Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΜΚΙΕ: Άλλη μια δολοφονία ανασφάλιστου πολίτη


Απεβίωσε στις 30 Δεκέμβρη, ένας από τους δέκα ανασφάλιστους ασθενείς, για τους οποίους είχε κινητοποιηθεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ώστε να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε δημόσιο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι η ζωή τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΜΚΙΕ, «τα δυσάρεστα νέα μας πρόλαβαν δυστυχώς», καθώς τον θάνατο του συγκεκριμένου ασθενούς πληροφορήθηκαν αργά χθες το βράδυ.

Ο 66χρονος ασθενής, είχε προσέλθει το ιατρείο στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Η αξονική έδειξε ότι έπρεπε να νοσηλευθεί άμεσα σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του, ωστόσο δεν βρέθηκε νοσοκομείο που θα τον δεχόταν χωρίς κόστος.
Στις 9 Δεκεμβρίου του ΜΚΙΕ κάνει την πρώτη του έκκληση προς το υπουργείο Υγείας και επειδή δεν έλαβε απάντηση επανέρχεται εκ νέου στις Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι οι δέκα ασθενείς είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους.
«Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013. Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε. Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Το ΜΚΙΕ σημειώνει ότι πλέον «την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει άλλος ασθενής. Ας ελπίσουμε αυτοί να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης».
Στη λίστα που επισυνάπτεται περιλαμβάνονται οκτώ ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένας με ανεύρυσμα αορτής και ένας με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας. Όπως σημειώνεται: «* Έχουμε σβήσει τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών για ευνόητους λόγους. Το λιγότερο όμως που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ένα μικρό αποδεικτικό στοιχείο προς την κοινή γνώμη είναι να δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο που στείλαμε χθες στο Υπουργείο με όλα τα στοιχεία των ασθενών».

“Ζητάμε από τους πολίτες να καλέσουν μαζικά στα παρακάτω τηλέφωνα και να στείλουν μαζικά μηνύματα στις παρακάτω διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, απαιτώντας να δοθεί ΑΜΕΣΗ λύση στο δράμα των δέκα ανασφάλιστων ασθενών μας.  Δεν είναι δυνατόν ανασφάλιστοι πολίτες να αφήνονται στην τύχη τους, ενώ ανά πάσα στιγμή υπάρχει το ενδεχόμενο να πεθάνουν” καταλήγει η ανακοίνωση.
Τα τηλέφωνα και οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καλούνται να “πολιορκήσουν” οι πολίτες είναι τα ακόλουθα:
Υπουργείο Υγείας
Τηλέφωνο Υπουργού  
213-2161-245
Email 
minister@yyka.gov.gr
Τηλέφωνο Γραμματείας 
210-5235-815 και 210-5235-819

Γενική γραμματεία κυβέρνησης
Τηλέφωνο 
210-3385-402 (405 έως 7)
Email 
gge@ggk.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: