Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Reuters: Εθνική και Τρ. Πειραιώς ετοιμάζουν ξεχωριστές "bad banks"


«Bad banks», στις οποίες θα μεταφέρουν μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους, έχουν στα σκαριά» η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων στελεχών τους στο Reuters.

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, Πέτρος Χριστοδούλου, είπε ότι στόχος της τράπεζας είναι να δημιουργήσει μία «bad bank» εντός των δύο επόμενων μηνών και ήδη αναζητά τους συμβούλους που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του σχεδίου.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το μέγεθος των προβληματικών δανείων που θα μεταφερθούν στην «κακή» τράπεζα, η οποία πάντως θα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα έως το τέλος του 2013.
Και η Τράπεζα Πειραιώς αναζητεί τρόπους για να διαχωρίσει τις «τοξικές» από τις υγιείς πιστώσεις και στοχεύει να θέσει σε λειτουργία μία bad bank έως το πρώτο τρίμηνο του 2014, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ο Διευθύνων Σύμβουλος, Άνθιμος Θωμόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Εθνικής ανέρχεται στο 24,4% του χαρτοφυλακίου της, ενώ το αντίστοιχο της Πειραιώς είναι 33%.
Έως τα τέλη Ιουνίου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών αντιστοιχούσαν στο 29% των συνολικών δανειακών τους χαρτοφυλακίων, συνολικής αξίας 260 δισ. ευρώ.
Το 2012 ο αντίστοιχος μέσος όρος για την Ευρωζώνη ήταν 7,15%, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: