Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Το αίσχος του περιοδικού Focus

Απλά για να τα κρατήσετε στην μνήμη σας τι ειπώθηκαν

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες κορυφώθηκαν τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου κατά της Ελλάδας με ένα εξώφυλλο σε ένα περιοδικό, το οποίο αγγίζει τα όρια της ύβρεως και τα ξεπερνάει. Πώς το σχολιάζει η κυβέρνηση;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ έκανα το σχόλιο, το οποίο νομίζω ότι παρέχει και την απαιτούμενη απάντηση: Αυτά τα δημοσιεύματα έχουν και την ανάλογη αντιμετώπιση. Και επειδή ακριβώς, χθες ρωτήθηκα για ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα, δήλωσα ότι είναι ανάξιο σχολιασμού, γιατί πραγματικά εκθέτει την Ελλάδα ολόκληρη και τους Έλληνες πολίτες. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι πράγματι δημοσιεύματα. Τα κρίνει ο αναγνώστης. Δεν είναι θέμα σχολιασμού της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς οι ίδιοι, ως Ελλάδα, ως ελληνική Πολιτεία, με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δώσαμε τις αφορμές, έτσι ώστε πραγματικά στο ευρωπαϊκό περιβάλλον να μην έχουμε σήμερα και την καλύτερη φήμη και την καλύτερη υπόληψη. Αυτό, ακριβώς, προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε.
Αυτή είναι η έγνοια και ο στόχος της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης. Να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές ευτελισμού. Να μη δώσουμε ξανά αφορμή και λαβή στους Ευρωπαίους εταίρους μας, είτε σε επίπεδο πολιτικό, είτε σε επίπεδο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να ασχοληθούν με αυτό τον τρόπο, επιδεικνύοντας αυτή τη συμπεριφορά προς την Ελλάδα. Και εκεί είναι πραγματικά η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.
ΣΠΑΝΟΥ: Πώς γίνεται να θεωρεί η κυβέρνηση ανάξιο σχολιασμού το πρωτοσέλιδο του Focus και ο Πρόεδρος της Βουλής να καλεί το Γερμανό Πρέσβη για εξηγήσεις;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η δήλωσή μου περί ανάξιου σχολιασμού εμπεριέχει και την απάντηση. Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή είμαστε απατεώνες σύσσωμοι ως Έλληνες. Εμείς έχουμε αποδείξει, σε δύσκολες εποχές, ότι είμαστε μια χώρα που μπορεί να σταθεί τουλάχιστον ισάξια και με μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς ήμασταν που δημιουργήσαμε αυτό το πεδίο των Ολυμπιακών Αγώνων όπου πραγματικά όλος ο κόσμος μιλούσε για το μεγάλο θαύμα της Ελλάδας. Εμείς ήμασταν αυτοί που βάλαμε τη χώρα μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΟΝΕ. Εμείς ήμασταν αυτοί που δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον, όπου πραγματικά η Ελλάδα να έχει την αντιμετώπιση μιας σοβαρής βασικής ευρωπαϊκής χώρας. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, ότι είναι θέμα δικό μας ξανά να ανακτήσουμε την αξιοπιστία.
Όσον αφορά στην κίνηση του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου: Ο κ. Πετσάλνικος εκφράζει τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκείνο το οποίο υπάρχει ως ατμόσφαιρα στα ΜΜΕ είναι ότι κάποιοι συντηρητικοί πολιτικοί της Γερμανίας περνούν ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο πρέπει να αναστρέψουμε και δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές και λαβές, έτσι ώστε να υπάρχει αυτός ο ευτελισμός της χώρας μας.
ΑΠΟΨΗ: ΣΣΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
1)
Είστε επικίνδυνοι κύριοι που θίγεται του Έλληνα την περηφάνια του
2) Αν δεν αισθάνεστε Έλληνα κ. Πεταλωτή να πάτε να ζήσετε στην Γερμανία μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο
3) Μας ΓΑΜ@#@# δεν μιλάμε, μας λέτε ότι είστε ΜΑΛ#$# γιατί εσείς τα τρώτε αλλά εμείς τα πληρώνουμε και πάλι δεν μιλάμε..
ΑΛΛΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ
ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜ$%#$ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ
4)
Συγχαρητήρια που κάποιος έστω και Δήμαρχος είπε κάτι που υπόλοιποι καρεκλάτοι σιωπάνε. Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.
Σε επιστολή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Κυρία Μέρκελ, μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: