Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Ελλάδα vs Ιρλανδία


Ελλάδα
Στις 5 Μαΐου οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Ιρλανδία
Δυναμική επιστροφή στις αγορές

Ελλάδα
Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το θέμα με το ελληνικό χρέος πρέπει να λυθεί πριν από τις ευρωεκλογές και οι όποιες αποφάσεις να εφαρμοσθούν αμέσως μετά, πιθανόν στο τέλος του 2014.

Πάντως, ευρωπαϊκές πηγές επιμένουν ότι πρώτα θα πρέπει να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος και μετά η Ελλάδα να τολμήσει την επιστροφή της στις αγορές, η οποία συνδέεται άμεσα με την πρόοδο που θα έχει σημειώσει η χώρα στο πρόγραμμα προσαρμογής και τις πολιτικές διεργασίες στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο αναμένεται η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία να επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, γεγονός που θεωρείται πολύ σημαντικό όπλο για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές.

Ιρλανδία
Καταιγιστική φαίνεται ότι θα είναι η επιστροφή της Ιρλανδίας στις διεθνείς αγορές ομολόγων, καθώς αναμένεται μεγάλη ζήτηση για την πρώτη πώληση χρέους της χώρας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης.

Η Ιρλανδία προχώρησε στην έκδοση 10ετών ομολόγων μέσω μίας κοινοπραξίας τραπεζών.

Οι προσφορές για την έκδοση έχουν φθάσει ήδη τα 9 δισ. ευρώ ύψους αν και η Ιρλανδία αναζητούσε 5 δισ. ευρώ. 

Η έκδοση αποτελεί έλεγχο για την εμπιστοσύνη των αγορών στην ανακάμπτουσα ιρλανδική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: