Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο...


Αλέξης Τσίπρας:
«Αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να έχει γίνει από καιρό. Η συζήτηση αυτή αφορά το μέλλον της Ευρωζώνης και δεν μπορεί να διεξάγεται σε αίθουσες με κλειστές πόρτες.
Δεν είναι δικιά μας αυτή η ευθύνη. Επί 5 μήνες η διαπραγμάτευση διεξαγόταν με κλειστές πόρτες. Συμφωνώ με την άποψη ότι το ΕΚ πρέπει να παίξει πιο ενεργό λόγο. Διερωτώμαι πώς έχουμε εξουσιοδοτήσει εντός της Τρόικα να είναι υπεύθυνο να λαμβάνει αποφάσεις το ΔΝΤ και όχι το ΕΚ. Θα ήθελα να πω, εάν σε αυτήν την ευρ. υπόθεση η συζήτηση διεξάγονταν ανάμεσα στην ελλ. πλευρά και την Κομισιόν, θα είχε βρεθεί λύση και συμφωνία εδώ και καιρό.
Είχαμε την υποχρέωση να συζητάμε η ελλ. κυβέρνηση και οι τρεις θεσμοί με πολλές φορές διαφορετικές θέσεις.
Για το αν η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις: Καταθέσαμε κείμενο 47 σελίδων, αποτέλεσμα επίπονης διαπραγμάτευσης. Η εικόνα είναι ότι δεν καταθέσαμε προτάσεις.
Στις προτάσεις της προηγούμενης Δευτέρας έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Διατηρούμε όμως το δικαίωμα της επιλογής πού θα προσθέσουμε τα φορολογικά βάρη, ως αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Στην Ελλάδα, έχετε δίκιο, υπάρχουν από το παρελθόν στρεβλώσεις που πρέπει να καταργηθούν, όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κι εμείς το είπαμε πρώτοι, χωρίς να μας το πει κάποιος. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και οι δεσμεύσεις μας αυτές είναι δεδομένες. Διατηρούμε όμως το δικαίωμα της αναδιανομής των βαρών.
Την προηγούμενη εβδομάδα η πλειοψηφία των αξιωματούχων έλεγαν ότι το «όχι» είναι έξοδος από το ευρώ. Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα έκανα μετά το δημοψήφισμα τις δηλώσεις που έκανα.
Δεν έχω κανένα κρυφό σχέδιο και μιλάω με ανοιχτά χαρτιά.
Άκουσα να μιλούν για την αδυναμία μας να ανταποκριθούμε στους Ευρ. εταίρους μας. Θέλουμε ένα βιώσιμο πρόγραμμα ακριβώς για να είμαστε σε θέση για να επιστρέψουμε αυτά τα δανεικά που πήραμε και να μην είμαστε υποχρεωμένοι συνεχώς σε νέα δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα παλαιότερα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χρέος της Γερμανίας του 1953, μετά τον Β’ΠΠ: Σας διέγραψαν το 60% των χρεών. Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή αλληλεγγύης.

Περισσότερο διαπραγματευόμαστε παρά κυβερνάμε, πράγματι. Παρόλα αυτά κάναμε πράγματα, ανοίξαμε τη λίστα Λαγκάρντ, που υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων έβαλαν στο συρτάρι τους και φέραμε στο σκαμνί άτομα που φοροδιέφευγαν, προχωρήσαμε σε νόμο για να περιορίσουμε τις τριγωνικές συναλλαγές, ζητήσαμε ΜΜΕ να πληρώσουν τους φόρους τους. Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα. Δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά.
Η συζήτηση δεν αφορά αποκλειστικά μία χώρα, αλλά το μέλλον του κοινού μας οικοδομήματος. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Η ελλ. κυβέρνηση, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, έχουμε τη δυνατότητα να ενώνουμε δυνάμεις. Και αύριο θα καταθέσουμε εκ νέου συγκεκριμένες προτάσεις για βιώσιμη συμφωνία (με άλλους πολιτικούς αρχηγούς).
Μιλήσατε πολλοί για την ελληνική τραγωδία. Ο Σοφοκλής με την Αντιγόνη μας έμαθε, πως υπάρχουν στιγμές, που υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκαιο των ανθρώπων και νομίζω ότι αυτή είναι μία τέτοια στιγμή.»... 


mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: