Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Παπακωνσταντίνου: Προειλημμένη απόφαση παραπομπής μου (pdf)


Για "διατεταγμένες κατηγορίες" προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων και προειλημμένη απόφαση παραπομπής του κάνει λόγο στο 9σελιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επαναλαμβάνει πως δεν έχει διαπράξει καμιά απολύτως αξιόποινη πράξη, "ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε απιστία".

Καταγγέλλει ταυτόχρονα "θεαματική -όπως τη χαρακτηρίζει- στέρηση του δικαιώματος του να έχει εύλογη προθεσμία για προετοιμασία της υπεράσπισής του" γεγονός που -όπως επισημαίνει- "καταδεικνύει με πανηγυρικό περίπου τρόπο την προειλημμένη απόφαση, να παραπεμφθεί ως δήθεν υπαίτιος των δήθεν εγκλημάτων που δήθεν ετέλεσε, ανεξάρτητα από το τι και πως αποδεικνύεται και κυρίως ανεξάρτητα από το τι υπαγορεύει η κοινή λογική".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί ότι «προσβάλλονται βάναυσα» τα δικονομικά του δικαιώματα, κάτι που συνεπάγεται, όπως τονίζει, απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.

Ο πρώην υπουργός, διευκρινίζει ότι, σε κάθε περίπτωση, το υπόμνημα που κατέθεσε δεν αποτελεί κείμενο παροχής εξηγήσεων, καθώς, όπως τονίζει, «παροχή εξηγήσεων από ύποπτο νοείται μόνο εάν ο εγκαλούμενος έχει τη δυνατότητα να μελετήσει τη σχετική δικογραφία και να μπορέσει να προετοιμάσει εξηγήσεις με βάση τις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, τα σχετικά υπομνήματα, τα πρακτικά των επί πέντε μήνες συνεδριάσεων της Προανακριτικής Επιτροπής και της εξέτασης των μαρτύρων, τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν διενεργηθεί επί του ψηφιακού υλικού, των πορισμάτων του ΣΔΟΕ, καθώς και των υπολοίπων εγγράφων που απαρτίζουν την δικογραφία».

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε με 7 ψήφους κατά και 6 υπέρ το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί και πάλι στην επιτροπή ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής να δηλώνουν ότι το επίμαχο Usb ήταν του ΣΔΟΕ και όχι του υπουργείου Οικονομικών, όπως λάθος υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει να κληθεί και πάλι στην επιτροπή ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχουν στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης του usb που δεν έχουν συζητηθεί. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρήστης user b όπου είχε ανοίξει το Usb στις 8 Ιουλίου συνδέεται με το υπουργείο Οικονομικών και όπως επισημαίνουν τότε υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Πλέον, ολοκληρώθηκε ο κύκλος κατάθεσης των μαρτύρων και η επιτροπή καλείται να παραδώσει το πόρισμά της την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου. 

Οι διαδικασίες σύνταξης του πορίσματος θα αρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα όποτε θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: