Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

“Καλλικράτη” - Δύο λόγια να αγαπιόμαστε

Και την 100στη μέρα ο Θεός δημιούργησε τον Καλλικράτη.



Τι είναι ο Καλλικράτης. Κατά πρώτον ο Καλλικράτης από ιστορική μεριά εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα έργα της αρχαίας Αθήνας, σύμφωνα με αναφορές του Πλούταρχου: Στα Μακρά Τείχη της πόλης (460 – 450 π.Χ.), στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών των Αθηνών, στην ανοικοδόμηση ναού, αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκη στην Ακρόπολη, το 448 π.Χ. και τέλος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο πάλι, συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα.
Κατά δεύτερον είναι η κωδική ονομασία της νέας αρχιτεκτονικής των δήμων τις βασικές αρχές της οποίας παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ρακγούσης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Γιατί τόσο καούρα? Πιο σημαντικό από όλα οι δημοτικές εκλογές που έρχονται να γίνουν με το καινούργιο σύστημα (Καλλικράτης) αλλά με το παλιό εκλογικό σύστημα γιατί αλλιώς δεν μπορούν στις Εθνικές εκλογές να εφαρμοστεί το καινούργιο εκλογικό σύστημα (Γερμανικό Μοντέλο) που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.
Με λίγα λόγια τι αλλάζει με τον “Καλλικράτη”:
α)
Θεμελιώνεται η δευτεροβάθμια περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στη θέση των 76 νομαρχιών δημιουργούνται δεκατρείς αιρετές περιφέρειες.
β) Από τους 1034 δήμους που υπάρχουν σήμερα θα θεμελιωθούν λιγότεροι από 370, ενώ τα περίπου έξι χιλιάδες νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις θα περιοριστούν σε δύο χιλιάδες.
γ) Θεμελιώνονται επτά γενικές διοικήσεις που θα αντικαταστήσουν τις δεκατρείς σημερινές κρατικές περιφέρειες.
δ) Καθιερώνεται ο θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη, καθώς και εκείνη του θεματικού και τοπικού αντιπεριφερειάρχη και της περιφερειακής εκτελεστικής επιτροπής.
ε) Θα αναλάβει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιφέρειας, θα διαχειρίζεται πόρους των ΠΕΠ και ΕΣΠΑ και θα αντιμετωπίζει τα περιφερειακά προβλήματα.
Ο Αντίλογος:
α)
Θα ξεκινήσει πρώτα το διοικητικό κομμάτι και μετά το οικονομικό και βλέπουμε τι λεφτά έχουμε και τι λεφτά θα σας δώσουμε ( ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη χρωστάνε στους δήμους πολλά λεφτά).
β) Οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συνδεθούν εφεξής με το ΦΠΑ έτσι ώστε η αυτοδιοίκηση να συμβάλλει και αυτή στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δηλαδή με λίγα λόγια θα αναλάβουν και το ρόλο της εφορίας.
γ) Οι δήμοι δεν θα είναι 370 θα είναι πολλοί πιο λίγοι.
δ) Το ότι είναι μεγάλος δήμος δεν σημάνει ότι είναι και καλύτερος δείτε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πειραιάς κ.α. με ότι συνεπάγεται (σκουπίδια – ποιότητα ζωής κ.α.).
ε) Μεγάλοι δήμοι μεγάλα φαγοπότια.
στ) Αν είσαι τυχερός και ο Δήμαρχος είναι από την περιοχή σου τότε κάτι θα κάνει στην περιοχή σου αλλιώς κλάψε Χαράλαμπε.
ζ) Το Ευρωπαϊκό Μοντέλο δεν αποκλείει και τους πολλούς δήμους.
η) Δοκιμασμένο από τον Καποδίστρια 1 χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα.
Αλλά για χάρη της τρόμο-μανίας θα σκύψουμε το κεφάλι και θα φάμε την καρπαζιά.

Σχετικό VIDEO


Δεν υπάρχουν σχόλια: