Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Die Welt: Σόιμπλε μίλα για τα χρέη του πολέμου - οι αντιδράσεις των Γερμανών



Στο ενδεχόμενο να συμψηφιστούν οι ελληνικές αξιώσεις για τις αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με μέρος των γερμανικών δανείων προς την Ελλάδα αναφέρθηκε σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα Die Welt. 

Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η Die Welt αναφέρει ότι η «η Αθήνα ζητεί αποζημίωση για 160 δισεκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους». Η εφημερίδα προσθέτει ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό από το 1945 και παραθέτει τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο πως το θέμα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει». Επίσης κάνει αναφορά και στο Μανώλη Γλέζο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα». 

«Η Αθήνα ζητεί αποζημίωση, ανοικτό το θέμα, μιλάμε για 160 δισεκατομμύρια ευρώ, συν τους τόκους από το 1945», αναφέρει στον υπότιτλο η εφημερίδα.

Η Die Welt αναφέρεται στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις διαβεβαιώσεις του «προς τον ελληνικό λαό πως το θέμα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει», καθώς και στο Μανώλη Γλέζο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα». 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το διαδικτύακο portal της εφημερίδας «πήρε φωτιά» από σχόλια, με τους γερμανούς πολίτες να τάσσονται στην συντριπτική τους πλειονότητα κατά της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στο ελληνικό κράτος. 

Σταχυολογώντας τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών:

- Αχμαντινετζάντ: Κ. Στουρνάρα πρέπει να μας επιστρέψετε τα χρήματα από τους Περσικούς Πολέμους που έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος 
- Έχουμε δώσει ήδη αρκετά
- Γιατί δε ζητούν αποζημιώσεις και από τους Ιταλούς;
- Η Γερμανία υπέστη πολύ μεγαλύτερες καταστροφές από τους Βρετανούς και δε ζήτησε αποζημιώσεις 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: