Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβέρνηση και φορτηγατζήδες


Αν η κυβέρνηση είχε κότσια και φαντασία.
Αν η κυβέρνηση είχε κότσια, αν η εξουσία είχε θέληση, αν δεν την ενδιέφεραν τα ψηφαλάκια κι αν σε αυτόν το ψεύτη ντουνιά υπήρχε αυτό που λέμε φαντασία στην εξουσία ο διάλογος που επιθυμούν οι συνδικαλιστές των αδειούχων αυτοκινητιστών θα έπρεπε να είναι ο παρακάτω.

Κυβέρνηση: «Κύριε αυτοκινητιστή μου λες πως αν επιμένω να θέλω το άνοιγμα του επαγγέλματος θα πρέπει να σου αγοράσω πίσω την άδεια. Ωραία δέχομαι»

Αυτοκινητιστής: «Ωραία!»

Κυβέρνηση: Για να δούμε λοιπόν. Πόσο σου στοίχισε η άδεια του Δ.Χ. φορτηγού.

Αυτοκινητιστής: Πριν τρία χρόνια που την αγόρασα 110.000 ευρώ.

Κυβέρνηση: Ωραία. 110.000 ευρώ. Θα αφαιρέσουμε όμως την απόσβεση που έχεις κάνει αυτά τα τρία χρόνια δηλαδή 110.000 μείον 110.000 επί 10% επί τρία χρόνια. Μας κάνει 33.000. Δηλαδή σου χρωστάω 77.000. Πέρασε με την δήλωση αγοράς, το τιμολόγιο και τα άλλα παραστατικά αγοράς της άδειας από το δημόσιο ταμείο να πάρεις τα λεφτά σου. Μην ξεχάσεις στην έξοδο να παραδώσεις την άδεια, την οποία εγώ θα διαθέσω ελεύθερα σε όποιον θέλει. Μπορείς να την πάρεις κι εσύ αν θέλεις.

Αυτοκινητιστής: Μα ξέρετε τα 110.000 δεν τα έδωσα με απόδειξη. Ήταν μαύρα. Δηλαδή θέλω να πω πως δεν έχω παραστατικά για την αγοραπωλησία. Έχω δηλαδή αλλά μόνο για 3.000 ευρώ.

Κυβέρνηση: Μάλιστα. Φοροδιαφυγή. Και συναυτουργία σε φοροδιαφυγή. Πόση είναι η ζημιά για τα δημόσια οικονομικά; Για να δούμε. 110.000 μείον 3.000 ίσον 107.000. Έχουμε και λέμε. Είσαι συναυτουργός για φοροδιαφυγή ποσού 40.000 ευρώ. Το οποίο αντιστοιχεί στον φόρο που έχασε το κράτος από τα μαύρα 107 χιλιάρικα. Σαράντα λοιπόν χιλιάδες συν πρόστιμο 100% επί του ποσού που έχασε το κράτος μας κάνει 80.000 ευρώ. Σου χρωστάω 77 χιλιάρικα μου χρωστάς 80 χιλιάρικα. Πέρασε από το δημόσιο ταμείο ρίξε τα 3 χιλιάρικα που μου χρωστάς και παρέδωσε και την άδεια. Α ξέχασα να σου πω. Ως φοροφυγάς για 5 χρόνια δεν έχεις δικαίωμα να εξασκήσεις το επάγγελμα του οδηγού φορτηγού Δ.Χ.

Ακούγεται λογικό, αλλά ποιος έχασε τη λογική, για τη βρουν οι πολιτικοί μας;

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Σκέψεις ενός ΕΛΛΗΝΑ


Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε δήθεν από τον "εκσυγχρονισμό".

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.


Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον μόχθο σου με αέρα κοπανιστό;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;

Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20 ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.

Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κομματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου αφού όμως πρώτα δεχθούν τις δηλώσεις υποταγής τους. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.

Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν. Θέλουν την ανατροφή τους να την αναλάβει ολοκληρωτικά η τηλεόρασή τους, τα θεάματά τους, οι διασκεδαστές τους.


Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Θυμηθείτε το, υλοποιούν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά....

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η άλλη άποψη για την δολοφονία του JFKΜια άλλη άποψη για την δολοφονία του 35ος κατά σειρά Πρόεδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι.
Ο αναλυτής υποστηρίζει ό,τι ο οδηγός του γύρισε και πυροβόλησε τον εν λόγω πρόεδρο.
Και για την ιστορία
Ο JFK ήταν Ιρλανδικής καταγωγής και ο πρώτος καθολικός Πρόεδρος και γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1917 στη Μασαχουσέτη.
Στις 12 Σεπτεμβρίου 1953 παντρεύεται την 24χρονη Ζακλίν Μπουβιέ και απέκτησε 2 παιδιά, την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ.
Τον Νοέμβριο του 1960 εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ έναντι του Ρίτσαρντ Νίξον και δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963 από ότι λένε από τον Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ.
Απολαύστε το video

Σκιτσογράφοι και ΔΝΤ

Πως είδαν οι σκιτσογράφοι την «εποχή» Δ.Ν.Τ.
Αν θέλετε να δείτε την φωτογραφία πιο μεγάλη απλά πατήστε πάνω της
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Έγινε και αυτό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Το άκουσα και αυτό και εύχομαι να μην αληθεύει.

Με μια ξαφνική κίνηση ΜΑΤ το συμβούλιο του Πολεμικού Ναυτικού αποφάσισε να τιμωρήσει το Πλοίαρχο Φουντουλάκη (τον φημίστε με την παραίτηση του λόγω διαφωνίας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ήταν ένας από τους τρείς του ναυτικού που είχαν παραιτηθεί οι άλλοι δύο ήταν ο υποναυάρχου Στέλιου Φενέκου διευθυντής Πόρων του ΓΕΕΘΑ και ο διευθυντή εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης)

Τη έκανε η Ελληνική πατέντα τον τιμώρησε γιατί είναι πολύ καλός στην δουλεία του και έχει σαν αποτέλεσμα να αγχώνει τους κατωτέρους του.

Χαχαχαχα δηλαδή με λίγα λόγια τον τιμώρησε γιατί δουλεύει και κάνει το αυτονόητο, άρα Ελληνάρες θέλουμε τεμπέληδες.

Εύχομαι λέω εύχομαι να είναι όλα αυτά αναλυθεί

Ένα προφητικό video του με πρωταγωνιστή τον Μητσικώστα


Το 2001 ο Μητσικώστα σε μια εκπομπή που είχε στο MEGA channel προφήτευε μερικά γεγονότα που τότε φάνταζαν εξωπραγματικά .
Σας προτείνω να το παρακολουθήσετε όλο το video.


Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκλειστικές πληροφορίες από την μεταφορά των υπουργών με το πούλμαν


Η Άννα (Διαμαντοπούλου) κάθισε στην θέση πίσω από τον οδηγό ώστε να έχει άμεση οπτική επαφή με τον καθρέπτη (για την περιποίηση της φράντζας).

Οι κ.κ. Ρέππας και Χυτήρης κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις (γαλαρία) όπου εθεάθησαν να καπνίζουν (κρυφά από τον πρόεδρο).

Ο κ.Πεταλωτής παρακάλεσε ευγενικά να καθίσει δίπλα από τον οδηγό (ζαλίζεται και στις στροφές ξερνάει).

Το πούλμαν καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος .Όταν ο οδηγός παρακάλεσε τον κ.Βενιζέλο να καθίσει στην αριστερή πλευρά και τον κ.Πάγκαλο στην δεξιά το πρόβλημα απεκαταστάθη.

Ο Λοβέρδος προσπάθησε να τους διασκεδάσει λέγοντας κάτι ανέκδοτα που ξέρει με συνταξιούχους αλλά το βλέμμα του οδηγού τον έκανε, μάλλον απότομα, να σταματήσει. Στην υπόλοιπη διαδρομή απασχολήθηκε στέλνοντας SMS σε κάτι πρώην φοιτήτριές του.

Ο κ.Πάγκαλος είχε ένα μικρό ασήμαντης αξίας λεκτικό επεισόδιο με την κ.Νταλάρα όσον αφορά την προσφορά του Κ.Κ.Ε. στο εργατικό κίνημα. Με τη λήξη του επεισοδίου ασχολήθηκε με κάτι σάντουιτς με γαλοπούλα που είχε μαζί του (για την λιγούρα).

Στο μέσο της διαδρομής η Εύη (Χριστοφιλοπούλου) θέλοντας να βελτιώσει λίγο το πεσμένο ηθικό των συντρόφων προσπάθησε να τραγουδήσει το «νιάου νιάου ρε γατούλα» αλλά ο Πάγκαλος με το γνωστό κομψό τρόπο (δε γαμιέσαι ρε Εύη πρωί πρωί) της έκοψε τα φτερά.

Η Φώφη (Γεννηματά) σε όλη τη διαδρομή έλυνε σταυρόλεξο. Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο 2 καθέτως β «πληθυντικός αρσενικού άρθρου (δύο γράμματα)»

Ο πρόεδρος σαν απλός στρατιώτης κάθισε στην μέση μόνος και πρόβαρε την ομιλία. Επέμενε ιδιαίτερα στην φράση «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία». Η πιθανότητα σαρδάμ τον τρόμαζε. Δούλεψε πολύ με την φράση «εξ εξ τριανταέξ». Ο Παπακωνσταντίνου που αντελήφθη περί τίνος πρόκειται του πρότεινε να παραλήψει την φράση.

-What the fuck!!! Το πιο δυνατό σημείο του λόγου μου; ήταν η αντίδραση του προέδρου.

Στο τέλος ομόφωνα αποφασίστηκε το επόμενο υπουργικό συμβούλιο να γίνει τον Δεκέμβριο στην Αράχωβα.

Πηγή: http://kolotoubes.blogspot.com/Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων


Με εγκύκλιο που απόστειλε σε όλους τους Δημόσιου φορείς το Υπουργείο Οικονομικών αλλάζει τον τρόπο πληρωμής τους.
Πιστεύω ό,τι κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρει και για αυτό όποιος θέλει την πλήρη εγκύκλιο μπορεί να την κατεβάσει από εδώ.

Επί του άρθρου 15
Ημερομηνίες καταβολής πληρωμών
1.
Οι ημερομηνίες καταβολής αποδοχών των υπαλλήλων που εμπίπτουν στην παρούσα απόφαση είναι οι 27η και 13η εκάστου μηνός. Σε περίπτωση που οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με αργία, η καταβολή γίνεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.
2. Επισημαίνεται ότι στις ίδιες ημερομηνίες καταβολής αποδοχών υπάγονται και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 13 του ν. 2703/1999.
3. Οι λοιπές αμοιβές (αποζημιώσεις από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα, υπερωρίες κλπ) καταβάλλονται στις 13 ή 27 επόμενου μήνα, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 11 της εγκυκλίου. Τις ίδιες ημερομηνίες, καταβάλλεται η μισθοδοσία στις περιπτώσεις που προβλέπεται η υποχρεωτική καταβολή αυτής δεδουλευμένα.
4. Για όσους δεν μισθοδοτούνται με τις διατάξεις του ν. 3205/2003 ή τα επιδόματα εορτών και άδειας δεν καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν τα επιδόματα εορτών και άδειας είναι οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
5. Οι κρατήσεις προς τρίτους καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός στον οποίο οι αμοιβές αναφέρονται ή καταβάλλονται, όποιος μήνας εκ των δύο είναι μεταγενέστερος.
6. Η ΕΑΠ, σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ/Δ3 0 ,μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, καταρτίζει ημερολόγιο καταληκτικών ημερομηνιών αποστολής στοιχείων από τους εκκαθαριστές στην ΕΑΠ, καθώς και ημερομηνίες πληρωμής για το επόμενο έτος, κατά μήνα. Το ημερολόγιο αυτό το αποστέλλει ηλεκτρονικά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ - Έπειτα από 75 χρόνια δεν θα λειτουργήσει η Σχολή Τυφλών


ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ-Κάντε κάτι επιτέλους για αυτούς τους ανθρώπους- Έπειτα από 75 χρόνια λειτουργίας της Σχολής Τυφλών, για πρώτη φορά δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Παλεύουν» εδώ και μήνες, αναζητώντας το φως στα σκοτάδια της γραφειοκρατίας, προκειμένου να λειτουργήσει η Σχολή Τυφλών, η μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης. Έχουν κατέβει στους δρόμους, υπέβαλαν υπομνήματα, συναντήθηκαν με υπουργούς, αλλά ακόμα το χρέος του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε εργαζόμενους και προμηθευτές, παραμένει, με αποτέλεσμα η Σχολή, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την προσεχή Δευτέρα, να είναι κλειστή.
Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών-Περιφερειακή Ενωση Κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκαν το πρωί με τους υφυπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστο Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τούς μετέφεραν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της Σχολής. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συνδέσμου, Ελένη Καρυπίδου, οι υφυπουργοί υποσχέθηκαν να ενημερώσουν τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.
«Περιμένουμε άμεση αντίδραση γι΄ αυτό και τούς δώσαμε χρονικό περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά», επισήμανε η κ.Καρυπίδου, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Πάντως, σήμερα, στις 5 το απόγευμα, δεκάδες άνθρωποι με προβλήματα όρασης και οι οικογένειές τους κατεβαίνουν για άλλη μια φορά στους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» και διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα στη μάθηση.
«Τον Ιούνιο, η τότε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, είχε δεσμευτεί ότι η Σχολή θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο αλλά σήμερα το μέλλον είναι αβέβαιο για τους εργαζόμενους και τα παιδιά που θα παρακολουθούσαν τα προγράμματα» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου η Ελένη Καρυπίδου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών της Σχολής Τυφλών βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Συλλόγου εργαζομένων του ιδρύματος, προχωρά σε κατάληψη του Ιδρύματος, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι επί 9 μήνες και την οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του ιδρύματος.
» Τα παιδιά και ιδίως όσα είναι από επαρχία, θα παραμείνουν δυστυχώς σπίτια τους μέχρι να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων που απαιτούνται για τη λειτουργία του ιδρύματος, που υποστηρίζει περίπου 250 άτομα,» ανέφερε ο Χρήστος Κεσόγλου από την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία και Εθνική συνομοσπονδία τυφλών.
Η Σχολή Τυφλών
Το Ίδρυμα της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, κοινωνικής προστασίας και ένταξης σε άτομα με προβλήματα όρασης. Σήμερα, λειτουργεί με τη νομική μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και εξυπηρετεί, με τις εκπαιδευτικές και προνοιακές υπηρεσίες του, πάνω από 300 άτομα της μισής χώρας. Στον παραπάνω αριθμό περιλαμβάνονται, εκτός από τους εξωτερικούς και άτομα που διαμένουν ως οικότροφοι στη Σχολή, όπως και άτομα που έχασαν πρόσφατα την όρασή τους.
Η συνεχής υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, κυρίως μετά το 2003, έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του συνολικού ελλείμματος, στο ποσό του περίπου 1.000.000€. Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εισφορές, προμηθευτές καθώς επίσης και οι μισθοί των εργαζόμενων. Το Ίδρυμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λειτουργικής αποδιοργάνωσης και οικονομικής ένδειας, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης και της μη ένταξής του στο δημόσιο.

Πηγή: http://www.infoblog.gr/

Άτομα με αυτιστική νοοτροπία ή ήρωες; (Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων)


Το παρακάτω κείμενο που ήρθε μέσω ενός email και μου ζητήθηκε να το βάλω στο BLOG μου και προέρχεται από την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε όλο το κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και πιστεύω ό,τι αξίζει τον κόπο φυσικά για όποιον ενδιαφέρεται να το κατεβάσει.

Μετά τα τρία πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα στις Ε.Δ. κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, η ΑΝΕΑΕΔ δεν θέλησε να σπεύσει να συναγωνιστεί σε μεγαλόστομες δηλώσεις τους συνήθεις πρωταγωνιστές. Περίμενε υπομονετικά ν’ ακούσει όλους και θα σιωπούσε αν πρυτάνευε η λογική και η αξιοπρέπεια. Τώρα που τα φώτα της μακάβριας σκηνής έσβησαν, ήρθε η ώρα να πάρει θέση.
Δυστυχώς γίναμε για πολλοστή φορά θεατές του ίδιου έργου. Μιας χιλιοπαιγμένης παράστασης, παλαιοκομματικής νοοτροπίας , αν μη τι άλλο, κάκιστης επικοινωνιακά, επιζήμιας και επικίνδυνης για την ίδια την πολιτική. Η κυβερνώντες θυμήθηκαν όψιμα και πρόσκαιρα, ότι οι Στρατιωτικοί είναι ήρωες, περήφανοι υπερασπιστές της ακεραιότητας της πατρίδας κ.λπ, κ.λ.π. Οι αντιπολιτευόμενοι απ’ την πλευρά τους, ότι οι κυβερνώντες έχουν παραμελήσει την ετοιμότητα και το προσωπικό των Ε.Δ. κ.λπ, κ.λ.π. Και ο Τύπος, πλην ελάχιστων ψύχραιμων φωνών, κινήθηκε ανάλογα με τις πρόσκαιρες συμμαχίες Εκδοτών και Κομμάτων. Η μόνη ίσως διαφορά στην περίπτωση αυτή ήταν, ότι η ‘‘μετάλλαξη’’ των κυβερνώντων έγινε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα!

Συνέχεια…………

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Placebo στην Ελλάδα!

Οι Placebo επιστρέφουν στην Ελλάδα με δύο μοναδικές συναυλίες!
Οι πρίγκιπες του alternative rock θα βρίσκονται την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο TerraVibe Park.
Οι επιτυχίες τους σημαντικές: 6 albums, πάνω από δώδεκα εκατομμύρια πωλήσεις και δεκαέξι χρόνια πετυχημένης καριέρας στην κορυφή των παγκόσμιων charts.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1994 στο Λονδίνο από τον Brian Molko. Εκεί συνάντησε τον Stefan Olsdal και αντιλαμβανόμενοι ο ένας την δυναμική του άλλου, ξεκίνησαν να παίζουν σε underground clubs του Camden Town και του Brick Lane. To 1996, κατά την ηχογράφηση του πρώτου τους album και μετά την αποχώρηση του drummer τους, ο Molko καλεί στο συγκρότημα τον παλιό του συνεργάτη, Steve Hewitt και οι τρεις τους βρίσκουν την απόλυτη χημεία!
Μπορεί το όνομα τους να σημαίνει ψευτοφάρμακο αλλά η μουσική τους είναι αληθινή και γεμάτη ενέργεια, σαν δόση τεστοστερόνης. Τα τραγούδια τους ερωτικά, μοναχικά, αυτοκαταστροφικά. Μέσα από alternative punk ήχους αμφισβητούν το κατεστημένο και μιλούν για την αδιαφορία της κοινωνίας την περιθωριοποίηση, τον εθισμό και την αποξένωση. Η φιγούρα του Brian Molko εκφράζει την διφορούμενη σεξουαλικότητα των τραγουδιών του συγκροτήματος. Ο ήχος τους έχει σαφείς επιρροές από Smashing Pumpkins, PJ Harvey, David Bowie, Sonic Youth, Radiohead, Depeche Mode.
Ανανεωμένοι, και με ένα βραβείο MTV για Best Alternative Act στις αποσκευές τους οι Placebo επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Ελλάδα για δύο δυναμικές βραδιές μαζί μας, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο TerraVibe Park.

Συναυλία στο Θέατρο Γης
Τα πρώτα 1000 εισιτήρια κοστίζουν 30 €
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 35 €
Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 40 €
Συναυλία στο TerraVibe Park
Τα πρώτα 2500 εισιτήρια κοστίζουν 30 €
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 35 €
Το εισιτήριο της διακεκριμένης θέσης κοστίζει 75 €
Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 40 €

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τα σύμβολα των παιδόφιλων-παιδεραστών

Το σχετικό άρθρο το είδα από «Το Χαμομηλάκι» με εντυπωσίασε και συγχρόνως με εξόργισε που μερικοί ανώμαλοι έχουν σύμβολα για να ξεχωρίζουν την ανωμαλία τους από όλους τους άλλους.

Κοσμήματα: βραχιόλια, καδένες, δαχτυλίδια, καθώς και τατουάζ
για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους.

Διαμαρτυρία για την κακοποίηση του Παιδιού
Υπογράψτε εδώ

Τα σύμβολα πιο συγκεκριμένα είναι:

Το BLogo, «boylover» που συμβολίζεται από δύο μπλε τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο, σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμηση στα αγόρια.
Το LBLogo, «littleboylover», που συμβολίζεται από ένα παρόμοιο σχέδιο του Blogo, χωρίς γωνίες, και υποδηλώνει την προτίμηση στα μικρά αγόρια.
Το Glogo, «Girllover», που συμβολίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμηση στα κορίτσια.
Το Clogo, «Childlover», που συμβολίζεται από μια πεταλούδα που τα φτερά της έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλα.

«Tο ΠΑΣΟΚ θα περάσει με χρυσά γράμματα στην ιστορία»


Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για το κυβερνητικό έργο
Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στο Κανάλι 1 του Πειραιά για την οικονομία και τη κυβερνητική πολιτική. Είπε για το Μνημόνιο: «πρέπει να διχαστεί η ελληνική κοινωνία σε αυτούς που είναι υπέρ και κατά του μνημονίου; Το θεωρώ αστείο. Αστείο αυτό που έχουν κάνει ορισμένοι και το θεωρώ και επικίνδυνο».
Μίλησε για το έργο της κυβέρνησης λέγοντας: «και επικοινωνιακά έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όχι μόνον επί της ουσίας, που είναι τρομερά δύσκολο το έργο μας, αλλά έχουμε κι ένα τρομερά δύσκολο επικοινωνιακό παιχνίδι».
Πάντως παρέμεινε αισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «εάν πράγματι η χώρα σωθεί, που είναι και ο στόχος του αγώνα μας, το ΠΑΣΟΚ θα περάσει με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Και θα περάσει με χρυσά γράμματα στην ιστορία για πολλά χρόνια, για πολλές δεκαετίες».
ΑΠΟΨΗ: Η 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ

Πηγή

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Στις 14 Νοεμβρίου ψηφίζω ΠΑΣΟΚ ……..και η άλλη άποψη

7 λόγοι για τους οποίους στις 14 Νοεμβρίου θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ.

1. γιατί ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην παρακμή που ζούμε.Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: Περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας (ή το 20% του συνολικού πληθυσμού) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. (Ελληνική Στατιστική Αρχή)
2. γιατί ο ξεπεσμός της πολιτικής, η απαξίωση των θεσμών και η κοινωνική αποσύνθεση δε θα σταματήσουν απλώς όταν περάσει η κρίση.
Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: 1. Προπηλακίστηκε και ξυλοκοπήθηκε από πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο κέντρο.
2. Νωρίτερα, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, συλλήψεις και τραυματισμούς, ενώ προπηλακίστηκε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης. Ελαφρά τραυματίστηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Σκραφνάκη, όταν εγκλωβίστηκε σε αγροτικό μηχάνημα, και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Τζάνειο.
3. Ένα θερμό επεισόδιο με "θύμα" τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα έλαβε χώρα στις 16 Αυγούστου στην Κοινότητα της Σμίξης στο Γρεβενά. κτλ κτλ κτλ κτλ
3. γιατί χρειαζόμαστε ηγεσία που σέβεται τον πολίτη και έχει όραμα για το μέλλον μας. Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: - Αυξήσεις σε μέσα μεταφοράς, σιδηρόδρομο κ.τ.λ. … Σελ. 1347
- Μεταφορά έως το 2011, στο 23% ΦΠΑ, τουλάχιστον των μισών προϊόντων που εμπίπτουν στο χαμηλό ΦΠΑ 11% (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κ.τ.λ.)!!! …Σελ. 1360 και 1371
- Πάνω από 10,5 δισ. ευρώ «μη καθορισμένα μέτρα»!!! …Σελ. 1351-1353
- Ορθολογικοποίηση των τιμολογίων ρεύματος, κ.τ.λ. (Υπέρογκες αυξήσεις δηλαδή)
- Πράσινα τέλη, αύξηση καυσίμων ή αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και φόρων στην κατοικία
- Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ελαστική εργασία, μερική απασχόληση, ευέλικτη συλλογική σύμβαση… Σελ. 1346
- Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για εισαγωγή μισθών κάτω από τον κατώτατο μισθό για ευάλωτες ομάδες (νέους, ανέργους κ.τ.λ.), Χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και ημιαπασχόλησης… Σελ. 1367
- Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα που θα αποφέρει 600 εκατομμύρια ευρώ έως τον Σεπτέμβρη του 2011… Σελ. 1371 Δηλαδή πάνω από 30.000 απολύσεις
- Ελαχιστοποίηση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας… Σελ. 1371
- Μείωση του επιπέδου αποζημιώσεων για όλους τους εργαζομένους... Σελ. 1379
- Ενιαίο όριο συνταξιοδότησης στα 65 έως το Δεκέμβρη του 2013 για τις γυναίκες και το 2015 για όλους…
- Πλήρη σύνταξη σε 40 έτη ως το 2015…
- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης από το 2020 ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής!!!
- Υπολογισμός σύνταξης στο 48% (1,2% Χ40 χρόνια)... Όλα σελ. 1362
4. γιατί η αγορά χρειάζεται να κρατηθεί ζωντανή και να αυξηθεί η αξία του χρήματος στα χέρια του καταναλωτή.
Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: Σύνολο καταστημάτων στην περιοχή Αθηνών 3.421 κλειστά 505 ποσοστό 14,8%
Και για πιο αναλυτικά πατήστε
εδώ
5. γιατί από το οικονομικό αδιέξοδο θα βγούμε μόνο μέσα από την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα. Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: 1. Οι άνεργοι έφτασαν στα 567.132 άτομα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σημειώνοντας αύξηση κατά 101.440 άτομα συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2009 (αύξηση 21,8%) και κατά 62.022 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 (αύξηση 12,3%).
2. Οι ομαδικές απολύσεις αυξάνονται στο 5% από 2% τον μήνα, οι αποζημιώσεις περιορίζονται στο μισό και οι νέοι θα προσλαμβάνονται με το 80% του βασικού μισθού.
6. γιατί για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε ένα κράτος δικαίου και διαφάνειας।
Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: ΧΑΧΑΧΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ 1. Αν πιστεύεις στη σημασία της διαφάνειας στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας μπορείς να πάρεις μέρος στη δράση «Εθελοντές για τη διαφάνεια και την ανοικτή διακυβέρνησης»
2. Ο πρώτος Γεν. Γραμματέας που διορίστηκε αξιοκρατικά, μέσω βιογραφικού στο ίντερνετ και μάλιστα στο Υπουργείο Διαφάνειας και Δικαιοσύνης...είναι κολλητός του Υπουργού και
μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974.
7. γιατί έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.
Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Εγώ ένα ξέρω να πω «κάθε χρόνο και χειρότερα»

Από το επίσημο site του ΠΑΣΟΚ
Α...! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Οικονομική Στήριξη
12 ευρώ Αγρότες, Εργάτες ,Μετανάστες, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Συνταξιούχοι, Νέοι(έως 25 ετών)
6 ευρώ Για οικογένειες ή αδέλφια των παραπάνω περιπτώσεων η συνδρομή είναι 6ευρώ
24 ευρώ Εργαζόμενοι, Μισθωτοί, (ιδιωτικού και δημοσίου)
36 ευρώ Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Μισθωτοί και Συνταξιούχοι Τραπεζών
200 ευρώ Έμμισθα Αιρετά Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης
300 ευρώ Δήμαρχοι, Νομάρχες
500 ευρώ Βουλευτές, Ευρωβουλευτές