Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean



Σε συμφωνία για την πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean προχώρησαν μέσα στην εβδομάδα οι δυο μεγάλοι «παίκτες» του ελληνικού αερομεταφορέα, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων μηνών περί ανακατατάξεων ή συγχωνεύσεων.
Η Aegean εξαγόρασε το 100% του συνόλου των μετοχών της Olympic Air με το τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ με τμηματική καταβολή μετρητών από την Aegean προς τη Μarfin Investment Group (MIG).
Mε την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας «Αεροπορία Αιγαίου», συναλλαγή η οποία δε διαφοροποιεί τη σημερινή μετοχική βάση της Aegean. Η παραπάνω συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιοριστεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της.

Βελτιωμένη κάλυψη δικτύου
Οι δυο αεροπορικές εταιρίες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματά τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Οι διοικητικές, εμπορικές και τεχνικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν σταδιακά ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου των δυο εταιριών.
«Η Aegean και η Οlympic Air έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια 2 δισ. δολάρια σε καινούργιο στόλο, οργάνωση και καινοτόμες υπηρεσίες, διασφαλίζοντας στην Ελλάδα και τους επισκέπτες της ένα εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών που αναγνωρίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά διεθνή βραβεία», δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι δυο εταιρίες συνεισφέρουν στο κράτος 270 εκατ. ευρώ ετησίως σε φόρους, τέλη και εισφορές. Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε ακόμη στις οικονομικές συνέργειες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν βελτιωμένη κάλυψη δικτύου αλλά και ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές.
Από την πλευρά του, ο Ομιλος Marfin Investment Group (MIG), ο οποίος εξαγόρασε την Olympic Air το 2009, μέσω της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της εταιρίας από την ελληνική κυβέρνηση, αισθάνεται περήφανος, που, παρά τις προκλήσεις του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, δημιούργησε μια εταιρία με εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών, ποιότητας, αξιοπιστίας και σύγχρονου στόλου αεροσκαφών.
«Πιστεύουμε ότι συμβάλαμε καθοριστικά στην αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη επιδείνωση του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος συνετέλεσε στην αναπόφευκτη μείωση της επιβατικής μεταφορικής κίνησης κυρίως λόγω του περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Ευθύμιος Μπουλούτας, προσθέτοντας «χωρίς την εν λόγω συμφωνία, οι συνεχιζόμενες λειτουργικές ζημίες και η αναπόφευκτη συρρίκνωση δραστηριοτήτων των ελληνικών αεροπορικών εταιριών θα ενίσχυε την εξάρτηση της χώρας από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρίες θέτοντας σε κίνδυνο την αεροπορική σύνδεση της χώρας μας, καθώς και τις προοπτικές του τουριστικού κλάδου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: