Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Βαριές ποινές (και) σε δεύτερο βαθμό για το σκάνδαλο στο Πάντειο


Λυποφυμίες και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με την οποία οδηγούνται στη φυλακή για την «μαύρη τρύπα» ύψους 8 εκατ. ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ο πρώην πρύτανης Δημήτρης Κώνστας, οι πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, οι οποίο καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών. Βαριές ποινές επιβλήθηκαν και σε έξι ακόμη διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου που κάθισαν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. 

Εξαντλώντας την αυστηρότητά του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Φανής Κοντοθανάση η οποία ζήτησε να την απαλλαγή των κ.κ Κώνστα, Γεμίτη και Παπαθανασόπουλου. Αντίθετα, επέβαλλε πολυετείς καθείρξεις στους εννέα κατηγορούμενους, απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία και προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις μερίδας των κατηγορουμένων αλλά και των συγγενών τους.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση εκτός από τους τρεις καθηγητές, οι οποίο καταδικάστηκαν σε 14ετη κάθεριξη, στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθούν οι: Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, Χαράλαμπος Μπούτσικος, Ιωάννης Γρατσάνης, Παναγιώτης, Βασίλης Δεϊκοντής και ο υπεύθυνος λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τρεις φορές ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη. Στους κατηγορουμένους υπαλλήλους του Παντείου επιβλήθηκαν καθείρξεις που ξεκινούν από 10 και φτάνουν τα 31 έτη! 

Αντιδράσεις 

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας των δικαστών κατηγορούμενος διοικητικός υπάλληλος Β. Δεϊκοντής κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά των συγγενών των κατηγορών των κατηγορουμένων οι οποίοι χαρακτήρισαν την δικαστική απόφαση πολιτικά υποκινούμενη .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο πανεπιστημιακό Ίδρυμα, την περίοδο 1992 – 98 διατέθηκαν υπέρογκα ποσά για να εξοφληθούν δυο και τρεις φορές τιμολόγια που εκδόθηκαν για αγορά οικοδομικών υλικών (μάρμαρα), ειδών υγιεινής (τζακούσι και πανάκριβα πλακίδια) και άλλων αξεσουάρ μπάνιου….

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ο καταδικασθείς, Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, εξέδωσε επιταγή αξίας 27 εκατομμυρίων, υπέρ μιας εταιρίας αυτοκινήτων, προκειμένου να αγοράσει μια κόκκινη «Φεράρι»…. Το πολυτελές αυτοκίνητο σύμφωνα με την δικαστική απόφαση θα δεσμευτεί. 

«Φτερά» έκαναν, όμως, και οι μισθοί τεσσάρων ετών του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Σημίτη τους οποίους ο ίδιος είχε διαθέσει ως καθηγητής του Παντείου για την οργάνωση της κεντρικής βιβλιοθήκης.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης αναμένεται, πάντως, να ασκηθούν αιτήσεις αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο. 

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ !!! αααααααααα έλα βρε …πω πω πω τι μου λες ΔΕΝ το πιστεύω !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και που έγινε αυτό ….μόνο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ???????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: