Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΑΣ Η χώρα του κάνω ότι θέλω - Κλείνουν το δρόμο για τις Σκουριές


Άλλο ένα επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ πολιτών και ιδιωτικών συμφερόντων παίχτηκε σήμερα στη Χαλκιδική. Ιδιωτικό σκαπτικό μηχάνημα επιχείρησε να εμποδίσει ομάδα κατοίκων που κατευθύνονταν προς το βουνό, σκάβοντας το δημόσιο δρόμο. Τους κατοίκους συνόδευε η Καναδή βουλευτής των Πρασίνων, Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία χτες κατήγγειλε την Εldorado Gold πως της έδωσε ψευδείς διαβεβαιώσεις πως οι κάτοικοι θέλουν την εξόρυξη χρυσού.
Οι κάτοικοι αρνήθηκαν να υποχωρήσουν και διαμαρτυρήθηκαν. Ακολούθησε μικρή ένταση, όπως μεταφέρει η συντάκτρια της "Ε" Αλεξάνδρα Τζαβέλλα που ήταν παρούσα. Ο χειριστής του μηχανήματος τελικά συνελήφθη.
Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο ανταποκριτής της "Ε" στη Θεσσαλονίκη, Σάκης Αποστολάκης, η Ελίζαμπεθ Μέι, Καναδή βουλευτής των Πρασίνων, περιβαλλοντολόγος, ακτιβίστρια, συγγραφέας και δικηγόρος, επισκέφτηκε τη Χαλκιδική έχοντας λάβει ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν την εξόρυξη.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, τον οποίο επισκέφθηκε χτες η Ελ. Μέι, η ίδια είναι εξοργισμένη γιατί διαπίστωσε ότι "οι άνθρωποι της Eldorado Gold τής είπαν ψέματα. «Με διαβεβαίωσαν ότι οι κάτοικοι στη Θράκη και τη Χαλκιδική θέλουν την εξόρυξη χρυσού, αλλά εγώ βλέπω το αντίθετο. Ο πρόεδρος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, είναι ένας μεγάλος ψεύτης».
Η Ελ. Μέι συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Π. Ράιτ, πριν έρθει στην Ελλάδα και του ζήτησε να την ενημερώσει για τις αντιδράσεις των κατοίκων στα σχέδια της εταιρείας στην Ελλάδα. «Μου είπε ότι ο Π. Ράιτ τη διαβεβαίωσε πως η πλειονότητα των κατοίκων είναι υπέρ της εξόρυξης», δήλωσε ο Β. Λαμπάκης. «Αλλά όταν επισκέφτηκε η ίδια την περιοχή και μίλησε με τους κατοίκους, διαπίστωσε ότι η εταιρεία της είχε πει ψέματα, κι αυτό την εκνεύρισε πάρα πολύ», πρόσθεσε.


Σήμερα η Καναδή βουλευτής επρόκειτο να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Στρατώνι καθώς και το εργοτάξιο στις Σκουριές. Τα επεισόδια σημειώθηκαν καθώς κατευθυνόταν, συνοδεία κατοίκων της Ιερισσού προς τα εκεί.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ !!!

Το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοίτασμα χαλκού – χρυσού στις Σκουριές, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο προϋπάρχοντα ορυχεία μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, 310 σπίτια στο Στρατώνι, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας με το άνοιγμα και άλλων μεταλλείων.

Το αντάλλαγμα που πλήρωσε η εταιρεία στο ελληνικό κράτος το 2003 για να αποκτήσει τα παραπάνω ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που έχει χαρακτηριστεί από κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και από κατοίκους της περιοχής «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας».


Όσοι αντιδρούν στο μεταλλευτικό σχέδιο, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: