Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η δικιά μας Βουλή


Με εντυπωσίασαν για να μην πω ότι μου ήρθα και δάκρια στα μάτια από την ομιλία του Προέδρου του Σώματος της Βουλής των Ελλήνων κο Φιλ. Πετσάλνικο.
Με λίγα λόγια αναφερόμενους στου άλλους 299 βουλευτές μας είπε:
Ότι «Είναι καθήκον μας να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι τόσο οι βουλευτές όσο και η Βουλή ως θεσμός, δεν είμαστε αποκομμένοι από τη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά μέρος αυτής» και καταλήγοντας είπε «Η κοινωνική και οικονομική συγκυρία είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για τον τόπο, ενώ το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τη δυσπιστία των πολιτών.
Ωστόσο, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αναθερμάνουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο πολιτικό σύστημα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δώσουμε το έναυσμα για τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την αξιοκρατία».
Και συνέχισε:
Για την βουλευτική ασυλία ναι μεν αλλά ο βουλευτής πρέπει να προστατεύεται κατά την άσκηση των καθηκόντων και του λειτουργήματός του, ωστόσο δεν θα πρέπει να καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με την πολιτική του δραστηριότητα.
Ενώ δημιουργείται και μια επιπλέων Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που θα είναι αρμόδια για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας δηλαδή με απλά ελληνικά «κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Εντύπωση μου έκανε πόσα πολλά λεφτά χαλάνε στην Βουλή και τι εννοώ:
1. Θα γίνουν περικοπές 12% ή σε euro 24.000.000 δηλαδή θα τους μείνουν για έξοδα 88% ή σε euro 176.000.000.
2. Σε μείωση των ενοίκιων επί της Λ. Β. Σοφίας και στην οδό Σέκερη κατά 20% ή σε euro 608.000 δηλαδή το ενοίκιο που θα πληρώνουν ετησίων θα ανέρχεται σε euro 2.432.000 ετησίως.
3. Ενώ το πιο σημαντικό είναι η μεταφορά του χώρου εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής στο κτήριο της Λ. Αμαλίας όπου εξοικονομήθηκε το ποσό των 600.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: