Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Παγόβουνο απειλεί να μεταβάλει τα ωκεάνια ρεύματα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων ένα παγόβουνο εμβαδού 2.550 τετραγωνικών χλμ. αποσπάστηκε στις 12 Φεβρουαρίου από το άκρο του παγετώνα Μερτς της ηπειρωτικής Ανταρκτικής και απειλεί τώρα να μεταβάλει τα ωκεάνια ρεύματα προκαλώντας δριμύτερους χειμώνες στης χώρες του Βόρειου Ημισφαιρίου λόγο ότι εάν χυθεί αρκετό φρέσκο νερό (όχι αλμυρό), ίσως από τους πάγους που λιώνουν, σε σημεία κλειδιά στο Βόρειο Ατλαντικό, τότε μπορεί στην πράξη να διακόψει την κυκλοφορία του νερού στην Ατλαντική ζώνη κυκλοφορίας.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις της αποκόλλησης του παγόβουνου θα διαταράξούν την ιδιαίτερα πλούσια θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, που περιλαμβάνει και την μεγαλύτερη αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων.
ΑΠΟΨΗ: GREENPEACE, WWF
Από μετεωρίτη το περιμένουμε από την θάλασσα θα μας έρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: