Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Στρατός – Άρχισαν τα όργανα


Μετά την επιτυχημένη, τη δεύτερη κατά σειρά, με μεγάλη προσέλευση, συνάντηση μελών και φίλων του ΣΥΣΜΕΔ, που έλαβε χώρα την Κυριακή 25-4-2010 και ώρα 11.00΄, κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, και την ανάγκη που εκφράσθηκε και στις δύο συναντήσεις από τους παρευρισκομένους, για επιπλέον συναντήσεις και διοργάνωση εκδηλώσεων - συνεστιάσεων, προκειμένου και με το ενδιαφέρον των δύο πρώτων, να επιτευχθεί η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους, των μελών και φίλων του ΣΥΣΜΕΔ και των οικογενειών τους, καλούμε εκ νέου μέλη και φίλους του ΣΥΣΜΕΔ, σε νέα συνάντηση τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 (ημέρα αλλαγής της χειμερινής με τη θερινή στολή) και ώρα 16.00΄ με 16.30΄ στην πλατεία που βρίσκεται έξωθεν της στάσης του Μετρό "ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ" (μπλε γραμμή).
ΑΠΟΨΗ: ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

Κι άλλη απρέπεια Βενιζέλου κατά των αξιωματικών


"Στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο ΥΕΘΑ για θέματα εκπαιδεύσεως παρουσία της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και Ακαδημαικών/Καθηγητών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης χαρακτήρισε τους Αξιωματικούς ως αυτιστικούς και γραφειοκράτες.
Για λόγους ευθιξίας και διαμαρτυρόμενος έντονα ... για την απρέπεια του Υπουργού παρητήθη των τάξεων του Πολεμικού Ναυτικού ο Υποναύαρχος Σ. ΦΕΝΕΚΟΣ Π.Ν.
Τα τραγικά της υποθέσεως είναι δύο.
Το πρώτο, ένας Υπουργός και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που η σχέση του με την εθνική κατρακύλα (ως μέλος της παρούσης και προηγούμενων Κυβερνήσεων) είναι άμεση έχει το θράσος να καταφέρεται για τρίτη φορά κατά των Αξιωματικών μέσα σε λίγες ημέρες.
Το δεύτερο, τέσσερεις παρόντες Αρχηγοί με τόσο έλλειμα ευθιξίας."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Καλλικράτης οι νέοι δήμοι


Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έδωσε στην δημοσιότητα την σύσταση – συγκρότησης Δήμων – Περιφερειών
Το πλήρες κείμενο μπορείτε να δείτε από εδώ

Η απάντηση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας για την λευκή απεργία

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.
Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.
Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.
Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.
Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....
Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του... Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.
Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΗΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...
Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Άσχημα τα μαντάτα για τον Όλυμπο


Ζητούν την κατάργηση(!) του αρχαιολογικού νόμου και του Διατάγματος για την προστασία από το ΥΠΠΟΤ του Ολύμπου για να μπορούν
να εκμεταλλευτούν το όρος σύμβολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
χωρίς την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού...
Ομιχλώδες το τοπίο σχετικά με την προστασία του Ολύμπου
Πριν λίγες μέρες, σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Κατερίνη, σχεδόν σύσσωμοι πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της Πιερίας, «σταύρωσαν» μία από τις (κακώς) απούσες (κατόπιν οδηγίας) από τη συνεδρίαση συναρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες προστασίας. Αποφάσισαν μάλιστα να επισκεφθούν τον Υπουργό Πολιτισμού για να ζητήσουν την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης του 1985 (Μελίνας Μερκούρη) που κήρυξε τον Όλυμπο ως «ιστορικό-αρχαιολογικό τόπο», την κατάργηση του Αρχαιολογικού Νόμου (!!!!) και την απομάκρυνση της εφόρου αρχαιοτήτων Κατερίνης κ. Έφης Πουλάκη-Παντερμαλή.
Σχεδόν άπαντες της επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα, δημοτικός «άρχοντας» μάλιστα χρησιμοποίησε βαρύτατους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Αποσιωπήθηκε δε με προκλητικό τρόπο έγγραφο της παραπάνω Εφορείας, με το οποίο τίθεται το πρόβλημα και υποστηρίζονται εδώ και 8 μήνες περίπου τα αιτήματα και της δικής μας ομάδας, που συνοψίζονται στο εξής απλό: Ζητείστε να μπουν στον Όλυμπο κανόνες χρήσεων γης και προστασίας!! Δυστυχώς όμως, αυτό φαίνεται ότι είναι εκείνο ακριβώς που οι τοπικοί άρχοντες θέλουν να αποφύγουν!! Κατέληξαν λοιπόν στο «Κόβει τις οικοδομικές άδειες, σταματά την ανάπτυξη, δεν μπορούμε να χτίσουμε. Διώξτε την!» «Καταργείστε τον Αρχαιολογικό Νόμο» «Καταργείστε την προστασία του Ολύμπου από το ΥΠΠΟΤ" .
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,
Οπλιστείτε με υπομονή και διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.
Το βουνό των θεών δεν είναι κτήμα των κατοίκων της Νότιας Πιερίας ή της Βόρειας Θεσσαλίας. Ο Όλυμπος είναι παγκόσμιο μνημείο της φύσης, είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και δεν μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της πολυπόθητης «ανάπτυξης» ούτε να πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης.
Παρακαλώ, ενημερωθείτε! Οι μάσκες έχουν πέσει, ενώ η πολιτεία κωφεύει προκλητικά! Ο Όλυμπος βρίσκεται στο στόχαστρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και κινδυνεύει!
Σας παρακαλούμε πολύ, ενισχύστε την προσπάθεια συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Συζητήστε το με τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, τους συναδέλφους σας και απαιτείστε από την Πολιτεία, μαζί με εμάς, την άμεση προστασία του!
Προωθείστε το μήνυμα αυτό και προτρέψτε τους φίλους σας να στηρίξουν το αίτημα της επέκτασης καταθέτοντας την ψηφιακή τους υπογραφή εδώ!
Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Ένα γερμανικό video που ξεφτιλίζει την Ελλάδα

Ένα γερμανικό video που ξεφτιλίζει την Ελλάδα και όλους εμάς τους Έλληνες από μια δημοσιογραφίσκο ενός τηλεοπτικού σταθμού που αν της πεις της αμόρφωτης και των άλλων που το παίζουν κάτι
ΤΗ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΗΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ
το μόνο που έχουν να πουν δύο παγκόσμιους πολέμους με πολλά θύματα και πολλές θηριωδίες.
Απλά για να ξέρεται τα γερμανικά προϊόντα ξεκινούν με BARCODE που αρχίζει με 40,41,42,43,44.
Δείξτε λιγάκι ενδιαφέρον μην μας νομίζουν πρόβατα δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά στο super market.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Έχω τα νεύρα μου


Θα σας ζητήσω συγνώμη που εδώ και πολλές μέρες δεν έχω βάλει κάτι στο blog.
Είναι τόσα πολλά που πια κουράστηκα.
Ο κόσμος γύρο μου που περπατάω παραμιλάει ενώ στα διάφορα πηγαδάκια το μόνο πράγμα που ακούς είναι για την οικονομία.
Είναι σαν το χρηματιστήριο που κανείς δεν το ήξερε και ξαφνικά όλοι μας γίναμε ειδήμονες
Τώρα όλοι ξέρουμε για τα spread και όλοι μας κάτι έχουμε να πούμε.
Νιώθω πολύ χάλια γιατί προσπαθώ να δω που έφταιξα και η χώρα μου βρέθηκε εκεί που βρέθηκε, και ανακαλύπτω ότι ΚΑΙ ΕΓΩ είμαι συνυπεύθυνος αυτής εδώ της κατάστασης

Γιατί δεν ζήταγα αποδείξεις
Γιατί δεν έδινα αποδείξεις
Γιατί προσπαθούσα όσο μπορούσα να κλέβω την χώρα μου

ΑΛΛΑ

Ζητάω συγνώμη και αν πιστεύουν ότι φταίω να πληρώσω στο κομμάτι που μου αντιστοιχεί.

Έχω φοβερή οργή για όλους τους άλλους που με την πουράκλα τους θα κάθονται και θα διαβάζουν εφημερίδα και θα γελάνε για τα κορόιδα - που θα εξοφλήσουν το χρέος - που δημιούργησαν.
Νιώθω οργή που κανείς από αυτούς ΔΕΝ είναι στην φυλακή αλλά κάνουν βόλτες με τα πολυτελή τους αυτοκίνητα ή με τα πολυτελή σκάφη που τους αγόρασα.
Νιώθω ΜΑΛ@#@ που τόσα χρόνια στο όνομα της Δημοκρατίας τους ψήφιζα.
Νιώθω ΜΑΛ@#@ που τόσα χρόνια καθόμουνα κάτω από ένα μπαλκόνι και τους χειροκροτούσα.

Ναι εγώ ο ΜΑΛ@#@ θα βοηθήσω την ΧΩΡΑ μου που αγαπώ να την ξελασπώσω.
Ναι αλλά ο ΜΑΛ@#@ αν δεν δει κάτι να αλλάζει όπως λέγανε και οι παλαιοί «βαστάτε τούρκοι τα άρματα»
Η ανοχή μου έφτασε στο τέλμα της.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


“BRING THEM BACK!”
Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών.
Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
Εμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.
Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”
Το site που μπορείτε να εγγραφτείτε: http://www.bringthemback.org/
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΟΚυριακή, 11 Απριλίου 2010

Συλλήψεις για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»

Η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε σύλληψη έξη ατόμων για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 11 Απριλίου 2010

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια της χθεσινής μας ενημέρωσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι εξής:
• ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39.
• ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41
• ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32
• ΚΟΡΤΕΣΗΣ Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31
• ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32
• ΓΟΥΡΝΑΣ Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ευρημάτων, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ενδεικτικά στην οικία των συλληφθέντων Νικόλαου ΜΑΖΙΩΤΗ και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτας στα Καλύβια Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης.
Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.
Φωτογραφίες των συλληφθέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου, για να παρέχουν πληροφορίες.
Για τυχόν νεότερες εξελίξεις θα σας κρατάμε ενήμερους.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

Σε διάφορα σπίτια επονομαζόμενες γιάφκες στο λεκανοπέδιο βρέθηκαν προκηρύξεις ιδιόχειρα σημειώματα που αφορούν κείμενα τρομοκρατικής οργάνωσης, σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή βομβών.
Πηγή όλων από ότι φαίνεται είναι το κινητό τηλέφωνο του νεκρού Λάμπρο Φούντα από την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη.

Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων μπορείτε να του δείτε από εδώ

ΑΠΟΨΗ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

"Η τυφλή βία είναι παντού"


"Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από την τρομοκρατία και τη βρήκαμε ξανά μπροστά μας"
Είναι τα λόγια του πατέρα του 15χρονου Αφγανού που έχασε την ζωή του από την έκρηξη βόμβας στην οδό Ιακωβάτων στα Πατήσια.
Η σορός του αγοριού θα μεταφερθεί στο Αφγανιστάν όπου και θα ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.
Οι γονείς θα παραμείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να σταθούν δίπλα στη σοβαρά τραυματισμένη 11χρονη κόρη τους.
Στην τελετή παρέστη και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγιας ο οποίος δήλωσε ότι χρέος της Πολιτείας είναι να ολοκληρώσει τις πολιτικές για το άσυλο και την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά.
ΑΠΟΨΗ: ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ
1.
Εδώ ο άνθρωπος έχασε το παιδί του και εμείς λέμε άκουσον άκουσον «ότι χρέος της Πολιτείας είναι να ολοκληρώσει τις πολιτικές για το άσυλο και την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά» λες και αν γίνει κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα ξανά συμβεί. Ρε τι βλακείες μπορώ να ακούω ο άνθρωπος.
2. Τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό ενός παιδιού.

Παιδίατρους θέλουμε ΟΧΙ άλλες υποσχέσεις


Γονείς από Ιθάκη, Αλόννησο, Σαμοθράκη, Σκόπελο και Πάτμο ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο παιδιάτρους.
Από μεριά του υπουργείου οι θέσεις των ελλείπει παιδιάτρων που παρεμπιπτόντως είναι και οργανικές έχουν προκηρυχτεί πολλές φορές χωρίς να ενδιαφέρεται ουδείς.
Οι οικογένειες είναι αναγκασμένες να ταξιδεύουν για ώρες, να δαπανούν χρήματα σε μεταφορικά και ξενοδοχεία για διανυκτέρευση, ενώ τα παιδιά, να ταλαιπωρούνται διπλά.
Και το πιο cool είναι ότι το ΙΚΑ έκοψε τα οδοιπορικά έξοδα.
ΑΠΟΨΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
1.
Για σκεφτείτε εσείς του υπουργείου για κανένα κίνητρο (μοριοδότηση, επίδομα).
2. Στρατιωτικούς γιατρούς γιατί δε το σκέφτεστε?
3. Ή υποχρεωτικά όλοι οι γιατροί να κάνουν και εκτός μεγάλων πόλεων τουλάχιστον για ένα χρόνο (και δεν μιλάω για το αγροτικό)
ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ

Τραγωδία με ένα νεκρό παιδί στο Auto Festival στις Αφίδνες


Σε αγώνες ράλι στην πίστα του Auto Festival στις Αφίδνες ένα οκτάχρονο παιδί βρήκε τραγικό θάνατο ενώ ο εννιάχρονος αδερφός καθώς και ο πατέρας των παιδιών τραυματίστηκαν το μεν παιδάκι σοβαρά ενώ ο πατέρας έχει αποφύγει των κίνδυνο.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα όχημα που συμμετείχε στον αγώνα ταχύτητας ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε επάνω στους θεατές.
ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ
Ρε μεγάλοι διοργανωτές αυτής εδώ της χώρας που το μόνο που σκέφτεστε είναι το κέρδος με τα λιγότερα έξοδα ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ?

Συνελήφθη με μινωικά αγάλματα αρχαιοκάπηλος στην Ήπειρο


Ένας 36χρονος Έλληνας αποπειράθηκε να πουλήσει δύο πολύτιμα χάλκινα αγαλματίδια Μινωικής περιόδου σε αγοραστή που για κακή του τύχη ήταν αστυνομικός της Ασφαλείας Ηγουμενίτσας έναντι 10000€.
Τα δύο πολύτιμα χάλκινα αγαλματίδια απεικονίζουν μία γυναικεία και μία ανδρική μορφή σε στάση δέησης.
ΑΠΟΨΗ: ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ
1. Που τα βρήκε ? ή πιο χειρότερο ποιος του τα έδωσε ?
2. Και στην Ήπειρο από την Κρήτη ?

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου

ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΩΘΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ.
Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το I.B. Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:
1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο.... Δημόσιο Σχολείο.
2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ (International Baccalaureate) δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.
Ποια είναι αυτή η μητέρα;
Μα η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, που υπεραμύνεται στη Βουλή των Ελλήνων το Δημόσιο Σχολείο και Πανεπιστήμιο αυτής εδώ της χώρας !
"Βρε πού πάμε;", που έλεγε και ο Αυλωνίτης!

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Το σπίτι σου

Το Σπίτι σου όπως το βλέπεις:
εσύ...

ο υποψήφιος αγοραστής...
Η τράπεζα που στο δάνεισε...
ο εκτιμητής της τράπεζας...
το νέο φορολογικό νομοσχέδιο...

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Βλέπετε τι τραβάμε με το ΕΣΥ κ. Λοβέρδο


«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον υπουργό. Το να ζούνε, όμως, οι πολιτικοί -και μάλιστα οι άμεσα εμπλεκόμενοι- τις φοβερές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, είναι καλό, με την έννοια ότι θα τους αναγκάσει να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα προβλήματα των επαρχιακών νοσοκομείων», τόνισε στο «Εθνος» ο προεδρεύων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας.
Και όλα ξεκίνησαν όταν στο γενικό νοσοκομείο της Βέροιας, μιας πόλης 50.000 κατοίκων που το εν λόγο νοσοκομείο εξυπηρετεί και άλλες όμορες περιοχές δεν είχε ανταλλακτική λυχνία για να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος.
Στην συνέχεια τον πήγαν στο Νοσοκομείο της Νάουσας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία κι επέστρεψε στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Ύστερα από τέσσερις ώρες νοσηλείας και ενώ οι πόνοι επέμεναν, ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου υπηρετεί ο θεράπων γιατρός του. Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε με ασθενοφόρο από τη Βέροια για την Αθήνα.
ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ
1.
Φανταστείτε να ζούσατε μόνιμα σε επαρχιακή πόλη ή το πιο χειρότερο σε ένα άγονο νησί εκεί να σας έβλεπα όλους σας.
2. Φαντάσου να μην ήσουν βουλευτής – υπουργός τι μπαλάκι θα έτρωγες ημέρες του Πάσχα.
3. Φαντάσου να μην είχες την δύναμη που έχεις και θα σου έλεγα εγώ ΑΝ θα πήγαινες στην Αθήνα για να διαγνώσουν τι?
Το ιατρικό ανακοινωθέν «ο υπουργός διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ με άλγος υπογαστρίου. Ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος που διενεργήθηκε έδειξε φλεγμονώδη νόσο, ενώ η γενική κατάσταση του ασθενούς είναι πολύ καλή και αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή».
4. Έτσι για να γνωρίζεται κύριοι υπουργοί αυτής εδώ της χώρας
«Καθημερινή» (25/3/2010)
Στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, σε ακτίνα δηλαδή 50 χιλιομέτρων, λειτουργούν πέντε νοσοκομεία. Φυσικά, σε ένα ιδανικό κόσμο, η έκφραση «τα νοσοκομεία είναι πολλά» ακούγεται ανάλγητη και πιθανώς να είναι λανθασμένη. Μόνο που δεν ζούμε σ’ αυτόν τον ιδανικό κόσμο, αλλά ζούμε σε μια χώρα που οι γιατροί προτιμούν να είναι δεύτεροι στην πόλη παρά πρώτοι στο χωριό. Για λόγους που έχουν να κάνουν με την καριέρα και την εξέλιξή τους προτιμούν να δουλεύουν στις μεγαλουπόλεις, παρά στα Γρεβενά.
Το να σπέρνουμε κτίρια που βαφτίζουμε νοσοκομεία είναι μια πρακτική που δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως το διογκώνει.

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια και του απαγγέλθηκε μήνυση

Ο κ. Τ. Παπαδημητρίου επιστρέφοντας χθες το απόγευμα από τις διακοπές του Πάσχα αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο στα διόδια της Ελευσίνας και σαν αποτέλεσμα η υπάληλος του ταμείου να ειδοποιήσει την αστυνομία και όλοι μαζί να βρεθούνε στο Α.Τ. Μάνδρας όπου ο μεν κ. Παπαδημητρίου υπέβαλε μήνυση κατά της υπαλλήλου, του υπευθύνου προϊσταμένου των διοδίων και κατά παντός υπευθύνου για παράνομη κατακράτηση ενώ από μεριάς εταιρίας για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια δήλωσε «Το απύθμενο θράσος, τού να μηνύεται ο οδηγός από αυτούς που εμποδίζουν τον συμπολίτη μας να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τους εθνικούς μας δρόμους, θυμίζει την παροιμία: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Για να γνωρίζεται από 29/3/2010 έως 4/4/2010 έγιναν 154 τροχαία ατυχήματα όπου συγκεκριμένα τα 5 θανατηφόρα με 5 νεκρούς (3 από αυτοκίνητα και 2 από δίκυκλα) - 8 σοβαρά με 9 σοβαρά τραυματίες (5 από αυτοκίνητα και 4 από δίκυκλα) - 130 ελαφρά με 173 ελαφρά τραυματίες (103 από αυτοκίνητα και 70 από δίκυκλα)