Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αντισυνταγματική η ενσωμάτωση του νέου φόρου στη ΔΕΗ


Ως αντισυνταγματική πράξη καταγγέλλει την επιβολή του νέου τέλους ακινήτων που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, ενώ χαρακτηρίζει πράξη έμμεσου εκβιασμού των πολιτών την ενσωμάτωση του στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Η τυχόν ενσωμάτωση για μια ακόμα φορά άσχετων με την παροχή ρεύματος φόρων και τελών στο λογαριασμό της ΔΕΗ, σαφώς δεν είναι νόμιμη γιατί είναι ένας τρόπος έμμεσου εκβιασμού αφού ουδεμία σχέση έχουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το συγκεκριμένο χαράτσι. Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης εφόσον η ΔΕΗ διακόψει την παροχή ρεύματος μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια», λέει στο capital.gr ο κ. Παξινός.

Όπως εξηγούν δε άλλες δικαστικές πηγές οι πολίτες εφόσον ενημερώσουν με εξώδικο τη ΔΕΗ πως θα καταβάλλουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και μόνον τότε είναι πλήρως καλυμμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια, ενώ διαθέτουν και μαχητό τεκμήριο δικαίωσης στα δικαστήρια.
Αντισυνταγματικό το τέλος ακινήτων
Όσον αφορά αυτό καθεαυτό το μέτρο η θέση του κ. Παξινού είναι πως είναι αντισυνταγματικό και ουσιαστικά αντιστοιχεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας: «Υπάρχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας αλλά δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η πλειοψηφία ψηφίζει αντισυνταγματικούς νόμους. Βεβαίως μένει να δούμε το οριστικό κείμενο. Εκ πρώτης όψεως παραβιάζει την αρχή της ισότητας και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αξία του ανθρώπου και οδηγεί με την συνεχή-πολλαπλή φορολόγηση στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας.Για μια ακόμα φορά ομολογείται η αδυναμία σύλληψης της φοροδιαφυγής και αναιρείται η λειτουργία του ίδιου του κράτους αφού έτσι τιμωρείται ο νομοταγής και συνεπής πολίτης που επένδυσε αυτά τα χρόνια τα χρήματά του στην ακίνητη περιουσία και ουσιαστικά επιβραβεύει για μια ακόμα φορά τους φοροφυγάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: