Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΟΙΚ για τα εισοδήματα ατόμων με αναπηρία



Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) ζητά την άμεση λήψη νομοθετικών μέτρων «για την προστασία των εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας» και πραγματοποιεί σήμερα διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη σχετική ανακοίνωση η Συνομοσπονδία τονίζει ότι «η αναπηρική οικογένεια οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 και του ν.4111/2011, με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι μισθοί εργαζομένων δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού στον οποίο λαμβάνουν χώρα τροποποιήσεις των διατάξεων του ν. 4093/23012 και έχουν ήδη εφαρμοστεί».

Σημειώνει ακόμη ότι έχει καταθέσει με σειρά επιστολών της προτάσεις επί των διατάξεων του ν. 4093/20123 και των διατάξεων των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (ν. 4111/2013) που ακολούθησαν, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συνταξιούχων και εργαζομένων που είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρία ή είναι γονείς/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητεί τον ορισμό άμεσης συνάντησης των εκπροσώπων της με τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητηθεί το θέμα της προστασίας των εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας και της άμεσης κατάθεσης σχετικών διατάξεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή

Ε.Ε.: Καταρχήν συμφωνία για μπόνους τραπεζιτών



Οι «27» της Ε.Ε. κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία (σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων) για την επιβολή πλαφόν στα μπόνους των στελεχών τραπεζών, στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανονισμών της Βασιλείας ΙΙΙ.
Βάσει της πρότασης της ιρλανδικής προεδρίας, ως «οροφή» για το μπόνους κάθε στελέχους είναι η ετήσια αμοιβή του, αν και το ποσό μπορεί να διπλασιαστεί αν συναινεί η πλειοψηφία των μετόχων της τράπεζας.
Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι η πρόταση συγκέντρωσε ευρεία συναίνεση, με μοναδική εξαίρεση τη Βρετανία.

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μου…… χτενίζεται !!!!!!!!!!

Video – Μετεωρίτης έπεσε στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας


Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι εικόνες με τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν,  και τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαψη από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ. 

Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. H αναφορά αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.
Σύμφωνα με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών, το βάρος των μετεωριτών που έπεσαν στα Ουράλια ανέρχεται στους 10 τόνους.

Ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον έξι πόλεις, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου όπου κατέρρευσε οροφή 600 τμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ. Ολα αυτά στην πόλη του Τσέλιαμπινσκ, η οποία επλήγη περισσότερο από το φαινόμενο. Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε και σχολείο, και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί! 

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.

"Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.   


Αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ


Στουρνάρας: Διαπραγματευτήκαμε σκληρά με πράξεις, όχι με λεονταρισμούς.
Τσίπρας: Αδυναμία αξιολόγησης της ομολογίας του Ταμείου από την κυβέρνηση.

Στις κατηγορίες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, περί μη εκμετάλλευσης της παραδοχής του «λάθους» από πλευράς του ΔΝΤ απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς», καθώς και ότι «το λάθος των πολλαπλασιαστών έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος από τον κ. Μπλανσάρ».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρεν, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως κάνει λάθος αν πιστεύει πως όλη η ύφεση οφείλεται στα λάθη της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών επίσης είπε πως ο κ.Τσίπρας διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του στο Eurogroup, λέγοντας πως ζήτησε κοινή δήλωση από ΕΕ και ΔΝΥ και δεν την πήρε, ενώ μίλησε για «διαφορετικές απόψεις» Ρεν- ΔΝΤ. Εν συνεχεία, επέρριψε ευθύνες στους εταίρους για καθυστέρηση στο να αντιληφθούν τα προβλήματα στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Παράλληλα, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «πρόταση": «Σας έχω προκαλέσει εδώ και μήνες να μας πείτε την πρότασή σας, τι θα κάνουμε αν βγούμε από το μνημόνιο».
Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την «αδυναμία» αξιοποίησης της ομολογίας του Ταμείου από την κυβέρνηση και ρώτησε πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δισ. ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;
Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τον «μνημονιακότερο του Μνημονίου», κάνοντας λόγο για πολιτική που έχει αποτύχει και λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει προτάσεις και προβλέψεις και έχει επιβεβαιωθεί σε όλα, αντίθετα με την «υπεραισιοδοξία» του Γ.Στουρνάρα.
"Κόντρα» υπήρξε και για τις δηλώσεις Μέργου: ο κ.Τσίπρας μίλησε για «κρυφή ατζέντα» και ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για «θανάσιμη διαστρέβλωση» των λεγομένων του γγ του υπουργείου Οικονομικών και για επικοινωνιακούς τακτικισμούς.
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό-Θέμα: «Λάθος πολλαπλασιαστής της ύφεσης, υστέρηση εσόδων και νέα μέτρα»
Η άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί «λάθους» στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ωσεί παρούσα στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί. Επειδή η επιμονή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου, επειδή η απουσία κάθε διαπραγμάτευσης ώστε να σταματήσει το βάρβαρο και αποτυχημένο πρόγραμμα έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης, επειδή η υστέρηση εσόδων και η ύφεση προδιαγράφουν νέα μέτρα, όπως φαίνεται από τη μετάφραση του επικαιροποιημένου μνημονίου,
Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:
Πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους»;
Τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ ευρώ;
Πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δις ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;
Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξης Τσίπρας
Διαμαρτυρία Τσίπρα για την απουσία του πρωθυπουργού
Τη διαμαρτυρία του για την απουσία του πρωθυπουργού από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά την «ώρα του πρωθυπουργού», διατύπωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ λίγο πριν ξεκινήσει η επί της ουσίας συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του με θέμα τη δημόσια ομολογία στελεχών του ΔΝΤ περί «λάθους» στον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή.
Ο κ. Τσίπρας είπε πως η σημερινή είναι η όγδοη επίκαιρη ερώτηση, που απευθύνει ο ίδιος στον πρωθυπουργό, ενώ συνολικά ο κ. Σαμαράς δεν έχει απαντήσει σε 30 ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων, που κατατέθηκαν σε επτά μήνες. «Κατανοώ τις δυσκολίες του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αυτό όμως συνιστά απόδειξη ήττας» είπε. Πρόσθεσε δε: «Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά αφορά και τους υπουργούς». Ανέφερε ότι από 950 επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν σε επτά μήνες, έχουν απαντηθεί 459, κάτι που «συνιστά είναι αρνητικό ρεκόρ», και πάντως -επισήμανε- το αν θα απαντούν, είναι θέμα δημοκρατικής λειτουργίας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτό μπορεί να μην αφορά τον κ. Στουρνάρα, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι εκλεγμένος, παρά διορισμένος από τον πρωθυπουργό. Κάλεσε δε το προεδρείο υπό τον Γιάννη Τραγάκη να του απαντήσει αν κρίνει πως «το να λιποτακτεί ο πρωθυπουργός από την κοινοβουλευτική μάχη τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία» και ζήτησε «να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού» εφόσον ο κ. Σαμαράς δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει.
Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής να ορίζει τους υπουργούς, που θα απαντούν στις ερωτήσεις, ενώ για το θέμα της απουσίας ορισμένων υπουργών ανέφερε ότι και το προεδρείο έχει απευθυνθεί σχετικά. Εξήγησε, ωστόσο, πως σε μια επτακομματική Βουλή οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές και σε πρόταση, που έγινε, να υπάρχει μία συνεδρίαση την εβδομάδα για να απαντώνται οι ερωτήσεις ενός υπουργείου, δηλώνουν κώλυμα οι ίδιοι οι βουλευτές.



Αγκάθι οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν δημοσίους υπαλλήλους



Αγκάθι για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελούν και οι αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται δημόσιοι υπάλληλοι και παίρνουν προσωρινές διαταγές για να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Μία τέτοια απόφαση εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για οκτώ εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους 35 που υπήχθησαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την εξαίρεσή τους.
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το μέτρο είναι αυθαίρετος και άδικος, δεδομένου ότι δεν προηγήθηκε καμία αξιολόγηση.
Ανάλογη απόφαση εκδόθηκε και από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που κρίνει ως αντισυνταγματικά τα κριτήρια υπαγωγής στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, τα οποία αφορούν την κατηγορία των διοικητικών υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου. Με την απόφαση δικαιώνεται υπάλληλος του Δήμου Αιγάλεω και δίνεται προσωρινή διαταγή για επιστροφή στα καθήκοντά του.
Δεκτή έκανε χθες και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για 14 υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ποινική δίωξη για παράνομες προσλήψεις σε θυγατρική της Αττικό Μετρό


Βαρύτατη ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος 10 μελών της εταιρείας ΑΜΕΛ ΑΕ (θυγατρικής της Αττικό Μετρό) για παράνομες προσλήψεις κατά τα έτη 2008-2009. Η δίωξη αφορά σε κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν 1608/1950 και στηρίζεται σε έκθεση–φωτιά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Φεβρουαρίου 2010), αλλά και σε μηνυτήρια αναφορά του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την νομιμότητα πρόσληψης προσωπικού από την ΑΜΕΛ ΑΕ
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δόθηκε, τότε στη δημοσιότητα και η οποία αποτέλεσε και τη «βάση» της εισαγγελικής έρευνας, έγιναν δεκάδες προσλήψεις στην εν λόγω εταιρεία χωρίς διαφανή κριτήρια. Συγκεκριμένα, προσελήφθη μουσικός ως οδηγός συρμών, απόφοιτος Νοσηλευτικής ως τεχνίτης συντήρησης, απόφοιτος ΙΕΚ Ασφαλιστικών Εργασιών στις δημόσιες σχέσεις, κ.ά. 

Ακόμη, από τον έλεγχο που έγινε στην θυγατρική της Αττικό Μετρό διαπιστώθηκε πως:
·   Δεν τηρούνταν συστηματικά και πλήρη πρακτικά συνεντεύξεων
·   Δεν υπήρχε κάποια θεσμοθετημένη διαδικασία για την εξέταση των υποψηφίων
·   Δεν υπήρχαν βιογραφικά για όλους τους προσληφθέντες
·   Δεν αναφέρεται συγκεκριμένη θέση εργασίας των προσλαμβανομένων. 

Όσο για τα προσόντα και την προϋπηρεσία με τα οποία προσελήφθησαν η έκθεση είναι αποκαλυπτική:
·   Ο ΑΜ, μουσικός με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων και στην ομάδα συναυλιών του Θ. Πολυκανδριώτη, προσελήφθη ως οδηγός συρμών.
·   Ο ΚΜ με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD, άνεργος από το 2007 (σύμφωνα με σημειώσεις επί του βιογραφικού) προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών.
·   Η ΑΣ με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρμών.
·   Πρόσληψη αποφοίτου ΤΕΛ, 26 ετών, με επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, ως υπεύθυνου σταθμού
·   Πρόσληψη κατοίκου επαρχίας, με 8χρονη εμπειρία αποκλειστικά (βάσει βιογραφικού) σε εστιατόρια, ως οδηγού ΤΡΑΜ
·   Πρόσληψη τελειόφοιτου ΤΕΙ Νοσηλευτικής, 20 ετών, χωρίς καμία σχετική επαγγελματική προϋπηρεσία, ως τεχνίτη συντήρησης.

Αντίθετα, τέθηκε από την εισαγγελία στο αρχείο το σκέλος εκείνο της δικογραφίας που αφορά προσλήψεις στην εν λόγω εταιρεία το χρονικό διάστημα μέχρι το 2007. 

Πλέον, η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς 

Φεύγει η εταιρεία Puma από την Ελλάδα



Τερματίζει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών Puma. Τη διανομή του σήματος στις χώρες αυτές θα αναλάβει η Sportswind περιορίζοντας έτσι τον επιχειρηματικό κίνδυνο. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της για το 2012, η εταιρεία θα κλείσει 90 μη κερδοφόρα καταστήματα και θα προσανατολιστεί σε αναδυόμενες αγορές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 42,6 εκ.ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2012 μετά από κέρδη 33,1 εκ. ευρώ το 2011.
Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής μεγάλες εταιρείες όπως η Coca - Cola ή η ΦΑΓΕ καθώς η εντεινόμενη κρίση με το κλείσιμο μαγαζιών και οι περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή χαμηλά την κατανάλωση.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Την πώληση του 99,05% της Hellas Sat ανακοίνωσε ο ΟΤΕ !!!!!!!!! ?????



Από την πώληση του μεριδίου του ο ΟΤΕ ανακοίνωσε κέρδη ύψους 208 εκατ. ευρώ.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β’ τρίμηνο του 2013, ενώ τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.
Στο νέο μετοχικό σχήμα της εταιρείας παραμένει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ένας από τους υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας της Hellas Sat, η οποία περνάει στην ArabSat Cyprus Ltd -100% θυγατρική της ArabSat Satellite Communications.
“Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους. Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις. Έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στο διάστημα και ο χαρακτήρας τους ως διαστημικές χώρες (Space-faring nations).
Η Hellas Sat πωλείται σε μια κορυφαία εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και με πρόδηλο ενδιαφέρον να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ΟΤΕ από-επενδύει από την Hellas Sat αποκομίζοντας ικανοποιητικό τίμημα, γεγονός που του επιτρέπει να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές του” δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Από το site της Hellas Sat

1) Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Σήμερα, οι σύγχρονες κυβερνήσεις και οι κρατικοί οργανισμοί έχουν μία συνεχή ανάγκη από αποκλειστικούς, ασφαλείς και προστατευόμενους διαύλους επικοινωνίας.
Η Hellas Sat έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που εξασφαλίζουν με τον κατάλληλο τερματικό εξοπλισμό την παροχή ασφαλούς σύνδεσης στο internet, IP based υπηρεσιών και ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών για κυβερνήσεις και κρατικούς οργανισμούς σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότιο Αφρική.

2) Οικονομικά Αποτελέσματα: …..Τα συνολικά έσοδα της HELLASSAT για τη χρήση του 2011 ανήλθαν στα 32,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,9% έναντι της χρήσης του 2010…….Τα καθαρά κέρδη της Εταιρίας αυξήθηκαν κατά 17,4% έναντι της περυσινής χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 11,3 εκατ. ευρώ.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 1) Χάνουμε όλες τις ασφαλείς επικοινωνίες.
2) 208 εκατ. (πουλήθηκε) / 32,8 εκατ. (τα κέρδη του 2011) = 6 με 7 χρόνια για απόσβεση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στο βωμό του χρήματος για καινούργια laptonτων βουλευτών μας ………………τα πουλάμε όλα …. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!!!!!!!

Μπλανσάρ (ΔΝΤ): Κάναμε λάθος για την Ελλάδα αλλά πρέπει να συνεχίσετε τη λιτότητα!



«Ναι, το ξαναλέω. Το ΔΝΤ έκανε λάθος στους υπολογισμούς και τους στόχους για την Ελλάδα ωστόσο εσείς… πρέπει να συνεχίσετε το πρόγραμμα λιτότητας»! Αυτό τονίζει με λίγα λόγια ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγος του Τμήματος Ερευνών του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. 

«Είναι βεβαίως ορθό ότι η Ελλάδα απέδωσε κάτω από τις προβλέψεις: η παραγωγή μειώθηκε δραστικά, η ανεργία αυξήθηκε σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, και ο πληθωρισμός δεν υποχώρησε όσο αναμενόταν. Αλλά το να συνδέει κανείς αυτό με τον σχεδιασμό του προγράμματος συνιστά ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές» αναφέρει ο Μπλανσάρ, ο οποίος πρόσφατα είχε παραδεχθεί τις αστοχίες του Ταμείου δημοσίως.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα προέρχονται από υπερβολές του παρελθόντος καθώς «το 2009 τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος είχαν φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα και η Ελλάδα είχε ήδη εισέλθει σε ύφεση με μια οικονομία που είχε απολέσει την ανταγωνιστικότητά της».

Ο Μπλανσάρ υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε σύντομη οδός προς την αναγκαία προσαρμογή και πως «για να πετύχει το πρόγραμμα, όπως είχε σχεδιασθεί, η Ελλάδα χρειαζόταν να πάνε πολλά πράγματα καλά» καθώς «σε ένα πρόγραμμα κρίσης υπάρχουν πάντα άγνωστες πτυχές».

Σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ εξηγεί ότι η Ελλάδα υπέμεινε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας και ανεπαρκούς εφαρμογής του προγράμματος και υποστηρίζει ότι η σταθερή εμβάθυνση της κρίσης εμπιστοσύνης ήταν, μακράν, η κύρια αιτία για την πολύ βαθύτερη της αναμενόμενης ύφεσης.

«Το σημαντικό θέμα είναι πως το πρόγραμμα τροποποιήθηκε, καθώς όλοι μάθαμε και προσαρμόσαμε τις εκτιμήσεις μας» σημειώνει ο ίδιος, αναφέροντας πως «υπό την παρότρυνση του ΔΝΤ, το χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής επιμηκύνθηκε κατά δύο χρόνια, το ύψος της συνολικής προσαρμογής περιορίσθηκε και το μέγεθος του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή αυξήθηκε».

Το καλύτερο, ωστόσο, μας το κράταγε για το τέλος! Όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει, ο Μπλανσάρ υποστηρίζει ότι «με δεδομένη τη θέση χρέους της Ελλάδας και τις υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχισθεί η συνετή δημοσιονομική συρρίκνωση»! Παράλληλα, στέκεται για ακόμη μια φορά στην ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής ώστε να πληρώνουν «οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το μέρος των φόρων που τους αναλογεί».

Πηγή

Ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά! Ποιοι, πότε και πως μπορούν να ρυθμίσουν δάνεια τους;



Το αργότερο σε 20 μέρες θα είναι έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, αποκάλυψε σήμερα  Δευτέρα  ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
«Από τις εκτιμήσεις που έχουμε από τις επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος, εντός της εβδομάδας θα έχει δώσει και η Τράπεζα τις απαντήσεις της στην τρόικα», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
«Συνεπώς, από εκεί και μετά, είναι μόνο θέμα αν όχι ημερών, δύο-τριών εβδομάδων. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί παραπάνω. Το ταχύτερο δυνατό. Εμείς έτοιμοι είμαστε» πρόσθεσε
Ο κ. Σκορδάς συνέχισε λέγοντας ότι «οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν είναι καθαρά οριακές. Νομίζω ότι στο τέλος δεν θα χρειαστούν ούτε αυτές».    
Το σχέδιο, αφορά μόλις των 10%, ήτοι 120.000 επί του συνόλου των 1,2 εκατομμυρίων προβληματικών δανειοληπτών  και η βασική αντίρρηση εστιάζεται πλέον στη χρονική διάρκεια της περιόδου χάριτος, η οποία έχει προσδιορισθεί στα 4 έτη.
Σημειώνεται πως τα κριτήρια για να ενταχθεί ο δανειολήπτης στην επικείμενη ρύθμιση είναι ιδιαίτερα αυστηρά και περιορίζουν δραστικά τη χρήση της ρύθμισης. Πρέπει το οικογενειακό εισόδημα να ανέρχεται σε 25.000 ευρώ και αυτό να έχει υποστεί μείωση εισοδήματος 35% από το 2010 έως σήμερα.
Αν η πρόταση αυτή πάρει την έγκριση της Τρόικας τότε τα νοικοκυριά θα δουν τη δόση τους να περιορίζεται στο 30% των νέων χαμηλότερων εισοδημάτων τους!!!

Δικαιούχοι της ρύθμισης

Αναλυτικότερα, δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση που προτείνεται έχουν οι εξής κατηγορίες δανειοληπτών:
Α. Μισθωτοί - Συνταξιούχοι - Επαγγελματίες με ως δύο εργοδότες (μπλοκάκια)
Με εισοδηματικές απώλειες από την 1.1.2010 άνω του 35%.
Με φορολογητέο εισόδημα σήμερα ως 25.000 ευρώ.
Με προσημειωμένο ακίνητο αντικειμενικής αξίας ως 180.000 ευρώ.
Β. Ανεργοι, ευπαθείς ομάδες
Με προσημειωμένο ακίνητο αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ.
Χωρίς κανένα άλλο κριτήριο.
Οσοι πληρούν τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να μειώσουν τη δόση τους στο 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Οι βασικοί όροι της ρύθμισης είναι οι εξής:
-Ο δανειολήπτης πληρώνει μόνο τόκους με σταθερό επιτόκιο 1,50% για τέσσερα χρόνια.
-Σε κάθε περίπτωση η δόση δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών του.
-Θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης του δανειολήπτη ύστερα από δύο χρόνια.
-Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν έχει εισοδήματα θα αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων.
-Μετά την τετραετή περίοδο χάριτος θα επανέρχονται οι αρχικοί όροι του δανείου.

Σε ποιους στέλνει η εφορία... ραβασάκια για τα χρέη



Ραβασάκια... σε όσους χρωστούν στην εφορία στέλνει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αναμένεται σύντομα να στείλει μέσω email ή ταχυδρομείου ειδοποιητήρια στους οφειλέτες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Με τα ειδοποιητήρια θα δίνεται περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση των οφειλών τους αν θέλουν να αποφύγουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Προτεραιότητα φαίνεται να έχουν, αυτή τη φορά, όσοι άφησαν απλήρωτα χρέη κατά τη διάρκεια του 2012. Τα «νέα» ληξιπρόθεσμα ύψους 13,2 δισ. ευρώ θεωρείται ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες είσπραξης. Έτσι, οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν προτεραιότητα.

Πηγή

Καταργείται το επίδομα γάμου από τον Απρίλιο



Καταργείται από τον Απρίλιο το επίδομα γάμου με αποτέλεσμα όλοι οι παντρεμένοι εργαζόμενοι που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση θα δουν το μισθό τους από να μειώνεται κατά 10%.

Οι τριετίες τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση διασώζονται αλλά παραμένουν παγωμένες μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.

Για παράδειγμα, μισθωτός που αμείβεται με την εθνική συλλογική σύμβαση και έχει από 6 έως 9 έτη προϋπηρεσίας δικαιούται 703,3 ευρώ (586 ο κατώτατος μισθός συν 117,22 ευρώ επίδομα τριετιών).

Παραιτείται στο τέλος του μήνα ο Πάπας της Ρώμης



Στο τέλος του μήνα θα υποβάλει την παραίτησή του ο Πάπας της Ρώμης Βενέδικτος XVI, καθώς σύμφωνα με δήλωσή του λόγω προχωρημένης ηλικίας, είναι 85 χρονών, θεωρεί ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του

Την είδηση επιβεβαίωσε το Βατικανό κάνοντας γνωστό ότι ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από τον μεσαίωνα και συγκεκριμένα του Πάπα Γρηγορίου ΧΙΙ το 1415. Είχε εκλεγεί Ποντίφηκας σε ηλικία 78 ετών το 2005 μετά τον θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ.

Ο νέος Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θα πρέπει να έχει εκλεγεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, ημερομηνία του φετινού Πάσχα των Καθολικών.

Πρώτη φορά από το 1415
Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση πάπα από τον Γρηγόριο τον Ε το 1415 αλλά και σε εκείνη την περίπτωση επρόκειτο για παραίτηση υπό ειδικές συνθήκες με στόχο να δωθεί λύση στη διαμάχη που συγκλόνιζε τότε την καθολική εκκλησία με τρεις διεκδικητές του παπικού θρόνου και δύο έδρες μία στη Ρώμη και μία στην Αβινιόν. 

Η πιο γνωστή παραίτηση είναι εκείνη του Τσελεστίνου Ε το 1294. Είχε μείνει μόνο τρεις μήνες στον παπικό θρόνο και η παραίτησή του προκάλεσε τόση εντύπωση που ο Δάντης στη Θεία Κωμωδία τον τοποθέτησε στην «Κόλαση». Πέρασε την υπόλοιπη του ζωή του στη φυλακή. Υπήρξαν και τρεις παραιτήσεις παπών πριν από το 1100 αλλά για αυτές υπήρχα ελάχιστα στοιχεία γνωστά.

Η επιστολή παραίτησης του Πάπα (στα αγγλικά)



«Dear Brothers,
I have convoked you to this Consistory, not only for the three canonizations, but also to communicate to you a decision of great importance for the life of the Church. After having repeatedly examined my conscience before God, I have come to the certainty that my strengths, due to an advanced age, are no longer suited to an adequate exercise of the Petrine ministry. I am well aware that this ministry, due to its essential spiritual nature, must be carried out not only with words and deeds, but no less with prayer and suffering. However, in today’s world, subject to so many rapid changes and shaken by questions of deep relevance for the life of faith, in order to govern the bark of Saint Peter and proclaim the Gospel, both strength of mind and body are necessary, strength which in the last few months, has deteriorated in me to the extent that I have had to recognize my incapacity to adequately fulfill the ministry entrusted to me. For this reason, and well aware of the seriousness of this act, with full freedom I declare that I renounce the ministry of Bishop of Rome, Successor of Saint Peter, entrusted to me by the Cardinals on 19 April 2005, in such a way, that as from 28 February 2013, at 20:00 hours, the See of Rome, the See of Saint Peter, will be vacant and a Conclave to elect the new Supreme Pontiff will have to be convoked by those whose competence it is.
Dear Brothers, I thank you most sincerely for all the love and work with which you have supported me in my ministry and I ask pardon for all my defects. And now, let us entrust the Holy Church to the care of Our Supreme Pastor, Our Lord Jesus Christ, and implore his holy Mother Mary, so that she may assist the Cardinal Fathers with her maternal solicitude, in electing a new Supreme Pontiff. With regard to myself, I wish to also devotedly serve the Holy Church of God in the future through a life dedicated to prayer.
From the Vatican, 10 February 2013
BENEDICTUS PP XVI»

Τελ Αβίβ - Πάρκαρε νόμιμα και μετά οι δημοτικοί υπάλληλοι ζωγράφισαν απαγορευτικό σήμα (video)


 Ταύρος εν υαλοπωλείο έγινε μία οδηγός στο Τελ Αβίβ όταν της είπαν ότι έχει παρκάρει παράνομα κοντά στο σπίτι της σε θέση αναπήρων, ενώ ήξερε πως κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί!

Το πρόστιμο ήταν περίπου 190 ευρώ, ενώ επιπλέον έπρεπε να πληρώσει τα έξοδα του γερανού που της είχε πάρει το αυτοκίνητο!!!
Η Hila Ben Baruch για να βρει το δίκιο της έψαξε και βρήκε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους να βάζουν τις απαγορευτικές γραμμές και το ειδικό σήμα για τα ΑμΕΑ, αφού πάρκαρε. Μετά ποιος την είδε και δεν την φοβήθηκε!!!
Φρόντισε να κοινοποιήσει ότι είχε γίνει έχοντας πλέον αποδεικτικά στοιχεία! "Ανέβασε" το βίντεο στο λογαριασμό της στο Facebook και πολύ οργισμένη κατηγόρησε τις αρχές του Τελ Αβίβ ότι θέλουν απλώς να "ρουφούν το αίμα" των δημοτών.

Φυσικά, στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, «βούιξε ο τόπος»  και έτσι οι αρχές της έσβησαν το πρόστιμο, αλλά εκείνη επιμένει ότι αυτό δεν είναι αρκετό και θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό. Καλά
θα κάνει εδώ που τα λέμε! 


Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Όλα εξαρτώνται από μένα !!!



Σήμερα  ξύπνησα νωρίς και αναρωτήθηκα τι πρέπει να κάνω, πριν το ρολόι μου δείξει μεσάνυχτα.
Είναι δική μου η απόφαση να διαλέξω, με ποιόν τρόπο θα ξοδέψω τη μέρα μου.

Μπορώ να παραπονεθώ γιατί βρέχει,
ή να ευχαριστήσω την βροχή γιατί καθαρίζει την ατμόσφαιρα!

Μπορώ να είμαι θλιμμένος επειδή δεν έχω χρήματα…
…ή να νιώσω ευτυχισμένος, επειδή αποφάσισα να περιορίσω τις δαπάνες μου!

Μπορώ να γκρινιάζω  για την υγεία μου,
ή να ευγνωμονήσω τον Θεό που είμαι ζωντανός!

Μπορώ να παραπονιέμαι ότι φταίνε οι γονείς μου για τη φτώχεια μου,
ή να τους ευγνωμονώ που με έφεραν στον κόσμο!

Μπορώ να βαριέμαι όταν πρέπει να πάω να δουλέψω,
ή να νιώθω ευλογημένος, που έχω μια δουλειά!

Μπορώ να δυσανασχετώ, επειδή πρέπει να κάνω κάποιες δουλειές στο σπίτι μου…
…ή να δοξάζω το Θεό, που έχω μία στέγη να βάλω το κεφάλι μου από κάτω!

Μπορώ να στεναχωριέμαι, γιατί κάποιοι φίλοι μου με πλήγωσαν…
…ή  να είμαι γεμάτος χαρά, επειδή μπορώ να κάνω καινούργιες φιλίες!

Μπορώ να είμαι απογοητευμένος γιατί κάτι που ονειρεύτηκα δεν πραγματοποιήθηκε…
…ή να είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω την δυνατότητα, να κάνω μια καινούργια αρχή!

Η μέρα είναι μπροστά μου και με περιμένει.

Περιμένει να την προγραμματίσω, με τον τρόπο που θέλω εγώ!

Και εγώ, είμαι εδώ! Ο καλλιτέχνης ! Ο δημιουργός!
Ο άνθρωπος που μπορεί να δόση μορφή και σχήμα
σ’ αυτό το φανταστικά υπέροχο έργο…

Γιατί…
όλα εξαρτώνται μόνο από μένα!!!