Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Δεχόμαστε επίθεση, σσσ μη ξυπνήσει ο Υπουργός


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το νομικό καθεστώς της αποστράτευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε τα εξής:
Τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού.
Έχω ήδη προ πολλού ανακοινώσει και στη Βουλή και στα ΜΜΕ το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η επεξεργασία του σχεδίου νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα αφορά το σύνολο των αξιωματικών και υπαξιωματικών και όλα τα στάδια, από την εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές ή την με άλλο τρόπο ένταξή τους στο στράτευμα, μέχρι την εφεδρεία. Οι αρχές αυτές συζητήθηκαν ήδη διεξοδικά σε μακρά άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.
Η στρατιωτική ιδιότητα και ιδίως η ιδιότητα του Έλληνα αξιωματικού δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά μία ειδική νομική κατάσταση που περιποιεί τιμή και γεμίζει με ευθύνη το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, για το επίπεδο της ζωής του οποίου και της οικογένειας του μεριμνά και θα μεριμνά η Πολιτεία με πολλούς τρόπους.
Αυτές είναι η επίσημες δηλώσεις του Υπουργείο Εθνικής Αμύνης

Γιατί τόσος ντόρος για τους στρατιωτικούς, γιατί αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι που κάνουν δύο τρείς και τέσσερεις δουλειές στο σύνολο τους πολεμάνε τους στρατιωτικούς με ανακρίβειες και με λόγια χωρίς καμία έρευνα από την μεριά τους.

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ

Ποια είναι η αλήθεια?

Η απάντηση από ένα Αξιωματικό των Ε.Δ.

Με έκπληξη διάβασα εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου, Αξιωματικοί του Στρατού, το άρθρο σας στη REAL NEWS της Κυριακής 17 Ιαν 2009, στο οποίο αν μη τι άλλο επιτίθεστε εναντίον των στρατιωτικών. Ίσως θα θέλατε να κλέψετε τη δόξα και την πρωτοκαθεδρία άλλου συναδέλφου σας, ο οποίος ειδικεύεται στις αήθεις επιθέσεις εναντίον των Αξιωματικών (αναφέρω μερικές για να καταλάβετε σε ποιον αναφέρομαι: μερικές εκατοντάδες ευρώ ως επίδομα στολών, λευκές απεργίες, κλπ.).
Αναφέρεστε στο άρθρο σας στα "εξωφρενικά" επιδόματα που εισπράττουν οι στρατιωτικοί και ελικρινά αναρωτιέμαι τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Αμύνης δεν έτυχε να πέσει στα χέρια ένα αναλυτικό φύλλο μισθοδοσίας; Μάλλον όχι, άρα είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω. Δείτε λοιπόν τα εξωφρενικά επιδόματα ενός Ταγματάρχη που υπηρετεί στην παραμεθόριο ως Διοικητής (υπεύθυνος για 150 άτομα το λιγότερο, χρεωμένος με οπλικά συστήματα και μέσα ανυπολόγιστης αξίας, που τα πληρώνει ο λαός από το υστέρημά του, με ασκήσεις και υποχρεώσεις που επιβάλλουν σε αυτόν αλλά και όλο το προσωπικό του να βρίσκονται εντός του στρατοπέδου πέρα από το καθιερωμένο ωράριο - απογεύματα, Σάββατο, Κυριακή-, με προσωπικό που εκτελεί 24ωρες υπηρεσίες χωρίς όμως να αμοίβεται, αλλά να πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι για το καλό της πατρίδας, κ.α.):

ΕΠΙΤΕΛΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 59 ευρώ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 88 ευρώ
ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ 59 ευρώ
ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ 71 ευρώ

Αυτά είναι τα εξωφρενικά επιδόματα κύριε Καρβουνόπουλε. Στα παραπάνω προστίθενται και τα ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ που λαμβάνουμε (158 ευρώ μηνιαίως), με τα οποία προσπαθεί η ηγεσία να ανταμείψει τις ώρες πέραν του ωραρίου που πρέπει να εργαζόμαστε. Πιστέψτε με, ο προϋπολογισμός του κράτους, ακόμα και στην καλύτερη κατάσταση, δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αποζημίωση των στρατιωτικών με βάση τις υπερωρίες που εκτελούμε (δηλαδή να πληρωνόμαστε με βάση το ωράριο το οποίο απασχολούμαστε και με αμοιβές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ.)..

Πάνω που διαβάσαμε χθες το άρθρο του κύρίου Μάνου Ηλιάδη στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ο οποίος προς έκπληξή μας, θετική αυτή τη φορά, περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες του λειτουργήματός μας, όπως ακριβώς έχουν (αλήθεια αξίζει να το διαβάσετε και παραμερίζοντας τις συντεχνιακές τριβές, να το υιοθετήσετε, διότι έτσι ακριβώς έχουν οι συνθήκες και για αυτό είμαστε τόσο ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ - κατά άλλους ηλίθιοι και ρομαντικοί), ήρθατε εσείς να συνεχίσετε το έργο που από ό,τι φαίνεται η πλειοψηφία των δημοσιογράφων σε όλα τα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) έχει αναλάβει εργολαβικά : τη δημιουργία στην κοινή γνώμη αρνητικής εικόνας για τους στρατιωτικούς. Ενοχλείστε φαίνεται διότι, μέσα στο περιβάλλον δυσοσμίας και διαφθοράς που ζούμε (εσείς οι δημοσιογράφοι το διατυμπανίζετε), οι πολίτες όταν καλούνται να χαρακτηρίσουν τους αντιπροσώπους του δημοσίου βίου, πάντα σε όλες τις έρευνες οι Στρατιωτικοί κατατάσσονται ψηλά στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Κάτι το οποίο δε συμβαίνει με τους δημοσιογράφους, κατά γενική ομολογία (δυστυχώς, το πιστεύω).

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας....

ΑΠΟΨΗ: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ
1)
Σε αυτή την χώρα κανείς δεν έχει πυγμή ΚΑΝΕΙΣ να τα βάλει με τα ΜΜΕ, γιατί πολύ απλά δεν θα ξαναβγεί στην μεγάλη «δια χειρός Βαράγκη» πολυθρόνα του.
2) Έχω μια πρόταση αντί να εκλέγουμε τους 300 που πολύ απλά από ότι φαίνεται απλά πιάνουν μια θέση (και ακριβοπληρωμένη) να εκλέγουμε στο τακτικό ΔΣ των δημοσιογράφων τους υποψηφίους τους που θα μας εκπροσωπούν αφού αυτοί έχουν το πρώτο και τελευταίο λόγο στα κοινά αυτής της ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.
3) Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχετε την υποχρέωση από ότι ξέρω να υπερασπίζεστε αυτούς τους ανθρώπους και όχι με μια δήλωση που σαν σκοπό έχει να δείξετε ποιος είναι ο παλιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: