Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το ποτήρι με Αρσενικό ξεχειλίζει στον Δήμο Παγγαίου

Μου ζητήθηκε και το βάζω – Καλή συνέχεια στο έργο σας

Όπως είπαμε και εχτές το ποτήρι στον Δήμο ξεχειλίζε.

Και μαζί με το νερό δηλητήριο ξεχειλίζει και η αγανάκτηση.
Εδώ και μήνες πίνουμε εν΄ γνώσει τους μολυσμένο νερό με αρσενικό.
Το πρόβλημα υπάρχει διαχρονικά στον Δήμο μας και αντί κάποιοι να ασχοληθούν με την λύση του αλλά και να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο, διάλεξαν άλλες διαδρομές.
Όπως ήδη δημοσιεύσαμε εδώ τον Μάρτιο (5/3) υπήρχε επίσημο έγγραφο που καθιστούσε το Νερό της Νικήσιανης , Γεωργιανής ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση και οικιακή χρήση.
Το γεγονός παρέμενε μυστικό στον Δήμο μας, όπου διάφορες εφημερίδες και μέσα το έφεραν στην επιφάνεια.
Στις 12/4 μετά από την ανησυχία των Δημοτών ο Δήμος οργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης για την καταλληλότητα του νερού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα ακούσαμε τρεις ανθρώπους να μας λένε ψέματα.........
και ότι πάρθηκαν όλα τα μέτρα και ότι το νερό Παγγαίου είναι καλύτερο και από το εμφιαλωμένο.
Ακούσαμε έναν βιαστικό αντινομάρχη τον κο Θ. Βαφειάδη (Ιατρός κατά τα άλλα) να μας λέει για υπερβολές, για το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε μία δημοτική μας Αρχή που έδρασε αστραπιαία.
Μας μίλησε για πολιτικά παιχνίδια, μας μίλησε για την Κεραμωτή ....... και μετά αποχώρησε.
Ακολούθησε ο κος Σπανός ο οποίος τα στοιχεία που παρουσίαζε και τα λεγόμενα του ερχόντουσαν σε αντίφαση, πρώτη φορά ακούγαμε επιστήμονα να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και εμάς ότι το αρσενικό παρότι είναι πάνω από το όριο είναι και ασφαλές. (Ακούσαμε και άλλα ευτράπελα).
Τότε για την ομιλία του Δημάρχου εμείς είχαμε γράψει.
Πραγματικά η τοποθέτηση του Δημάρχου μας εξέπληξε και μάλιστα μπορώ να πω και "ευχάριστα".
Την βρήκαμε πολύ πιο υπεύθυνη από τους προηγούμενους ομιλητές που με μία κουβέντα του που είναι τροφή για σκέψη μας είπε "παρόλο που εγώ το πίνω το νερό δεν μπορώ να ζητήσω από τους δημότες μας να κάνουν το ίδιο".
Άλλο σημείο ενδιαφέρον των δηλώσεων του είναι ότι παρόλο τα " ΟΛΑ ΚΑΛΑ" Ο Δήμος θα τοποθετήσει ειδικά φίλτρα για το αρσενικό στις εξαγωγές των πηγών και τότε αν πράγματι υλοποιήσει ότι είπε τότε εμείς θα του πούμε ένα μεγάλο μπράβο! (Και εσείς εκεί έξω μην μας πείτε ότι μας εξαγόρασε ή κάτι παίζεται με τον Δήμο αλλά πολλές φορές έχουμε πει ότι και στα καλά θα λέμε μπράβο) όπως μπράβο και μεγάλο λέμε στον Δήμο γιατί ήδη προνόησε και τοποθέτησε μηχανήματα (ψύκτες) με εμφιαλωμένο νερό σε δημοτικά, σχολεία, Καπη, πολυιατρείο κλπ. Και ευχόμαστε να τοποθετήσει και σε άλλα σημεία και να δεσμευτεί όταν τελειώνουν οι μπουκάλες μην αρχίσουμε να τις γεμίζουμε με νερό της βρύσης.
Αλλά δυστυχώς κάναμε λάθος και πάλι εμπιστευτήκαμε λάθος άνθρωπο.
Στην εκδήλωση μας είχαν μιλήσει για άμεσες ενέργειες κλπ (άραγε ποιες ;;;) τότε από το κοινό τέθηκε η ερώτηση αφού έχουμε τόσες πηγές γιατί δεν βγάζουν από το δίκτυο υδροδότησης τις πιο βεβαρημένες σε αρσενικό (τόσο δύσκολο τόσοι ειδικοί να μην το είχαν σκεφτεί;;;;), όντως μετά από 4 μέρες (16/4)
ο Δήμος γέμισε με Α3 ανακοινώσεις σε κολώνες και μαγαζιά και με ανακοινώσεις στα μεγάφωνα ότι οι μολυσμένες πηγές απομονώθηκαν από το δίκτυο και ότι το νερό είναι πλέον ακίνδυνο και κατάλληλο για πόση και οικιακή χρήση.
Πριν λίγες μέρες στα σχολεία ανακοίνωσαν ότι δεν θα προμηθευτούν άλλες φιάλες νερού για τα μηχανήματα, πρώτον γιατί το νερό είναι καλό και δεύτερον γιατί ο Δήμος δεν έχει χρήματα για αγορά νερού......... και ότι οι μαθητές πρέπει να φροντίζουν για το νερό τους.
Εμείς και σαν Paggeosos αλλά και σαν δημότες από τις 13/4 με ανακοίνωση μας εδώ είχαμε κάνει γνωστό σε όλους τις αμφιβολίες μας και την επιφύλαξη μας για τις καθησυχαστικές τους δηλώσεις, είχαμε παροτρύνει τους κατοίκους να μην πίνουν το νερό ή τουλάχιστον όχι τα παιδιά και τους είχαμε πει ξεκάθαρα ότι το νερό ελέγχετε και από άλλη επιστημονική ομάδα. Και πράγματι ελπίζαμε ότι ο Δήμος δούλευε για κάποια λύση στο πρόβλημα.
Εμείς συνεχίσαμε να κάνουμε μετρήσεις και έρευνες (τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα) και φτάνοντας πλέον στις 8/5 και έχουμε στα χέρια μας τα τελευταία αποτελέσματα από τις δικές μας αναλύσεις από τις δειγματοληψίες της 29 Απριλίου 2010. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά με μετρήσεις Αρσενικού πολύ πάνω από το όριο.
Πλέον έχουμε το δίλημμα αν πλέον πρέπει να κάνουμε δημόσιες δηλώσεις, αποφασίζουμε λόγω του ότι γνωρίζουμε ότι και ο Δήμος έχει κάνει και εκείνος δειγματοληψίες στις 29 Απριλίου 2010 να περιμένουμε να δούμε τα δικά τους αποτελέσματα και ανακοινώσεις.
Στις 14/5 (Παρασκευή) μαθαίνουμε από αξιόπιστη πηγή ότι τα αποτελέσματα βγήκαν και οι μετρήσεις δείχνουν νερό ακατάλληλο.
Στις 17/5 (Δευτέρα) έχουμε στα χέρια μας τις μετρήσεις των Τ.Ε.Ι. απογοήτευση το νερό και πάλι επίσημα Ακατάλληλο. Περιμένουμε ανακοινώσεις.
Στις 19 Μαΐου υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο άρα περιμέναμε αναφορά εκεί, αλλά και πάλι σιωπή Ιχθύος. Το θέμα το φέρνει προς συζήτηση ο πρώην Δήμαρχος Παράσχος Σιμούδης ο οποίος φαίνεται πάντα πιο ενημερωμένος από την σημερινή διοίκηση και Από τα λεγόμενα του κ. Σιμούδη και τα συμφραζόμενα του Δημάρχου καθώς και τις δικές μας πληροφορίες προκύπτει ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο πρόβλημα με το Αρσενικό στο νερό που καταναλώνουν οι δημότες στα δ.δ Νικήσιανης και Γεωργιανής. Διαβάστε εδώ τι γράψαμε τότε.
Στις 20/5 Έρχεται στα χέρια μας και το επίσημο χαρτί από το δήμο που για μία φορά δείχνει την ακαταλληλότητα του Νερού. Και πάλι σιωπή Ιχθύος από τον δήμο.
Επί 5 μέρες καλούμε το Δήμο να ενημερώσει τους Δημότες αλλά ακόμα τίποτα.
Λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος δείχνουμε ανοχή αλλά όχι για πολύ ακόμα και ο Φάκελος νερό Παγγαίου σύντομα αν δεν υπάρξουν ανακοινώσεις θα πάρει τον δρόμο του εισαγγελέα και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Πηγή – Αναδημοσίευση : ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: