Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΡΕΛΙΑ: Η ιστορία της καπνοβιομηχανίας που έδωσε μπόνους 2,5 εκατ. στους εργαζόμενους της


Ο Καρέλιας σε ρόλο Άη Βασίλη
Ποιες είναι οι έκτακτες οικοιοθελείς παροχές που ανακοινώθηκαν:
1. Το επίδομα "γαλοπούλας" θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800,00 . Θυμίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.
3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00.
4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.
5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2013.
6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750,00.
7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00.
8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.570,00.
9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.600,00.
10.Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.550,00.
11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.600 ευρώ.
Επίσης:
12.Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750.00.
13.Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 για κάθε ανήλικο παιδί.
14.Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι 800 ευρώ.
Οι παραπάνω παροχές δίνονται "καθαρές" στους εργαζομένους, αφού η Εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις.
Αντίστοιχο δώρο είχε δοθεί στο προσωπικό της εταιρείας και την πρωτοχρονιά του 2012.Η Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1888 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1976.
Πρόκειται για την πιο γνωστή καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα και από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρίες στο εξωτερικό με διεθνείς διακρίσεις.
Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι είναι και ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων της Ελλάδας, καθώς έχει παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο.
Το 2012, οι πωλήσεις της στο εξωτερικό ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια τσιγάρα και έφτασαν τα 629 εκατ. ευρώ.
Στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Α. Καρέλιας, ανακοίνωσε τα μπόνους των εργαζόμενων, τα οποία αποτέλεσαν θετική έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τι συμβαίνει στην ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης και ύφεσης.
Η ταυτότητα:
Ιδρύθηκε το 1888 στην Καλαμάτα από τον Γεώργιο και τον Στάθη Καρέλια.
Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 460 εργαζόμενους.
Μέσα στο 2013 αύξησε το προσωπικό της κατά 35 άτομα (8%).
Κατέχει το 0,32% της παγκόσμιας κατανάλωσης με παρουσία σε 70 και πλέον χώρες του κόσμου (στη Δυτική και στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, αλλά και στην Άπω Ανατολή).
Οι οικειοθελείς έκτακτες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζομένους της, ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ τη διετία 2012-13.
Μέσα στο 2013 η Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ εισέφερε στα δημόσια ταμεία € 400 εκ. από έμμεσους και άμεσους φόρους, και € 7,1 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία, έφερε 170 εκ ευρώ σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς πωλήσεις.
Η καπνοβιομηχανία αύξησε συνολικά τις πωλήσεις της το 2013 κατά 8%, φτάνοντας τα 16,8 δισ. τσιγάρα, με τα 14,6 δισ. από αυτά να πωλούνται στο εξωτερικό, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων. Και όλα αυτά με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.
Στο τιμόνι της ιστορικής καπνοβιομηχανίας βρίσκονται σήμερα οι Ανδρέας και Ευστάθιος Καρέλιας, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα, εκπρόσωποι της τέταρτης γενιάς της οικογένειας, και η κυρία Βικτωρία Καρέλια.
Το ιστορικό της εταιρείας:
Η ιστορία της Εταιρείας ξεκίνησε το 1888, όταν η πρώτη γενιά της οικογένειας Καρέλια ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση καπνού στην Καλαμάτα. Κατά τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας της, οι δραστηριότητες της επιχείρησης ήταν κυρίως τοπικές, μέχρι τη στιγμή που το πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον της χώρας σταθεροποιήθηκε, επιτρέποντας στην ΚΑΡΕΛΙΑ να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Από το 1950 μέχρι σήμερα, πολλά ήταν τα σήματα της ΚΑΡΕΛΙΑ που αναδείχθηκαν σε ιδιαιτέρως δημοφιλή, εξασφαλίζοντας ευρύ δίκτυο διανομής και σημαντικό μερίδιο αγοράς σε πανελλαδικό επίπεδο.
Η έδρα της Διοίκησης και η μονάδα παραγωγής εξακολουθούν να βρίσκονται στην Καλαμάτα. Το 1971, η Εταιρεία μεταφέρθηκε στις τωρινές της εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης 80.000 τ.μ. Το τμήμα πωλήσεων και το τμήμα μάρκετινγκ στεγάζονται στο Μέγαρο ΚΑΡΕΛΙΑ, στην Αθήνα.
Η Εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1976, με τη διαπραγμάτευση των μετοχών της να γίνεται υπό την επωνυμία Αδελφοί ΚΑΡΕΛΙΑ. Την ίδια χρονιά, η ΚΑΡΕΛΙΑ έγινε ο επίσημος παρασκευαστής της R.J. Reynolds (της σημερινής Japan Tobacco International) στην Ελλάδα, με την παραγωγή και τη διανομή του σήματος Winston και, ακολούθως, το 1981, του σήματος Camel.
Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, η ΚΑΡΕΛΙΑ μετεξελίχθηκε, από ελληνική εταιρεία, σε διεθνή όμιλο που απασχολεί 465 άτομα και που επωφελείται από ένα ισχυρό δίκτυο διανομής για την προώθηση και την ανάπτυξη των σημάτων του σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Το 1991, η Εταιρεία υιοθέτησε τη σημερινή της ονομασία, Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. Το γραφείο της Σόφιας, στη Βουλγαρία, ιδρύθηκε το 1994. Η Meridian Α.Ε., μια εξ ολοκλήρου ιδιόκτητη θυγατρική της ΚΑΡΕΛΙΑ, η οποία δραστηριοποιείται στην τροφοδοσία πλοίων με προϊόντα Duty Free, αποκτήθηκε το 1995. Το 2000, η ΚΑΡΕΛΙΑ διέκοψε τη συνεργασία της με την Japan Tobacco International, σκοπεύοντας να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των ιδιόκτητων σημάτων της.
Το 2003, η Εταιρεία ίδρυσε τη θυγατρική της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Karelia Tobacco Company (U.K.) Ltd., για τη διανομή των προϊόντων της στη χώρα. Το 2007, το γραφείο στην Βουλγαρία αναβαθμίστηκε σε εισαγωγική εμπορική εταιρεία με την επωνυμία Karelia Bulgaria EOOD. Το 2008, η ΚΑΡΕΛΙΑ ίδρυσε μια θυγατρική εταιρεία στην Τουρκία, την Karelia Tutun ve Ticaret A.S. Την ίδια χρονιά, η ΚΑΡΕΛΙΑ απέκτησε από την Altadis S.A., το σήμα πούρων Backwoods, ειδικά για την ελληνική αγορά και τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών της χώρας.
Σήμερα, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων της Ελλάδας και, ταυτόχρονα, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες καπνοβιομηχανίες του κόσμου. Γραφεία της Εταιρείας λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα σήματά της διανέμονται σε ένα δίκτυο που καλύπτει 45.000 σημεία πώλησης.
Τα σήματά της εταιρείας έχουν παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες του κόσμου, στη Δυτική και στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βόρειο και στη Λατινική Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, αλλά και στην Άπω Ανατολή.
Ο τρέχων κύκλος εργασιών του Ομίλου είναι 466 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος ανέρχεται σε 311 εκατ. Ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: