Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Βλέπετε τι τραβάμε με το ΕΣΥ κ. Λοβέρδο


«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον υπουργό. Το να ζούνε, όμως, οι πολιτικοί -και μάλιστα οι άμεσα εμπλεκόμενοι- τις φοβερές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, είναι καλό, με την έννοια ότι θα τους αναγκάσει να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα προβλήματα των επαρχιακών νοσοκομείων», τόνισε στο «Εθνος» ο προεδρεύων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας.
Και όλα ξεκίνησαν όταν στο γενικό νοσοκομείο της Βέροιας, μιας πόλης 50.000 κατοίκων που το εν λόγο νοσοκομείο εξυπηρετεί και άλλες όμορες περιοχές δεν είχε ανταλλακτική λυχνία για να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος.
Στην συνέχεια τον πήγαν στο Νοσοκομείο της Νάουσας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία κι επέστρεψε στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Ύστερα από τέσσερις ώρες νοσηλείας και ενώ οι πόνοι επέμεναν, ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου υπηρετεί ο θεράπων γιατρός του. Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε με ασθενοφόρο από τη Βέροια για την Αθήνα.
ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ
1.
Φανταστείτε να ζούσατε μόνιμα σε επαρχιακή πόλη ή το πιο χειρότερο σε ένα άγονο νησί εκεί να σας έβλεπα όλους σας.
2. Φαντάσου να μην ήσουν βουλευτής – υπουργός τι μπαλάκι θα έτρωγες ημέρες του Πάσχα.
3. Φαντάσου να μην είχες την δύναμη που έχεις και θα σου έλεγα εγώ ΑΝ θα πήγαινες στην Αθήνα για να διαγνώσουν τι?
Το ιατρικό ανακοινωθέν «ο υπουργός διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ με άλγος υπογαστρίου. Ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος που διενεργήθηκε έδειξε φλεγμονώδη νόσο, ενώ η γενική κατάσταση του ασθενούς είναι πολύ καλή και αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή».
4. Έτσι για να γνωρίζεται κύριοι υπουργοί αυτής εδώ της χώρας
«Καθημερινή» (25/3/2010)
Στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, σε ακτίνα δηλαδή 50 χιλιομέτρων, λειτουργούν πέντε νοσοκομεία. Φυσικά, σε ένα ιδανικό κόσμο, η έκφραση «τα νοσοκομεία είναι πολλά» ακούγεται ανάλγητη και πιθανώς να είναι λανθασμένη. Μόνο που δεν ζούμε σ’ αυτόν τον ιδανικό κόσμο, αλλά ζούμε σε μια χώρα που οι γιατροί προτιμούν να είναι δεύτεροι στην πόλη παρά πρώτοι στο χωριό. Για λόγους που έχουν να κάνουν με την καριέρα και την εξέλιξή τους προτιμούν να δουλεύουν στις μεγαλουπόλεις, παρά στα Γρεβενά.
Το να σπέρνουμε κτίρια που βαφτίζουμε νοσοκομεία είναι μια πρακτική που δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως το διογκώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: