Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Άσχημα τα μαντάτα για τον Όλυμπο


Ζητούν την κατάργηση(!) του αρχαιολογικού νόμου και του Διατάγματος για την προστασία από το ΥΠΠΟΤ του Ολύμπου για να μπορούν
να εκμεταλλευτούν το όρος σύμβολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
χωρίς την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού...
Ομιχλώδες το τοπίο σχετικά με την προστασία του Ολύμπου
Πριν λίγες μέρες, σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Κατερίνη, σχεδόν σύσσωμοι πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της Πιερίας, «σταύρωσαν» μία από τις (κακώς) απούσες (κατόπιν οδηγίας) από τη συνεδρίαση συναρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες προστασίας. Αποφάσισαν μάλιστα να επισκεφθούν τον Υπουργό Πολιτισμού για να ζητήσουν την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης του 1985 (Μελίνας Μερκούρη) που κήρυξε τον Όλυμπο ως «ιστορικό-αρχαιολογικό τόπο», την κατάργηση του Αρχαιολογικού Νόμου (!!!!) και την απομάκρυνση της εφόρου αρχαιοτήτων Κατερίνης κ. Έφης Πουλάκη-Παντερμαλή.
Σχεδόν άπαντες της επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα, δημοτικός «άρχοντας» μάλιστα χρησιμοποίησε βαρύτατους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Αποσιωπήθηκε δε με προκλητικό τρόπο έγγραφο της παραπάνω Εφορείας, με το οποίο τίθεται το πρόβλημα και υποστηρίζονται εδώ και 8 μήνες περίπου τα αιτήματα και της δικής μας ομάδας, που συνοψίζονται στο εξής απλό: Ζητείστε να μπουν στον Όλυμπο κανόνες χρήσεων γης και προστασίας!! Δυστυχώς όμως, αυτό φαίνεται ότι είναι εκείνο ακριβώς που οι τοπικοί άρχοντες θέλουν να αποφύγουν!! Κατέληξαν λοιπόν στο «Κόβει τις οικοδομικές άδειες, σταματά την ανάπτυξη, δεν μπορούμε να χτίσουμε. Διώξτε την!» «Καταργείστε τον Αρχαιολογικό Νόμο» «Καταργείστε την προστασία του Ολύμπου από το ΥΠΠΟΤ" .
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,
Οπλιστείτε με υπομονή και διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.
Το βουνό των θεών δεν είναι κτήμα των κατοίκων της Νότιας Πιερίας ή της Βόρειας Θεσσαλίας. Ο Όλυμπος είναι παγκόσμιο μνημείο της φύσης, είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και δεν μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της πολυπόθητης «ανάπτυξης» ούτε να πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης.
Παρακαλώ, ενημερωθείτε! Οι μάσκες έχουν πέσει, ενώ η πολιτεία κωφεύει προκλητικά! Ο Όλυμπος βρίσκεται στο στόχαστρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και κινδυνεύει!
Σας παρακαλούμε πολύ, ενισχύστε την προσπάθεια συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Συζητήστε το με τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, τους συναδέλφους σας και απαιτείστε από την Πολιτεία, μαζί με εμάς, την άμεση προστασία του!
Προωθείστε το μήνυμα αυτό και προτρέψτε τους φίλους σας να στηρίξουν το αίτημα της επέκτασης καταθέτοντας την ψηφιακή τους υπογραφή εδώ!
Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: