Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Έχουν ξεφύγει τα κανάλια. Δείτε πως το STAR αλλάζει τα λόγια βουλευτή της Χρυσής Αυγής για να φαίνεται ότι βρίζει!


Η Χρυσή Αυγή μπορεί να έχει κάνει τα χίλια μύρια εγκλήματα αλλά αυτό που γίνεται με τα "αντικειμενικά, δημοκρατικά και έγκριτα" δελτία ειδήσεων είναι άνευ προηγουμένου. Δείτε πως το δελτίο ειδήσεων του STAR αλλοιώνει τα λόγια του Μπαρμπαρούση βάζοντας παραπλανητικούς υπότιτλους για να φαίνεται ότι βρίζει μέσα στην Βουλή.


Πηγή

Video - To Be Greek


Βόμβα τρόικας: "Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα"


Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό. Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.
Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα και να πληγεί ο Λαικός Σύνδεσμος εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.

Είσαστε σίγουροι;


Αναρωτιέστε εάν είναι βιαστικά όλα όσα συνέβησαν. Εάν έγιναν ανεξήγητα γρήγορα. Ε, λοιπόν, ναι, φοβάμαι πως έτσι είναι!

Άλλο πράγμα η σύλληψη ενός πολίτη, άλλο εκείνη του βουλευτή και εντελώς διαφορετικό η σύλληψη αρχηγού κόμματος. Στη συνείδηση μερίδας του απλού κόσμου δεν έχει παγιωθεί η πεποίθηση ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και διέπραξαν εγκλήματα για τα οποία πρέπει να συλληφθούν. Τα ερωτήματα είναι υπαρκτά. 

Πώς ένας μηχανισμός που αδυνατεί να επιλύσει αποτελεσματικά άλλα προβλήματα κατόρθωσε εν μία νυκτί να στοιχειοθετήσει τις εγκληματικές πράξεις μιας οργάνωσης που έχει πολιτική υπόσταση και εκπροσωπείται επίσημα στο κοινοβούλιο. Όλη αυτή η σπουδή μυρίζει λάθη τα οποία πιθανόν να λειτουργήσουν αντίστροφα και να ενισχύσουν ένα περιβάλλον πολιτικά επικίνδυνο.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η θυσία του Παύλου και η αλήθεια του Αλέξη


Την πρώτη φορά που σήκωσα κάμερα απέναντι από τη «Χρυσή Αυγή» ήταν τον Μάιο του 2009. Η Ελλάδα δεν είχε πάρει ακόμη τον κατήφορο -ή, μάλλον, τον είχε πάρει αλλά δεν το είχε καταλάβει- και, βέβαια, η «Χρυσή Αυγή»  δεν υπήρχε ούτε στα «δελτία» ούτε στα πρωτοσέλιδα. Οι εφημερίδες αντιθέτως, πρόβαλαν τον πόλεμο που είχε κηρύξει τότε ο Μπερλουσκόνι στους μετανάστες: «Από εδώ και στο εξής όποιος Ιταλός νοικιάσει σπίτι ή φιλοξενήσει λαθρομετανάστη θα πάει φυλακή μέχρι 3 χρόνια». Κάποιοι Έλληνες σχολιαστές ζήλευαν και δεν το έκρυβαν. Σας είπα: 2009. Τότε που ήταν ακόμα της μόδας να κυνηγάς μετανάστες. Ήταν λοιπόν βραδάκι Σαββάτου αλλά η Ομόνοια δεν έβρισκε ησυχία. Ρόπαλα – κοντάρια σημαίας δήθεν, μαύρα κράνη, σιδερένιες ασπίδες και εκείνος ο απαίσιος σταυρός. «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Τα πλάνα αυτά που είχαμε τραβήξει με τον Φάνη και τον Βασίλη παίζουν ακόμα στις ειδήσεις – τότε όμως δεν έπαιξαν πουθενά πέραν της εκπομπής, μόνο κάτι Γάλλοι δημοσιογράφοι μας τα ζήτησαν και μετά εντάχθηκαν και στο ντοκιμαντέρ Little Land που παίχτηκε πέρυσι στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα τα ονόματα από τους νέους 1.163 εργαζόμενους στη Δημόσια Τηλεόραση


Τον προσωρινό πίνακα των 1.163 επιτυχόντων της δεύτερης προκήρυξης για την κάλυψη των θέσεων προσωπικού της Δημόσιας τηλεόρασης, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που αναφέρουν στην αίτησή τους, προκειμένου να γίνει η αξιολόγησή τους. Στα 1.163 ονόματα περιλαμβάνονται όσοι υπέβαλαν αίτηση για θέση εργασίας στη ΔΤ, εκτός Θεσσαλονίκης.
Επίσης, αναφέρεται ότι «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών».



Εξαιρούνται οι ναυτιλιακές μετοχές από το "πόθεν έσχες"


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή διάταξη με την οποία απαλλάσσονται οι υπόχρεοι σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της υποχρέωσης να δηλώνουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών.

Σημειώνεται πως υπόχρεοι για δήλωση «πόθεν έσχες», είναι ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλευτές, οι υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των ΝΠΙΔ του Δημοσίου, οι δήμαρχοι, οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι μέτοχοι των εταιρειών μέσων ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι.
Η διάταξη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η διάταξη εξομοιώνει τους εφοπλιστές και τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών, (που δεν είναι υπόχρεοι σε δήλωση πόθεν έσχες) και τους ως άνω δημόσιους λειτουργούς, σε ό,τι αφορά την κτήση ναυτιλιακών μετοχών - κάτι που σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης, είναι «θεμιτό και σύμφωνο με την αρχή της ουσιαστικής ισότητας».


Άδωνις: Ο ΕΟΠΥΥ θα αλλάξει ριζικά


«Ο ΕΟΠΥΥ όπως τον γνωρίζαμε δεν φαίνεται να συνεχίζει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας-Ο ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει ο ασφαλιστικός «γίγαντας» της χώρας, ωστόσο θα επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας:

Βρέθηκε γονίδιο που "μπλοκάρει" τo AIDS


Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρώτη φορά ένα νέο γονίδιο που, όπως είπαν, φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την εξάπλωση του ιού HIV του AIDS στο σώμα. 

Αν και η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και θα απαιτηθούν ακόμα αρκετά χρόνια περαιτέρω δοκιμών, οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά στην ανάπτυξη νέου τύπου μη τοξικών φαρμακευτικών θεραπειών, οι οποίες θα αξιοποιούν τις φυσικές άμυνες του ασθενούς και θα τις κινητοποιούν κατά του ιού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Μάλιμ του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων του King’s College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δήλωσαν ότι το εν λόγω γονίδιο ΜΧ2 φαίνεται να παίζει ρόλο-κλειδί στον τρόπο που ο ιός HIV ελέγχει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Ο Μάλιμ χαρακτήρισε την ανακάλυψη «υπερβολικά ενδιαφέρουσα» και είπε ότι προωθεί την κατανόηση των επιστημόνων για το πώς ο ιός αλληλεπιδρά με το ανοσοποιητικό σύστημα. «Έως τώρα ξέραμε πολύ λίγα για το γονίδιο ΜΧ2, όμως τώρα πια διαβλέπουμε τόσο τη δυνητική δράση του κατά του ιού, όσο και ένα ευάλωτο σημείο-κλειδί στον κύκλο ζωής του HIV», πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί ερευνητές έκαναν πειράματα στο εργαστήριο με δύο ομάδες ανθρώπινων κυττάρων, στις οποίες εισήγαγαν τον ιό HIV. Στη μία ομάδα είχε ενεργοποιηθεί το γονίδιο ΜΧ2 και στην άλλη όχι. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ενώ στα κύτταρα όπου είχε γίνει απενεργοποίηση του συγκεκριμένου γονιδίου, ο ιός πολλαπλασιάστηκε και εξαπλώθηκε, στην πρώτη ομάδα το γονίδιο ΜΧ2 φάνηκε να «φρενάρει» τον ιό, ο οποίος δεν μπορούσε πλέον να αντιγράψει τον εαυτό του και έτσι να επεκταθεί.

Όπως είπαν οι ερευνητές, θα μπορούσαν στο μέλλον να αναπτυχθούν νέα φάρμακα που είτε μιμούνται το ρόλο του γονιδίου, είτε το ενεργοποιούν στον οργανισμό του ασθενούς.

Περίπου 34 εκατ. άνθρωποι έχουν παγκοσμίως μολυνθεί με τον ιό του AIDS. Αν και υπάρχουν πλέον αρκετά φάρμακα που επιτρέπουν στους ασθενείς να ζουν πολλά χρόνια και με ικανοποιητική ποιότητα ζωής, συχνά έχουν παρενέργειες, ενώ ο ιός μπορεί να αναπτύξει σταδιακά αντίσταση μετά από μακρόχρονη φαρμακευτική θεραπεία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, στη θεωρία των δύο άκρων


Το ΦΕΚ έχει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1974. Το υπογράφουν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου – άνθρωποι που, οι περισσότεροι εξ αυτών, είχαν ζήσει τον Εμφύλιο Πόλεμο, είχαν μετάσχει ενεργά από κεντρικές πολιτικές θέσεις στις μετεμφυλιακές εξελίξεις στις τάξεις της ΕΡΕ, της Ενωσης Κέντρου ή και στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης της χώρας, είχαν διωχθεί από τη χούντα και, σίγουρα, ούτε μέλη του ΚΚΕ ήταν, ούτε καν αριστεροί με οποιαδήποτε έννοια... Με αυτό το ΦΕΚ λοιπόν, ο Καραμανλής, που δεν έχει προλάβει ακόμα να κάνει καν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές (έγιναν στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου), ούτε να προχωρήσει στο νέο σύνταγμα της χώρας, το πρώτο που κάνει και θεμελιώνει τη λεγόμενη Μεταπολίτευση, είναι να νομιμοποιήσει όχι μόνον το ΚΚΕ, αλλά και οποιοδήποτε κόμμα το οποίο δεν έχει σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα: αυτό είναι το ένα και μοναδικό κριτήριο για την ίδρυση κομμάτων: η χώρα, έχει πια δημοκρατία. Σε αυτό το ΦΕΚ, το οποίο μάλιστα φέρει και την υπογραφή του στρατηγού Γκιζίκη ως «προέδρου», ακόμα «της Δημοκρατίας» τέθηκαν οι βάσεις για τον ομαλό πολιτικό βίο της χώρας, τα επόμενα σχεδόν σαράντα χρόνια. Σχεδόν, καθώς, από προχθές, μετά το ειδεχθές έγκλημα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής (αλήθεια, έχει διαγραφεί από τις τάξεις της μετά το φόνο;), η θεωρία των «δύο άκρων» θολώνει πλέον το τοπίο που ξεκαθάριζε με αυτό το ΦΕΚ στις 23 Σεπτεμβρίου 1974…
Ο Καραμανλής και οι υπουργοί του, δεν ήταν αριστεροί. Γνώριζαν όμως πολύ καλά ότι η χώρα που δεν περιλαμβάνει στο συνταγματικό της πλαίσιο τη λειτουργία της Αριστεράς, δεν είναι δημοκρατική χώρα. Θα την ψήφιζαν ποτέ; Ασφαλώς όχι. Επέβαλαν όμως άμεσα τη νομιμοποίησή της, και μάλιστα με τη χούντα να κρατά ακόμα πολύ κρίσιμα πόστα στον κρατικό μηχανισμό και με το τοπίο να μην έχει απολύτως ξεκαθαρίσει, ακριβώς επειδή ήθελαν να επαναφέρουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η θεωρεία των δύο άκρων, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση και πάει τη χώρα σαράντα χρόνια πίσω, πριν από την υπογραφή αυτού του ιστορικού ΦΕΚ. Γιατί επιχειρεί την απονομιμοποίηση της Αριστεράς, που, μία από τις εκφράσεις της, τυγχάνει σήμερα να είναι ψηφισμένη αξιωματική αντιπολίτευση.
Το στοιχείο που επικαλούνται εκείνοι που εισήγαγαν τη θεωρεία των δύο άκρων, ρίχνοντας λάδι σε μια φωτιά που ήδη καίει περίπου ανεξέλεγκτη στη χώρα, είναι μία σειρά γεγονότων, λόγων ή πράξεων, όπως τα όσα συνέβησαν στις Σκουριές, ή η μη ρητή καταδίκη ενεργειών από μέλη του εν λόγω κόμματος της Αριστεράς, σε πράξεις βίας. Όμως, κι αν ακόμα δεχθεί κανείς ότι αυτά έχουν, κακώς, συμβεί στο μέτρο που έχουν συμβεί, είναι ξεκάθαρο στον καθένα ότι ουδεμία σχέση έχουν με προσπάθεια βίαιης κατάληψης της εξουσίας και κατάλυσης του πολιτεύματος!
Συνεπώς, το να αναφέρει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται «εκτός συνταγματικού τόξου», είναι μία ακραία, επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τη χώρα προπαγανδιστική διαστρεύλωση, που η ίδια θυμίζει μεθόδους όχι από τις καλύτερες εποχές για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Επικίνδυνη γιατί είτε εν γνώσει της, είτε εν αγνοία της, επιχειρεί  να πάει τη χώρα πίσω από εκείνο που κατακτήθηκε μετά από τόσες περιπέτειες το Σεπτέμβριο του 1974. Ασφαλώς και σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει να μην καταδικάζονται πράξεις βίας, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει. Όμως, η απόσταση ανάμεσα σε αυτό και στην απόπειρα απονομιμοποίησης ενός κόμματος με τη λογική ότι είναι το ίδιο με τη Χρυσή Αυγή που στέλεχός της δολοφονεί εν ψυχρώ ένα πολίτη, δεν είναι απλώς χαώδης, αλλά και επικίνδυνη: στην ουσία, δείχνει μια Ελλάδα που σκέπτεται με τα δεδομένα όχι του 2013, ούτε καν του 1974, αλλά του 1947, όταν, ένα άλλο ΦΕΚ, επέτεινε τα μέτρα της παρανομίας του ΚΚΕ… Και η επιστροφή σε αυτή την Ελλάδα, όχι απλώς δεν είναι λύση για τα τεράστια προβλήματα της χώρας, αλλά περιέχει, εκείνη πλέον, το σπέρμα της αδιαφορίας, της περιφρόνησης για το Σύνταγμα… Και, το μόνο σίγουρο, είναι ότι αν μια τέτοια θεωρία χρησιμοποιηθεί, αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και, τελικά, επικρατήσει, στην κυβέρνηση ή / και σε μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης που η κυβέρνηση ελέγχει, τότε είναι που η δημοκρατία θα κινδυνεύσει πραγματικά και άμεσα, τότε είναι που η πραγματική εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στη χώρα και που το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», θα μείνει πια χωρίς βέλη…

Ας προσέξουν λοιπόν πολύ καλά τι κάνουν όσοι με περισσή ευκολία και για ευτελείς λόγους σπρώχνουν, από θέση ισχύος, την Ελλάδα προς τα εκεί, ακριβώς 39 χρόνια μετά της κατοχύρωσης της δημοκρατίας στη χώρα με την νομιμοποίηση, στις 23 Σεπτεμβρίου 1974, όλων των κομμάτων που δεν έχουν σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας. Κι ας ρίξουν τις δυνάμεις τους εκεί που υπάρχει ο άμεσος, αληθινός κίνδυνος: εκεί απ’ όπου η δημοκρατία και η χώρα σήμερα απειλούνται πραγματικά, όπως και η ενότητα του ελληνικού λαού. Γιατί όποιος τη διαταράξει, ειδικά σήμερα, θα φέρει βαρύτατη ιστορική ευθύνη.

Μαλούχος Γεώργιος Π.


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

(Video) – Βουλή των ………..????? – Γιάννης Πίνει Γιάννης Κερνάει!!


12 Σεπ. 2013 - Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής.
Η μαγεία της «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑΣ» με πρωταγωνιστεί τον πρόεδρο Κ. Βιρβιδάκη.
Θέλω να παρατηρήσετε ΟΤΙ αγνοεί έναν βουλευτή ΟΤΙ ερωτάει και εγκρίνει μόνος του και το ποιο κουλ ΟΤΙ ούτε καν κοιτάει και κανέναν αν έχει αντίρρηση βρε παιδί μου !!!!!!!!!!!!!!
Αναφωνήστε τρεις φορές μετά από μένα.
ΖΗΤΩ «εγκρίνεται κατά πλειοψηφία»,
ΖΗΤΩ «εγκρίνεται κατά πλειοψηφία»,
ΖΗΤΩ «εγκρίνεται κατά πλειοψηφία».

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και επειδή μπορεί ……λέω μπορεί να μη το διαβάσατε ……. δώστε και λίγο έμφαση στο Άρθρο 70 Παράγραφο 3 του Κανονισμού την Βουλής ………….. έτσι βρε παιδί μου γιατί και εσείς άνθρωπος είστε μπορεί να μη προλάβατε !!!!!!!!!

Κανονισμός της Βουλής

'Αρθρo 70:Tρόπoι ψηφoφoρίας 

1. H ψήφoς των Boυλευτών είναι πρoσωπική με την επιφύλαξη του άρθρου 70Α.
2. H ψηφoφoρία είναι φανερή ή μυστική. Aν τo Σύνταγμα ή o Kανoνισμός δεν πρoβλέπoυν ρητά τo αντίθετo, η ψηφoφoρία είναι φανερή.
3. H φανερή ψηφoφoρία διεξάγεται είτε με ανάταση τoυ χεριoύ, είτε με έγερση, είτε με oνoμαστική κλήση. H μυστική ψηφoφoρία διεξάγεται με ψηφoδέλτια.
4. H ψηφoφoρία μπoρεί να γίνει και με συστήματα σύγχρoνης τεχνoλoγίας (ηλεκτρoνικό σύστημα) και πάντoτε με τρόπo πoυ θα διασφαλίζει τo απόρρητo στις μυστικές ψηφoφoρίες.