Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

28 Οκτωβρίου 2012 – Τα περίεργα των παρελάσεων



Αγρίνιο
Έκλεψε την παράσταση η παραστάτρια του 6ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου η οποία παρέλασε σε αναπηρικό καροτσάκι, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα…
Ενώ μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της «Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας» ξεκίνησαν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων με κατεύθυνση το δημαρχείο Αγρινίου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα αντιφασιστικά-αντιρατσιστικά συνθήματα.


Θεσσαλονίκη
Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρελάσουν. Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν μαζί τους, καθώς υπήρχε ρητή εντολή να μην πλησιάσει κανείς τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του είπε:
«Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση η παρέλαση όλων των τμημάτων, από το Λύκειο Ελληνίδων έως και τους γύφτους από τον Δενδροπόταμο. Τα μέτρα αστυνόμευσης ωστόσο δεν συνάδουν με την ημέρα. Έπρεπε να ήμασταν όλοι ενωμένοι»


Αθήνα
Το μόνο επεισόδιο ήταν η προσαγωγή δύο γυναικών στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίες επιχείρησαν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό χωρίς να έχουν την απαραίτητη διαπίστευση
Ενώ ένα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξε μια μαθήτρια για αν δείξει τη δική της αγανάκτηση  αφού έβγαλε τα παπούτσια της και έκανε παρέλαση ξυπόλητη. Μάλιστα η κοπέλα ήταν και σημαιοφόρος.



Νέα Σμύρνη

Πανό διαμαρτυρίας ύψωσαν οι πολίτες στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Σμύρνη.
Μεταξύ άλλων στα πανό έγραφαν:
«Όχι στη κυβέρνηση των μνημονίων»,
«Όχι στο φασισμό»,
«Όχι στο ξεπούλημα».


Καλλιθέα

Οι μαθητές των λυκείων Καλλιθέας δεν γύρισαν τα κεφάλια προς τους «επισήμους».


Περιστέρι
Οι μαθητές του 6ου Ενιαίου λυκείου Περιστερίου παρέλασαν φορώντας αυτοκόλλητα κατά του ρατσισμού και αντιναζιστικό περιβραχιόνιο.


Βόλος
Παρέλαση με σιδερένιους φράκτες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου μέχρι και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και στους κάθετους προς αυτήν δρόμους ακόμα.


Αλεξανδρούπολή
Οι επίσημοι περιτριγυρισμένοι από σχοινιά για ασφάλεια ενώ «Φτωχή» είναι η εξέδρα με εκπρόσωπο κυβέρνησης την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου…. Και κάποιους άλλους.


Γρεβενά
Από το γραφείο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιου Δασταμάνη ανακοινώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη των Γρεβενών ακυρώνεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη.


Ηράκλειο – Κρήτης
Καταιγισμό μπουκαλιών με νερό δέχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου,αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης στο Ηράκλειο ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.


Χανιά - Κρήτης
Μετά το τέλος της παρέλασης και την αποχώρηση των επισήμων καθηγητές δάσκαλοι , φοιτητές μαθητές εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και άλλων φορέων πραγματοποίησαν ειρηνική  πορεία στον ίδιο δρόμο από τον οποίο πέρασε η παρέλαση  κρατώντας πανώ  και φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου

 


Χαλκιδική - Ιερισσό 

Φορώντας μαύρες κορδέλες στα υψωμένα σε γροθιά χέρια τους παρέλασαν οι μαθητές στην Ιερισσό  βροντοφωνάζοντας «S.O.S. Χαλκιδική – OXI στην εξόρυξη χρυσού».

 


Κόρινθος

Στην Κόρινθο, μια μικρή ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά και υβριστικά συνθήματα.
Μετά το πέρας της παρέλασης, και αφού είχαν απομακρυνθεί οι επίσημοι, μια μεγάλη ομάδα από την «Πρωτοβουλία πολιτών Ν. Κορινθίας» μαζί μεεκπαιδευτικούς έκαναν σιωπηλή παρέλαση με ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Αντισταθείτε».


Ξάνθη
Όπως έγινε από την Π.Ε. Ξάνθης ματαιώθηκε η μαθητική και πολιτική παρέλαση, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ πραγματοποιήθηκε κανονικά η στρατιωτική παρέλαση καθώς και η δοξολογία και κατάθεση στεφάνων.

 


Τρίπολη

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, μία ομάδα πολιτών κατευθύνθηκε προς το μέρος του Υφυπουργού της Κυβέρνησης, Γιώργου Μαυραγάνη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση, να υπάρξουν διαπληκτισμοί και η αστυνομία να κάνει ακόμα και χρήση δακρυγόνων!

 


Καλαμάτα

Με τη λήξη της παρέλασης σημειώθηκανπαρατράγουδα και στην Καλαμάτα, όταν ομάδα προσκείμενη στην Χρυσή Αυγή συνεπλάκη με ομάδα του αριστερού χώρου.


Ναύπλιο
Κρατώντας σημαίες του ΚΚΕ, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι συγκεντρωμένα αυτή την ώρα στο βράχο της Ακροναυπλίας, σημείο μαρτυρίου αγωνιστών του Κομμουνιστικού κόμματος, στο Ναύπλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: