Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Die Welt: Σόιμπλε μίλα για τα χρέη του πολέμου - οι αντιδράσεις των ΓερμανώνΣτο ενδεχόμενο να συμψηφιστούν οι ελληνικές αξιώσεις για τις αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με μέρος των γερμανικών δανείων προς την Ελλάδα αναφέρθηκε σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα Die Welt. 

Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η Die Welt αναφέρει ότι η «η Αθήνα ζητεί αποζημίωση για 160 δισεκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους». Η εφημερίδα προσθέτει ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό από το 1945 και παραθέτει τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο πως το θέμα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει». Επίσης κάνει αναφορά και στο Μανώλη Γλέζο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα». 

«Η Αθήνα ζητεί αποζημίωση, ανοικτό το θέμα, μιλάμε για 160 δισεκατομμύρια ευρώ, συν τους τόκους από το 1945», αναφέρει στον υπότιτλο η εφημερίδα.

Η Die Welt αναφέρεται στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις διαβεβαιώσεις του «προς τον ελληνικό λαό πως το θέμα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει», καθώς και στο Μανώλη Γλέζο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα». 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το διαδικτύακο portal της εφημερίδας «πήρε φωτιά» από σχόλια, με τους γερμανούς πολίτες να τάσσονται στην συντριπτική τους πλειονότητα κατά της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στο ελληνικό κράτος. 

Σταχυολογώντας τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών:

- Αχμαντινετζάντ: Κ. Στουρνάρα πρέπει να μας επιστρέψετε τα χρήματα από τους Περσικούς Πολέμους που έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος 
- Έχουμε δώσει ήδη αρκετά
- Γιατί δε ζητούν αποζημιώσεις και από τους Ιταλούς;
- Η Γερμανία υπέστη πολύ μεγαλύτερες καταστροφές από τους Βρετανούς και δε ζήτησε αποζημιώσεις 

Πηγή

Ελεύθερος με εγγύηση ο Φωτόπουλος για τη... ΓΕΝΟΠ-toursΕλεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 60.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε χτες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για αδικήματα που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης και συγκεκριμένα για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία προκλήθηκε συνολική ζημιά σε βάρος της ΔΕΗ ποσού 10.409.880,05 ευρώ.
Η υπόθεση αφορά τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, όπως το δάνειο των 500.000 ευρώ που κατηγορείται ότι πήρε ο κ. Φωτόπουλος το 2010 για λογαριασμό του συνδικαλιστικού οργάνου στο οποίο είναι πρόεδρος και δεν επεστράφη ποτέ.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγορείται επίσης για μεγάλα χρηματικά ποσά που πήρε η συνδικαλιστική οργάνωση από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια (με τη συμμετοχή ταξιδιωτικών πρακτόρων, δικηγόρων κ.λπ.).
Οι διοργανώσεις αυτές φέρονται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ στην ίδια υπόθεση ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια, τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Συγκατηγορούμενοι του προέδρου της ΓΕΝΟΠ για συνέργεια στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Φωτόπουλος είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Ευάγγελος Μπουζούλας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 20.000 ευρώ και ο πρώην ταμίας της, Κωνσταντίνος Κατσαρός, ο οποίος πήρε νέα προθεσμία. Για την ίδια υπόθεση έχουν απολογηθεί, επίσης κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρος Ζερβός και ο προκάτοχός του Τάκης Αθανασόπουλος, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.
«Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», είχε πει ο Νίκος Φωτόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες για «χορό εκατομμυρίων» από συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ, με αφορμή σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και έρευνα του ΣΔΟΕ που ακολούθησε τότε.

Το ιστορικό
Απολογούμενοι χθες, τόσο ο κ. Φωτόπουλος όσο και οι άλλοι δύο συνδικαλιστές, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι το δάνειο αποπληρώνεται και πως όλες οι χρηματοδοτήσεις ήταν νόμιμες.
H υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη με πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, με βάση το οποίο διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Παράλληλα, είχε διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες. Ο έλεγχος είχε αναδείξει υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.λπ., καθώς επίσης και ποσά ως έξοδα για μελέτες, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών.
Μαίρη Μπενέα
Εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στη ΔΕΗ

Ζήτησαν υπερωρίες για να... εκδώσουν αποτέλεσμα
Απίστευτη απαίτηση από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίοι ζήτησαν υπερωρίες για τις... εκλογές που αφορούν την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών της ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα, προχθές και την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ για την εκλογή εκπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ, του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Για τη διαδικασία είχαν στηθεί σε όλες, ανά τη χώρα, εγκαταστάσεις της επιχείρησης 70 κάλπες, ώστε να ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση από τις περιφερειακές εφορευτικές επιτροπές κι εστάλησαν οι σάκοι με τα αποτελέσματα στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στην Αθήνα.
Πηγές αναφέρουν ότι συνδικαλιστές αξίωσαν από τη διοίκηση της εταιρείας υπερωρίες, ώστε να κάνουν την καταμέτρηση και μετά το κανονικό ωράριο της εργασίας τους, δηλαδή μετά τις 4 το μεσημέρι.
Με εντολή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, δόθηκε αρνητική απάντηση στην απαίτηση των συνδικαλιστών, λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είναι δουλειά της διοίκησης να χρηματοδοτεί τη συνδικαλιστική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές έσπευσαν να διαρρεύσουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Διοίκηση διακόπτει και παρεμποδίζει τις εκλογές των σωματείων και της Ομοσπονδίας, κάτι φυσικά που δεν ίσχυε.
Πηγές θέλουν τους συνδικαλιστές να μην ολοκληρώνουν τη διαδικασία μέχρι αύριο Κυριακή και δεν αποκλείεται να βγάλουν τα αποτελέσματα μετά το Πάσχα, με το πρόσχημα ,τι δεν έχουν χρόνο, αφού η κεντρική εφορευτική επιτροπή θα πρέπει να δουλέψει μόνο στο ωράριό της.
Στις εκλογές συμμετείχαν πέντε συνδικαλιστικές παρατάξεις και τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Ελεύθεροι χωρίς όρους Δούκας - Βουλγαράκης για το πόθεν έσχεςΕλεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον αρμόδιο ανακριτή ο πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης. Σε βάρος του πρώτου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ σε βάρος του κ. Βουλγαράκη σε βαθμό πλημμελήματος. Οι διώξεις σε βάρος των δυο πρώην υπουργών αφορούν σε υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, η δίωξη σε βάρος του κ. Δούκα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου. Αφορά την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού για το έτος 2011 και είναι σε κακουργηματική μορφή. Και αυτό διότι κατά πληροφορίες, το ποσό που φέρεται να απεκρύβη είναι άνω των 300.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το 2010 ο νόμος για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από πολιτικά πρόσωπα άλλαξε και οι σχετικές διατάξεις αυστηροποιήθηκαν κατά πολύ. Σύμφωνα με την έκθεση της Βουλής, ο κ. Δούκας φέρεται πως μεταξύ των δηλώσεων 2009 και 2010 να «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον Γ. Βουλγαράκη εγκαλείται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Η παραπομπή της υπόθεσης του στη Δικαιοσύνη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής έγινε μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός δεν ανέφερε στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος offshore εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC ποσού 117 χιλιάδων ευρώ από το 1999.

Πάντως, σε δήλωσή του μετά την παραπομπή της υπόθεσής του στη Βουλή, ο κ. Δούκας είχε αναφέρει ότι δεν ελέγχεται για για παράνομο πλουτισμό και ότι επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής αποδέχθηκε πλήρως πως δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια παράνομου πλουτισμού μου, ή ύποπτης προέλευσης χρημάτων!

Όπως σημείωνε επίσης «ο έλεγχος αφορούσε τη μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού και όχι αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων» ή οποία «ήταν αποτέλεσμα του ότι μέρος του καταθετικού μου λογαριασμού τοποθετήθηκε σε επενδυτικό και μέρος σε χρηματιστηριακό λογαριασμό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δυο εβδομάδες απολογήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα «HSBC». Στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, που είναι στο όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού και αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ,. είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, όπως επίσης και η σύζυγος του στην οποία επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.

Nokia Siemens Network - Εμπιστοσύνη στην ΕλλάδαΗ φινλανδογερμανική κοινοπραξία Nokia Siemens Network (NSN), εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας και την πρόσληψη 150 νέων επιστημόνων καταρτισμένων στην υψηλή τεχνολογία.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο) αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες εκατόν πενήντα (150) προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στις προσλήψεις νέων επιστημόνων, ο κ. Σαμαράς προσέθεσε ότι «σ' αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ' αυτούς και στις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Ελληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση».
Η συνάντηση
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο πρέσβης της Φινλανδίας Pekka Lintu, η διοίκηση της NSN με επικεφαλής τον διευθυντή Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, κ. Barry French, παρουσίασε τα σχέδιά της για την ενίσχυση της δραστηριότητας του τμήματος Ερευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει στη χώρα μας.
Οπως ανακοινώθηκε σε τηλεδιάσκεψη αμέσως μετά τη συνάντηση από τον επικεφαλής της NSN στην Ελλάδα κ. Αθαν. Εξαρχο, η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας θα αφορά το mobile broadband, ενώ οι 150 προσλήψεις υψηλής ειδίκευσης θα γίνουν σε διάστημα δύο ετών, με τις περισσότερες να εκτιμάται ότι θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου.
Το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της NSN ιδρύθηκε το 1990, ενώ μετά το 2007 εμφάνισε αλματώδη ανάπτυξη. Στα τέλη του προηγούμενου χρόνου απασχολούσε 490 εργαζομένους. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, πρωτοκόλλων και εφαρμογών παρέχοντας λύσεις υψηλού επιπέδου σε πελάτες από όλον τον κόσμο και «παράγοντας» 100% εξαγώγιμο προϊόν.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ryanair: Ένας είναι ο εχθρός, τα τέλη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair κατέθεσε την πρότασή της για τη «διάσωση» του ελληνικού τουρισμού. Ωστόσο, αυτή περιείχε «φαρμακερά βέλη» κατά του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», της Aegean Airlines, αλλά και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ολοι αντέδρασαν εντόνως. Το αεροδρόμιο των Αθηνών έκανε λόγο για «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας αεροπορικής κίνησης από τη Ryanair, ενώ οι ελληνικές εταιρείες επισήμαναν ότι «είναι ανοιχτές μεν στον ανταγωνισμό, φτάνει η ιρλανδική εταιρεία να συμμετάσχει με ίδιους όρους».
Πού βρίσκεται η αλήθεια; Οπως συνήθως, κάπου στη μέση. Η ιρλανδική Ryanair έχει επενδύσει σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο από τις παραδοσιακές εταιρείες, όπως η Lufthansa, η Air France και η Aegean. Προσπαθεί να μην χρησιμοποιεί μητροπολιτικά αεροδρόμια, αλλά περιφερειακά, ελέω χαμηλών τελών, ζητώντας παράλληλα επιδοτήσεις από τουριστικούς φορείς και επιμελητήρια.
Τα ίδια κάνει στην Ελλάδα, τα ίδια στην Ισπανία και την Ιταλία. Παίρνοντας επιχορηγήσεις και κίνητρα, μπορεί να προσφέρει χαμηλά ναύλα, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της επιβατικής κίνησης. Μόνο στην Ελλάδα, τα 3 τελευταία χρόνια, έχει μεταφέρει πάνω από 2 εκατ. επιβάτες.
Η εταιρεία αναπτύσσεται σε τέτοιο βαθμό (πρόσφατα παρήγγειλε 175 Boeing 737-800), που διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη. Ωστόσο, αρκετοί την κατηγορούν ότι, όπου πηγαίνει, αφήνει πίσω «καμένη γη». Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη ανάγκασε έμμεσα άλλες εταιρείες να εγκαταλείψουν την πόλη το χειμώνα.
Μεγάλος στόχος της Ryanair δεν είναι τόσο τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία είναι όντως «φιλέτο» το καλοκαίρι, αλλά το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η Αθήνα χάνει διαρκώς επιβάτες και ανταγωνιστικότητα, ελέω της απόσβεσης που πρέπει να κάνουν οι μέτοχοι έως το 2026, κρατώντας τα τέλη σε υψηλά επίπεδα.
Βλέποντας το «Ελ. Βενιζέλος» να αιμορραγεί, η Ryanair θέλει να εκμεταλλευτεί την προνομιακή θέση της Αθήνας και τη γειτνίαση με τα νησιά. Ωστόσο, οι όροι που θέτει κρίνονται αποικιοκρατικοί από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Αθήνας, πέρα από το γεγονός ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε φυγή άλλων εταιρειών.
Οπως είναι φυσικό, την πιθανή δυναμική επέκταση της Ryanair στην Ελλάδα δεν βλέπουν με «καλό μάτι» και οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, δεδομένου ότι ο ιρλανδικός αερομεταφορέας είναι πιο ανταγωνιστικός, τόσο σε αριθμό αεροσκαφών όσο και σε επίπεδο ναύλων.
«Εμείς μπορούμε σε 3 χρόνια να σας φέρουμε 10 εκατ. επιβάτες. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μειώσετε τα υπέρογκα τέλη στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο αποτελεί ένα κακό μοντέλο αποκρατικοποίησης», ανέφερε, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο chief operating officer της Ryanair, Michael Cawley.
Ο κ. Cawley δεν σταμάτησε εκεί: «Ο μέσος όρος εισιτηρίου της Ryanair είναι 50 ευρώ, της Aegean Airlines 102 ευρώ. Από τη δραστηριοποίηση της Ryanair στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι οι επιβάτες είχαν όφελος 72 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των χαμηλών μας ναύλων, σε σύγκριση με τους εγχώριους αερομεταφορείς». Η Ryanair επιδίωξε συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν πρώτα κατά νου τη στήριξη των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών και δευτερευόντως οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.
Πάντως, η Ryanair δεν «μάσησε» τα λόγια της ούτε στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τονίζοντας ότι με τον τρόπο που παραχωρούνται (ομαδοποίηση) θα οδηγήσει σε αύξηση τελών, άρα σε μείωση πτήσεων.

Πύλη για το διάστημα η Καλαμάτα! Θα εγκαταστήσουν κέντρο ερευνών της NASAΠανεπιστημιακό Κέντρο Διαστημικής Ερευνας και Υψηλής Τεχνολογίας σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στην περιοχή της Καλαμάτας Μεσσήνιοι ομογενείς.

Πτήσεις ειδικών αεροσκαφών και ανάπτυξη «διαστημικού τουρισμού»
Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, προανήγγειλε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την εγκατάσταση ενός σταθμού από τον οποίο θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, και την ανάπτυξη «διαστημικού τουρισμού»,η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, θα έχει την υποστήριξη της NASA, ενώ για το θέμα αυτό είναι ενήμερη η κυβέρνηση.
Το συγκεκριμένο σχέδιο, μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. δολάρια κι ανέφερε ότι τον προσεχή Ιούλιο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Γιατί στην Καλαμάτα;
Η περιοχή της Καλαμάτας, εκτός της ιδιαίτερης αγάπης του καθηγητή, επιλέχθηκε ύστερα από μελέτη λόγω της γεωγραφικής θέσης, αφού βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού».

Νίκας: Η Καλαμάτα είναι «για τα μεγάλα και όχι για τα μικρά κι ασήμαντα»
Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος της Καλαμάτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».
Επίσης, σημείωσε ότι «ένα πανεπιστημιακό κέντρο διαστημικών ερευνών, μπορεί να φαίνεται μεγαλόπνοο έργο, αλλά οι Έλληνες και δη οι Μεσσήνιοι, διαχρονικά στην ιστορία τους, έχουν αποδείξει ότι είναι για τα μεγάλα κι όχι για τα μικρά και τα ασήμαντα», ενώ προσθέτει ότι «σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που ζει ο τόπος, με την βαθιά οικονομική κρίση, πρέπει να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να εργαζόμαστε με ορίζοντα το μέλλον και τις επόμενες γενιές».

Πόσο χαράτσι θα πληρώσουμε μέσω της ΔΕΗ: Η μείωση του φόρου ακινήτων σε 28 περιοχέςΤο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), δηλαδή το «αναβαπτισμένο» Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το οποίο θα αρχίσει να καταβάλλεται από τον Ιούνιο, θα είναι πιο «ελαφρύ» για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της οριζόντιας μείωσης των συντελεστών του χαρατσιού κατά 15%.
Η «ελάφρυνση» θα είναι μεγαλύτερη για τις περιοχές με υψηλότερες αντικειμενικές αξίες και μικρότερη για τις περιοχές που οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα. Ετσι, η μέση επιβάρυνση από το νέο χαράτσι για ένα μη νεόδμητο διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων σε μια φθηνή περιοχή (π.χ. Δραπετσώνα) θα είναι κατά 60 ευρώ μικρότερη σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ η μέση επιβάρυνση από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για ένα νεόδμητο διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων σε μια ακριβή περιοχή θα είναι μειωμένη έως και 300 ευρώ (π.χ. Φιλοθέη).
Ωστόσο, με τις προσαρμογές που επήλθαν με το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφισθεί αύριο στη Βουλή το ΕΕΤΑ θα είναι τσιμπημένο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει τιμή ζώνης, καθώς πλέον θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος τιμών ζώνης της δημοτικής ενότητας ή εφόσον δεν υπάρχουν θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των τιμών ζώνης του δήμου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο. Η αλλαγή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των φορολογουμένων που έχουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε περιοχές εκτός σχεδίου, καθώς αντί για 3 ευρώ ανά τετραγωνικό θα κληθούν να πληρώσουν πλέον 4 ή 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Για παράδειγμα, σε Μαραθώνα, Λαυρεωτική, Κορωπί αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας υπάρχουν περιοχές - γειτονιές για τις οποίες δεν έχουν καθορισθεί τιμές ζώνης και στις οποίες το ΕΕΤΗΔΕ υπολογιζόταν με συντελεστή 3 ευρώ το τετραγωνικό, δηλαδή με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ. Πλέον σε αυτές τις περιπτώσεις θα ακολουθηθεί ο μέσος όρος τιμών ζώνης της περιοχής που, για παράδειγμα, στον Μαραθώνα είναι μεταξύ 501-1.000 ευρώ, δηλαδή ο συντελεστής του ΕΕΤΗΔΕ θα αυξηθεί κατά 33%, στα 4 ευρώ το τετραγωνικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακινήτων το ΕΕΤΑ θα είναι αυξημένο καθώς οι συντελεστές ανά τετραγωνικό θα αυξηθούν έως και κατά 66%.
Το ΕΕΤΑ ισχύει για όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ακόμη και τα ημιτελή, και θα πληρωθεί από τον Ιούνιο σε πέντε διμηνιαίες δόσεις με την τελευταία δόση έως το τέλος Φεβρουαρίου 2014. Το χαράτσι επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα εφόσον έως την 1η Μάιου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενα. Στην περίπτωση που δεν θα έχουν ηλεκτροδοτηθεί έως τότε (π.χ. θα λάβουν ρεύμα στις 2 Μαΐου) δεν θα επιβαρυνθούν με το ΕΕΤΑ. Υπόχρεος για την καταβολή του ΕΕΤΑ είναι ο χρήστης του ακινήτου κατά την ημερομηνία έκδοσης κάθε λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.
Οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες θα έχουν προθεσμία έως και τις 15 Μαΐου για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι διορθώσεις στοιχείων θα γίνονται στον αρμόδιο δήμο υποβάλλοντας σχετικό αίτημα, αλλιώς θα θεωρείται ότι αποδέχονται τα στοιχεία ως ακριβή.
Από το ΕΕΤΑ θα απαλλάσσονται οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών, τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα, χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων και τα ακίνητα που αφορούν γεωργική ή βιομηχανική χρήση.
Σημειώνεται πως η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν ποσοστό 0,25% επί του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων. Αυτό για ένα νεόδμητο σπίτι 100 τ.μ. στο Ψυχικό ερμηνεύεται σε επιβάρυνση 5 ευρώ, ενώ για ένα παλαιό σπίτι στο Περιστέρι σε επιβάρυνση 1 ευρώ.

ΠΟΜΙΔΑ
Επιβάρυνση στα ημιτελή ακίνητα
Για ψευδείς αναφορές κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς αναφορικά με την επιβολή του Εκτακτου Ειδικού Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) στα ημιτελή ακίνητα.
Ο κ. Παραδιάς, μιλώντας στα «ΝΕΑ», ισχυρίστηκε ότι «το ΕΕΤΗΔΕ δεν επιβλήθηκε ποτέ στο εργοταξιακό ρεύμα. Ας μας κομίσει έναν λογαριασμό εργοταξιακού ρεύματος το υπουργείο που να εμπεριέχει το χαράτσι. Η νέα επιβάρυνση που επέρχεται με το ΕΕΤΑ στα ακίνητα αυτά είναι νέος φόρος» τόνισε ο κ. Παραδιάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, γεννάται και σημαντικό νομικό θέμα καθώς το χαράτσι υπολογίζεται επί των καταγεγραμμένων από τους δήμους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών, κάτι που για τα γιαπιά δεν ισχύει καθώς είναι οικοδομές σε διαδικασία ανέγερσης.

Ψηφιακό σήμα τηλεόρασης στην Κρήτη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετεΝαι είναι γεγονός! Η Κρήτη μπαίνει στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης, έστω και με καθυστέρηση.
Στις 31 Μαΐου 2013, οι κάτοικοι του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων καθώς και τμήμα της ενδοχώρας των νομών αυτών, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, απολαμβάνοντας πλέον τα τηλεοπτικά προγράμματα με σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την 31η Μαΐου ξεκινάει η ψηφιακή μετάδοση όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων. Ταυτόχρονα θα διακοπεί η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος

 Οι συχνότητες
Οι συχνότητες που θα «πιάνουν» ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών για το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά» είναι:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz)
Ενώ για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα» είναι:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz)

Ο εξοπλισμός

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, οι τηλεθεατές είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο θα συντονίσουν στις παραπάνω συχνότητες με την έναρξη ψηφιακής εκπομπής του σήματος.

Οι Pet Shop Boys έρχονται στο φεστιβάλ Ejekt στην ΑθήναΒαλίτσες για την Αθήνα ετοιμάζει το βρετανικό δίδυμο Pet Shop Boys. Οι διοργανωτές του μουσικού φεστιβάλ Eject ανακοίνωσαν ότι οι βετεράνοι της electro-pop σκηνής είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της φετινής διοργάνωσης.

Οι Pet Shop Boys θα παρουσιάσουν στις 16 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο το εντυπωσιακό σόου που έχουν ετοιμάσει για την παγκόσμια περιοδεία τους και θα ερμηνεύσουν παλαιότερες επιτυχίες καθώς και τραγούδια από τη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Electric» που κυκλοφορεί τον Ιούνιο. 

Το 12ο άλμπουμ τους θα έχει ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσαν στην Ιστοσελίδα τους, έως τη Δευτέρα, ενώ στις 30 Απριλίου θα παρουσιάσουν το εξώφυλλο και τους τίτλους των κομματιών.

Οσο για τα επόμενα ονόματα των καλλιτεχνών που θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ Ejekt, θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τα πρώτα 1.000 εισιτήρια πωλούνται προς 30 ευρώ από το 
http://www.ticketarena.gr και από τις 30 Απριλίου θα διατίθενται και στο Tickethouse.

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Κλείδωσαν οι απολύσεις στο Δημόσιο - έως και 15.000 αποχωρήσειςΣε κεντρική συμφωνία για άμεσες απομακρύνσεις στο Δημόσιο με θεσμικά αδιάβλητο και αξιοκρατικό μείγμα πολιτικών κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι ύστερα από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τμήμα της οποίας εκλήθη και συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συμφωνηθέν νούμερο των απομακρύνσεων θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 15.000.
Τέσσερις χιλιάδες εξ αυτών θα προωθηθούν έως το τέλος του χρόνου, η δεξαμενή δε από την οποία θα προέλθουν θα είναι αυτή των επίορκων, των «κοπανατζήδων» , των κατόχων πλαστών εγγράφων καθώς και προσληφθέντων από καταργούμενους οργανισμούς με αντιπαραγωγικό έργο ή «ρουσφετολογικό» χαρακτήρα.
Στις δηλώσεις τους, οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης διαβεβαίωσαν ότι το μείγμα των πολιτικών που θα ακολουθηθούν θα σέβεται απολύτως το υφιστάμενο Συνταγματικό πλαίσιο.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε την απόλυτη ανάγκη για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και πρόσθεσε: «Σήμερα κάναμε μια συντονισμένη και επίπονη προσπάθεια να κλείσουμε όλα τα εκκρεμή θέματα με κορυφαίο ζήτημα, εκ των πραγμάτων, το ζήτημα της δημόσιας διοίκησης».
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σύσκεψης είπε: «Διαμορφώσαμε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο που ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτό και από την τρόικα, μέχρι την Κυριακή το βράδυ, γιατί πρέπει η νέα εβδομάδα να μας βρει με τελειωμένη τη διαπραγμάτευση».
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για ένα «πολύ καλό, λογικό και δίκαιο πλαίσιο» σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση, το οποίο θα «σέβεται απολύτως το Σύνταγμα και τις θεσμικές εγγυήσεις».
Εξέπεμψε δε με διαύγεια το μήνυμα που θέλει πλέον να περάσει η κυβέρνησης:
 «Όταν έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους με αυτούς πρέπει να ασχοληθούμε. Βεβαίως θα ασχοληθούμε και με τους 15.000 εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα -αριθμό κατά τον οποίο πρέπει να μειώσουμε το συνολικό προσωπικό, για να δώσω ένα παράδειγμα- και αυτό μπορεί να γίνει εμπροθέσμως, νομίμως, αποτελεσματικά, με διάφορες πηγές που έχουμε στα χέρια μας από τις οποίες θα προέλθει αυτή η μείωση του προσωπικού».
Απαριθμώντας τις «πηγές» από τις οποίες θα προέλθουν οι απομακρύνσεις ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «υπάρχουν οι πειθαρχικές διαδικασίες με δικαστική κρίση στο τέλος, υπάρχει η αξιολόγηση των φορέων και των υπηρεσιών όπου κάπου θα έχουμε καταργήσεις κάπου θα έχουμε συγχωνεύσεις, κάπου θα λειτουργήσει η κινητικότητα, κάπου δεν μπορεί να λειτουργήσει η κινητικότητα».
Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν άλλες κατηγορίες προσωπικού σε όλο το δημόσιο «που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να προσφέρουν» π.χ. για λόγους υγείας και επίσης ότι μπορούν να υπάρξουν και κάποια κίνητρα αποχώρησης «που η κοινωνία τα σέβεται».
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι επίορκοι θα αποχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων που θα ενεργοποιηθούν περισσότερο και θα επιταχύνουν τις εργασίες τους και ότι οι μη επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κριθούν με την αξιολόγηση και την κινητικότητα.
Ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι οι αλλαγές στο δημόσιο και η αναδιοργάνωσή του θα γίνουν με το σχέδιο της κινητικότητας και εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 αυτοί που θα έχουν αποχωρήσει θα είναι περισσότεροι από 180.000. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα αξιολογηθούν οι οργανισμοί όπου χρειάζεται και αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα κλείσουν και το προσωπικό τους, αφού αξιολογηθεί και δεν ανταποκρίνεται θα βγαίνει εκτός.
Όσο για τον αριθμό των επιόρκων, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός γιατί θα ήταν αυθαίρετο, αφού δεν θα έχουν κριθεί τουλάχιστον από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά και υπογράμμισε ότι δεν υπερασπίζεται αορίστως κανέναν, αλλά υπερασπίζεται τους νόμους της χώρας γιατί δεν είμαστε μια χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που ζητάμε να κοπούν κεφάλια χωρίς νομική διαδικασία. Και η τρόικα κατέληξε, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να ζητάει την ικανοποίηση των απαιτήσεών της, χωρίς νόμιμες διαδικασίες.
Την εκτίμηση ότι μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για πολύ καλή συζήτηση, επισημαίνοντας: «Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους σε όλα τα πεδία, για τον τρόπο με τον οποίο καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό, για τις ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, φορολογικών και ασφαλιστικών, για τη μείωση της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, για την πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους και την ισόποση, δηλαδή 15.000 προσλήψεων στο δημόσιο, με αξιοκρατία, νέων παιδιών.
Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Μία συμφωνία επωφελής για τη χώρα. Σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας η κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα βήμα-βήμα και δημιουργεί θετικές προοπτικές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Άποψη μου:
Ε. Βενιζέλος
1) 1,5 εκατ. Άνεργοι ;;;;;;;; ΕΓΩ τους δημιούργησα;;;;; Εγώ τους έφερα στην εξαθλίωση;;;;; ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ;;;;; ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ……ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΕΣ!!!!!!!
2) Η αξιολόγηση των φορέων;;;;;;;;;;; ……… «που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να προσφέρουν» ……..ΑΠΟΡΙΑ: και ποιος θα την κάνει;;;; ……τα δικά μας παιδιά;;;;;; ……….δηλ. τα τηλέφωνα στα πολιτικά σας γραφεία ΔΕΝ θα δέχονται ρουσφέτια ;;;;;;;;
Φ. Κουβέλης
1) Γιατί ξέρεται πόσοι είναι ;;;;;;;;;;; χαχαχαχαχχαχαχα
2) Τόσα πράγματα κάνατε αυθαίρετα …….αυτό σας ένοιαξε !!!!!!!!!!!!!!!
3) Ποιους νόμους ;;;;;;; ……..Σας παρακαλώ προσδιορίστε το !!!!!!!!
Χ. Σταϊκούρας
Από τότε που ξεκίνησε η «κρίση» την ίδια καραμέλα μασάτε εσείς οι πολιτικοί !!!!……. Πρώτα πασάρουμε την ΦΟΒΙΑ και μετά την ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!!!!!!!!

Α ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ !!!

Νέος γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης ΚουτσούμπαςΝέος γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, εξελέγη ο οικονομολόγος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας διαδέχεται την Αλέκα Παπαρήγα μετά από  22 χρόνια στην ηγεσία του ΚΚΕ.
Έχει διατελέσει διεθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεωνε του κόμματοα και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου πρωτοποθετήθηκε το 1991. Συμμετείχε ως υποψήφιος στο νομό Βοιωτίας στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007, χωρίς όμως να εκλεγεί.
Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».
Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε επίσης ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου. 
Σε πρόσφατη ομιλία του στην Καλλιθέα ο κ. Κουτσούμπας ήταν ξεκάθαρος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς:
«Δεν υπάρχει βάση συνεργασίας με κόμματα που προέκυψαν από διάσπαση οπορτουνιστική από το κόμμα μας, όπως είναι σήμερα το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ο ΣΥΝ, όλος ή ένα τμήμα του, το "Αριστερό Ρεύμα" ή το μέτωπο του Αλαβάνου, πιθανόν άλλα νέα κόμματα που μπορεί να προκύψουν - και δεν αποκλείεται τίποτα - από διαγραμμένους τα τελευταία χρόνια, μόνα τους ή σε συνεργασία με άλλους. Όπως το νέο σχήμα που εκκολάπτεται με ομάδες του Λαφαζάνη, του Αλαβάνου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλων διαγραμμένων από το Κόμμα».
«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, μην πούμε ότι ξεμπερδέψαμε άμα σοσιαλδημοκρατικοποιηθεί πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ ή γίνει κυβερνητική δύναμη και θα τον καταλάβει ο κόσμος και θα τον εγκαταλείψει αυτόματα και θα έρθει ως ώριμο φρούτο σε εμάς. Τα νέα αναχώματα σχεδιάζονται από σήμερα, γι' αυτό να είμαστε βέβαιοι και προετοιμασμένοι. Άλλωστε, ο οπορτουνισμός πετάει συνεχώς κεφάλια σαν την Λερναία Ύδρα, ακριβώς γιατί η εμφάνισή του, η ύπαρξή του έχει και κοινωνικά αίτια. Η πάλη μαζί τους είναι συνεχής, είτε είναι δυνατός, είτε είναι αδύνατος κατά καιρούς. Δεν αρκεί μόνο να έχεις σωστή γραμμή, πρέπει συνειδητά συνεχώς να επαγρυπνούμε, να τον αντιπαλεύουμε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο νέος γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Με συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου;Οι απόψεις για το θέμα διαφέρουν, επειδή διαφέρουν οι όροι των στεγαστικών δανείων, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δανείστηκε ο καθένας μας.
Αντί, λοιπόν, να διατυπώσω θεωρίες και εκτιμήσεις, θα παρουσιάσω ένα συγκριτικό πίνακα, όπου φαίνονται οι διαφορές μεταξύ της αφεντιάς μου, που αγόρασε διαμέρισμα με στεγαστικό δάνειο και ενός γείτονά μου που νοικιάζει το ακριβώς ολόϊδιο διαμέρισμα, σε άλλο όροφο και ο οποίος μπήκε την ίδια ημερομηνία με μένα στο σπίτι του.
Δείτε τη διαφορά...

Γεγονός: 2005 - Αποπεράτωση οικοδομής και εγκατάσταση ενοίκων.
Εγώ (ιδιοκτήτης): Πλήρωσα 3000 για να βάλω τέντες στις βεράντες και τζάκι στο σαλόνι.
Ο γείτονας (ενοικιαστής): Απαίτησε από τον ιδιοκτήτη να βάλει τέντες και τζάκι, διαφορετικά δεν θα νοίκιαζε το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης δέχθηκε και τα έβαλε. Ο ίδιος δεν πλήρωσε δεκάρα.

Γεγονός: 2005 - Πρώτος μήνας κατοίκησης
Εγώ (ιδιοκτήτης): Ξεκίνησα να πληρώνω δόση στεγαστικού δανείου, ύψους 645 ?Ο γείτονας (ενοικιαστής): Ξεκίνησε να πληρώνει ενοίκιο 500 ?

Γεγονός: 2007 - Ήρθε το κτηματολόγιο στην περιοχή μας.
Εγώ (ιδιοκτήτης): Πλήρωσα κάποιο ποσό για να δηλώσω το διαμέρισμα, σύμφωνα με το νόμο. Το διαμέρισμα όμως το δήλωσε και η ……bank και χρέωσε το ποσό σε βάρος μου, παρόλο που διαμαρτυρήθηκακαι ήταν παράνομο.645 ?
Ο γείτονας (ενοικιαστής): Δεν ασχολήθηκε - δεν πλήρωσε δεκάρα.

Γεγονός: 2008 - Άνοδος του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 4,5 (αν θυμάμαι καλά)
Εγώ (ιδιοκτήτης): Η δόση που πλήρωνα, έφτασε τα 750 ? μηνιαίως.
Ο γείτονας (ενοικιαστής): Σταθερό το ενοίκιο στα 500 ?.

Γεγονός: 2008 - Άνοδος του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 4,5 (αν θυμάμαι καλά)
Εγώ (ιδιοκτήτης): Η δόση που πλήρωνα, έφτασε τα 750 ? μηνιαίως.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Σταθερό το ενοίκιο στα 500 ?.

Γεγονός: 2009 - Σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στην πολυκατοικία.
Εγώ (ιδιοκτήτης): Πλήρωσα το κομμάτι που μου αναλογούσε.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Δεν πλήρωσε δεκάρα, γιατί το κόστος επιβάρυνε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος

Γεγονός: 2011 - Χαράτσι
Εγώ (ιδιοκτήτης): Πλήρωσα, ως μ@λ@κας.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Δεν πλήρωσε δεκάρα, γιατί πλήρωσε ο ιδιοκτήτης

Γεγονός: 2012 - Χαράτσι
Εγώ (ιδιοκτήτης): Πληρώνω, ως μ@λ@κας.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Δεν πληρώνει δεκάρα, γιατί πληρώνει ο ιδιοκτήτης

Γεγονός: 2012 - Μείωση στο επιτόκιο ΕΚΤ - ύφεση στην οικονομία
Εγώ (ιδιοκτήτης): Η δόση μου έπεσε στα 610 ευρώ
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Επαναδιαπραγματεύτηκε το ενοίκιο και το έριξε στα 450 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να τον χάσει, γιατί πληρώνει πάντα στην ώρα του.

Γεγονός: 2012 - Θα ψηφιστούν νέα μέτρα, που θα επιβαρύνουν φορολογικά περισσότερο τα ακίνητα.
Εγώ (ιδιοκτήτης): Θα πληρώσω, ως μ@λ@κας.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Στα @@ του.

Γεγονός: 2012 - Χρωστάμε και οι δύο δανεικά και αγύριστα στις τράπεζες Εγώ (ιδιοκτήτης): Μου τηλεφωνούν και με απειλούν με κατάσχεση του σπιτιού, προκαλώντας μου άγχος.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Δεν έχει τίποτα στο όνομά του, οπότε .. Στα @@ του.

Γεγονός: 2013 - Βαθαίνει η ύφεση
Εγώ (ιδιοκτήτης): Μετάνιωσα που πήρα στεγαστικό, γιατί ζορίζομαι και δεν μπορώ πλέον να πληρώνω τις δόσεις. Δεν μπορώ να πουλήσω το σπίτι με τίποτα, γιατί κανένας δεν αγοράζει.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Πιθανόν, θα μετακομίσει σε άλλο μικρότερο και φθηνότερο, ανάλογα με την τσέπη του.

Γεγονός: 2035 - Ολοκλήρωση αποπληρωμής στεγαστικού δανείου (λέμε τώρα)
Εγώ (ιδιοκτήτης): Θα είμαι υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 30 ετών, που θα αρχίσει να ζητάει λεφτά για επισκευές και ανακαινίσεις. Φυσικά η εμπορική αξία του θα είναι πολύ μειωμένη.
Ο Γείτονας (ενοικιαστής): Θα μετακομίσει στην απέναντι νεόδμητη πολυκατοικία και θα συνεχίσει να ζει σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι, το οποίο σχεδιαστικά και λειτουργικά δεν θα έχει καμιά σχέση με το παρωχημένο δικό μου, χωρίς να πληρώνει χαράτσια και λοιπές μ@λ@κίες.


Τώρα, περιμένω τα δικά σας σχόλια