Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τα κριτήρια για το επίδομα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους



Σε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο ορίζεται το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα. Το επίδομα δικαιούνται τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 45.000 ευρώ ενώ το όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί σε οικογένειες με τέσσερα παιδιά και κατά 4.000 για οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.
Αυτά προβλέπει το νομοσχέδιο «Επενδυτικά Εργαλεία - Ανάπτυξη - Παροχή Πιστώσεων Και 'Αλλες Διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Ως εξαρτώμενα θεωρούνται τα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.
Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση αφότου συμπληρώσουν το 24ο έτος της ηλικίας τους.
Το επίδομα δικαιούνται επίσης οικογένειες που έχουν παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και παιδιά που έχουν χάσει και τους δύο γονείς.
Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση ενώ θα του καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: