Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Κύπρος - Επαναπατρίστηκε η εικόνα του Αγίου Φωτίου


 

Στον προσφυγικό ναό των Τριών Ιεραρχών στην κοινότητα Λειβαδιών Λάρνακας τοποθετήθηκε σήμερα εικόνα του Αγίου Φωτίου, που είχε κλαπεί στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 από τον ναό της Αγίας Τριάδας Καρπασίας.

Η εικόνα, που ανάγεται στο 19ο αιώνα, εντοπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε οίκο δημοπρασιών του Dusseldorf της Γερμανίας, όπου επρόκειτο να δημοπρατηθεί στις 26 Ιανουαρίου. Ο διευθυντής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, κατάφερε να ανακτήσει την εικόνα και να την επαναπατρίσει.

Η εικόνα θα φιλοξενείται στον ναό των Τριών Ιεραρχών στα Λειβάδια, όπου λειτουργεί ο εκτοπισθείς ιερέας της Αγίας Τριάδας, πατήρ Κωνσταντίνος Παπακώστας, μέχρι την απελευθέρωση του κατεχόμενου ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: