Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μια ωραία εκδρομούλα στην Λάστα Αρκαδίας

Μία ταξιδιωτική πρόταση για επίσκεψη (ή και διαμονή) σε ένα μικρό οικισμό της ορεινής Αρκαδίας που ξεφεύγει από τους παραδοσιακούς τοπικούς προορισμούς (Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα).
Λάστα Αρκαδίας: Το 24h λειτουργίας μη επανδρωμένο καφενείο
1. Η Εξωτερική άποψη


2. Σήμανση Εισόδου

3. Εσωτερικού καφενείου-μουσείου

4. Άρωμα σχολείου στους τοίχους.



5. Αυτοδιαχειριζόμενη κουζινούλα φουλ εξοπλισμένη με ειδικές σημάνσεις σε κάθε ντουλάπι. Προαιρετικό Ταμείο δεξιά

6. Με σήκωμα μίας ασφάλειας στον πίνακα του καφενείου φωταγωγείται η μάλλον ερημωμένη πλατεία του χωριού που βρίσκεται ακριβώς απ' έξω. Το μέρος ξαφνικά θυμίζει κινηματογραφικό πλατώ.
Οι λεπτομέρειες που δεν φαίνονται είναι η πηγή με το τρεχούμενο νερό λίγο πιο δίπλα από τα πλατάνια, το παραδοσιακό εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη, δίπλα από το καφενείο, καθώς και τα τραπεζάκια πίσω από τα πλατάνια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει και να απολαύσει αφ' υψηλού (1.150 μέτρα) μία υπέροχη θέα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα χωριά Βυτίνα και Νυμφασία Αρκαδίας. Το μεσημέρι ο ίσκιος των πλατανιών είναι αρκετά παχύς για να σε δροσίζει (ανεξαρτήτως καύσωνα), ενώ το βράδυ η ζακέτα είναι άκρως απαραίτητη ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού.

1 σχόλιο:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Καλησπέρα,
τι ωραία εκδρομή στη γειτονική Αρκαδία.
Σου γράφω από την Καλαμάτα όπου προβάλουμε τις πιό όμορφες περιοχές της Μεσσηνίας, διάφορα κοινωνικά θέματα που αφορούν όχι μόνο τους Μεσσήνιους, αλλά όλους τους Έλληνες. Ακόμη κάνουμε αναφορές και στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.
Εμείς σας καλούμε όλους να μας επ[ισκευθείτε, να μας στείλετε τα σχόλιά σας και να μας κριτικάρετε θετικά ή αρνητικά.
http://messiniaka.blogspot.com