Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Σε καιρό κρίσης: Το μισθολογικό 'πάρτι' 30 τραπεζικών στελεχών


Περίπου 20 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν πέρυσι, 30 ανώτατα και ανώτερα στελέχη των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στα ενημερωτικά δελτία τους. 
Στο τέλος του 2014 οι μισθοί ξεπερνούσαν τα 16.000 ευρώ καθαρών αποδοχών μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό έως και των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους τράπεζας. Κυβερνητικές πηγές λένε ότι αγνοήθηκε το πλαφόν που είχε τεθεί στα όρια των αμοιβών του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει την οικειοθελή μείωση του μισθού του στα επίπεδα των 7.500 ευρώ το μήνα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ «οι μηνιαίες απολαβές μελών της διοίκησης και ορισμένων ανώτατων στελεχών των τραπεζών ήταν προκλητικά υψηλότερες. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δαπάνησαν το 2014 περίπου 20 εκατ. ευρώ για τις αμοιβές των στελεχών αυτών. Το ποσό αυτό αφορά τις μεικτές αποδοχές, που σημαίνει ότι περιλαμβάνει και τον φόρο που έχει παρακρατηθεί. Επίσης περιέχονται και οι εργοδοτικές εισφορές ύψους περίπου 1,9 εκατ. ευρώ».
Η Εθνική τράπεζα εμφανίζεται να έχει διαθέσει περίπου 7,622 εκατ. ευρώ, ωστόσο στον κατάλογο των αμοιβών που δημοσιεύει έχει συμπεριλάβει και πλήθος άλλων στελεχών χαμηλότερου επίπεδου (ως του βαθμού του βοηθού γενικού διευθυντή). Συνολικά οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για τη συμμετοχή τους σε αυτό έφθασαν τα 492.450 ευρώ. Το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών που κατέβαλε στα ασφαλιστικά ταμεία η Εθνική για τα στελέχη αυτά ξεπέρασε ελαφρώς το 1,4 εκατ. ευρώ.
Την πιο χαμηλή μισθοδοσία έχει η διοίκηση της Πειραιώς. Το σχετικό κονδύλι έφθασε τα 1,719 εκατ. ευρώ μεικτά. Η δεύτερη χαμηλότερη μισθοδοσία αντιστοιχεί στην Αlpha Bank η οποία διέθεσε για την ανώτατη διοίκηση της 2,566 εκατ. ευρώ και άλλα 670.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τραπέζης. Η Alpha πλήρωσε επιπροσθέτως περίπου 13.316 ευρώ για τα κινητά  τηλέφωνα των στελεχών.
Η διοίκηση της Eurobank αναδεικνύεται η αμέσως πιο ακριβή διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περίπου 4,8 εκατ. ευρώ και άλλα 714.000 ευρώ για τη συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: