Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Αγρότες και κτηνοτρόφοι το χαβά τους


Μετά της επανειλημμένες συναντήσεις με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το Συντονιστικό όργανο των αγροτών από δώδεκα μπλόκα αποφάσισε να συνεχίσουν τα μπλόκα στους Εθνικούς Δρόμους και συγχρόνως των αποκλεισμό των παρακαμπτηρίων οδών.
Οι αγρότες σε δηλώσεις του είπανε ότι από την κυβέρνηση δεν έχουν πάρει τίποτα ενώ τα εισοδήματα τους έχουν μειωθεί έως και 40%. Θετικό βήμα χαρακτήρισαν το Μητρώο Αγροτών όσο και του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων
Από μεριάς Υπουργείο σε δηλώσεις τους ανάφεραν ότι δεν μπορούν από Εθνικούς πόρους να χρηματοδοτήσουν τους αγρότες γιατί «το ταμείο είναι άδειο» και θα ήμασταν παράνομοι προς την Ε.Ε. ενώ και οι επιδοτήσεις της Ε.Ε. είναι προκαθορισμένες.
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά οι κτηνοτρόφοι ξεκινούν της κινητοποιήσεις τους και συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι της Δράμας την Πέμπτη στο τελωνείο της Εξοχής θα ρίξουν γάλα ενώ την Παρασκευή από κτηνοτρόφους της Ξάνθης θα αποκλείσουν την Νομαρχία.
Εξελίξεις προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους φαίνεται ότι θα έχουμε το Σάββατο 6 Φεβ. όπου συνεδριάζει η ολομέλεια των Κτηνοτροφικών Συλλόγων.
ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
1) Κατά πρώτον δεν έχουν άδικο για τις κινητοποιήσεις τους γιατί τόσα χρόνια τους δίναμε απλόχερα ότι θέλανε.
2) Από την άλλη μεριά: α) Η πολιτεία τι κάνει τόσα χρόνια ΤΙΠΟΤΑ γιατί απλά ΔΕΝ έχει ακόμη φτιαχτεί το Μητρώο Αγροτών για να ΜΗΝ παίρνουν τόσα χρόνια επιδοτήσεις άνθρωποι ΠΟΥ ΔΕΝ έχουν σχέση με τον αγρότη. β) Το να φωνάζουν για τα πετρέλαια δεν έχουν εν μέρει άδικο, σου λένε το να παίρνουν χωρίς ΦΠΑ οι ψαράδες εμείς γιατί να μην τα παίρνουμε? Θα μου πεις γιατί τα παίρνουν χωρίς ΦΠΑ οι ψαράδες, έλα μου ντε.!
3) Το ότι κλείνεται του δρόμους το θεωρώ επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, δεν είναι δική σας οι δρόμοι και δεν νομίζω να συνεισφέρεται τόσα πολλά στο κράτος αλλά αντιθέτως.
Πως θα σας φαίνονταν σε εσάς της ημέρες που θα πηγαίνατε (πλησιάζουν) να οργώσετε ή να σπείρετε σας αποκλείαμε για κάτι που εμείς το θεωρούμε σωστό (Ε! Καλή ιδέα). Το πιο λίγο να που θα μας κάνατε ήτανε να μας πλακώνατε στο ξύλο ενώ από εμάς ζητάτε την κατανόηση μας.
ΗΡΕΜΗΣΤΕ λιγάκι έχετε πάει καμία βόλτα στην Θεσσαλονίκη στην Αθήνα να δείτε πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει η διαρωτηθήκατε ποτέ πόσοι άνεργοι υπάρχουν εδώ και το τελευταίο τρίμηνο Ε? Η μόνο για την πάρτη σας?

Δεν υπάρχουν σχόλια: