Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οικολογία Αλήθεια ή Ψέματα ;

Να ξεκαθαρίσω κάτι για αρχή.
Για μένα η εθελοντική και ανιδιοτελή εργασία για το καλό μιας κοινωνίας είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά σε αυτό το θέμα η χώρας μας ύστερη σε πολλά σημεία και όταν εννοώ η χώρα μας εννοώ τους πολίτες αυτής εδώ της χώρας.
Αφορμή για το άρθρο μου στάθηκε μια διαφήμιση μιας ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) που έδειχνε τι κακό κάνουμε στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στην θάλασσα αν ρίχνουμε σκουπίδια.
Για αρχή ναι μεν λίγο ωμή για αυτά που έδειχνε, αλλά μπορώ να πω ό, τι με εντυπωσίασε.
Με παραξένευε όμως για να πω την αλήθεια που βρίσκουν λεφτά για να προβάλουν ένα κοινωνικό μήνυμα σε ακριβό τηλεοπτικό χρόνο.
Σε έλεγχο που έκανα μέσω του internet ανακάλυψα μια ερώτηση ενός Έλληνα Ευρωβουλευτή που ζητούσε στοιχεία για της χρηματοδοτήσεις τον ΜΚΟ από το συμβούλιο της ΕΕ.
“...κατά το 2007 εμφανίζονται 34 Ελληνικές περιβαλλοντικές οργανώσεις ως μέλη διεθνών και ευρωπαϊκό ΜΚΟ που συμμετείχαν σε προγράμματα χρηματοδότησής από την ΕΕ....... ενδεικτικά σας αναφέρω το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη ότι από το 1997 έως το 2007 έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ με 2.000.000€”.
Και ως όφειλε η ΕΕ του έστειλε του Ευρωβουλευτή μια λίστα με της χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα τον ΜΚΟ.
Σχετικός πίνακας


Πατήστε την εικόνα για να την δείτε πιο μεγάλη

Από το 1992 έως το 2006 έχουν λάβει 45.000.000€
Με εντυπωσίασε κιόλας οι ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) ό,τι :
1. Συγχρόνως χρηματοδοτούνται τόσο από το ΚΡΑΤΟΣ αλλά και από τους απλούς πολίτες,
2. Εξέχουσες θέσεις έχουν στης ΜΚΟ υπάλληλοι διευθύνσεως κρατικών υπηρεσιών ή υπάλληλοι Εθνικών Ιδρυμάτων Έρευνας,
3. Οικολογικές μελέτες ή έρευνες μέσω τον ΜΚΟ εύχομαι να μην της πληρώνουμε σαν κράτος,
4. Ξεχωριστές χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ προς της ΜΚΟ και στους διάφορους δημόσιους οργανισμούς είχαν και Σχέδια Δράσεις τα οποία εκτός το ό,τι έχουν αναπαραχθεί πολλές φορές για μια περιοχή δεν μπορούμε να πούμε ό,τι είχαν και το καλύτερο αποτέλεσμα.
5. Η απορία μου όλοι αυτοί που ασχολούνται εθελοντικά αμείβονται;

Το ξέρω ότι μερικούς αυτό το άρθρο μπορεί να τους θίξει ή άλλους να τους βάλει σε σκέψεις.
Ο σκοπός μου όμως είναι ΝΑ ΜΗΝ μειώσω για κανένα λόγο κάποιους ανθρώπους ή συλλόγους ΠΟΥ όντως ασχολούνται ανιδιοτελή χωρίς ΚΑΝΕΝΑ συμφέρων για το καλό αυτού νου εδώ του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: