Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Ένταση και αποδοκιμασία στις παρελάσεις στην ΚρήτηΑπουσία επισήμων και με την παρουσία μόνο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου σύμφωνα με το flashnews.gr.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κανείς βουλευτής ή εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, ούτε καν ο Περιφερειάρχης ή εκπρόσωπος των Δικαστικών αρχών δεν παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας, αλλάούτε στην παρέλαση..

Νωρίτερα υπήρξε ένταση όταν πολίτες προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατίθεντο τα στέφανα.

Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι των εκδηλώσεων, ήταν στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν απο τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατα των αστυνομικών μέτρων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη, ζήτησε απο τις αστυνομικές αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν μέσα απο τα κάγκελα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Στο μεταξύ υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και υπο τις έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών, οι οποίοι πέταξαν και πλαστικά μπουκάλια, προσήλθε στον χώρο κατάθεσης στεφάνων, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Δεικτάκης ο οποίος δέχτηκε μπουκάλια και όταν κατέθεσε στέφανο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

"Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας"

Με ένα πλακάτ που κράτησε πολίτης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων , στο οποίο ανέγραφε "Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας", και τους μαθητές του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού να υψώνουν τη γροθιά τους , την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην περιοχή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέλαση στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τοcretalive.gr.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μόνο ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, ενώ κανένας από τους μαθητές που παρέλασαν δεν γύρισε το κεφάλι στην πλευρά της εξέδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση της Κυριακής ήταν πολύ λιγότερος από άλλες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: