Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη - Ένταση κατά τη τελετή μετονομασίας της πλατείας Καραϊσκάκη σε πλατεία Δυρραχίου


Ένταση προκλήθηκε κατά την τελετή μετονομασίας της πλατείας Καραϊσκάκη, απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, σε πλατεία Δυρραχίου. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήρθε αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες κατοίκων της περιοχής και κατάφερε να αποχωρήσει υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Κάτοικοι της περιοχής και άλλα άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετονομασία του πάρκου σε «Δυρράχιο – Αλβανία».
Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, των μεταναστών, ενώ αποδοκίμασαν τους επισήμους κατά την αποχώρησή τους. Χάρη στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων αποφεύχθηκαν τυχόν επεισόδια.
Παρών στην εκδήλωση για τη μετονομασία του πάρκου στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Μοναστηρίου, ήταν και ο δήμαρχος Δυρραχίου Βανγκιούζ Ντάκο.
Η επιλογή του πάρκου έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς από τις αρχές της δεκαετίας του 90 αποτελεί τόπο συγκέντρωσης οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία. Η μετονομασία εντάσσεται στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ενώ σε ανταπόδοση, σύντομα θα εγκαινιαστεί και αντίστοιχο πάρκο, με την ονομασία «Θεσσαλονίκη», σε κεντρικό σημείο του Δυρραχίου.
Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το κλίμα ειρήνης και συνεργασίας καλλιεργούν μόνο οι σχέσεις καλής γειτονίας, η λεγόμενη διπλωματία των πόλεων και όχι οι πολιτικές διαφωνίες. Σημείωσε επίσης, ότι στην περιοχή αυτή, μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πέρασαν χιλιάδες μετανάστες που έφθαναν στην Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.
Ο Αλβανός ομόλογός του κ. Ντάκο, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενδυναμώνουν τις σχέσεις φιλίας και ειρήνης μεταξύ των γειτονικών λαών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: