεις, λοιπόν, για τη «συνταγή» που ακολουθείται στην περίπτωση της Ελλάδας ζήτησαν από τους εκπροσώπους της τρόικας, τα μέλη των επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη συμμετοχή των Ολι Ρεν, Γιοργκ Ασμουσεν και Πόουλ Τόμσεν.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που εφαρμόζεται, με τον επίτροπο Ολι Ρεν να δηλώνει ότι είναι ενθαρρυντικό το στοιχείο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει οι ελληνικές αρχές για την εφαρμογή του νέου Μνημονίου. Ο Γιοργκ Ασμουσεν, εκ μέρους της ΕΚΤ, τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα θα πετύχει μόνον εφόσον εφαρμοστεί κατά 100%! Και με ρεαλισμό στα όρια του κυνισμού προειδοποίησαν πως πρόκειται για crash test της επόμενης κυβέρνησης. Τι σε περιμένει, Αντώνη Σαμαρά...
Σε γενικές γραμμές, οι εκπρόσωποι της τρόικας τόνισαν ότι είναι επώδυνη η λύση για την Ελλάδα, αλλά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί. Μάλιστα, έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Αναφερόμενοι στους λόγους αποτυχίας του πρώτου προγράμματος, στάθηκαν ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης. Επέμειναν, επίσης, στην ανάγκη της εσωτερικής υποτίμησης(!) στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη περαιτέρω μείωσης των μισθών ώστε να ανακτηθούν οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Συνεπώς, εμείς φταίμε, άρα πρέπει να μεταμορφωθούμε ταχύτατα από Ελλάδα του ευρωπαϊκού Νότου σε ελληνόφωνο Νότο των Βαλκανίων!
Οι ιθύνοντες της τρόικας επί δύο ώρες «ανακρίθηκαν» από τα μέλη των επιτροπών. Ωστόσο, παρά το μάλλον αρνητικό κλίμα που συνάντησαν, επέμειναν πως για την Ελλάδα ο δρόμος προς τη δημοσιονομική εξυγίανση είναι μονόδρομος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γνωρίζουν ότι το φάρμακο που προτείνουν είναι «πολύ πικρό», πλην όμως «δεν υπάρχει άλλο».
Οσον αφορά το δεύτερο Μνημόνιο, ο Ολι Ρεν υπογράμμισε πως ανήκει στην Ελλάδα και ότι η τρόικα βοήθησε στον σχεδιασμό του. «Οι ίδιοι οι Ελληνες θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να μεταρρυθμίσουν τη χώρα τους και να αναλάβουν την ευθύνη γι’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιες τράπεζες να κλείσουν, ενώ χαρακτήρισε τη συρρίκνωση του ελληνικού δημόσιου τομέα, αλλά και την πάταξη της φοροδιαφυγής, εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχία του προγράμματος.
Συνεχίζοντας, ο Ολι Ρεν τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα συνοδεύεται από μια «άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη», κάτι το οποίο, όπως είπε, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση από τις χώρες της Ευρωζώνης να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος να ορθοποδήσει. «Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτούς που ήρθαν να βοηθήσουν, μετά τη ζημιά που έγινε», δήλωσε ο κ. Ρεν.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν, εξάλλου, ο Γιοργκ Ασμουσεν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα θα πετύχει μόνον εφόσον εφαρμοστεί κατά 100% στο σύνολο της περιόδου. Παράλληλα, προέβλεψε ότι η ανεργία αναμένεται να σταθεροποιηθεί το 2013 και να αρχίσει να μειώνεται από το 2014.
Ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ζήτησε να πληροφορηθεί πώς θα στηριχτούν οι άνεργοι, τι θα γίνει με τις ιδιωτικές επενδύσεις, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα και έθεσε, τέλος, το θέμα των προεκλογικών προσλήψεων για τις οποίες αλληλοκατηγορούνται ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι η τρόικα δεν επιδιώκει τη διαμόρφωση μισθών στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, της τάξης των 150 ευρώ, και εργασιακών συνθηκών στα πρότυπα της νοτιοανατολικής Ασίας.

By: John

Πηγή

Μειώνονται 12% οι κύριες και επικουρικές συντάξεις


Διπλά «κουρεμένες» θα είναι οι συντάξεις του Μαΐου -κύριες και επικουρικές- που θα εισπράξουν έως τα τέλη Απριλίου περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι. Το σήμα για την παρακράτηση, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 και σε οκτώ ισόποσες δόσεις (δηλαδή έως και το Δεκέμβριο) των νέων μειώσεων που προβλέπει το νέο Μνημόνιο δίνει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Το «κούρεμα» αφορά τόσο τις επικουρικές για το ποσό πάνω από τα 200 ευρώ κλιμακωτά από 10% - 20% όσο και για κύριες (κατά 12% στο τμήμα πάνω από τα 1.300 ευρώ). Με βάση την εγκύκλιο:
Οι μειώσεις ισχύουν από την 1/1/2012 και η παρακράτηση των ποσών που αντιστοιχούν αρχίζει με την καταβολή της σύνταξης μηνός Μαΐου 2012. Οι μειώσεις δεν έχουν, ωστόσο, προσωρινό χαρακτήρα και θα ισχύουν και για τους νέους συνταξιούχους.
Το ποσό που αντιστοιχεί στις μειώσεις των συντάξεων μηνών Ιανουαρίου έως και Απριλίου 2012 θα παρακρατηθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τη σύνταξη μηνός Μαΐου 2012.
Οι μειώσεις θα επιβληθούν στα ποσά που απομένουν μετά τις παρακρατήσεις οι οποίες προβλέπονται τόσο για τις κύριες συντάξεις (ήδη γίνονταν τρεις και προστίθεται τέταρτη μείωση μετά το βέτο της Ν.Δ. να μειωθούν παραπάνω οι επικουρικές για να καλυφθούν τα ελλείμματά στα Ταμεία) όσο και στις επικουρικές (τρίτη μείωση). Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι νέες μειώσεις κυμαίνονται αναλόγως με το ύψος των συντάξεων από 12 ευρώ - 204 ευρώ και είναι μηδενικές ή πολύ μικρές σε συντάξεις που βρίσκονται ελαφρώς πάνω από τα όρια των 200 ευρώ και των 1.300 ευρώ.
δΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ << Μολονότι για τις επικουρικές συντάξεις προβλέπεται να γίνεται η μείωση σε κάθε σύνταξη χωριστά, εφόσον το ίδιο πρόσωπο εισπράττει περισσότερες από μία συντάξεις, για τις κύριες συντάξεις η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η μείωση θα γίνεται στο άθροισμα. Ετσι:
Εφόσον ο συνταξιούχος λαμβάνει μία κύρια σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ, το ποσό μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ.
Εφόσον καταβάλλονται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις στο ίδιο πρόσωπο (π.χ. από το Δημόσιο και ταμείο αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή από ένα ταμείο αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το ΝΑΤ) ως καταβαλλόμενη σύνταξη θεωρείται το άθροισμα των συντάξεων αυτών. Η μείωση θα γίνεται από το Ταμείο (Δημόσιο ή ασφαλιστικό φορέα) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό σύνταξης.
Στις περιπτώσεις σύνταξης λόγω θανάτου, όπου δικαιούχοι είναι περισσότεροι του ενός, λαμβάνεται το συνολικό ποσό σύνταξης και η παρακράτηση γίνεται επί του ποσού που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ με επιμερισμό κατά το ποσοστό της σύνταξης για κάθε δικαιούχο.
Ποιοι θίγονται
Οι μειώσεις αφορούν τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων που υπάγονται στο υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ/ΕΤΑΜ κοινό καθεστώς, πρώην Ειδικά Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Κλάδο Σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΑΠ-ΔΕΗ, Τράπεζα της Ελλάδος, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), του Δημοσίου περιλαμβανομένων των ΟΤΑ και των άλλων ΝΠΔΔ, του ΟΣΕ και των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων και του προσωπικού των Σιδηροδρομικών Δικτύων.
Ποιοι εξαιρούνται
Από τη μείωση εξαιρούνται, οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν εξω-ιδρυματικό επίδομα ή επίδομα απολύτου αναπηρίας, θύματα τρομοκρατικών ενεργειών είτε βίαιων συμβάντων και οι ορφανικές οικογένειές τους, συνταξιούχοι με σοβαρές ασθένειες, συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και οι σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες, καθώς και συνταξιούχοι λόγω γήρατος των οποίων αποδεδειγμένα η αναπηρία επήλθε μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Ο χάρτης των μειώσεων στις συντάξεις
Οι τέσσερις μειώσεις στις κύριες συντάξεις
Μείωση από την παρακράτηση ΛΑΦΚΑ (3% - 14% ανάλογα με το ύψος του ποσού).
Μείωση από την παρακράτηση πρόσθετης εισφοράς ΛΑΦΚΑ 6% - 10% σε συντάξεις πάνω από τα 1.700 ευρώ για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών.
Μείωση 20% στο τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ και 40% στο τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ αν
ο συνταξιούχος είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών.
Νέα μείωση 12% στο τμήμα των συντάξεων πάνω
από τα 1.300 ευρώ που απομένει μετά τις παραπάνω περικοπές. Στη σύνταξη του ΝΑΤ η μείωση είναι 7% από το πρώτο ευρώ.
Οι τρεις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις
Μείωση από την παρακράτηση εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ 3% - 10% (από τα 300 ευρώ και πάνω).
Μείωση 15% σε ΤΑΠ - ΔΕΗ, ΤΑΠ - ΟΤΕ, ΤΕΑΠ - ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ - ΕΤΒΑ, 30% στο τμήμα της σύνταξης του ΕΤΕΑΜ στο τμήμα πάνω από τα 150 ευρώ και 20% στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (50% στο τμήμα πάνω από τα 500 ευρώ).
Μείωση 10% για ποσά από 200 - 250 ευρώ, 15% από 251-300 ευρώ και 20% από 300 ευρώ και πάνω.
Παραδείγματα μείωσης διπλών κύριων συντάξεων:
Για συνταξιούχο του ΟΑΕΕ (700 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (605 ευρώ)
η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων, δηλαδή επί των 5 ευρώ (- 0,60 ευρώ). Η μείωση θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του ΟΑΕΕ.
Για συνταξιούχο του Δημοσίου (1.200 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (800 ευρώ) η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί των 700,00 ευρώ (700,00 ευρώ Χ 12% = 84,00 ευρώ μείωση) από τη σύνταξη του Δημοσίου.

By: John

Πηγή

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Youth Revolution Greece – Η δικιά τους επανάσταση μέσω μουσικής και χορού!


Music and dance is what we used to express our rage and sadness

Το δικός τους
ΟΧΙ το δικό τους ΦΤΑΝΕΙ η αλήθεια μέσω της έκφρασης του σώματος.

Μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα προτιμήσω να βάλω τα σχόλια που δέχτηκαν για την δικιά τους «αντίσταση».

Το μόνο που θα πω είναι, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ!!!

Δείτε το video μέχρι το τέλος, αφιερώστε 6 λεπτά από τον χρόνο σας και δείτε αυτά τα παιδιά που με πόσο περηφάνια κρατάνε την Ελληνική σημαία μας.

Συγχαρητηρια παιδια!!!
ειμαι 21 χρονων και πραγματικα ανατριχιασα και αρχισα να δακρυζω οταν ειδα το βιντεο!!!
savikos1

Α ρε γλυκιά μας Ελλάδα τι πίκρες πίνουμε! Εμάς που τα χέρια μας είναι καθαρά δεν θα σ' αφήσουμε!! Υπάρχει ακόμη κόσμος που για θεό του έχει την αγάπη, την φιλία, την φύση, την εμπιστοσύνη και χορταίνει με την ευτυχία των συνανθρώπων του!!! Το φτύνω το χρήμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!¬!!!!!
Panagiotistkful

η ψυχη των ελληνων δεν θα χαθει ποτε, οσο και αν μας ξεπουλησουν. Ειμαι περηφανη για την παρτιδα μου και ελπιζω να επιστρεψω συντομα γιατι η ξενιτια ειναι δυσκολη. Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά σάμπως φταις κι εσύ καημένη και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ γιατί μ' έμαθες και ξέρω ν' ανασαίνω όπου βρεθώ να πεθαίνω όπου πατώ και να μην σε υποφέρω ΕΛΛΑΔΑΡΑ σ'αγαπωω
thepowrerOfFreedom

Ο θυμός, η αγανάκτηση, η απελπισία πρέπει να εκφράζεται με τρόπο δημιουργικό, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από νεαρά παιδιά. Μερικές φορές ένα τραγούδι, ένας χορός, μία ζωγραφιά έχει μεγαλύτερη ισχύ και επαναστατική αξία από μια μολότωφ και έναν σπασμένο κάδο.
sasida2

Τουρκική διαφήμιση - Ο Χίτλερ σάς προτείνει σαμπουάν


Σάλος στην Τουρκία από διαφήμιση με τον διαβόητο διακτάτορα
Μια αμφιλεγόμενου γούστου και ηθικής στάσης διαφήμιση για σαμπουάν στην τουρκική τηλεόραση προκάλεσε την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας καθώς χρησιμοποιεί τον Αδόλφο Χίτλερ για να προωθήσει το προϊόν. Το διαφημιστικό σποτ παρουσιάζει τον Χίτλερ σε ασπρόμαυρο φόντο να μιλάει ντουμπλαρισμένος στα τουρκικά με γερμανικούς υπότιτλους. «Αν δεν φοράτε γυναικεία ρούχα, μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν για γυναίκες! Αυτό είναι. Αν είστε άνδρες, πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το σαμπουάν ! Το χρησιμοποιούν οι πραγματικοί άνδρες!», ακούγεται να λέει ο αλήστου μνήμης «φύρερ» προωθώντας το σαμπουάν που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «δημιουργήθηκε για τις ιδιαίτερες ανάγκες των ανδρών».
Ο αρχραβίνος της Τουρκίας, Ισαάκ Χαλέβα, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει: «Παρά τη συζήτηση που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της διαφημιστικής εταιρείας, στον οποία εκφράσαμε τη λύπη και την απογοήτευσή μας, δυστυχώς παρατηρήσαμε ότι η αμφιλεγόμενη διαφήμιση συνεχίζει να μεταδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης», λέει η ανακοίνωση. «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι είναι τελείως απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο Χίτλερ, το πιο τρανταχτό παράδειγμα ωμότητας και βαρβαρότητας στην Ιστορία, που προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων με την παράλογη νοοτροπία και την διεστραμμένη του ιδεολογία, σε ένα διαφημιστικό για να προκαλέσει ή για να αυξήσει την δημοτικότητα του προϊόντος. Στηλιτεύουμε αυτή την άποψη και τονίζουμε τη σημασία μιας δημόσιας απολογίας για να αποκατασταθεί η ζημία που προκάλεσε η διαφήμιση αυτή στην συνείδηση της κοινής γνώμης».

By: John

Πηγή

Νέο αλαλούμ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ


«Φουσκωμένος» έως και 30% περισσότερο έχει έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ σε πολλά νοικοκυριά, από τις υψηλές κλιμακωτές χρεώσεις που επέβαλε η ΔΕΗ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Οι ΥΚΩ είναι το αντάλλαγμα που εισπράττει κάθε χρόνο η ΔΕΗ μέσω των τιμολογίων ώστε να παρέχει στους κατοίκους των νησιών ρεύμα στις ίδιες τιμές με την υπόλοιπη -ηπειρωτική- χώρα.


Αν και πολλά νοικοκυριά στράφηκαν φέτος στο ρεύμα, προκειμένου να αποφύγουν τα υψηλά έξοδα θέρμανσης λόγω των τσουχτερών τιμών του πετρελαίου, τελικά η αυξημένη χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να πληρώσουν περισσότερα απ' όσα θα πλήρωναν με το πετρέλαιο.
Σε συνδυασμό μάλιστα και με το κλιμακωτό τιμολόγιο, (η χρέωση ανά κιλοβατώρα (kWh) όσο και η χρέωση του παγίου διαφοροποιούνται, ανάλογα με το ύψος της συνολικής τετραμηνιαίας κατανάλωσης ρεύματος που πραγματοποιήθηκε), οι λογαριασμοί σε πολλά νοικοκυριά ήρθαν αυτή τη φορά μέχρι και 30% ακριβότεροι.
Μετά τον σάλο και την αγανάκτηση που προκάλεσαν οι φουσκωμένοι - ήδη διογκωμένοι - λογαριασμοί , η ΔΕΗ έσπευσε με ανακοίνωση της να διευκρινίσει ότι οι ΥΚΩ επιβάλλονται από την Πολιτεία - στο πλαίσιο της μακροχρόνιας περιφερειακής και κοινωνικής πολιτικής που ασκεί για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού - και είναι υποχρεωτικές για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ τονίζει τέλος ότι δεν καθορίζει μόνη της και δεν επιβάλλει ούτε ΥΚΩ, ούτε ρυθμιζόμενα τιμολόγια ρεύματος, ούτε το Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), ούτε Τέλη ΑΠΕ, ούτε τα Δικαιώματα για τους τελωνειακούς (ΔΕΤΕ) κλπ.

Το τέλος για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας» που εισπράττει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς - το οποίο δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με την κατανάλωση του ρεύματος - έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει παράνομα να το εισπράττει.

By: John

Πηγή

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ζητάει να ενταχθεί στο άρθρο 99

Αν και είμαι κατά σε μερικά πράγματα όπως να δείχνουμε τις αδυναμίες μας σε ευαίσθητα σημεία που επηρεάζουν την Χώρα μας ….. αλλά δεν άντεξα μετά από αυτά που ακούω από διάφορους φίλους στρατιωτικούς γιατί λίγο πολύ όλοι μας έχουμε τέτοιους φίλους και σε μένα τυχαίνει να είναι και αδερφικός.

Αυτό που γράφω θα το διακωμωδήσω ΑΛΛΑ φοβάμαι ότι η αλήθεια δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Φυσικά μερικά πράγματα δεν ΘΕΛΩ να τα μεταφέρω …αλλά πολύ φοβάμαι !!!!!!!!!

Η ΑΡΧΗ
Τι προβλέπουν τα άρθρα 99-106 του ν. 3588/2007 του Πτωχευτικού Κώδικα
• Για να υπαχθεί φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
• Η συμφωνία συνδιαλλαγής δεσμεύει μόνο εκείνους που την υπέγραψαν.
• Στην αίτηση επισυνάπτετε σε πρότυπο γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 5.000 ευρώ για την αμοιβή του εμπειρογνώμονα και του μεσολαβητή.
• Το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης μπορούν να συναινούν σε μείωση των απαιτήσεων, με τους ίδιους όρους που θα μείωνε τις απαιτήσεις του και ένας ιδιώτης δανειστής.
• Το δικαστήριο δεν επικυρώνει την συμφωνία εταιρίας – πιστωτών εάν:
α) ο οφειλέτης, κατά την σύνοψη της συμφωνίας, βρίσκετε σε κατάσταση παύσης των πληρωμών.
β) οι όροι της συμφωνίας δεν εξασφαλίζουν την διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
γ) θίγονται τα συμφέροντα των πιστωτών που δεν υπέγραψαν την συμφωνία.
δ) η διάρκεια ισχύος της συμφωνίας συνομολογείτε για διάστημα πέραν των (2) δύο ετών από την επικύρωση της.
• Με την επικύρωση της συμφωνίας αναστέλλετε η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά του οφειλέτη, αίρετε αυτοδικαίως η απαγόρευση έκδοσης επιταγών, αναστέλλετε για περίοδο 6 μηνών η λήψη κάθε μέτρου συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης πτώχευσης κ.λ.π

Και ξαφνικά εκεί που το Γενικό Επιτελείο ΕΘνικής Άμυνας έχει στο site του τις Ειρηνευτικές Δραστηριότητες και ευλογεί τα γένια του ότι η Ελλάδα ως πλήρες μέλος του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών, συμμετέχει σε Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις με ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτές που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές άμεσου ενδιαφέροντος, όπως είναι τα Βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ σιγά σιγά να τις περιορίσει και στην συνέχεια να της σταματήσει.
Εκεί που συμμετέχει μαζί με την Κύπρο στην κοινή άσκηση τελικά αποφάσισαν να την ακυρώσουν.
Εκεί που γινόντουσαν διακλαδικές ασκήσεις για την συντήρηση τόσο του ανθρωπίνου δυναμικού όσο και για το υλικό αποφασίζουν σιγά – σιγά να της περιορίσουν και να της εκτελούν μόνο στα πλαίσια ωραρίου και επί χάρτη.
Εκεί που είχαν αποθέματα τόσο σε πετρέλαια όσο και σε πυρομαχικά σιγά σιγά αρχίζουν να εξασθενούν.
Εκεί που δεν χρωστούσαν τώρα χρωστάνε παντού τόσο εθνικό αλλά και σε διεθνή επίπεδο.
Εκεί που το ηθικό των στρατιωτικών ήταν «υπέρ πατρίδας» τώρα λένε «δημόσιοι υπάλληλοι».
Εκεί που ΔΕΝ λένε τι θα τους ξημερώσει αύριο αφήνουν στελέχη με μεγάλη εμπειρία να αποχωρούν σε ιδιωτικές εταιρίες.
ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ………… πόσα πολλά Εκεί ….γιατί άραγε ;

ΟΛΑ αυτά μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να εντάξουν και το ΣΤΡΑΤΟ στο επίμαχο άρθρο.

Υ.Γ.
1. Ο σκοπός μου δεν είναι τίποτα άλλος παρά να δούνε μερικοί ότι ΔΕΝ είναι όλα μια ευθεία γραμμή.
2. Απλά αν το αφήσεις κάποια στιγμή θα σε αφήσει και αυτό.
3. ΜΑΚΑΡΙ να ήμασταν σε άλλο γεωγραφικό σημείο με διαφορετικές διπλανές χώρες ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 απλά το έγραψα για να σας δείξω πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.

Ο Γιώργος στην Τουρκία, παραμονές της Εθνικής Επετείου


Παραμονές 25ης Μαρτίου θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στην γείτονα χώρα από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan, αλλά επίσης θα έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Αφορμή για την επίσκεψη Παπανδρέου στην Πόλη αποτελεί η συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο.

Έτσι το πρώτο ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του θα είναι στην Τουρκία, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο και ταυτόχρονα ανοίγοντας έναν άλλον, αφού και το πρώτο ταξίδι του κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας ήταν επίσης στην Τουρκία κατά παράβαση των ειωθότων, που θέλουν τον κάθε νέο Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται πρώτα την Κύπρο.

Έτσι ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει ο ίδιος προσωπικά από τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστική Διεθνούς πια.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός της χρονικής στιγμής που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου να επισκεφτεί την Τουρκία, μία ημέρα πριν την επέτειο της εθνικής απελευθέρωσης και την ίδια ημέρα που στην Αθήνα θα πραγματοποιείται η μεγάλη μαθητική παρέλαση…

By: John

Πηγή

Παιχνίδια από την Άγκυρα


Πλώρη για την ελληνική υφαλοκρηπίδα βορειοδυτικά της Μυτιλήνης έβαλε χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», λίγη ώρα αφότου το ελληνικό ΥΠΕΞ επιχειρούσε να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις του χθεσινού «Εθνους» υποστηρίζοντας ότι από τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους «δεν στοιχειοθετείται παραβίαση ελληνικής δικαιοδοσίας, κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι η υπόθεση του «Πίρι Ρέις» παρακολουθείται στενά και «θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες, οι οποίες απαιτούνται για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας».
Ο Ελληνας πρεσβευτής στην Αγκυρα Φ. Ξύδας προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και το σκάφος παρακολουθείται από το Λιμενικό, καθώς η NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία προβλέπει συνέχιση των ερευνών μέχρι τις 29 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το τουρκικό ΥΠΕΞ απέρριψε την παράσταση στην οποία προέβη η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα, επιμένοντας στη γνωστή τουρκική θέση ότι «δεν απαιτείται άδεια του παράκτιου κράτους για έρευνες που δεν αφορούν την υφαλοκρηπίδα, αλλά τα υπερκείμενα ύδατα».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους», κάνοντας λόγο για «διαύλους επικοινωνίας που είναι χρήσιμοι και ανοικτοί, αλλά δεν υποκαθιστούν τις θεσμικές και επίσημες ενέργειες και διαδικασίες που απαιτούνται από ελληνικής πλευράς».
Ο κ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας για θαλάσσιες επιστημονικές έρευνες σε περιοχές των διεθνών υδάτων που βρίσκονται υπεράνω της ελληνικής υφαλοκρηπίδας «χρειάζεται και ζητείται η ενημέρωση της ελληνικής πλευράς, ώστε να χορηγείται η σχετική άδεια εφόσον απαιτείται».
Χθες το «Εθνος» είχε αποκαλύψει ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ με e-mail προς τον πολιτικό διευθυντή του ΥΠΕΞ πρέσβη Π. Ζωγράφο είχε γνωστοποιήσει «κατά τη συνήθη πρακτική» την πραγματοποίηση ερευνών από το «Πίρι Ρέις», παρακάμπτοντας έτσι την κανονική διαδικασία για ενημέρωση και υποβολή αιτήματος για χορήγηση άδειας ερευνών από τις ελληνικές αρχές.
Ο κ. Δελαβέκουρας διέψευσε ότι οι «άτυπες επαφές» συνιστούν «συνήθη πρακτική» και ότι η Αθήνα έχει υποβάλει στην τουρκική πλευρά, μέσω της ίδιας άτυπης διαδικασίας, ενημέρωση για τις έρευνες ελληνικών ερευνητικών σκαφών στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.
Παρ' όλα αυτά παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με το πότε και από ποιους αποφασίστηκε η διαδικασία αυτή ως άτυπο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ώστε οι έρευνες που διεξάγονται από σκάφη στο Αιγαίο να μην οδηγούν σε εντάσεις και «κρίσεις» τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

By: John

Πηγή

Εκτεταμένη διαφθορά διαπιστώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο


Διαφθορά και ανεξέλεγκτη σπατάληση του δημοσίου χρήματος καταδεικνύει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2009.
Στενός δημόσιος τομέας και Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μοίραζαν αφειδώς εκατομμύρια ευρώ για παράτυπες και παράνομες δαπάνες, σε απευθείας αναθέσεις έργων, προσλήψεις, μισθούς, επιδοτήσεις.
Οι μη νόμιμες δαπάνες εξαπλασιάστηκαν το 2009 συγκριτικά με το 2008, φθάνοντας από τα 106,4 εκατ. ευρώ στα 657,7 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, τα 505,5 εκατ. ευρώ είναι μη νόμιμες δαπάνες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. ευρώ των ΝΠΔΔ -σχεδόν διπλάσια από το 2008- και τα 38 εκατ. ευρώ των ΟΤΑ.

Κι όλα αυτά, εκτοξεύοντας το δανεισμό του κράτους, καθώς ενώ είχαν προϋπολογιστεί δάνεια ύψους 64,5 δισ. ευρώ, το 2009 η χώρα δανείστηκε 105,5 δισ. ευρώ.

Τα έξοδα που είχαν προϋπολογιστεί για το 2009 ήταν 99,3 δισ. ευρώ, αλλά έφθασαν στα 146,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 47,7%.
Παράλληλα, τα έσοδα παρουσίασαν «μαύρη τρύπα» 12,8 δισ. ευρώ.
Στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος» υπάρχουν αποσπάσματα που θυμίζουν τις εκθέσεις της τρόικας και της Task Force.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η αύξηση του δανεισμού του κράτους για την κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών «καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών, με έμφαση στις ΔΟΥ που εμφανίζουν τα μικρότερα ποσοστά εισπράξεων έναντι των βεβαιωθέντων εσόδων».
Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει ότι το 2009 ήταν εκλογική χρονιά, με αποτέλεσμα -ως είθισται- να αυξηθούν σημαντικά οι κρατικές δαπάνες στο σύνολό τους, συμπαρασύροντας και τις μη νόμιμες δαπάνες.
Περίπου τα μισά από τα εντάλματα πληρωμής που «έκοψε» το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορούν τις δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, δεν εγκρίθηκαν 7.264 εντάλματα, που αφορούσαν δαπάνες 77,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά δεν εγκρίθηκε η εκταμίευση χρημάτων για 14.947 εντάλματα.
Προκλητικές περιπτώσεις παρανομίας
Στην έκθεση καταγράφονται περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις «για την προσφυγή στην εξαιρετική αυτή διαδικασία».
Για μια ακόμη χρονιά, ακολουθήθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατάτμηση των συμβάσεων σε μικρότερα ποσά προκειμένου να αποφευχθεί η διενέργεια διαγωνισμού.
Σύμφωνα με την έκθεση, το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπιστώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει «δυστροπία» της Διοίκησης όχι μόνο να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία, αλλά και να συμμορφωθεί με τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα την επανάληψη των ιδίων παραβάσεων.

Μερικές, μόνο, περιπτώσεις είναι:
Καταβολή εξόδων παράστασης αιρετών οργάνων που δεν δικαιούνταν.
Πληρωμή υπαλλήλων με βάση το μισθολογικό κλιμάκιο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα (απολυτήριο λυκείου).
Μη νόμιμη καταβολή οικογενειακού επιδόματος, ή επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών.
Μη νόμιμη καταβολή εφάπαξ έκτακτης οικονομικής παροχής σε αγροτικούς ιατρούς.
Παράνομη πρόσληψη και ένταξη σε ανώτερη βαθμίδα ωρομίσθιων καθηγητών από ΤΕΙ για τη διδασκαλία μαθημάτων χωρίς να κατέχουν τα αντίστοιχα προσόντα.
Μη νόμιμη καταβολή αποζημίωσης για διδακτικό έργο που προσέφεραν επιστημονικοί συνεργάτες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου λόγω μη προσκόμισης της άδειας της υπηρεσίας τους για ιδιωτικό έργο.
Προσλήψεις με σύμβαση έργου, οι οποίες υπέκρυπταν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις υπουργικών αποφάσεων έγκρισης και ανάθεσης εκτέλεσης έργου που καθόριζαν ως χρόνο έναρξης των συμβάσεων προγενέστερο αυτού της ημερομηνίας έκδοσης υπουργικών αποφάσεων και της σύναψης των συμβάσεων των προσληφθέντων.

By: John

Πηγή

Πολυνομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Εργασίας


Ενιαία επιπλέον εισφορά ύψους 7% για όλες τις μέχρι σήμερα ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, καθώς και έμμεση αύξηση εισφορών, μέσω της υποχρέωσης για «ασφάλιση» υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ, όλων των ομάδων ασφαλισμένων που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν παρ’ ότι είναι άγνωστο εάν θα υπάρξουν νέα προγράμματα και τα παλαιά έχουν παγώσει, προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.

Με το σχέδιο ενσωματώνεται κοινοτική οδηγία για την γονική άδεια, παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να λαμβάνουν άδεια από 4 μήνες έως 6 χρόνια, χωρίς αποδοχές και υπό συγκριμένες προϋποθέσεις, μηνιαία γίνεται η υποχρέωση των εργοδοτών να υποβάλλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, προβλέπεται η δυνατότητα διακανονισμού μια φορά ανά διετία για τις οφειλές, και μεταξύ άλλων, καθορίζονται οι διαδικασίες για την εξαγορά συντάξιμου χρόνου σε ασφάλιση ΒΑΕ.

Αναλυτικά, το σχέδιο νόμου προβλέπει:

Θα καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ, σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν και είναι:

α) Οι Έλληνες υπήκοοι που εργάζονται στο εξωτερικό εκτός χωρών Ε.Ε για λογαριασμό εργοδότη που εδρεύει στην Ελλάδα.

β) Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που κατά τη μονιμοποίησή τους επέλεξαν την πρότερή τους ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

γ) Οι Ορκωτοί εκτιμητές μέλη του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.

δ) Τα μέλη αστικών συνεταιρισμών.

ε) Οι αθλητές με αμοιβή και οι επαγγελματίες αθλητές.

στ) Οι εργάτες αλιείς που απασχολούνται σε πλοία με ξένη σημαία που ασφαλίζονται κατά τις διατάξεις του ν. 800/1978.

ζ) Οι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας των ενόπλων δυνάμεων καθώς και οι οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων που μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, ανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο
Καταργούνται όποιες απαλλαγές ή μειώσεις είχαν θεσπιστεί με διατάγματα οποιασδήποτε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των νομοθετικών.

Για όλες τις περιπτώσεις παλαιών ασφαλισμένων για τους οποίους προβλέπεται πρόσθετη ειδική εισφορά, θεσπίζεται ενιαίο ποσοστό 7% για όλες τις κατηγορίες.

Ενσωμάτωση οδηγίας για την γονική άδεια

Ο εργαζόμενος γονέας έχει δικαίωμα γονικής άδειας ανατροφής του παιδιού μέχρις ότου συμπληρώσει την ηλικία των 6 ετών, με σκοπό την εκπλήρωση των ελάχιστων υποχρεώσεων ανατροφής προς αυτό.

Για τη χορήγηση της γονικής άδειας ανατροφής οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 1 χρόνο συνεχόμενης ή διακεκομμένης εργασίας στον ίδιο εργοδότη, εκτός αν ορίζεται ευνοϊκότερα από ειδική διάταξη.

Η γονική άδεια ανατροφής είναι άνευ αποδοχών, χορηγείται εγγράφως για περίοδο τουλάχιστον 4 μηνών και αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης.

Η γονική άδεια ανατροφής χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά, με βάση σχετική αίτηση του εργαζόμενου, όπου διευκρινίζεται η έναρξη και η λήξη της. Η γονική άδεια ανατροφής χορηγείται από τον εργοδότη με βάση τη σειρά προτεραιότητας των απασχολούμενων στην επιχείρηση για κάθε ημερολογιακό έτος. Αιτήσεις χορήγησης γονικής άδειας γονέων παιδιών με αναπηρία ή με μακροχρόνια ή αιφνίδια ασθένεια και μονογονέων αντιμετωπίζονται με απόλυτη προτεραιότητα.

Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων παιδιών, το δικαίωμα των γονέων είναι αυτοτελές για το καθένα από αυτά, εφόσον από τη λήξη της άδειας που δόθηκε για το προηγούμενο παιδί μεσολάβησε 1 χρόνος πραγματικής απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, εκτός αν ορίζεται ευνοϊκότερα από ειδική διάταξη.

Αν και οι δύο γονείς απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη, αποφασίζουν με κοινή συμφωνία, κάθε φορά, ποιός από τους δύο θα κάνει πρώτος χρήση αυτού του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση θανάτου γονέα, ολική αφαίρεση της γονικής μέριμνας, ή μη αναγνώρισης τέκνου, η γονική άδεια ανατροφής της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου χορηγείται στο διπλάσιο στον άλλο γονέα. Σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου το δικαίωμα είναι αυτοτελές για κάθε γονέα.

Τη γονική άδεια ανατροφής δικαιούται και ο εργαζόμενος ο οποίος υιοθετεί ή αναδέχεται τέκνο ηλικίας έως 6 ετών. Η άδεια χορηγείται μετά την περαίωση της διαδικασίας υιοθεσίας ή αναδοχής, ενώ τμήμα αυτής μπορεί να χορηγείται, με αίτηση του εργαζόμενου και στο προ της ολοκλήρωσης των ως άνω διαδικασιών διάστημα. Το ανωτέρω δικαίωμα ισχύει μέχρι τα 8 έτη του παιδιού, σε περίπτωση που η διαδικασία υιοθεσίας ή αναδοχής δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ηλικία των 6 ετών αυτού.

Μετά τη λήξη της γονικής άδειας ο εργαζόμενος γονέας δικαιούται να επιστρέψει στη θέση εργασίας του ή σε ισοδύναμη θέση, με όχι λιγότερο ευνοϊκούς επαγγελματικούς όρους και να επωφεληθεί από οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την οποία θα εδικαιούτο κατά την απουσία του.

Ο χρόνος απουσίας των εργαζομένων από την εργασία τους λόγω γονικής άδειας λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό των αποδοχών τους, τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας απουσίας και του επιδόματος αδείας, την επαγγελματική εξέλιξη, καθώς και για τον υπολογισμό της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσής τους.

Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας που γίνεται εξαιτίας αίτησης ή λήψης γονικής άδειας είναι άκυρη. Επίσης, κάθε δυσμενής μεταχείριση εργαζόμενου που γίνεται λόγω αίτησης ή λήψης γονικής άδειας απαγορεύεται.

Ρυθμίσεις που προβλέπουν την αλλαγή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης και την καταβολή μέσω των τραπεζών των αποδοχών, των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών

Από 1η Ιουλίου 2012 και μετά, η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται από τους εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ ή στην ασφάλιση των φορέων ή κλάδων και λογαριασμών των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ υποβάλλεται μέσω διαδικτύου από την 1η ημέρα του μήνα που έπεται του ημερολογιακού μήνα απασχόλησης ως ακολούθως:

α) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 1, την 21η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

β) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 2, την 19η ημέρα πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

γ) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 3, την 17η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

δ) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 4, την 15η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

ε) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 5, την 13η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

στ) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 6, την 11η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

ζ) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 7, την 9η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

η) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 8, την 7η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

θ) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 9, την 5η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

ι) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 10, 20, 30, 40, 50, την 3η πριν από το τέλος του μήνα ημέρα.

ια) Για τους εργοδότες που ο αριθμός μητρώου τους λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00, την προτελευταία ημέρα από το τέλος του μήνα.

ιβ) Για το Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμίδας την τελευταία ημέρα του μήνα που έπεται την ημέρα απασχόλησης, ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου.

Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρησης στο δικτυακό τόπο (web-site) του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Από την 1η Ιουλίου 2012, οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις που υποβάλλονται από τους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν προσωπικό που υπάγεται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α εντάσσονται και τα στοιχεία απόδοσης φόρου από μισθούς που υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις, οι οποίες είναι υπόχρεες για την παρακράτηση και απόδοση φόρου από μισθωτές υπηρεσίες.

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της αναθεωρημένης Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης που θα συμπεριλαμβάνει την προσωρινή δήλωση απόδοσης φόρου από αμοιβές που θεωρούνται εισόδημα από μισθούς.

Η προθεσμία υποβολής της μηνιαίας Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για όλους τους εργοδότες οικοδομικών και τεχνικών έργων αρχίζει από την 1η ημέρα του μήνα που έπεται του ημερολογιακού μήνα απασχόλησης και λήγει την τελευταία ημέρα του ίδιου μήνα, ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου τους.

Εντός του επομένου του μήνα υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων διενεργείται μηχανογραφικός έλεγχος σύγκρισης δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών για κάθε προηγούμενη μισθολογική περίοδο. Ο έλεγχος Δηλωθέντων – Καταβληθέντων καθιερώνεται υποχρεωτικά ως τυπική ελεγκτική διαδικασία και ολοκληρώνεται εντός του μεθεπομένου αυτού της απασχόλησης μήνα.

Εάν από τη διενέργεια του ελέγχου αυτού, προκύψει ότι δεν έχουν καταβληθεί στο σύνολό τους οι εισφορές που δηλώθηκαν στην Α.Π.Δ. τότε παράγεται – συντάσσεται Πράξη Επιβολής Εισφορών σε βάρος του υπόχρεου εργοδότη.

Στις περιπτώσεις που από τον έλεγχο των Δηλωθεισών και Καταβληθεισών Εισφορών προκύψει ότι δεν έχουν καταβληθεί οι συνολικές εισφορές που δηλώθηκαν με την Α.Π.Δ. εκάστης μισθολογικής περιόδου τότε η ασφαλιστική ιστορία των απασχολούμενων της υποβληθείσης Α.Π.Δ. ενημερώνεται μόνο μετά την παραγωγή – σύνταξη σε βάρος του υπόχρεου εργοδότη Πράξεως Επιβολής Εισφορών και την επίδοση σ’αυτόν.

Ως μισθολογική περίοδος νοείται ο μήνας που έλαβε χώρα η απασχόληση των απασχολουμένων.
Εντός 10 εργασίμων ημερών από την ολοκλήρωση του Ελέγχου Δηλωθεισών – Καταβληθεισών Εισφορών των προηγούμενων άρθρων και εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο ενημερώνονται άμεσα οι υπόχρεοι εργοδότες να προσέλθουν για διακανονισμό των οφειλών που έχουν προκύψει.

Ο διακανονισμός διενεργείται μία φορά ανά διετία από το αρμόδιο Υποκατάστημα ως εξής:

Εξόφληση της διαφοράς υποβληθεισών – καταβληθεισών εισφορών σε διάστημα 3 μηνών από την επίδοση της Π.Ε.Ε. χωρίς επιβάρυνση του κεφαλαίου με πρόσθετα τέλη καθυστέρησης.

Ως χρόνος υπολογισμού των εισφορών ορίζεται ο ημερολογιακός μήνας εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία ή η υπηρεσία. Δεν μεταβάλλει τον παραπάνω χρόνο η καθυστέρηση, από οποιαδήποτε αιτία, της πληρωμής του μισθού πέραν του μηνός, όπως επίσης δεν μεταβάλλει αυτόν η καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών σε μακρότερα ή βραχύτερα χρονικά διαστήματα.

Ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλλει τις εισφορές στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μέχρι την πέμπτη (5η) για τις Δημόσιες Υπηρεσίες εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από τον παραπάνω οριζόμενο χρόνο.

Η προθεσμία αυτή δεν ισχύει για το Δημόσιο τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμίδας καθώς και για την εταιρεία με την επωνυμία Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.

Η προθεσμία καταβολής των εισφορών επί των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα από όλους τους υπόχρεους λήγει την τελευταία εργάσιμη του Ιανουαρίου και Μαΐου αντίστοιχα.

Ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΙΚΑ οι οποίες δεν καταβάλλονται εμπροθέσμως επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος από την επόμενη ημέρα εκείνης κατά την οποία έληξε η κατά νόμο προθεσμία καταβολής τους.

Το ποσοστό του προσθέτου τέλους ορίζεται σε 3% για το διάστημα καθυστέρησης που αντιστοιχεί στην επομένη της προθεσμίας λήξης της προθεσμίας καταβολής και μέχρι το ημερολογιακό τέλος του μήνα αυτού και σε 1% για κάθε επόμενο μήνα και μέχρι 100% συνολικά

Παρατείνεται μέχρι τέλος Απριλίου η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών και υπαγωγή επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο προπτωχευτικό καθεστώς.

Ασφαλιστικά θέματα ΟΑΕΕ κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν τα ασφαλιστέα πρόσωπα

Δίνεται η δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να ζητήσουν την υπαγωγή τους στην αμέσως κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ή ακόμα και στην αμέσως κατώτερη και από αυτήν, προκειμένου να μειωθεί προσωρινά το ποσό των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών τους και να επιτευχθεί η, κατά το δυνατόν, οικονομική τους ανακούφιση.

Προϋπόθεση για την αποδοχή της αίτησης από τον Οργανισμό είναι είτε οι ασφαλισμένοι να μην έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή είτε να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών και να καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια. Σε περίπτωση που δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους ή των δόσεων της ρύθμισής τους, αν υπάρχει τέτοια, επιστρέφουν αυτοδικαίως στην ασφαλιστική κατηγορία όπου βρίσκονταν πριν την
υποβολή της αίτησής τους.

Η ισχύς της διάταξης παύει στις 31.12.2014 και από 01.01.2015 όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε αυτήν επανέρχονται αυτοδικαίως στην αρχική τους ασφαλιστική κατηγορία. Τέλος, δίνεται με εξουσιοδοτική διάταξη η δυνατότητα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να καθορίσει τη διαδικασία, τον τρόπο και κάθε άλλο θέμα που αφορά την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.

Ρύθμιση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η παροχή της κατ’ οίκον φροντίδας των ασφαλισμένων, προβλέπεται η θεσμοθέτηση εισφοράς η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 0,2% επί των συνολικών ετήσιων εσόδων από εισφορές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Δημοσίου και του ΝΑΤ. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών μπορεί να τροποποιείται το ύψος του ποσοστού της εισφοράς, να καθορίζονται περισσότερες κατηγορίες υπόχρεων καταβολής, να ρυθμίζονται οι διαδικασίες είσπραξης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο σχετικό θέμα.

By: John

Πηγή

Στα τεκμήρια σοφίτες, πατάρια και υπόγεια


Στα τεκμήρια ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα «μετράνε» οι σοφίτες, πατάρια και υπόγεια που τακτοποιήθηκαν. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή προβλέπεται πως η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών, των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με το νόμο 4014/2011 για τους ημιυπαίθριους, ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας.
Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αντιστοιχεί στο μισό του ποσού της αντικειμενικής δαπάνης που ισχύει για τους κύριους χώρους κύριας κατοικίας.
Ακόμη προβλέπονται τα εξής:
Αποδεσμεύεται η υποχρέωση δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) λόγω αλλαγής οικογενειακής κατάστασης και διατηρείται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης.
Από το έτος 2010 και επόμενα, το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο. Με αυτό το διαχωρισμό θα αποφευχθούν οι προστριβές μεταξύ των φορολογουμένων που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν από κοινού δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και για τους οποίους μέχρι τώρα προβλεπόταν έκδοση κοινού εκκαθαριστικού ΦΑΠ (π.χ. συζύγων που τελούν σε διάσταση ή έχουν χωρίσει και ο σύζυγος δεν προβαίνει σε διακοπή της σχέσης στη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 κ.λπ.)
Απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).
Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

By: John

Πηγή

Αρειος Πάγος: Ζητείται η πειθαρχική τιμωρία της Πελέκη - Βουλγαράκη για τα "ιερά" συμβόλαια


Την πειθαρχική τιμωρία της συμβολαιογράφου Αικ. Πελέκη - Βουλγαράκη για τα γνωστά συμβόλαια μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και Δημοσίου, ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Σε σχετική δίκη, που πραγματοποιήθηκε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας ΑΠ Γ. Χατζίκος πρότεινε να επικυρωθεί η πειθαρχική καταδίκη της για τα περιβόητα συμβόλαια. Αντίθετα ζήτησε να αναιρεθεί λόγω προβλημάτων στην αιτιολογία, η πειθαρχική ποινή που αφορά συμμετοχή της σε ΕΠΕ (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), η οποία κρίθηκε ασυμβίβαστη προς τα συμβολαιογραφικά της καθήκοντα.
Αν η εισαγγελική πρόταση υιοθετηθεί από το ποινικό τμήμα ΑΠ, τότε θα επικυρωθεί η προσωρινή παύση της από τη συμβολαιογραφική δραστηριότητα για 3 μήνες όσον αφορά τα συμβόλαια της Μονής, ενώ για το σκέλος της πειθαρχικής ποινής για την ΕΠΕ, η υπόθεση θα πρέπει να ξανασταλεί για νέα κρίση στο 5μελές Εφετείο Αθηνών, που αποτελεί το αρμόδιο πειθαρχικό δικαστήριο για τους συμβολαιογράφους. Αν η αναίρεση είναι συνολική, θα πρέπει να επανεξεταστεί όλη η υπόθεση από την αρχή.
Ο αντεισαγγελέας ΑΠ αγορεύοντας υποστήριξε ότι η Αικ. Πελέκη υπέπεσε πράγματι σε πειθαρχικό παράπτωμα επιδεικνύοντας συμπεριφορά ασυμβίβαστη με την ιδιότητά της, που πλήττει το κύρος της και το γόητρο του συμβολαιογραφικού σώματος, με τη σύνταξη του συμβολαίου ανάμεσα στη Μονή και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) για την ανταλλαγή το 2007 έκτασης 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής που ανήκε στο Δημόσιο, με τμήμα έκτασης της λίμνης Βιστωνίδας που η Μονή δήλωνε ότι της ανήκει.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η συμβολαιογράφος σωστά κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα, γιατί παραβιάζοντας τον νόμο και τα καθήκοντά της συνέταξε το επίμαχο συμβόλαιο, παρόλο που η επίμαχη έκταση αποτελούσε αρχαιολογικό χώρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν και δύο βυζαντινά μνημεία, γεγονός που -κατά τον νόμο- καθιστούσε τη μεταβίβασή της απαγορευτική.
Κατά τον αντεισαγγελέα ΑΠ, δεν ήταν δυνατή η μεταβίβαση και σωστά κρίθηκε ότι όλη η ευρύτερη περιοχή (η χερσόνησος του Αθω από τη διώρυγα του Ξέρξη μέχρι και τα ακρωτήρια Πίννες και Ακροθαίου) αποτελεί αρχαιολογικό χώρο προστατευόμενο με υπουργική απόφαση του 1965.
Κι αυτό γιατί έχουν χαρακτηριστεί -όπως δέχεται η πειθαρχική απόφαση- ιστορικά και διατηρητέα όσα μνημεία βυζαντινά και μεταβυζαντινά βρίσκονται στην ευρύτερη έκταση μαζί και ο ευρύτερος περιβάλλων χώρος, λόγω της αρχαιολογικής σπουδαιότητας των μνημείων (ανάμεσά τους το Βυζαντινό Κάστρο - Μονή Ζυγού, και ο βυζαντινός ναός του Αγ. Νικολάου που εξαιρέθηκαν).
Μάλιστα αποκρούστηκε ο ισχυρισμός της συμβολαιογράφου ότι δεν χρειαζόταν να αναφερθεί στο συμβόλαιο η εξαίρεση των ναών, αφού γινόταν στο τοπογραφικό, γιατί κρίθηκε ότι το τοπογραφικό δεν μπορεί να συμπληρώνει το συμβόλαιο.
Οι συνήγοροί της υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να θεωρείται η ευρύτερη έκταση αρχαιολογική, αφού επιτρέπεται υπό όρους η δόμηση, καθώς και ότι η πειθαρχική της δίωξη είναι παράνομη και άκυρη.
Ο εισαγγελέας πρότεινε να ανατραπεί η πειθαρχική ποινή για τη συμμετοχή της σε ΕΠΕ (μαζί με τον σύζυγό της τ. υπουργό για την αγοραπωλησία και εκμετάλλευση ακινήτων) γιατί δεν αιτιολογείται πώς με τη συγκεκριμένη ασυμβίβαστη ιδιότητά της έθιξε καταφανώς το κύρος της και του σώματος, ώστε να αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. Η απόφαση αναμένεται σε 2-3 μήνες.

By: John

Πηγή

Εγκρίθηκαν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους


Παράταση για τη ρύθμιση χρεών και πρόσθετες διευκολύνσεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, παρέχει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, παρατείνεται από τέσσερα σε πέντε χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών, που αρχίζει να υπολογίζεται όχι από την έκδοση της απόφασης όπως προέβλεπε το άρθρο 43 του προηγούμενου νόμου (ν. 3869/2010) αλλά από την κατάθεση της αίτησης.
Δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους πρόσωπα που διατηρούσαν ατομικές επιχειρήσεις αποβλέποντας στον βιοπορισμό τους και έχουν περιορισμένες οφειλές, ενώ δεν είχαν τη δυνατότητα να υπαχθούν στο πτωχευτικό δίκαιο των εταιρειών.
Καθίσταται προαιρετική, από υποχρεωτική, για τον οφειλέτη η επιδίωξη της εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών πριν από την κατάθεση της αίτησης στο δικαστήριο. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία, εξαιτίας της απροθυμίας των τραπεζών να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Στο εξής η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού μπορεί να εκδηλωθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται η υπόθεση μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.
Το δικαστήριο μπορεί να εξαιρέσει την κατάσχεση της κύριας κατοικίας για περίοδο ακόμη και 30 ετών, εφόσον η προσωπική κατάσταση του οφειλέτη και η ανάγκη εξυπηρέτησης της οφειλής το δικαιολογούν. Συχνά άλλωστε τα στεγαστικά δάνεια που ρυθμίζονται έχουν διάρκεια αποπληρωμής.
Απαγορεύεται η κατάσχεση ατομικού λογαριασμού μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ και των 2.000 ευρώ όταν πρόκειται για κοινό τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη σε πιστωτικό ίδρυμα, προκειμένου να διασφαλίζεται η πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη καθημερινότητά τους, τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών).
Επιδιώκεται η συλλογική αντιμετώπιση των χρεών του οφειλέτη, προκειμένου να αποθαρρύνεται η δημιουργία δανειστών δύο ταχυτήτων, δηλαδή πιστωτών εντεταγμένων στη διαδικασία και εκτός αυτής.
Με την έκδοση της απόφασης που προσδιορίζει τις καταβολές ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τις τυχόν διαφορές για την περίοδο που έχει διανυθεί, με ευνοϊκό επιτόκιο, μέχρι και το έκτο έτος από την κατάθεση της αίτησης.
Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν και για τις αιτήσεις ρύθμισης που έχουν ήδη κατατεθεί και πρόκειται να εκδικαστούν ένα έτος από την έναρξη ισχύος του νόμου.
Ο νέος νόμος, επιτρέπει στον οφειλέτη, να πετύχει την απαλλαγή του από τα χρέη που αδυνατεί να αποπληρώσει με την πάροδο ορισμένης περιόδου από την κατάθεση της αίτησης.
Το δικαστήριο μπορεί να μειώσει μέχρι τρία χρόνια την περίοδο ρύθμισης ή αναμονής για απαλλαγή από τα χρέη, εφόσον προκύπτει ότι η προσωπική και οικονομική κατάσταση του οφειλέτη δεν δικαιολογεί προσδοκία για καμία μελλοντική καταβολή. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση και μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης, εφόσον έχει ασκηθεί εμπρόθεσμα έφεση κατά αυτής.
Τέλος θεσπίζεται μειωμένη αμοιβή των δικαστικών επιμελητών για τις επιδόσεις που αφορούν την εφαρμογή του παρόντος νόμου, ώστε να μην αυξάνεται η δαπάνη στην οποία υποβάλλονται οι οφειλέτες από το γεγονός ότι, οι αιτήσεις ρύθμισης των χρεών αφορούν συχνά πολλούς πιστωτές. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα του δικαστηρίου να αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση και μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης, εφόσον έχει ασκηθεί εμπρόθεσμα έφεση κατά αυτής.
Με άλλη διάταξη, ενισχύονται οι κανόνες διαφάνειας στην προώθηση και παροχή των ιδιωτικών ασφαλιστικών υπηρεσιών, και ιδίως των ασφαλίσεων ζωής και ασθενειών. Οι διατάξεις λαμβάνουν υπόψη τον αυξανόμενο σε βαρύτητα ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, διασφαλίζουν τον ουσιαστικό της ρόλο στην κάλυψη των κινδύνων και συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των όρων εκείνων που θα εξασφαλίσουν τον κοινωνικό προσανατολισμό της.

By: John

Πηγή

Εξοφλούσαν λογαριασμούς ΔΕΗ με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες


Τουλάχιστον 1.200 άτομα είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω πιστωτικών καρτών (ανυποψίαστων πολιτών) τα στοιχεία των οποίων είχαν υποκλαπεί από πέντε άτομα, δυο έλληνες και τρεις αλλοδαπούς.

Αυτό ανέφεραν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής και συμπλήρωσαν ότι από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι εικονικές πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν ξεπερνούν το ποσό των 47.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής οι δράστες προσέγγιζαν καταναλωτές της ΔΕΗ και τους ζητούσαν χρήματα για την «εξυπηρέτηση» που θα τους έκαναν, δηλαδή να εξοφλήσουν εκείνοι τους λογαριασμούς.

Μάλιστα, όπως έλεγαν, έκαναν και εκπτώσεις, δηλαδή εάν ο λογαριασμός ήταν αξίας 200 ευρώ ζητούσαν από τον καταναλωτή τα μισά και έτσι και ο λογαριασμός φαινόταν εξοφλημένος στη ΔΕΗ και ο πολίτης κέρδιζε χρήματα.

Όπως έγινε γνωστό εκπρόσωπος της τράπεζας κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 04/01/2012 έως και 19/01/2012, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, ογδόντα απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη χρήση δέκα πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω Τράπεζας, συνολικού ύψους 47.383,71 ευρώ.

Ακολούθησε ψηφιακή έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν 22 μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές. Επίσης, προσδιορίστηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου των πέντε κατηγορουμένων, μέσω των οποίων έκαναν τις συναλλαγές αυτές.
Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) έκαναν έρευνες παρουσία εισαγγελλέων, σε σπίτια και καταστήματα των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

By: John

Πηγή

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα κατά του φωτοβολταϊκού πάρκου της Εκκλησίας στην Πεντέλη


Ψήφισμα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη υιοθέτησε ομόφωνα το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Το ψήφισμα, που απεστάλη στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΝΔ Α. Σαμαρά, χαρακτηρίζει σαν «νέο Βατοπέδι στην Πεντέλη» την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος (για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ) που κατατέθηκε από τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η οποία προβλέπει παραχώρηση στην Εκκλησία 23.000 στρεμμάτων στη ζώνη προστασίας του Πεντελικού προκειμένου να δημιουργηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο.

Η τροπολογία, που θα τεθεί για ψήφιση στη Βουλή τη Πέμπτη 22 Μαρτίου, δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο έκτασης 3.500 στρεμμάτων εντός της ζώνης προστασίας του Πεντελικού, ώστε να έχει έσοδα για να προωθήσει το φιλανθρωπικό της έργο. Η συγκεκριμένη περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα το 2010 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 και προστατεύεται από το Π.Δ. 755/88.

Όπως σημειώνεται, επιπλέον δεν προκύπτει από πουθενά ιδιοκτησία της Εκκλησίας στις δασικές εκτάσεις του Πεντελικού όρους. Μάλιστα αναφέρεται «εάν εμείς ανεχθούμε παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας, έστω και μια φορά, έστω και για λίγο, ανοίγουμε μελλοντικές ορέξεις συμφερόντων για εμπορευματοποίηση του Πεντελικού και χάνουμε το ηθικό μας πλεονέκτημα να υπερασπιστούμε την προστασία του βουνού».

Στο ψήφισμα τίθενται ερωτήματα προς τους δυο πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι ερωτώνται εάν το μήνυμα που αποστέλλουν προς το ελληνικό Κοινοβούλιο και την κοινωνία είναι «ότι μπορούν να καούν εκτάσεις και μετά από δυο χρόνια να αγνοείται η αναδάσωση που πρέπει να γίνει και να στήνονται φωτοβολταϊκά πάρκα με μοναδικό όφελος το κέρδος;».

«Γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται προηγούμενο που ανατρέπει πλήρως τη δασική νομοθεσία και τα προεδρικά διατάγματα προστασίας περιοχών φυσικού κάλλους και ορεινών όγκων σε όλη την Ελλάδα;» ερωτώνται οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ενώ υπογραμμίζεται εάν «οι ψήφοι της Εκκλησίας είναι σημαντικότερες για εσάς απ' ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου;»

Εντός της εβδομάδας τα 12 δημοτικά συμβούλια του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού πρόκειται να ταχθούν αρνητικά στη σχετική ρύθμιση.

Εάν δεν αποσυρθεί η τροπολογία, οι δήμοι δηλώνουν ότι «πλέον θα δώσουμε τη μάχη στο πεζοδρόμιο μαζί με τους πολίτες και σε όποιο πεδίο χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και τη μετατροπή του Πεντελικού σε βιομηχανική ζώνη».

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Τόση πολύ μεγάλη ανάγκη για λεφτά έχει η Εκκλησία μας ;

By: John


Πηγή

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στην Ευρώπη η Ελλάδα


Στους δέκα μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI).

Βασικοί προμηθευτές ήταν η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο χώρες δηλαδή που πρωτοστατούν στο δανεισμό μας, για τη διάσωση της χώρας.

Ωστόσο, φαίνεται πως η κατάταξή μας στη λίστα συνδέεεται με τις παραλαβές οπλικών συστημάτων και όχι με τις παραγγελίες, αφου νέα σύμβαση έχει να υπογραφεί επτά χρόνια. ( Το 2011 δεν έγιναν νέες παραγγελίες).

Ειδικά για την Ελλάδα το SIPRI αναφέρει ότι οι εισαγωγές οπλικών συστημάτων μειώθηκαν κατά 18 % μεταξύ 2002-2006 και 2007-2011. Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα βρίσκεται στη δέκατη θέση της σχετικής κατάταξης των χωρών με τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων ενώ την προηγούμενη πενταετία βρισκόταν ακόμη στην τέταρτη θέση.

Το 2011 η Ελλάδα, όπως προαναφέραμε, δεν προχώρησε σε νέες παραγγελίες οπλικών συστημάτων, ωστόσο παρέλαβε το δεύτερο από τα συνολικά τέσσερα βρετανικά Super Vita, όπως επίσης και παρόμοια συστήματα από την Ιταλία και την Ολλανδία. Επίσης η Ελλάδα παρέλαβε το πρώτο από τα συνολικά 20 γαλλικά ελικόπτερα ΝΗ-90 ενώ εκκρεμεί η παραγγελία των 5 γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214.

Όπως προκύπτει από τη νέα έκθεση, τα τελευταία πέντε χρόνια η ποσότητα των παγκόσμιων πωλήσεων όπλων αυξήθηκε κατά 24 % σε σύγκριση με την 5ετία 2002-2006. Στους δυο μεγαλύτερους εξαγωγείς, τις ΗΠΑ (30%) και τη Ρωσία (24%), αναλογούν σχεδόν οι μισές πωλήσεις. Ακολουθεί η Γερμανία με 9 % μερίδιο αγοράς, με κύρια εξαγωγικά προϊόντα υποβρύχια και φρεγάτες, και με κυριότερους πελάτες την Ελλάδα (13%), τη Νότια Κορέα (10%) και τη Νότια Αφρική (8%). Στην τέταρτη θέση των μεγαλύτερων εξαγωγέων βρίσκεται η Γαλλία με 8% (η Ελλάδα δεύτερος καλύτερος πελάτης της με 10%) και στην πέμπτη θέση η Βρετανία με 4%.

By: John

Πηγή

Βουλευτές υποχρέωναν τον ΕΛΓΑ να δίνει αποζημιώσεις - μαϊμού σε αγρότες


Μια ακόμη κομπίνα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται στο δρόμο της Δικαιοσύνης έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτήν εμπλέκονται χιλιάδες αγρές με θύμα τον ΕΛΓΑ, προφανώς με τη βοήθειας συγκεκριμένων κυκλωμάτων που έδιναν αποζημιώσεις – μαϊμού.Οπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας ήδη έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη τα συμπεράσματα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που έγινε στον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων προκειμένου να αποκαλυφθεί ο λόγος για τον οποίο το έλλειμμα έφτασε μέσα σε 5 χρόνια από 800 εκατομμύρια ευρώ το 2004 στα 4,5 δισ. το 2009.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό χιλιάδες αγρότες δήλωναν ανύπαρκτες ζημιές ή ακαρπίες στις καλλιέργειές τους λαμβάνοντας αποζημιώσεις πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο.
Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εργαζομένων στον ΕΛΓΑ για παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων -κυρίως βουλευτών- που υποχρέωναν τον Οργανισμό να πληρώνει υπέρογκα ποσά, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες.
Ως παράδειγμα αναφέρεται το ότι την τριετία 2007 - 2009 περισσότεροι από 1.000 αγρότες λάμβαναν αποζημιώσεις που έφταναν έως και τις 150.000 το χρόνο, ενώ υπήρξε συγκεκριμένος άνθρωπος που έλαβε 372.000 ευρώ στην τριετία και οικογένεια που το ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε 752.000 ευρώ.
Να αποκαλύψει ονόματα καλεί τον υφυπουργό η Νέα Δημοκρατία. «Είναι δυο χρόνια πια στην κυβέρνηση. Δυο, δυόμισι χρόνια. Αν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν, ας πουν με ονοματεπώνυμο, αλλιώς είναι κοινές συκοφαντίες όλα αυτά», τόνισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος.

By: John

Πηγή

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Εφικτή η πρωτιά στις εκλογές


«Προφανώς είναι εφικτός. Αναπτύχθηκε χθες μια δυναμική. Ο κόσμος πάντα μας ξεπερνά, μας διδάσκει, μας στηρίζει. (...) η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η ευρεία κεντροαριστερά κατέχει την κεντρική θέση στο πολιτικό σύστημα και πρέπει να έχει τον καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας, στη νέα αυτή σελίδα που γράφει. Και οι πολίτες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή πολιτική διεύθυνση. Ρεαλιστική, προοδευτική, ευαίσθητη, αποφασιστική. Ξέρει να επιλέγει με αυστηρά κριτήρια και πρόσωπα και ομάδες στελεχών και προτάσεις»

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ

240.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ; Βάλανε το κόμμα πάνω από την ΕΛΛΑΔΑ !!!

240.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ; Και τώρα βγαίνει και λέει ότι ΝΑΙ θα κερδίσω τις εκλογές !!!

240.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ; Τους λυπάμαι !!! Και μας λυπάμαι !!!

240.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ; Οι τυχεροί που έβλεπαν τις διαμαρτυρίες από την πολυθρόνα τους !!!

240.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ; Που εχθές έβριζαν και σήμερα πανηγυρίζουν !!!

By: GoGo

ΝΑΙ είμαι ΠΑΣΟΚ και γουστάρω !!!!!!!


Και αφού μαζεύτηκαν 240.000 Έλληνες (το υπενθυμίζω αυτό) πήγαν με ελαφρά την καρδία να που ένα μεγαλόπρεπες ΝΑΙ στο Μοναδικό υποψήφιο και νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ως σαν γυναίκα έχω τέσσερις απορίες

1. Το κάνατε για τα 2 euro ;
2. Θέλατε να διαμαρτυρηθείτε για τον κ. Γ. Παπανδρέου ;
3. Το κάνατε γιατί πιστεύετε ότι θα ξαναέρθουν οι καλές εποχές (ρουσφέτια, προσλήψεις και όλα αυτά που μας έλειψαν) ;
4. Ή το κάνατε γιατί ζείτε σε άλλη χώρα και ΔΕΝ σας έχει αγγίξει τίποτα ;

Στο θέμα μας !!!!

Η ΔΗΛΩΣΗ


«Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ' έξω κανέναν»,
«Έχω πλήρη συνείδηση των λαθών, των καθυστερήσεων και των παραλείψεων, είναι διαχρονικά μεγάλη η ευθύνη μας για πράγματα που ειπώθηκαν και δεν έγιναν ή για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί. ... ξέρω πόση είναι η πίκρα, ξέρω ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας άνεργος, ξέρω τι σημαίνει να μειώνεται η σύνταξη»

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Ευάγγελο Βενιζέλο (ποσοστό 97,33%)
Λευκά (ποσοστό 2,02%)
Άκυρα (ποσοστό 0,64%)

ΝΑΙΙΙΙΙ ΖΗΤΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα


Ο Βασιλιάς πέθανε, ΖΗΤΩ ο Βασιλιάς !!!!!!!!!!

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση στα γραφεία της Ιπποκράτους με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Γιατί τι φοβόταν ΜΗΝ χάσει ?

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής θα γίνει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου το σωτήριο έτος 2012 στις 15.00.

Υ.Γ. : ΠΡΟΣ Υπουργείο Οικονομίας (ΣΔΟΕ) οι αποδείξεις είναι νόμιμες; Παρακράτηση φόρου θα γίνει; γιατί αν τα υπολογίζω σωστά 240.00 άτομα επί 2 euro ίσον 580.000 euro.
Και όλα τα λέω ΩΣ σαν καλή Ελληνίδα που είμαι και μας έχετε πει να καρφώνουμε την φοροδιαφυγή !!!!!!!!!

By: GoGo