Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Λογοκρίθηκε το σποτ - «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις»


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο "έκοψε" την προβολή του τηλεοπτικού σποτ, που δημιούργησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του με τίτλο «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», με στόχο να προασπίσει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του ΣΕΑ Δέσποινας Κουτσούμπα, το 58" βίντεο είναι εμπνευσμένο από τη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτι που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Σύμφωνα με το σενάριο, ένα κοριτσάκι επισκέπτεται με τη μητέρα της το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια στιγμή απομακρύνεται από αυτήν και περιφέρεται στις αίθουσες του Μουσείου. 

Σταματά μπροστά στο άγαλμα της Φρασίκλειας, με την οποία κάνει μια κρυφή «συνομιλία» και το κοριτσάκι χαμογελά. Όμως, ξαφνικά ένα χέρι τραβά απότομα το κορίτσι σαν κάποιος να το απαγάγει, χωρίς να προλάβει να ζητήσει βοήθεια. Πέφτει μια καρτέλα, που γράφει «Δεν υπάρχει μέλλον». 

Στην επόμενη σκηνή, το κορίτσι είναι στη θέση του, λείπει όμως από τη βάση της η Φρασίκλεια. Η επόμενη καρτέλα που πέφτει γράφει «Χωρίς παρελθόν». 

Το σποτάκι τελειώνει με τη φράση «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», που είναι και το κεντρικό σύνθημα της διεθνούς εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο. 

Το σποτ, που προοριζόταν να κυκλοφορήσει στις ελληνικές τηλεοράσεις, γυρίστηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο εδώ και μήνες, ωστόσο μετά την επίσημη παρουσίασή του, την περασμένη Τρίτη, το ΚΑΣ αποφάσισε να μην επιτρέψει την προβολή του. 
«Προστατέψτε την Πολιτιστική κληρονομιά από τις περικοπές» 

Η διεθνής καμπάνια του Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με τίτλο «Προστατέψτε την Πολιτιστική κληρονομιά από τις περικοπές» και κεντρικό σύνθημα «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις» ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. 

Στόχος των αρχαιολόγων που συμμετέχουν στην κίνηση του ΣΕΑ είναι να εκφράσουν την πικρία, το θυμό και την αντίθεσή τους στα νέα, αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία απειλούν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον την Ελλάδας. 

Η διεθνής καμπάνια του ΣΕΑ περιλαμβάνει ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες και τηλεοπτικά σποτ, ενώ φιλοδοξία του Συλλόγου είναι η διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Επίσης, γίνεται έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων να συμμετάσχουν στην καμπάνια διαδίδοντας τη δράση του ΣΕΑ στο γκρουπ που έχει δημιουργηθεί στο Facebook: «I Support Greek Cultural Heritage Against IMF/EU Cuts». 

Γιατί η αποψινή πανσέληνος λέγεται μπλε; (και οι εκδηλώσεις)Σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου το φεγγάρι θα είναι "μπλε"! Γιατί λέμε μπλε την πανσέληνο αυτή;

Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. 

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 2,5 χρόνια περίπου. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Όταν αυτές αθροίζονται, εμφανίζεται ένα επιπλέον φεγγάρι.

Η παλαιότερη αναφορά του όρου «μπλε φεγγάρι» καταγράφεται το 1524 σε ένα έντυπο που επιτίθεται στον αγγλικό κλήρο. Στο κείμενο αυτό σημειώνεται: «Εάν πουν ότι το φεγγάρι είναι μπλε, τότε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτό είναι αλήθεια». Στο πρωτότυπο κείμενο χρησιμοποιείται ο μεσαιωνικός όρος «belewe», που μεταφράζεται ως «μπλε», σημαίνει όμως και «προδοσία». Για το λόγο αυτό όταν το 18ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Γρηγοριανής μεταρρύθμισης του ημερολογίου, όπου «χάθηκαν» κάποιες μέρες, «χάθηκε» και ένα φεγγάρι, αυτό ονομάστηκε «το φεγγάρι της προδοσίας».

H δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα δεν λέγεται μπλε μονάχα επειδή είναι ασυνήθιστη, αλλά ονομάστηκε έτσι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883.

Ήταν το 1883 όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου και σε απόσταση 600 χιλιομέτρων μακριά, ο κόσμος άκουσε την έκρηξη σαν βολή κανονιού. Ισοδυναμούσε η έκρηξη με βόμβα ισχύος 100 μεγατόνων. Στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας εκτινάχθηκαν χώμα και στάχτη. Τότε το φεγγάρι έγινε μπλε και ήταν τόσο σπάνιο το γαλάζιο πρόσωπο της σελήνης που αντίκριζαν οι άνθρωποι σε σημείο που το μπλε φεγγάρι έμεινε στα χρονικά ως έκφραση ενδεικτική της έννοιας του «σχεδόν ποτέ».

Έκτοτε η φράση «μπλε Σελήνη» χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ύπαρξη δύο πανσελήνων σε έναν μήνα.

Τα μικροσωματίδια στα σύννεφα σκόνης που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο στην Ινδονησία παρέμειναν επί χρόνια στην ατμόσφαιρα σκεδάζοντας τις λευκές ακτίνες φωτός του φεγγαριού την ώρα που αυτές διαπερνούσαν τα νέφη από στάχτη στον ουρανό. Έτσι η Σελήνη φαινόταν μπλε.

Ο όρος «μπλε φεγγάρι» έχει και μεταφορική σημασία, που υπογραμμίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει σπάνια.
Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι το «Μπλε φεγγάρι» θα συμβεί σήμερα, 31 Αυγούστου, στις χώρες που βρίσκονται δυτικά της ζώνης ώρας UTC/GMT +8. Σε χώρες που βρίσκονται ανατολικά από τη ζώνη των UTC/GMT +9 ωρών (στον Ειρηνικό ωκεανό), οι δύο πανσέληνοι θα εμφανιστούν τον Σεπτέμβριο, την 1η και στις 30 του μήνα.

Η επόμενη διπλή πανσέληνος θα συμβεί στις 2 και 31 Ιουλίου του 2015.

Οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

 

Ειδικότερα, 120 μνημεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά με 85 εξ αυτών να φιλοξενούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Σημειώνεται πως η πανσέληνος της 31ης Αυγούστου είναι η δεύτερη μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Στην Αττική προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

*Συναυλία «Ένα φεγγάρι του Αυγούστου» με την Τάνια Τσανακλίδου και την Ελένη Τσαλιγοπουλου στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

*Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων στη Ρωμαϊκή Αγορά

*Συναυλία της Αναστασίας Μουτσάτσου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

*Μουσική εκδήλωση της Μάρθας Φριτζήλα και του Τάκη Φαραζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

*Προβολή της ταινίας «Αγέλαστος Πέτρα» Φίλιππου Κουτσαφτή στο Επιγραφικό Μουσείο

* Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Ποσειδώνα στον Πόρο: Μουσική εκδήλωση με ρεσιτάλ πιάνου.

* Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι οι χώροι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων και Κάστρου Χώρας Κυθήρων.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

* Αρχαιολογικά Μουσεία Σίφνου και Σύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Κιονίων Τήνου: Στις 22:00 και στις 23:00 θα ακουστεί η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου. Διαβάζει ο Γιάννης Ρίτσος και ερμηνεύει η Μελίνα Μερκούρη.

* Κάστρο Σίφνου: Θεατρικό δρώμενο από το «Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Σίφνου».

* Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου: Μουσική εκδήλωση με τα 100 ερωτικά σονέτα του Πάμπλο Νερούδα.
* Ρωμαϊκό Ωδείο Κω: Συναυλία για βιολί και κιθάρα με το σχήμα «Duo Duente».
* Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι οι χώροι: Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου στη Ρόδο, το Χαμάμ στην Κω και στην Πάτμο το Αρχοντικό Νικολαΐδη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αρχαιολογικό Μουσείο: Μουσική εκδήλωση. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Συναυλία του Ανδρέα Καρακότα και Plaza Ensemble.
* Πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς: Μουσική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει jazz, funky, world music, προβολή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους κ.ά.
*Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής (Κήπος με τα Αγάλματα): Μουσική εκδήλωση με την μπάντα “POCO A POCO”.
* Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού «Ιουστινιανός» Νέα Φλογητά: Μουσική εκδήλωση με συναυλία Jazz και Βlues.
* Μονή Ζυγού – Ουρανούπολη: Μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο εγχόρδων «Αριστοτέλης» και προβολή ταινίας μικρού μήκους παραγωγής 10ης ΕΒΑ με τίτλο «Το Βυζαντινό Κωδωνοστάσιο της Μονής Βατοπεδίου».
* Σπήλαιο και Μουσείο Σπηλαίου Πετραλώνων: Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό με ξενάγηση και μουσική εκδήλωση.
* Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας: Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα “Ex Oriente Lux”.
* Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου Έδεσσας: Θέατρο σκιών, εκδήλωση/εγκατάσταση ομίλου φίλων αστρονομίας.
* Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας: Μουσική εκδήλωση με βυζαντινή μουσική.
* ΙΝ Παναγίας Κουμπελίδικης: Συναυλία βυζαντινής μουσικής με τίτλο «Συλλείτουργο Πλαγίων Ήχων». Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση από το θεατρικό σχήμα «Σκηνή Ελικώνος».
* Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Εκδήλωση με κλασική μουσική στον αύλειο χώρο του Μουσείου.
* Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας: Συναυλία έντεχνης μουσικής.
* Αύλειος χώρος Μουσείου Βασιλικών Τάφων των Αιγών: Συναυλία παραδοσιακής μουσικής.
* Σχολή Αριστοτέλους – Αρχαία Μίεζα: Συναυλία με κουαρτέτο τζαζ/έθνικ – εικαστική εκδήλωση.
* Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι οι χώροι: Αρχαιολογικός Χώρος Δίου, Βυζαντινή Αρχιεπισκοπή Πύδνας, Φρούριο Επταπυργίου και Αρχοντικό Βούρκα.

* Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης: Μουσική παραδοσιακή εκδήλωση.

* Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων: (Βασιλική Α’) Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Τραγούδια με Πανσέληνο».

* Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι οι χώροι: Ελληνιστική Πόλη της Φλώρινας, Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης, Αρχαία Αγορά Θάσου.

* Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης: Συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη.

* Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας: Συναυλία με την Κορίνα Βουγιούκα και τον Θοδωρή Τζοβανάκη.
* Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων: Ιστορικός Περίπατος και Αστροβραδιά (παρατήρηση των αστεριών και του βραδινού ουρανού).
* Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης: Μουσική εκδήλωση με τοπικά συγκροτήματα.

ΚΡΗΤΗ

* Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Νότες Μουσών και Σειρήνων».
* Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το δήμο Χερσονήσου.
* Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο Αρχαιολογικός Χώρος Kνωσού.

ΗΠΕΙΡΟΣ – ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Αρχαιολογικός Χώρος ΝΑ Ακρόπολης Κάστρου Ιωαννίνων: Συναυλία των Αnema e Core.
* Μη οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος «Ελληνικά»
Κοπάνης (νεκροταφείο ελληνιστικών και ρωμαϊκών
χρόνων): Εκδήλωση με τίτλο: Τα πολύ παλιά χρόνια στα «Ελληνικά» με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
και παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας.
* Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης: Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλι.
*Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου: Βραδιά με έντεχνη λαϊκή μουσική.
* Ιστορικό Γεφύρι ‘Αρτας: Μουσική εκδήλωση.
* Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης: Συναυλία της Monika σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας.
* Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Ωδείου Ντάλα.
* Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι οι χώροι: Αρχαιολογικός Χώρος Πύργου Ραγίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο ‘Αρτας.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
* Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: Εκπαιδευτικές περιηγήσεις και μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό οδοιπορικό» με μελωδίες από τους “Sempre Viva” και “Ιωνία”.
* Αρχαιολογικός Χώρος Φθιωτίδων Θηβών στη Νέα Αγχίαλο: Βραδιά πανσελήνου με το μουσικό σύνολο «Ίαμβος».
* Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, Υπάτη: Ανοιχτό για το κοινό με ξενάγηση και μουσική – χορευτική εκδήλωση με τίτλο «Παραδοσιακά περΥΠΑΤΗματα στο φως του φεγγαριού».
* Αρχαιολογικός Χώρος Φρουρίου Λάρισας: Μουσική εκδήλωση.
* Αρχαϊκός Ναός Απόλλωνα: Έντεχνη ελληνική μουσική με την ορχήστρα του Ωδείου Καρδίτσας – Ευθυμιάδη και Recital φλάουτου με την Angela Bratič και συνοδεία πιάνου με την Dragana Giorgeviο.
* Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων: Συναυλία με την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης».

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
* Κάστρο Χλεμούτσι Κυλλήνης: Δρώμενα Μεσαιωνικών Ημερών Καλοκαιριού.
* Παλαιό Μουσείο Ολυμπίας: Μουσική εκδήλωση.
* Φρούριο Παλαμηδίου: Μουσική εκδήλωση με τους «VIU» και τίτλο «Κάτω από το φως του φεγγαριού».
* Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας: Αφήγηση παραμυθιών από τη Θεοδοσία Ψευτέα.
* Πεζόδρομος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας: Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Μοραΐτες».

* Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου: Θεατρική παράσταση με το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
* Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά: Μουσική εκδήλωση.
* Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι οι χώροι: Αρχαιολογικό Μουσείο και Κάστρο Πατρών, Φρούριο Ρίου, Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας, Κάστρο Ακροκορίνθου και Κάστρο Καλαμάτας.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

* Αρχαιολογικός Χώρος Εμποριού Χίου: Ομιλίες από την αρχαιολόγο της Κ΄ ΕΠΚΑ Δέσποινα Τσαρδάκα και τον Σταμάτη Κριμιζή. Θα προσφερθεί η δυνατότητα στο κοινό να παρατηρήσει τη σελήνη με τηλεσκόπια.
* Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι οι χώροι: Βυζαντινό Μουσείο Κάστρο, Συγκρότημα του Οθωμανικού Λουτρού (Χίος). Αρχαιολογικός Χώρος στο Αρχοντίκι Ψαρών. Κάστρο Μυτιλήνης και Μήθυμνας και οι αρχαιολογικοί χώροι προϊστορικού οικισμού Θερμής, Μέσων, Καβειρίου και Πολιόχνης.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

* Αρχαιολογική Συλλογή Αμοργού: Μουσική εκδήλωση «Του Φεγγαριού και του Έρωτα».
* Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου: Ανοιχτό για το κοινό. Θα ακουστεί η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.
* Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου: Μουσική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου με τον Νότη Μαυρουδή και μαθητές της Μουσικής Σχολής Δημήτρης Φίννις.
* Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος Σάμου: Μουσικό δρώμενο.
* Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Σάμου: Μουσικό δρώμενο.
* Αρχαιολογικός Χώρος Υρίων Νάξου: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Όπου αγαπάς και όπου γης» με τη Μαρία Αναματερού.
* Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου: Τραγουδά η Στέλλα Σκορδαλέλη, στο πιάνο ο David Kalisi.
* Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου Σάμου: Μουσικό δρώμενο.
* Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης: Μουσική εκδήλωση με τη Μαρίζα Κωχ.
Ανοιχτό για το κοινό θα είναι τα αρχαιολογικά μουσεία: Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία, Κάμπου, Ίου, Κέας, Μήλου, Κιμώλου.


Πηγή

Ο Γ. Παπανδρέου ξανά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς«Ψήφος αλληλεγγύης στην Ελλάδα η επανεκλογή μου»

Ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, στο έργο που έχει γίνει και στο έργο που έχει μπροστά της η οργάνωση, αλλά και ψήφο συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, "ο οποίος τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται λόγω της κρίσης, αλλά βεβαίως και των αντιλήψεων που κυριαρχούν στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή", χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης, στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική.

"Είναι σίγουρα μια ψήφος αλληλεγγύης στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που πλήττονται από την συντηρητική πολιτική που κυριάρχησε μετά από τη μεγάλη κρίση του 2008", είπε μετά την εκλογή του. Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε κατά αυτής της συντηρητικής πολιτικής, "που ακόμη δεν έχει κατανοηθεί πόσα προβλήματα, τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, σε μεγάλους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο" και που "δεν "φέρνει" λύσεις, την ώρα που απαιτείται επένδυση στον άνθρωπο, απαιτούνται επενδύσεις στην ανάπτυξη και μείωση των τεράστιων ανισοτήτων".

Μιλώντας για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η οργάνωση "έχει ενεργό, παρεμβατικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις, σε μια κρίσιμη εποχή, που τα προβλήματα δεν περιορίζονται, δεν "χωράνε" στα όρια των εθνικών συνόρων". Ο επανεκλεγείς πρόεδρος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το γεγονός ότι σήμερα περισσότερα από 60 κόμματα ζητούν να γίνουν μέλη στη ΣΔ, "δεν δείχνει απλώς το ενδιαφέρον τους για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά αναδεικνύει και τον δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει όλο και περισσότερο η μεγαλύτερη πολιτική Οργάνωση της υφηλίου".

"Η Οργάνωσή μας, η Σοσιαλιστική Διεθνής, παραμένοντας σταθερή στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, στον αγώνα για την πράσινη ανάπτυξη, θα μεταρρυθμίζεται, θα προσαρμόζεται με σταθερότητα στις αρχές της στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να γίνει ακόμη πιο συμμετοχική, ακόμη πιο αποτελεσματική, ενισχύοντας τις δυνάμεις της, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες της", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.


ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: ΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧ τι άλλο θα νιώσω στο κορμάκι μου  ?????????

Συνεχίζουν με απεργίες και οι δήμαρχοιΝέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν τελικά οι δήμαρχοι στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ που ολοκληρώθηκε χτες, αφού οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ικανοποιήθηκαν από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ούτε από την ομιλία του αρμόδιου υπουργού κ. Ευ. Στυλιανίδη που πραγματοποιήθηκε χθες στην ολομέλεια του συνεδρίου.
Σύμφωνα με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, οι δήμοι θα κλείσουν στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ενώ το συνέδριο της Ενωσης θα παραμείνει «ανοιχτό» για να ληφθούν αποφάσεις. Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να διοργανώσουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, και να ενημερώσουν τα όργανα της Βουλής αλλά και την τρόικα για την οικονομική κατάσταση των δήμων.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδης στην ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι βρέθηκαν χρήματα για να ικανοποιηθούν το 75% των αιτημάτων πολιτών για τους κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ δεσμεύτηκε ότι τα 513 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ και τα οφειλόμενα θα καταβληθούν κατά προτεραιότητα στους δήμους έως το τέλος του έτους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση ένστολων στο Σύνταγμα για τις περικοπέςΤην Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπήρξε συνάντηση με τον αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, διεμήνυσε ότι «την κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο που διανύουμε ο Οργανισμός δεν αντέχει καμία περαιτέρω περικοπή ούτε στις λειτουργικές δαπάνες ούτε στις αποδοχές των αστυνομικών καθόσον έχει φτάσει στα όριά του».

Οι συνδικαλιστές προανήγγειλαν ακόμα πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα δώσουν το «παρών» και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Όπως είπαν χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε στο επίπεδο του «ενός ευρώ», ενώ αρνούνται τον χαρακτηρισμό «ειδικά μισθολόγια».
Σε ερώτηση αν θα προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποίησης όπως η λευκή απεργία, απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επιλογή και διαβεβαίωσαν πως θα είναι πρώτοι στη μάχη κατά του εγκλήματος και πως ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.

Ένας στους πέντε φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόσηΤο 18% των φορολογουμένων, που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο, δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ, Χάρης Θεοχάρης, είπε πως «οι πρώτες δόσεις πάνε καλά. Δηλαδή και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχε λίγα ληξιπρόθεσμα σε σχέση με το ιστορικό μέσο όρο. Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων δόσεων ανέρχεται στο 18%». Μέχρι και τον Ιούλιο τα χρεωστικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί ανέρχονταν σε 2.562.135, το 18% των οποίων ανέρχεται σε 461.184 φορολογουμένους, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τις εισφορές που καταλογίστηκαν.
Αναφορικά με τις δόσεις πληρωμής του φόρου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η πληρωμή έρχεται πάντα σε τρεις δόσεις και τώρα σε δύο σε όσα εκκαθαριστικά έχουν φύγει, αλλά οι δόσεις αυτόματα έχουν μετατραπεί σε επτά. Η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται, καθώς απομένουν περίπου 600.000 δηλώσεις, ακόμη, ενώ προανήγγειλε από το Σεπτέμβριο διασταυρώσεις στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις. Για την εκκρεμότητα με το Ε9, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ ανέφερε πως εντός του Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η εφαρμογή για το 2012.
Πρόσθεσε ότι έχει τελειώσει η αποστολή του ΕΤΑΚ του 2009 και «ξεκινάμε να κάνουμε τώρα τις διάφορες εργασίες για να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε την περιουσιακή κατάσταση γιατί από το 2010 και μετά το εκκαθαριστικό βγαίνει ατομικά στο καθένα». Στο πλαίσιο αυτό είπε θα διαχωρίσουμε τώρα την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και μέσα στο Σεπτέμβριο, μάλλον προς τα τέλη του, θα στείλουμε και το φόρο που πρέπει να πληρωθεί για το 2010, από 270.000 υπόχρεους, ενώ συνολικά ο φόρος ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ.
Σε στενότερη παρακολούθηση θέτει το υπουργείο Οικονομικών τις υποθέσεις των διώξεων για φοροδιαφυγή, καθώς και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποστέλλουν αυστηρά ανά τρίμηνο στοιχεία για τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί, για αδικήματα φοροδιαφυγής καθώς και για ληξιπρόθεσμα χρέη.
Εγκύκλιος για μηνύσεις
Ειδικότερα τα στοιχεία αφορούν στην υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων υποβληθεισών μηνυτήριων αναφορών και αιτήσεων ποινικής δίωξης για τα αδικήματα των άρθρων 17, 18 & 19 Ν. 2523/1997 που αφορούν στο αδίκημα φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών και το αδίκημα φοροδιαφυγής για έκδοση ή αποδοχή πλαστών, νοθευμένων ή εικονικών φορολογικών στοιχείων, των αυτουργών και των συνεργών τους, καθώς και του άρθρου 25 Ν. 1882/1990 που αναφέρεται στην ποινική δίωξη των οφειλετών του Δημοσίου.
Στην εγκύκλιο προστίθεται επίσης: «Για την παρακολούθηση της εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων, έχουν ήδη αναρτηθεί στο site της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που λειτουργεί στο εσωτερικό δίκτυο (INTRANET) του υπουργείου (http://10.16.5.21), στην επιλογή "Τμήμα Α' - Θέματα Ποινών", φόρμες προς συμπλήρωση με τον τίτλο "Τριμηνιαία Στατιστικά Δελτία Μηνυτήριων Αναφορών για τα αδικήματα των άρθρων 17, 18 & 19 Ν. 2523/97" και "Τριμηνιαία Στατιστικά Δελτία Αιτήσεων Ποινικών Διώξεων για το αδίκημα του άρθρου 25 Ν.1882/90", οι οποίες θα συμπληρώνονται με τα στοιχεία των υποβαλλόμενων από τις Επιχειρησιακές και Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, τις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα μηνυτήριων αναφορών και αιτήσεων ποινικής δίωξης και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προς τη Δ/νση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης και τις κατά τόπους αρμόδιες Οικονομικές Επιθεωρήσεις. Η πρόσβαση των ΔΟΥ στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση θα πραγματοποιείται προς το παρόν μέσω των κωδικών που έχουν ήδη παρασχεθεί στο Τμήμα Ελέγχου.
Η αποστολή θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά ανά τρίμηνο και το αργότερο εντός του πρώτου δεκαημέρου από την πάροδο κάθε τριμήνου, αρχής γενομένης από το Γ' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επί μη υποβολής θα αποστέλλονται οι φόρμες με την ένδειξη "Μηδενικό Δελτίο".
Επισημαίνεται ότι τα σχετικά στατιστικά δελτία θα αποστέλλονται αποκλειστικά με την ανωτέρω διαδικασία, καταργουμένης της έως σήμερα ταχυδρομικής αποστολής τους.
Με την παρούσα, παρακαλούμε να μην κοινοποιούνται εφεξής στη Δ/νση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης οι ίδιες οι υποβαλλόμενες στον αρμόδιο εισαγγελέα μηνυτήριες αναφορές».

Τις 660.000 έφτασαν οι αιτήσεις καταναλωτών για ρύθμιση χρεών προς τις τράπεζεςΑυξημένος είναι ο αριθμός αιτήσεων για ρύθμιση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των πολιτών, καθώς την 30η Ιουνίου του 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου παρουσίασαν αύξηση κατά 16,4% ενώ ανήλθαν σε 663.422.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), η αξία των ρυθμίσεων ανέρχεται στα 18,2 δισ. ευρώ, μία αύξηση στα ίδια χρονικά διαστήματα της τάξεως του 2,2%. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά οι τράπεζες προχωρούν σε ρύθμιση των χρεών ακόμη και σε νοικοκυριά τα οποία έχουν μικρό σχετικά υπόλοιπο, αφού ο μέσος όρος ρυθμιζόμενου ποσού ανά ρυθμιζόμενο δάνειο έχει μειωθεί κατά 12,2%.
Τα στοιχεία αυτά φανερώνουν πως οι τράπεζες σε έναν ικανοποιητικό βαθμό φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε. Ο μέσος όρος ποσού δανείου που ρυθμίζεται είναι 27.528 (30/6/2012) από 31.362 ευρώ (31/12/2011).

Πηγή

Έλεγχος στο ΑΠΘ για τις δαπάνεςΣυνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, είχε χτες ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γ. Μυλόπουλος, για να δώσει εξηγήσεις για το προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που αφορούσε δαπάνες της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ.
Ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τη δήλωσή του, ζήτησε από τον πρύτανη να «συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται». Υποστήριξε πως «θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ αναφέρεται ότι τα στοιχεία του δημοσιεύματος είναι «αναληθή», «ανακριβή» και θεωρεί ότι «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα», ενώ σημειώνει ότι στην προχτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου ομόφωνα υπερψηφίστηκε ο απολογισμός και προϋπολογισμός της Εταιρείας.
Η Εταιρεία Αξιοποίησης της περιουσίας του ΑΠΘ, προσαρμοσμένη στη λογική του πανεπιστημίου Α.Ε., λειτουργεί σαν επιχείρηση, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ανεξάρτητα με το τι θα δείξει ο όποιος έλεγχος και τα στοιχεία, το θέμα είναι πως όταν τα ιδρύματα δρουν σαν επιχειρήσεις, με μπίζνες και επενδύσεις, τότε σίγουρα λειτουργούν με τη λογική της «αγοράς». Επενδύουν όπου εκτιμούν ότι θα βρουν χρήμα και από την άλλη δεν ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.

Αυξήσεις «φωτιά» στα εισιτήρια των Μέσων ΜεταφοράςΤην ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται και οι πολίτες βλέπουν την τσέπη τους να αδειάζει, την ώρα που η βενζίνη έχει τραβήξει την ανηφόρα και οι οδηγοί έχουν σηκώσει χειρόφρενο στα αυτοκίνητα σκάει η βόμβα για αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι αυξήσεις θα είναι της τάξης του 20% κάτι που σημαίνει πως η τιμή στο εισιτήριο του Μετρό αναμένεται να φτάσει στο 1,75 ευρώ, ενώ η τιμή για το λεωφορείο στο 1,50 ευρώ.

Μια αύξηση δηλαδή 0,35 και 0,30 λεπτά αντίστοιχα σε κάθε δρομολόγιο, ποσό που αν υπολογιστεί για τις μετακινήσεις ενός μήνα προκαλεί πονοκέφαλο.

ΣΔΟΕ: Πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή η ΚέρκυραΠέρα από κάθε φαντασία είναι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΣΔΟΕ από 638 ελέγχους που πραγματοποίησε το χρονικό διάστημα από 24 έως 28 Αυγούστου σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 350 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 2.530 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 54,9%.

Ωστόσο, τα στοιχεία που σοκάρουν τους συνεπείς φορολογούμενους είναι το γεγονός ότι στην Κέρκυρα το ποσοστό φοροδιαφυγής ανέρχεται σε 96% καθώς σε 25 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αντίστοιχο αριθμό καταστημάτων οι 24 είχαν υποπέσει συνολικά σε 92 φορολογικές παραβάσεις με πιο συνηθισμένη αυτή της μη έκδοσης αποδείξεων.

Δευτεραθλήτριες οι περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης όπου το ποσοστό παραβατικότητας ανέρχεται σε 92,3% και το «χάλκινο» μετάλλιο πηγαίνει στην Κεφαλονιά όπου σε 12 ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα τα 10 δεν έκοβαν αποδείξεις με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει στο 83,3%.

Πολύ υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής καταγράφονται στην Κορινθία (81,3%), στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου (77,8%), στη Σάμο (64%) κτλ. Οι πιο συνεπείς φορολογικά επαγγελματίες καταγράφονται στα Ιωάννινα καθώς το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας ανέρχεται σε μόλις 14,3%!

Ποδόσφαιρο - Κλήρωση για... χαμόγελα!Αν και η πρόκριση κρίνεται στο χορτάρι η τύχη... ήταν στο πλευρό του Ολυμπιακού που κληρώθηκε στον Β΄ομίλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ!

Στον Β' όμιλο θα κληθεί να παλέψει ο Ολυμπιακός. Η κλήρωση ήταν σχετικά καλή. Βασικά αυτό προκύπτει με τη λογική ότι θα μπορούσε να έχει πέσει με πιο δύσκολους αντιπάλους. Η Αρσεναλ ως δυνατή του γκρουπ είναι σαφώς πιο ευπρόσδεκτη από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μπάγερν. Η Σάλκε φέρνει μαζί της την θετική παράδοση των τελευταίων ετών κόντρα σε Γερμανούς και η Μονπελιε μπλέκει κάπως τα πράγματα. Σίγουρα από το Δ' γκρουπ δυναμικότητας υπήρχαν πιο εύκολοι αντίπαλοι από την πρωταθλήτρια Γαλλία που ωστόσο, δεν παύει να είναι πρωτάρα.

Σαφώς ο πιο δυνατός όμιλος απ' όλους είναι Δ' και μετά ο Ε', ενώ αυτός του Ολυμπιακού, αλλά και ο Γ' είναι από τους πιο ανοικτούς, με της Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ να έχουν το πιο εύκολο έργο...

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο
Ντιναμό Κιέβου
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ
Σάλκε
Ολυμπιακός
Μονπελιέ

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Μίλαν
Ζενίτ
Αντερλεχτ
Μάλαγα

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μάν. Σίτι
Αγιαξ
Ντόρτμουντ

Ε' ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Γιουβέντους
Νόρτζελαντ

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν
Βαλένθια
Λιλ
Μπάτε Μπορίσοβ

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα
Μπενφίκα
Σπαρτάκ Μόσχας
Σέλτικ

Η' ΟΜΙΛΟΣ
Μάν. Γιουνάιτεντ
Μπράγκα
Γαλατάσαραϊ
Κλουζ

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: Αυτό το πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο


Και ξεκινάει ο ΦΟΒΟΣ

«Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην δραχμή»

Και τόνισε με δάκρυα !!!

«είναι ανάγκη να ληφθούν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ.»

Και συνέχισε ΧΩΡΙΣ να θέλουμε να τον πιστέψουμε

«αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο»…………

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!!
Και συνέχισε να μας εκπλήσσει………..

«αν όλα πάνε καλά σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικά και σύντομα θα κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης εντυπωσιακούς. Δίπλα στο λόμπυ της δραχμής δημιουργείται και το δικό μας λόμπυ που θέλει να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της, αυτές τις συμμαχίες οικοδομούμε»

Μα πως το καταλάβατε κύριε πρωθυπουργέ ?????

«Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας»

ΩΧΧΧΧ και πάλι φόβος με υποσχέσεις !!!!!!!

«υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μη βγει η χώρα από το ευρώ και αυτό ήδη αναγνωρίζεται. Υποσχεθήκαμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη. Θα χτυπηθεί ανελέητα και η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη. Αυτή είναι η πεμπτουσία της στρατηγικής μας. Κάποιοι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να οδηγήσουμε τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αυτό δεν θα ενίσχυε την διαπραγματευτική θέση της χώρας, αλλά θα ευνοούσε εκείνους που ήθελαν την χώρα εκτός ευρώ. Όσοι υποστήριζαν εντός Ελλάδας ότι έπρεπε να αθετήσουμε τις δεσμεύσεις μας παίζουν το παιχνίδι των εκτός Ευρώπης. Κάποιοι ήθελαν την χώρα σε ρόλο Ιφιγένειας. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά»

Και μας σκέφτηκε στην καθημερινότητας μας……«Η επιχείρηση ξένιος Δίας άρχισε να αλλάζει την εικόνα στο κέντρο των πόλεων. Σύντομα η Ελλάδα θα ξαναγίνει ασφαλής χώρα»

Και δεν ξέχασε και τους ψηφοφόρους του !!!!!!

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

Ο Επίλογος

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης, πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Και οι ερωτήσεις μου

1. Πότε πιστεύεται ότι θα βγούμε από το κυκεώνα;
2. Ποιες μεταρρυθμίσεις, ποια ανάπτυξη, πότε θα γίνουν;
3. Το βαρέλι έχει πάτο;

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ και εγώ ρομαντικός είμαι μου αρέσουν τα παραμύθια ….μεγάλωσα με αυτά …..!!!!!

Και για τους λάτρεις !!!«Ενοικιάζεται» ο… ΓιώργοςΝέοι επαγγελματικοί ορίζοντες ανοίγονται για τον Γιώργο Παπανδρέου, έστω κι αν στην Ελλάδα αμφισβητείται έντονα και διεξάγονται ακόμη και δικαστικές έρευνες σε βάρος του. Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε συνεργασία με το διεθνές πρακτορείο The Harry Walker Agency, που αναλαμβάνει να «νοικιάζει» σε ενδιαφερόμενους ομιλίες ηγετών και επιφανών προσωπικοτήτων. Εάν δηλαδή ένα ίδρυμα, ινστιτούτο ή άλλος φορέας θέλει να διοργανώσει εκδήλωση με ομιλητή μία διεθνούς φήμης προσωπικότητα, απευθύνεται στο πρακτορείο και με ένα αντίτιμο, εξασφαλίζει την παρουσία και την ομιλία αυτού του προσώπου.   
Το πρακτορείο συνεργάζεται με πρώην ηγέτες και ισχυρούς παράγοντες, στις δε σελίδες του στο ίντερνετ υπάρχουν παράγοντες όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Κόφι Ανάν, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ και άλλοι.
Το όνομα και η φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου φιγουράρει στην πρώτη σελίδα The Harry Walker Agency. Αναφέρονται στοιχεία για τον κ. Παπανδρέου, όπως η πολιτική του διαδρομή και οι κορυφαίες θέσεις που κατείχε (πρωθυπουργός και υπουργός υπουργός Εξωτερικών κλπ).
Στη σύντομη παρουσίαση του πρώην πρωθυπουργού η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς, λίγοι βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τον κ. Παπανδρέου, που μπορούν να ρίξουν μια διορατική ματιά στην οικονομική κρίση, χωρίς να ξεχνούν το πού πηγαίνουμε».

Η αρχαία Ολυμπία «αποκαλύπτεται» στο ΒερολίνοΠερισσότερα από 500 αρχαία αντικείμενα από την Ελλάδα -κάποια από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό- θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης «Ολυμπία: μύθος, λατρεία, αγώνες», που ξεκινά στις 31 Αυγούστου, στο Μουσείο Martin – Gropius - Bauστο Βερολίνο. 

Το μεγάλο αυτό πανόραμα συμπληρώνεται από σημαντικά εκθέματα που προέρχονται επίσης από το Βατικανό, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Δρέσδη και το Μόναχο. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2013 και είναι αφιερωμένη στο ιερό της Ολυμπίας, στην τοπική λατρεία, καθώς και στους αθλητικούς αγώνες που οργανώνονταν εκεί κάθε τέσσερα χρόνια και αποτέλεσαν την έμπνευση για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή την έκθεση με 564 εκθέματα από τα Μουσεία της Ολυμπίας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο, ενώ συνολικά στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 1.000 αντικείμενα που προήλθαν από συλλογές μουσείων της Ευρώπης, από τη συλλογή του Μουσείου του Βατικανού, τις αρχαιολογικές συλλογές του Μονάχου, της Δρέσδης, του πανεπιστημιακού μουσείου του Tubingen. 
Εκτός από τα αρχαία αντικείμενα και ευρήματα ανασκαφών των τελευταίων 140 χρόνων, ψηφιακές αναπαραστάσεις συμπληρώνουν το μοναδικό αφιέρωμα στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Τα αρχαιολογικά ευρήματα τεκμηριώνουν επιστημονικά την ιστορία του ιερού της Ολυμπίας από τις απαρχές της λατρείας στα μυκηναϊκά χρόνια έως την περίοδο της ρωμαιοκρατίας, τη σημασία και τη διαχρονική ακτινοβολία του ιερού σε όλο τον αρχαίο κόσμο, καθώς και την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας. 
Η έκθεση διαρθρώνεται γύρω από τρεις θεματικούς άξονες: 


1. Ολυμπία, το ελληνικό ιερό
Παρουσιάζεται, μέσω των εκθεμάτων από το ιερό της Ολυμπίας και την ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας, η ιστορία του ιερού της Ολυμπίας. Παράλληλα, γίνεται σύνδεση με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας αλλά και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Η έκθεση φιλοδοξεί να καταστήσει σαφή το σημαντικό ρόλο που έπαιζε το ιερό της Ολυμπίας στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

2. Οι έρευνες στην Ολυμπία
Παρουσιάζεται η ιστορία της έρευνας από τις πρώτες έρευνες των Γάλλων, ως την μεγάλη ανασκαφή του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου το 1875. Επίσης θα παρουσιαστούν οι νέες ανασκαφικές μέθοδοι και η συνδρομή της τεχνολογίας και άλλων επιστημών στη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών.

3. Οι Αγώνες
Στο τελευταίο τμήμα της έκθεσης παρουσιάζεται ο αθλητισμός ως βασικό στοιχείο του τρόπου ζωής στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Τονίζεται το ιδανικό του σωματικά γυμνασμένου άνδρα που επιδεικνύει την περικαλλή γυμνότητα του. Παρουσιάζονται επίσης τα διάφορα είδη αθλημάτων και η διαδικασία διεξαγωγής των αγώνων. Στο μέρος αυτό της έκθεσης αναδεικνύεται ο ρόλος της αρχαιότητας και η προσπάθεια αναγέννησης του αθλητισμού με την αρχαία του έννοια. Τονίζονται οι αξίες και τα ιδανικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. 
Δεδομένου ότι τον Αύγουστο του 2012 τελέστηκαν στο Λονδίνο οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, η σημασία της έκθεσης για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού αλλά και του σύγχρονου ολυμπιακού ιδεώδους που διαπνέει όλα τα σύγχρονα κράτη της υφηλίου και το οποίο ξεπήδησε από τους αρχαίους αγώνες στο ιερό της Ολυμπίας, είναι πολλή μεγάλη. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει ενεργά από το 2010 δια της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι βασικός εταίρος στη διοργάνωση της τόσο σημαντικής για την προβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού έκθεσης. 

Ο προσωρινός δανεισμός σχεδόν εξακοσίων έργων, αρχαίων και σύγχρονων, από ελληνικά μουσεία, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τα συνήθη δεδομένα, αποτελεί το επιστέγασμα της μεγάλης αυτής προσπάθειας του Υπουργείου. 
Τον Μάρτιο του 2013, η έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί στο Αθλητικό και Ολυμπιακό Μουσείο του Κατάρ, στην Ντόχα, όπου θα υπάρχει και χωριστή ενότητα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τελικός προορισμός της έκθεσης είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα. 

Εφιάλτης για ζευγάρι Ελλήνων στα χέρια Αλβανών ΤσάμηδωνΤον εφιάλτη έζησαν ένας Ελληνας βοσκός και η σύζυγός του στα χέρια Αλβανών Τσάμηδων στο χωριό Γιάννιαρη- Αγίων Σαράντα.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα deropoli.com, το ζευγάρι από το χωριό Παλαμπάς Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε από την αλβανική αστυνομία ότι θα πρέπει να μεταβεί στο χωριό Γιάνιαρη (το οποίο κατοικείται από τσάμηδες) για να πάρει πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει προ ημερών κάτοικοι του χωριού.
Ενώ το ζευγάρι από το Παλαμπά πέρασε το ελληνοαλβανικά σύνορα και προσέγγισε το χωριό συνέβη το απίστευτο. Εξοργισμένοι από τη σύλληψη του Rushit Ismail και τον χαρακτηρισμό ως καταζητούμενου του γιου του, Astrit Ismaili ως υπόπτους των ζωοκλοπών, οι συγγενείς τους οργάνωσαν την απαγωγή του Έλληνα βοσκού με τα αρχικά Ι.Β. και της συζύγου του. Το άτυχο ζευγάρι που τόλμησε να ζητήσει τα κλεμμένα πίσω, έζησε συνολικά έξι ώρες τρόμου, καθώς -όπως αναφέρουν και τα αλβανικά ΜΜΕ- ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν με αγριότητα.
Η αλβανική αστυνομία εντόπισε το άγρια κακοποιημένο ζευγάρι μετά από ώρες, ενώ οι απαγωγείς και βασανιστές τους ήταν άφαντοι. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι στον βασανισμό συμμετείχε και ο καταζητούμενος για την κλοπή Astrit Ismaili.

«ΟΧΙ» δικαστικών λειτουργών σε νέες μειώσεις αποδοχώνΑπορρίπτουν οι δικαστικοί λειτουργοί κάθε ενδεχόμενο νέας μείωσης των αποδοχών τους και ζητούν εκ νέου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών αντίκειται στο Σύνταγμα και θα προκαλέσει δυσλειτουργίες στην ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης, τονίζουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Δικαστικές Ενώσεις. Δηλώνουν, παράλληλα, ότι θα αποτρέψουν με κάθε νόμιμο τρόπο την υποβάθμιση τόσο των λειτουργών όσο και της απονομής Δικαιοσύνης και ενημερώνουν ότι αποφασίστηκε συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Ενώσεων για να προσδιοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.
«Η οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, η οποία καταλήγει σε συνολική περικοπή ποσοστού άνω του 50%, αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών παύουν να είναι ανάλογες με το Λειτούργημά τους και δεν εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, κυρίως στον πρώτο και δεύτερο βαθμό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
«Παρά τη Συνταγματική Προστασία οι αποδοχές μας έχουν μέχρι σήμερα, μειωθεί σε ποσοστό 40%, χωρίς να συνυπολογίζεται η επ’ αόριστον αναστολή των μισθολογικών προαγωγών (ωριμάνσεων), και χορήγησης του χρονοεπιδόματος», συμπληρώνεται.
Οι Δικαστικοί Λειτουργοί επισημαίνουν ότι οι θέσεις του κλάδου έχουν ήδη αναπτυχθεί στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 21η Αυγούστου, με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, λόγω κωλύματος του ιδίου. Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι «έχουν ήδη προταθεί ισοδύναμα μέτρα, τα οποία υπερκαλύπτουν το απαιτούμενο ποσό» και εκφράζουν την απορία τους για την απόρριψή τους.
«Δηλώνουμε ότι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ούτε την υποβάθμιση των Δικαστικών Λειτουργών, ούτε και την υποβάθμιση της ποιοτικής απονομής της Δικαιοσύνης, τα οποία θα αποτρέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αποφασίσθηκε ήδη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, για να ληφθεί απόφαση από κοινού για την περαιτέρω στάση μας», καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.