Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Ρόδος: Ο πατέρας που συγκλόνισε τους υπαλλήλους της τράπεζας με την ανάληψη που έκανε...


Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης περίμενε μέχρι να αδειάσει η τράπεζα από κόσμο και τότε πλησίασε τον ταμία με τρία βιβλιάρια καταθέσεων...

Στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας βρίσκονται πλέον καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι. Οι περιπτώσεις που καταγράφονται εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και στο νησί της Ρόδου είναι αναρίθμητες. Η τοπική εφημερίδα ''Ροδιακή'', αποκαλύπτει νέα περίπτωση νεαρού πατέρα που ευρισκόμενος σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας της Ρόδου κρατώντας τρία βιβλιάρια καταθέσεων.

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Ο ήρωας τσολιάς και φρουρός της Ακρόπολης Κων. Κουκκίδης


Κάποτε, ....και μέχρι πριν μόλις 72 χρόνια, οι Έλληνες, άντρες, γυναίκες ακόμα και παιδιά τιμούσαν την πατρίδα τους με κάθε τους πνοή ακόμα και με την τελευταία!

Κάποτε, υπήρχαν Ελληνίδες μάνες που γεννούσαν μέσα από τα σπλάχνα τους άντρες τίμιους και λεοντόκαρδους σαν τον Κωνσταντίνο Κουκκίδη, την ιστορία του οποίου πολλοί αμφισβήτησαν, αλλά ...ίσως να το έκαναν μόνο και μόνο γιατί δεν άντεχαν την σύγκριση με τους εαυτούς τους...
«Τάγμα Μοτοσυκλετιστών, που αποβιβάστηκε στην Εύβοια, διαπεραιώθηκε τη Βοιωτία και συνέχισε προς την Αθήνα, την οποία κατέλαβε χωρίς αντίσταση στις 27 Απριλίου», γράφει το σχετικό βιβλίο του ΓΕΣ.

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Αυτοί είναι οι «χρυσοί» μισθοί σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για τις απολαβές σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου
Μισθούς – πρόκληση σε ΔΕΚΟ και εποπτευόμενους φορείς υπουργείων δείχνουν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για τις απολαβές των υπαλλήλων σε υπουργεία, αλλά και τους φορείς - οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα που υπάγονται σε αυτά. 
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κουτσογιαννακόπουλου, o οποίος ζητούσε να μάθει ποιος είναι ο μέσος μισθός για κάθε κατηγορία υπαλλήλων, όπως και στους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων.

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Μεσολάβηση της UNESCO για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


Επιστολή προς τη Βρετανία στέλνει η UNESCO και θέτει επίσημα το ελληνικό αίτημα διαμεσολάβησης του κορυφαίου διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού ώστε να επιτευχθεί ρύθμιση που να αφορά τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Αν η βρετανική πλευρά συμφωνήσει, θα είναι η πρώτη φορά που η UNESCO θα ενεργοποιήσει τον θεσμό αυτό για την επίλυση πολιτιστικής διαφοράς μεταξύ δυο κρατών, ενώ το ζήτημα βρίσκεται από το 1987 στην ημερήσια διάταξη κάθε διάσκεψης της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO. Κατά συνέπεια η Διεθνής Σύσκεψη των επιτροπών που θα γίνει την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης αποκτά βαρύνουσα σημασία καθώς πέρα από τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Ντέιβιντ Χιλ, εκπρόσωποι των επιτροπών της Κύπρου, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Αυστραλίας, αλλά και ελληνικής συμβουλευτικής επιτροπής για το θέμα, θα ενημερώσουν για τα βήματα που έχουν γίνει ώς τώρα και θα διαμορφωθεί νέο πρόγραμμα δράσης ενόψει και της διεθνούς Διακυβερνητικής Διάσκεψης της UNESCO, η οποία θα συνεδριάσει τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Παρίσι.


Πετρέλαιο Θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα για φέτος


Σε σύγκριση με πέρυσι πολλοί περισσότεροι πολίτες θα μπορέσουν να βάλουν επιδοτούμενο πετρέλαιο θέρμανσης αυτή τη χρονιά.
Υπολογίζεται πως τελικώς το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα το λάβουν σε 2 δόσεις μέσα στο 2014, και όχι προκαταβολικά όπως πέρσι. 

Reuters: Εθνική και Τρ. Πειραιώς ετοιμάζουν ξεχωριστές "bad banks"


«Bad banks», στις οποίες θα μεταφέρουν μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους, έχουν στα σκαριά» η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων στελεχών τους στο Reuters.

Σκουριές Χαλκιδικής – Από αστείες έως και επικίνδυνες κατηγορίες


Κατηγορείται επειδή έσβησε φωτιά και ενημέρωσε τους συγχωριανούς του. Επειδή δημοσιεύσει κείμενα και αφίσες στο Ιντερνετ. Επειδή συζήτησε με δικηγόρο του. Η παραδοχή και μόνο ότι κάποιος είναι αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές τον καθιστά για την ΕΛ.ΑΣ. «μέλος εγκληματικής οργάνωσης».

Ποινικοποίηση του αγώνα τους για τη Χαλκιδική κατήγγειλαν οι 23


Για προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους να αποτρέψουν την επένδυση των μεταλλείων, έκαναν λόγο στα υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι χαρακτηριζόμενοι ως ύποπτοι για επεισόδια που έγιναν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές. 

Θα πληρώσουμε ταυτόχρονα τέσσερις φόρους ακινήτων!


Το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε να στέλνει τα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013 και συνεπώς θα πρέπει να πληρώσουμε την πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Η επιχείρηση δήμευσης ουσιαστικά της ακίνητης περιουσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να χάνουν τα σπίτια τους από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση και όχι από τους ''κομμουνιστές'', που φοβόντουσαν παλαιότερα.

Θεσσαλονίκη - Ένταση κατά τη τελετή μετονομασίας της πλατείας Καραϊσκάκη σε πλατεία Δυρραχίου


Ένταση προκλήθηκε κατά την τελετή μετονομασίας της πλατείας Καραϊσκάκη, απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, σε πλατεία Δυρραχίου. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήρθε αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες κατοίκων της περιοχής και κατάφερε να αποχωρήσει υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Κάτοικοι της περιοχής και άλλα άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετονομασία του πάρκου σε «Δυρράχιο – Αλβανία».

Καταργούν την «Διαύγεια» με διαβούλευση 24 ωρών


Πλήγμα κατά της διαφάνειας και της ανοιχτής διακυβέρνησης φέρνει ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας, επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε συντάκτη μίας διοικητικής πράξης, το εάν αυτή θα αναρτηθεί στην «Διαύγεια» ή όχι, προκειμένου να αποκτήσει νομική ισχύ.