Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις, ενοίκια, υπέρ του Δημοσίου, για χρέηΑνοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις, αλλά και άμεση είσπραξη του τιμήματος των πλειστηριασμών υπέρ του Δημοσίου με διατάξεις που περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Τα ειδοποιητήρια των κατασχέσεων θα αποστέλλονται πλέον με ηλεκτρονική μορφή, ενώ τα ποσά που προκύπτουν από πλειστηριασμούς θα περνούν στο Δημόσιο ακόμη και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η ένδικη διαδικασία.
Επίσης στο νομοσχέδιο περιέχονται ρυθμίσεις για το «ξεσκαρτάρισμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο οι οποίες ξεπερνούν τα 55 δισ. ευρώ και η συντριπτική πλειονότητα κρίνεται ως ανεπίδεκτη είσπραξης, κίνητρα στους φορολογουμένους που πιάστηκαν στα πράσα των ελέγχων να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση με μειωμένες προσαυξήσεις και πρόστιμα πριν από την έκδοση καταλογιστικών πράξεων και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τις κατασχέσεις θεσπίζεται η δυνατότητα κοινοποίησης των ειδοποιητηρίων για κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» και τραπεζών (μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις, ενοίκια, επιδοτήσεις) με ηλεκτρονικά μέσα. Όπως τονίζεται στο νομοσχέδιο, στόχος είναι η απλοποίηση, η επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης και η εξοικονόμηση δαπανών.
Επίσης, με άλλη διάταξη νομοθετείται για πρώτη φορά η υποχρέωση προς άμεση καταβολή στο Δημόσιο του συνόλου των απαιτήσεών του που έχουν «καταταγεί επί πλειστηριάσματος ως εισπρακτέες, ανεξάρτητα από τη δικαστική προσβολή της κατάταξης αυτών». Κι αυτό για να αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων, λόγω της μακροχρόνιας διεξαγωγής των σχετικών δικών.
Επίσης, εισάγεται ρύθμιση αναδρομικής εφαρμογής της ρύθμισης και για παλιότερες και εκκρεμείς υποθέσεις που δεν έχουν καταστεί τελεσίδικες προκειμένου να γίνει άμεση είσπραξη και των δημοσίων εσόδων που «λιμνάζουν» επί χρόνια στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο γίνεται ρητή αναφορά περί εφαρμογής των πιο πάνω ρυθμίσεων σε κάθε είδους διαδικασία πλειστηριασμού.
Αυστηρότερα πρόστιμα για ανασφάλιστα ΙΧ
Έρχονται
 αυστηρότερα πρόστιμα και εκτεταμένοι έλεγχοι μέσω διασταυρώσεων για ανασφάλιστα οχήματα. Σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου που τίθεται σε ισχύ στις 15 Απριλίου, η ΓΓΠΣ θα στείλει «ραβασάκια» και θα ζητά εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του ΙΧ και πληρωμή προστίμου 250 ευρώ. Αν δεν προσέλθουν οικειοθελώς, το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για ΙΧ, 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσικλέτες. Αν εμπλακεί σε ατύχημα, αφαιρούνται πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας για 2 χρόνια.
Επιστροφή χρημάτων σε 60.000 ιδιοκτήτες
Από τις κατά τόπους εφορίες θα γίνεται η επιστροφή χρημάτων σε όσους φορολογουμένους υπολογίστηκε εσφαλμένα το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011 και τους ήλθε «φουσκωμένος» λογαριασμός. Οπως τονίζεται σε σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, δεν είναι δυνατή η επιστροφή των ποσών από τους προμηθευτές ρεύματος (μέσω συμψηφισμού), καθώς στο μεγαλύτερο μέρος τους τα έχουν ήδη αποδώσει στο Δημόσιο. Εκτιμάται ότι επιστροφές θα λάβουν περί τους 60.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Αύξηση φόρου κερδών από τυχερά παιχνίδια
Αυξάνεται η φορολογία στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια (KINO, Πάμε Στοίχημα, Τζόκερ κ.ά.). Μπορεί να επανέρχεται το αφορολόγητο για κέρδη έως 100 ευρώ, όμως αυξάνονται οι συντελεστές για ποσά από 101 ευρώ και πάνω. Με τη νέα ρύθμιση η φορολογία θα είναι μηδενική για τα κέρδη κάτω των 100 ευρώ, θα φθάνει το 15% για κέρδη μεταξύ των 101 και των 500 ευρώ, και στο 20% για κέρδη άνω των 501 ευρώ.

Κώστας Τσαχάκης

Τα κριτήρια για το επίδομα σε τρίτεκνους και πολύτεκνουςΣε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο ορίζεται το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα. Το επίδομα δικαιούνται τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 45.000 ευρώ ενώ το όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί σε οικογένειες με τέσσερα παιδιά και κατά 4.000 για οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.
Αυτά προβλέπει το νομοσχέδιο «Επενδυτικά Εργαλεία - Ανάπτυξη - Παροχή Πιστώσεων Και 'Αλλες Διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Ως εξαρτώμενα θεωρούνται τα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.
Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση αφότου συμπληρώσουν το 24ο έτος της ηλικίας τους.
Το επίδομα δικαιούνται επίσης οικογένειες που έχουν παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και παιδιά που έχουν χάσει και τους δύο γονείς.
Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση ενώ θα του καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Μέσω καρτών, τραπεζικών λογαριασμών και επιταγών οι αγορές άνω των 1.500 ευρώΟι συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ που αφορούν αγορές αγαθών ή παροχή υπηρεσιών θα γίνονται οπωσδήποτε μέσω τραπεζικών καρτών, λογαριασμών ή επιταγών, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε χθες τις σχετικές αιτήσεις ακύρωσης που είχαν υποβάλει θιγόμενοι πολίτες.
Με τις αιτήσεις αυτές είχε προσβληθεί ως αντισυνταγματική, αλλά και αντίθετη σε διεθνείς κανόνες δικαίου η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να σταματήσει η συναλλαγή με μετρητά για ποσά άνω των 3.000 ευρώ από το 2011, «πλαφόν» που μειώθηκε σε 1.500 ευρώ από το 2012. Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αλλά η θέσπιση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και για πρακτικούς λόγους, με συνέπεια να ακολουθήσουν και νεότερες διατάξεις που καθόριζαν πως μπορούν να γίνουν οι σχετικές συναλλαγές όταν πραγματοποιούνται σε ημέρες και ώρες που δεν λειτουργούν οι τράπεζες.
Οι προσφεύγοντες θιγόμενοι πολίτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό υποστήριξαν ότι, με την υπουργική απόφαση που καταργεί από ένα σημείο και πέρα τα μετρητά, παραβιάζονται η Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και μια σειρά συνταγματικών διατάξεων (για την οικονομική ελευθερία, τα προσωπικά δεδομένα κ.λπ.), αφού οι πολίτες εξαναγκάζονται να τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς, να εκδίδουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, να συναλλάσσονται μέσω του τραπεζικού συστήματος κ.λπ.
Το Β' Τμήμα ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 5-2) την αίτηση για ακύρωση, σημειώνοντας ότι οι συνέπειες σε βάρος των καταναλωτών προκύπτουν κατευθείαν από το νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 3842/10) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα δέχθηκε ότι είναι ευνοϊκές γι' αυτούς οι διατάξεις που ρυθμίζουν τις σχετικές συναλλαγές όταν δεν λειτουργούν οι τράπεζες.
Αντίθετα η μειοψηφία των δύο ανώτατων δικαστών έκρινε (854/13) ότι η υποχρεωτική εξόφληση των φορολογικών στοιχείων μέσω τράπεζας και όχι με μετρητά, έτσι όπως εξειδικεύεται στην υπουργική απόφαση, βλάπτει τους συναλλασσόμενους πολίτες. Και ζήτησε να εξεταστεί όχι μόνο το ενδεχόμενο αντισυνταγματικότητας, αλλά κυρίως της προσβολής των διεθνών κανόνων δικαίου, καθώς «δεν νοείται ρύθμιση λεπτομερειών εφαρμογής νόμου, που προσκρούει σε υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Με βραχιολάκια στις άδειες οι κρατούμενοιΜε ηλεκτρονικά βραχιολάκια - εικόνες που στην Ελλάδα βλέπαμε μέχρι τώρα μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες - θα μπορούν να κυκλοφορούν πολύ σύντομα υπόδικοι, κατηγορούμενοι και κατάδικοι τις ημέρες των αδειών τους και στη χώρα μας.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε από χθες σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο για «τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων», προκειμένου να επιτύχει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, πρόβλημα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον υπερπληθυσμό κρατουμένων.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νομοσχέδιο, δικαίωμα να τεθούν σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι έχουν, εκτός από τους υπόδικους, όσοι έχουν καταδικαστεί σε πρόσκαιρη κάθειρξη και έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους, αλλά και οι ισοβίτες που έχουν εκτίσει τουλάχιστον 16 χρόνια στη φυλακή.
Με το ίδιο νομοσχέδιο, διευρύνονται οι περιοριστικοί όροι που μπορεί να επιβληθούν σε έναν κατηγορούμενο, ο οποίος αντί να βρεθεί προσωρινά κρατούμενος σε φυλακή, μπορεί μέχρις ότου κριθεί από τη Δικαιοσύνη να παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.
Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εξαιρούνται μόνο οι κατάδικοι για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει σαφής διάταξη που ορίζει ότι «εάν η αποδιδόμενη πράξη στον κατηγορούμενο τελέστηκε στο πλαίσιο εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης δεν μπορεί να διαταχθεί ο κατ' οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση, όταν με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».
Το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής επιτήρησης για κάθε κατηγορούμενο δίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής. Οπως προβλέπεται μάλιστα, «η απόλυση χορηγείται οπωσδήποτε, εκτός αν κριθεί με ειδική αιτιολογία ότι η διαγωγή του καταδίκου, κατά την έκτιση της ποινής του, καθιστά απολύτως αναγκαία τη συνέχιση της κράτησής του για να αποτραπεί από αυτόν η τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».
Το κόστος για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που υπολογίζεται ότι θα διαμορφώνεται περίπου στα 3.000 ευρώ επιβαρύνει τον ίδιο τον κατηγορούμενο, εκτός αν κριθεί με ειδική αιτιολογία ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσει οπότε τα έξοδα επιβάλλονται στο Δημόσιο.
Αν όμως ο κατηγορούμενος έχει την οικονομική ευχέρεια να πληρώσει, ορίζεται εκ των προτέρων η υποχρέωση προκαταβολής των εξόδων επιτήρησης για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Σε περίπτωση κατά την οποία το Δικαστικό Συμβούλιο απορρίψει το αίτημα κατηγορουμένου για την ηλεκτρονική επιτήρηση, τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επανέλθει έπειτα από δύο μήνες με νέα αίτησή του.
Φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο κατηγορούμενος μπορεί να απομακρυνθεί από το σπίτι του αποκλειστικά για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης ή παρακολούθησης εγκεκριμένου προγράμματος απεξάρτησης.


Ελληνική σημαία στα πλοία με 9 αντί 34 υπογραφές


 

Την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία παρουσίασε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, σε μια προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα κομβικό σημείο εγκατάστασης των δραστηριοτήτων των ξένων ναυτιλιακών εταιρειών.
Αυτό διότι μόλις τα 862 πλοία, έναντι συνόλου 3.760 ελληνικών συμφερόντων, άνω των 1.000 κοχ φέρουν την ελληνική σημαία. Προκειμένου να αντιστρέψει την κατάσταση αυτή, το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά, από τις 15 Μαρτίου, στο νέο τρόπο ηλεκτρονικής εξέτασης και χορήγησης των σχετικών αδειών (e-Νηολόγιο).
Πλέον, μέσα σε δέκα ημέρες ένα πλοίο θα μπορεί να υψώσει την ελληνική σημαία έναντι 5-6 μηνών μέχρι πρότινος. Παράλληλα, μειώνονται από 34 σε εννέα οι υπογραφές που θα χρειάζονται για να εγγραφεί ένα πλοίο στο ελληνικό νηολόγιο.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας, δημιουργείται «Ειδική Υπηρεσία Μιας Στάσης (One-stop-shop)» και ενοποιούνται όλες οι εσωτερικές διαδικασίες των επιμέρους αιτήσεων.
Επισημαίνεται ότι πάνω από το 91,5% του ελληνόκτητου στόλου, με βάση τον αριθμό των πλοίων, συγκεντρώνεται σε επτά νηολόγια. Λαμβάνοντας υπόψη τα ετήσια στοιχεία της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee) που αφορούν πλοία μεγαλύτερα των 1.000 κοχ, ο ελληνόκτητος στόλος προτιμά τα νηολόγια της Ελλάδας, της Λιβερίας, της Μάλτας, των Νήσων Μάρσαλ, του Παναμά, των Μπαχαμών και της Κύπρου.

Φ. ΦΩΤ.


Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Λάρισα: Τραγωδία με δύο νεαρούς νεκρούς από αναθυμιάσειςΣύμφωνα με την σπιτονοικοκυρά, οι σπουδαστές δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν»

Δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα και άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από αυτοσχέδια εστία.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.  Όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.
Ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.
Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα, τα οποία σπούδαζαν στο ΤΕΙ Λάρισας, βρίσκονταν σε μονοκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι- προκειμένου να ζεσταθούν.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη των νεαρών πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί, ωστόσο αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν.
Όταν κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.

Και επειδή το όλο θέμα ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ για κομματικές «φωνές» ΔΕΝ θα βάλω τα σχόλια των πολιτικών κομμάτων.

Γερμανία: Πα-τέρας βίαζε τον 10χρονο γιο του και ανέβαζε τα βίντεο στο ΔιαδίκτυοΦρίκη και ανατριχίλα προκαλεί η είδηση ότι ένας πα-τέρας στην Γερμανία βίαζε τον 10χρονο γιο του και κατέγραφε τις αποτρόπαιες πράξεις του. Μάλιστα, είχε και την διαστροφή να ανεβάζει τις σκληρές αυτές εικόνες στο διαδίκτυο.
Η απίστευτη υπόθεση ήρθε στο φως χάρη στην τηλεοπτική εκπομπή "Aktenzeichen ΧΥ" η οποία προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF από το 1967, και  έχει ως θέμα την αναζήτηση μαρτύρων για εγκληματικές πράξεις που δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα.
Το πορτρέτο του 33χρονου άνδρα, που κατάγεται από την Σαξονία, σκιαγραφήθηκε και μέσα σε λίγες ώρες η αστυνομία του πέρασε χειροπέδες μέσα στο σπίτι του. 
Ο διεστραμένος πατέρας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τον 10χρονο γιο του, να το κατέγραφε και στη συνέχεια να αναρτούσε τα σχετικά αρχεία σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία στα τέλη του 2012 και στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται πως η εκπομπή είχε ορίσει αμοιβή 5.000 ευρώ σε όποιον έδινε στοιχεία που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του. 

Πάγκαλος: Υπάρχουν και άλλοι δήμαρχοι που κλέβουν το ΔημόσιοΚληθείς να σχολιάσει την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου …….

Πάγκαλος: «Υπάρχουν και πολλοί άλλοι δήμαρχοι εν ενεργεία που κλέβουν το Δημόσιο και ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις περιλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης».

Άποψη μου: Έλα βρε !!!!!!!!!!!!!!!!

Πάγκαλος: «Είμαι βουλευτής 32 χρόνια και ξέρω τι γίνεται στα ταμεία των δήμων που συγκροτούν την περιοχή μου»

Απορία μου: Μετά από 32 χρόνια αποφάσισε να μιλήσει ????

Τη διευκρίνισε ο κ. Πάγκαλος:  Ότι αναφέρεται στην εκλογική του περιφέρεια και δήλωσε, μάλιστα, ότι βρίσκεται στη διάθεση του εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει στοιχεία.

Απορία μου: Για να δούμε έχει κλειστά τα μάτια της η δικαιοσύνη ????

Και επειδή είμαι βουλευτής και τα «ξέρω όλα» ΑΛΛΑ δεν τα δίνω στην δικαιοσύνη: «υπάρχουν δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διορίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νομικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν πατάνε ποτέ στο δημαρχείο και είναι αργόμισθοι» ……….. «Αν έχει κάτι να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ορθώς το λέει και να το αποδείξει. Εάν δεν έχει κάτι να αποδείξει, να το βουλώσει, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δουλεύουν στην τοπική αυτοδιοίκηση με λεφτά του λαού και λειτουργούν ως κομματικός μηχανισμός».

Άποψη μου: «Γύρισε ο γάιδαρος και είπες τον πετεινό κεφάλα» από μια Ελληνική σοφή παροιμία.

ΑΑΑΑΑΑΑΑ: Όσο για τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ανθρώπους: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

ΕΦΕΤ: Ακόμη δύο τρόφιμα με DNA αλόγουΣε ακόμη δύο δείγματα τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα εντόπισε DNA αλόγου ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Το πρώτο είναι το κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική την ονομασία ΑΡ-ΚΑΣ, σε συσκευασία του 1 κιλού. Υπεύθυνη, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, είναι η εταιρεία «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου», και το προϊόν με DNA αλόγου βρέθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε σούπερ μάρκετ στην Καβάλα.

Το δεύτερο προϊόν είναι σαλάμι βοδινό με εμπορική την ονομασία Destan, σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο στη Ροδόπη.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά. 

Μέχρι σήμερα ο ΕΦΕΤ έχει λάβει 84 δείγματα που αφορούν διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 33 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα θετικά δείγματα.

Βάζει «πλάτη» ο Ναπολέων για το ελληνικό χρέοςΕίναι πιθανό να πετύχουν το περιβόητο «κούρεμα» του χρέους 115 μοναχοί του Αγίου Όρους; Η μείωση του χρέους, αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων και διπλωματικών διαπραγματεύσεων, ίσως επιτευχθεί τελικά χάρη στον... Ναπολέοντα!

Οι ζηλωτές της Μονής Εσφιγμένου έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παραχωρήσουν στο Γαλλικό κράτος την περίφημη «Σκηνή του Ναπολέοντα», ένα, ανεκτίμητης αξίας αριστούργημα υφαντουργίας και χρυσοποικιλτικής του 18ου αιώνα, με μοναδικό όρο τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Η ακριβοθώρητη «Σκηνή του Ναπολέοντα»

Η «Σκηνή του Ναπολέοντα» είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Η στρατιωτική σκηνή του μεγάλου στρατηγού και Αυτοκράτορα της Γαλλίας, Ναπολέοντα του Βοναπάρτη.


Πρόκειται για ένα υφαντό από ύφασμα του διάσημου ταπητουργείου των Γοβελίνων (Gobelins) στο Παρίσι. Η «Σκηνή του Ναπολέντα» ανήκε αρχικά στον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο τον 16ο και στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή του Βοναπάρτη που το χρησιμοποίησε ως στρατιωτική σκηνή.
Όταν ο Ναπολέων κατέκτησε την Αίγυπτο, Έλληνες πειρατές κατέλαβαν το πλοίο που μετέφερε στο Ναπολέοντα διάφορα εφόδια μαζί με τη σκηνή αυτή, την οποία χώρισαν σε τέσσερα τμήματα. Τα τρία από αυτά βρίσκονται σήμερα στο μουσείο του Λούβρου, ενώ το τέταρτο δόθηκε, άγνωστο από ποιους, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄.

Αυτός με τη σειρά του το δώρισε το 1819 στους Εσφιγμενίτες. Η Σκηνή που βρίσκεται σήμερα στη Μονή του Εσφιγμένου απαρτίζεται και αυτή με τη σειρά της από τρία κομμάτια που οι Γάλλοι πολύ θα ήθελαν να αποκτήσουν ώστε να ενωθεί ολόκληρη η σκηνή του Ναπολέοντα.

Θα πετύχει ο Βοναπάρτης το «κούρεμα»;

Ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μίλησε στο Leaks.gr για τους λόγους που έκαναν τους μοναχούς να πάρουν την απόφαση να παραχωρήσουν τη Σκηνή με αντάλλαγμα την μείωση του ελληνικού χρέους. «Βλέπαμε τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο, πως πολλοί άνθρωποι αυτοκτονούν και ότι η Ελλάδα μας δεν τα βγάζει πέρα. Είπαμε, εμείς μοναχοί είμαστε και με ένα κομμάτι ψωμί μπορούμε να ζήσουμε. Ότι μπορούμε λοιπόν, θα το προσφέρουμε. Δεν θέλουμε τίποτα, ούτε μία δραχμή» εξηγεί ο ηγούμενος.

Αν τελικά το σχέδιο ευοδώσει ο π. Μεθόδιος διευκρινίζει πως «το έργο θα δοθεί με τη συμφωνία πως ή τα χρήματα θα πάνε για τη μείωση του χρέους ή θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας. Θα γίνει από την Ελληνική Κυβέρνηση, και όλα θα γίνουν με διαφάνεια».

Ο π. Μεθόδιος δεν αποκαλύπτει αν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα, ωστόσο, δηλώνει στο Leaks.gr πως «υπάρχει ενδιαφέρον».

Ο Σαρκοζί και το ταξίδι στο Άγιο Όρος

Από την πλευρά της η Γαλλία έχει εκφράσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της για τη «Σκηνή του Ναπολέοντα». Οι όποιες επαφές όμως ενδεχομένως να έγιναν, δεν ευδοκίμησαν. Πριν 4 χρόνια ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, μεγάλος θαυμαστής του Βοναπάρτη, είχε γνωστοποιήσει την επιθυμία του να επισκεφθεί ανεπίσημα τη μονή και να δει το υφαντό από κοντά. Αυτή η επίσκεψη, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ σύμφωνα με τον ηγούμενο.
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και οι Γάλλοι είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να αποκτήσουν την σκηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκπλαγεί από το πόσο καλοδιατηρημένο είναι το υφαντό, παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μοναχοί. Τα κομμάτια του υφαντού φυλάσσονται σε γυάλινες προθήκες και παρότι είναι σχεδόν διακοσίων ετών δεν έχουν υποστεί την παραμικρή φθορά.

Πριν λίγες ημέρες η Γαλλική Πρεσβεία επικοινώνησε γραπτώς με τη Μονή Εσφιγμένου και ζήτησε την άδεια της ώστε να μπορέσουν τέσσερις Γάλλοι να επισκεφθούν τον χώρο της μονής στις 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο υπαλλήλους του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και δύο υπαλλήλους από το μουσείο του Λούβρου.

Αυτό είναι το επίσημο έγγραφο που απέστειλε η Γαλλική Πρεσβεία στη Μονή Εσφιγμένου :

«Δεν έρχονται απλώς για να το αξιολογήσουν, θέλουν να φύγουν μαζί με το υφαντό. Θέλουν να κανονίσουν όλες τις λεπτομέρειες, τα μεταφορικά, την ασφάλεια, τα πάντα» λέει στο Leaks.gr η Αλεξία Κεφαλά, ανταποκρίτρια της γαλλικής τηλεόρασης στην Ελλάδα που παρακολουθεί το θέμα αρκετά χρόνια.

«Στην Γαλλία τώρα ξεκινάει η κρίση που χτύπησε την Ελλάδα, ο Ολάντ έχει να αντιμετωπίσει την ανεργία και όλα αυτά τα προβλήματα. Κάτι τέτοιο θα φαινόταν πολύ ωραίο στους Γάλλους και θα ήταν μια επιτυχία για τον Ολάντ» συμπληρώνει η κα. Κεφαλά.

Ενδιαφέρον (και έντονο μάλιστα) υπάρχει από την πλευρά της Γαλλίας. Το ζητούμενο είναι να κερδίσει και κάτι η ελληνική πλευρά από αυτή τη συμφωνία. Και αυτό το «κάτι» πρέπει να καθοριστεί μέχρι τον Ιούνιο που θα φτάσουν οι Γάλλοι στη Μονή Εσφιγμένου.

Δεν θα μπορέσουμε ίσως να πάρουμε απάντηση, αλλά αναρωτιόμαστε, το θέμα της «Σκηνής του Βοναπάρτη» συζητήθηκε μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα;

Αποσύρθηκε η τροπολογία για το ελληνικό γένος στις στρατιωτικές σχολέςΣε απόσυρση της  βουλευτικής τροπολογίας που προβλέπει την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες στο γένος προχώρησαν οι 84 βουλευτές της ΝΔ που την είχαν καταθέσει με την αιτιολογία ότι είχε εισαχθεί σε υπο κύρωση συμφωνία και όχι κανονικό νομοσχέδιο.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τροπολογία έχει προκαλέσει έντονους κλυδωνισμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και αυτό γιατί η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ την έχει χαρακτηρίσει «μνημείο μεσαιωνικού σκοταδισμού» ενώ το ΠΑΣΟΚ «φοβική και μικρόψυχη».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ θα επανακαταθέσουν την τροπολογία σε νέο νομοσχέδιο και αφού πρώτα υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών.

Πάντως, η απόσυρση προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος επιτέθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο κ. Κασιδιάρης είπε μεταξύ άλλων ότι «αφήνουμε να χειριστούν θέματα του στρατού τον κ. Σαμαρά που είναι λουφαδόρος και εξαγόρασε 21 μήνες στρατιωτικής θητείας και τον Βενιζέλο που ήταν Ι3 για παχυσαρκία».