Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η συνομωσία της «ΥΠΟΜΟΝΗΣ»


ΑΡΧΗ
Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας βαθμός υπομονής. Σε κάποιους βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμό μέσα τους και σε κάποιους σε πολύ μικρότερο. Η υπομονή στην καθημερινότητα μας είναι αναγκαία, είναι αυτό που σε καθιστά ικανό να φέρεις εις πέρας πολλές εργασίες και κατορθώματα που αλλιώς θα έμοιαζαν αδύνατον να συμβούν. Ο ορισμός που δίνει ένα λεξικό περιέχει μια σειρά λέξεων όπως αντοχή, επιμονή και ανοχή σαν τα ουσιώδη συστατικά της υπομονής.


ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΜΑ
Γ. Παπανδρέου: Χρειάζεται υπομονή, τρέχουμε σε μαραθώνιο...

Ε. Βενιζέλος: Υπομονή μέχρι να βγούμε από την ...καμινάδα της κρίσης.

Αντώνης Σαμαράς: «Υπομονή και ψυχραιμία συνιστά ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση εισήλθε σε μια σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία θα διαρκέσει και άρα χρειάζονται αντοχές».

Στουρνάρας: «υπομονή άλλο ένα χρόνο».

Γερμανία: Τελειώνετε με τις μεταρρυθμίσεις - η υπομονή έχει και τα όριά της.

ΣΕΒ προς όλους τους αρχηγούς: Η υπομονή των ελλήνων εξαντλείται!

ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου: "είναι πολύ σημαντική μέρα από πολλές απόψεις. ψυχραιμία και υπομονή αναγκαίες».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς: «με μικρά βήματα και υπομονή η επίλυση του κυπριακού»

Τον τελευταίο καιρό, όσο μεγαλώνω βλέπω ότι πολύ ελαφριά την χρησιμοποιούμε αυτήν την λέξη.
«Κάνε υπομονή». Το ακούσαμε τόσες φορές από παιδιά, που πλέον μας ακούγεται σαν απειλή.
Πώς όμως θα γίνει πιο εύκολο να καταπιούμε αυτό το «μαρτύριο» της υπομονής; Όταν οι υποχρεώσεις τρέχουν και περιμένουν από εμάς αποτελέσματα, πώς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να μην αντιδράμε να μην πολεμάμε ;
Νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την τροπή που έχει πάρει η ζωή μας και «μας αναγκάζει» να κάνουμε υπομονή.
Πολύ φοβάμαι ότι όταν έρθει το σοβαρό το πρόβλημα κανείς δεν θα τους πιστέψει.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
7 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υπομονή σας….. αν θέλετε !!!! ;;;
1. Βρείτε την αιτία: Είτε το θέλουμε είτε όχι, κάποια πράγματα μας εκνευρίζουν περισσότερο από άλλα. Αν εντοπίσουμε την αιτία, τότε μπορούμε να επικεντρωθούμε στο πώς να διορθώσουμε την κατάσταση.

2. Πάρτε βαθιές ανάσες: Το έχετε ακούσει πολλές φορές, αλλά είναι πραγματικά σωτήριο: εκεί που νιώθετε ότι θα ξεσπάσετε, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Μετά άλλη μία και συνεχίστε μέχρι να νιώσετε πιο ήρεμη.

3. Μετρήστε ως το 10:  Μόλις νιώσετε την ψυχραιμία σας να σας εγκαταλείπει, ξεκινήστε να μετράτε από μέσα σας, αργά, ως το 10. Αν δεν το καταφέρεται συνεχίστε με ανάσες.

4. Θυμηθείτε τι είναι σημαντικό: Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα μέσα μας σε μια σειρά, έτσι ώστε σε ανάλογες στιγμές να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να χάνει την ψυχραιμία του για ασήμαντες λεπτομέρειες.

5. Φανταστείτε την ιδανική αντίδραση:  Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση που σας εκνευρίζει και σκεφτείτε ποια θα θέλατε να είναι η αντίδρασή σας. Αν τη διατηρήσετε στο μυαλό σας, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ανάλογη κατάσταση, θα αντιδράσετε έτσι όπως είχατε φανταστεί.

6. Εκτονωθείτε: Σε μερικούς κάνει καλό η άσκηση, σε άλλους ο χορός, σε άλλους η δυνατή μουσική κ.ο.κ. Βρείτε τι είναι αυτό που σας βοηθάει να εκτονωθείτε και φροντίστε να το κάνετε συχνά.

7. Κάντε εξάσκηση: Κάθε φορά που η υπομονή σας «χτυπάει» κόκκινο από ‘δω και πέρα, δείτε το σαν μια ευκαιρία να εξασκηθείτε σε κάποια από τις παραπάνω συμβουλές. Όσο περισσότερο το προσπαθείτε, τόσο γρηγορότερα θα δείτε αποτελέσματα.





ΥΓ-1
Υπομονή – Γρηγόρης Μπιθικώτσης (1965)

Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Γειτονιά, ο δρόμος σου στενός
παγωνιά και γκρίζος ουρανός
μαύρη ζωή, βράδυ πρωί
για συντροφιά μια συννεφιά
υπομονή, υπομονή, υπομονή
Κάντε υπομονή
κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός
Κάντε υπομονή
μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά
Υπομονή, υπομονή, υπομονή
Κάντε υπομονή...
Κάντε υπομονή...

ΥΓ-2
Γιάννης Ρίτσος
«Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος, με υπομονή και περηφάνεια…»

ΥΓ-3
Οσία Υπομονή γιορτάζεται 29 Μαΐου

 ΥΓ-4
Η αυθεντική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: