Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Το Λύκειο του Αριστοτέλη ανοίγει για πρώτη φορά μετά το 4ο μ.Χ.


Στο πλαίσιο του XXIII World congress of Philosophy, ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαίστρας που ανήκει στο Λύκειο του Αριστοτέλη άνοιξε χθες για το κοινό, μετά το 1996 που έγινε η ανακάλυψή του.

*Το Λύκειο δημιουργήθηκε από τον Πεισίστρατο τον 6ο π. Χ. και αργότερα ανακαινίσθηκε από τον Περικλή. Το 335 π.Χ. ιδρύει στον χώρο του Γυμνασίου ο Αριστοτέλης τη φιλοσοφική σχολή του. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι και τον 4ο αιώνα μ.Χ., οπότε και εγκαταλείφθηκε. O χώρος βρέθηκε το 1996, όταν στο εργοτάξιο για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή στην οδό Ρηγίλλης βρέθηκαν αρχαία ερείπια. Μετά από 13 χρόνια ανασκαφών, το 2010 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εγκρίνει την τρίτη κατά σειρά μελέτη για την ανάδειξη του Λυκείου με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. 

Σήμερα σώζονται τα θεμέλια της Παλαίστρας με την κεντρική αυλή και βοηθητικές δεξαμενές που χρονολογούνται στον 4ο αιώνα π.Χ. Δίπλα στο Εφηβαίο της Παλαίστρας, βρίσκεται μια αίθουσα που ταυτίστηκε με την βιβλιοθήκη του Λυκείου.Τα τρία χαμηλά γυάλινα στέγαστρα (ύψους 1 μ.) σκεπάζουν τις αίθουσες των υποκαύστων, όπου θερμαινόταν το νερό για τα ρωμαϊκά λουτρά που δημιουργήθηκαν αργότερα.


Πού βρίσκεται;
Ρηγίλλης
Πίσω από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Ώρες λειτουργίας: 8:00-20:00










Δεν υπάρχουν σχόλια: