Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Παραπληροφόρηση – Τι θα γίνει το επόμενο εξάμηνο

Όλα ξεκίνησαν πίνοντας καφέ με ένα φίλο στην παραλία।

Αύριο Τρίτη 31 Μαΐου 2010 καταφτάνουν οι ελεγκτές του ΔΝΤ και μετά από την εισήγησή του εκπροσώπου τους που είδη βρίσκεται εδώ και παρακολουθεί την όλη μέχρι τώρα διαδικασία για την εισροή των χρημάτων στα ταμεία ανακαλύπτουν ότι η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει τόσο καλά όπως περίμεναν (θέμα για συζήτηση αυτό) και δίνουν «κίτρινη» κάρτα στο υπουργείο Οικονομικών.
Η δικαιολογία του υπουργού είναι «ότι περιμένουν τα έσοδα από τον τουρισμό που θα το ξέρουν περίπου αρχές Σεπτεμβρίου»
Το ΔΝΤ ναι με πείθεται αλλά με επιφύλαξη (λόγω τον απεργιών) γιατί όλοι το ξέρουν ότι μόνο αυτό έχει να προσφέρει η Ελλάδα.
Περνάμε όλοι μας ένα καλό καλοκαίρι (όσοι θα το περάσουν) και μετά τα μπάνια του λαού (όπως λέγανε παλιά).
Παραιτείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αναλαμβάνει ο νυν Αρχηγός του ΓΕΣ
Αρχές Σεπτεμβρίου οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών μέσω των ειδήσεων ανακοινώνουν από πληροφορίες (αν και είναι δοτές) ότι οι οικονομία δεν πάει καλά και χρειάζονται και άλλα μέτρα (το κάνουν από την κυβέρνηση, έτσι ώστε τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από αρμόδια χείλια να μας έρθουν πιο «χαλαρά»)
Στης 13 Σεπτεμβρίου 2010 καταφτάνει και πάλι το ΔΝΤ.
Εκεί βλέπουν ότι τα έσοδα δεν είναι τα αναμενόμενα όπως τα περίμεναν.
Αποφασίζουν (ως σαν 5η εξουσία) ότι πρέπει να παρθούν και νέα μέτρα.
Το υπουργεί Οικονομικών όλο το καλοκαίρι εργαζόταν (αφού το περίμενε) και προτείνει τα εξής μέτρα:
Στο πάνελ θα βρίσκονται τρία άτομα και θα διεξαχθεί στης 26 Σεπτεμβρίου 2010 (η ημερομηνία είναι σχετική γιατί ο οικογενειάρχης Έλληνας τότε κανονίζει τα έξοδά του)
α. ο υπουργός Οικονομικών
β. ο υπουργός Εργασίας
γ. ο υπουργός Άμυνας (ο ρόλος θα αναφερθεί μετά)
1. Επιβάλει τόκο 2% στης καταθέσεις σε όλες της τράπεζες
2. Καταργεί το 13 & 14 μισθό στον ιδιωτικό τομέα (με την πρόφαση ότι πρέπει να πέσουν οι τιμές των προϊόντων) – Γι αυτό βλέπεις οι τιμές των προϊόντων στα super market έχουν ανέβει 10% και όποιος δεν το πιστεύει να είναι καλά ο πρωθυπουργός αυτής εδώ της χώρας που θέλει όλες της αποδείξεις.
3. Περικόπτει κατά 10% με χειρότερο το 20% (όπως πιστεύω) τα επιδόματα στο δημόσιο.
4. Καταργεί το επίδομα 1000€ (Πάσχα –Χριστουγέννων – Διακοπών) των δημοσίων.
5. Καταργεί τα οδοιπορικά έξοδα τους.

Ο λαός χάνει τα λογικά του και ζητάει δικαιοσύνη. Κατεβαίνει στο δρόμο και αρχίζουν τα γεγονότα.
Αρχίζουν να σπάνε τα πάντα παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία εκεί ο υπουργός εσωτερικών ανακοινώνει στο πρωθυπουργό ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός έλεγχου.
3 Οκτωβρίου 2010 ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι για το καλό αυτής εδώ της χώρας ο στρατός θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας δηλαδή ένα μήνη στρατιωτικό νόμο.
Ο στρατός καταλαμβάνει διάφορα νευραλγικά σημεία όπως την Βουλή, τους ίδιους τους βουλευτές, τα υπουργεία και περιπολεί σε κεντρικούς δρόμους μαζί με συνοδεία αστυνομικών.
Η διαταγή είναι σε περίπτωση που χρειαστεί και μόνο σε μεγάλη ανάγκη τότε να γίνει χρήση του όπλου.
Δεκέμβριος 2010 ο λαός συνεχίζει την μίζερη του ζωή.

Όλα αυτά που έγραψα βγήκαν από την ΦΑΝΤΑΣΙΑ μου και μόνο από εκεί.

«Σοκ» από την άνευ λόγο επίθεση των Ισραηλινών

Ξημερώματα Δευτέρας και χωρίς λόγο και ενώ πλέανε σε διεθνή ύδατα τα ισραηλινά πολεμικά πλοία κάνοντας χρήση των ειδικών δυνάμεων τους εξαπέλυσαν επίθεση στα πλοία που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.
Το αποτέλεσμα, μιας και η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη αναφέρουν για 15 με 20 νεκρούς.
Εντύπωση κάνει ότι CNN TURK ήταν παρών και μετέδιδε απευθείας της όλες σκηνές που διαδραματίστηκαν.
Το καραβάνι, «Ελεύθερη Γάζα», όπως αποκαλείται, αποτελούνταν από πέντε σκάφη μεταφέροντας περισσότερους από 10.000 τόνους υγειονομικού και εκπαιδευτικού υλικού καθώς επίσης υλικά για την ανοικοδόμηση της Γάζας και ξεκίνησε το πρωί στις 05.00 (ώρα Ελλάδας) από την Κύπρο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα για τους θανάτους των επιβαινόντων στα πλοία ενώ ο ΟΗΕ και οι ευρωπαϊκές χώρες καταδίκασαν το γεγονός.
ΑΠΟΨΗ: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
1.
Φόβος και τρόμος μιας πιάνει αν μιλάμε για την «Δημοκρατία» του Ισραήλ.
2. Ο Νομπελίστας που είναι οεο?
3. Άκου απαιτούν να πραγματοποιηθεί έρευνα – εδώ ξεκινήσατε πόλεμους και αποκαλούσατε τους άλλους δολοφόνους με ψεύτικα video ή με ψεύτικες φωτογραφίες ή και ακόμα το χειρότερο με απλές υπόνοιες.

Σχετικό Video


Η ιστορία ενός βατράχου

Να τη διαβάσετε, να την σκεφτείτε και να τη διαδώσετε.
είναι ωμή μα πραγματική …
Από την αλληγορία της σπηλιάς του Πλάτωνα, έως το Matrix, διαβαίνοντας μέσα από τους μύθους του La Fontaine, καταλήγουμε πως η χρήση του γλωσσικού συμβολισμού είναι ένας προνομιακός τρόπος που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να σκεφτεί και να διαδώσει τις ιδέες του σε άλλους ανθρώπους.
Ο Olivier Clerc, συγγραφέας και φιλόσοφος, με αυτή την μικρή ιστοριούλα, μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποιήσεως των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, την κοινωνική εξέλιξη και το περιβάλλον.
Είναι μέσα της, συμπυκνωμένες, η ζωή και η γνώση, που ο καθείς μας θα πρέπει να φυτέψει στον προσωπικό του κήπο ώστε ένα αύριο να μπορέσει να δρέψει τους καρπούς τους.
Το βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν …
Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι
Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.
Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.
Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει.
Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρόλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.
Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτό τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.
Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.
Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.
Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση.
Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά για να το συνηθίζουμε.
Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από
20, 30 η 40 χρονιά, θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες και σήμερα περνάνε απαρατήρητες ή αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.
Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες ή και εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της φύσεως, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέληση τους να αμυνθούν.
Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις εξαθλιώσεις και τις δραματικές συνθήκες ζωής που μας επιβάλλουν.
Το συνεχές σφυροκόπημα από τα μέσα ενημερώσεως με την υπερπληροφόρηση, τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μεταλλάσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του……………………....
Όταν για πρώτη φορά μίλησα γι αυτά τα πράγματα, αναφερόμουν στο αύριο…
Τώρα, αναφέρομαι στο σήμερα !!!
Συνειδητοποίηση ή βράσιμο.
Πρέπει να διαλέξετε !!!
Λοιπόν, αν δεν είστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι, κάντε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά
Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι ή όχι;!

Εάν το διαδώσετε όσο πιο πολύ μπορείτε, σας ευχαριστώ θερμά

Αστείες φωτογραφίες που απεικονίζουν το σήμερα

Διάφορες αστείες φωτογραφίες που απεικονίζουν το σήμερα

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Αφήστε τα στο ταμείο

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ..
25/05/2010
«Αφήστε τα στο ταμείο!»
Νέα διαμαρτυρία στην Κατερίνη, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010, στις 18:30 μπροστά στο κτίριο της Νομαρχίας.
Την Τετάρτη θα είμαστε περισσότεροι!
Αντιδρούμε, γιατί δεν περιμένουμε από κανέναν!
Φίλοι, να είστε όλοι εκεί!
Φίλες και φίλοι, αντιδράστε! Οργανωθείτε! Γιατί, σ’ εμάς, τους απλούς πολίτες, κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει κάτι. Γεμίστε τα καρότσια σας με ότι …τραβάει η ψυχή σας και εγκαταλείψτε τα μέσα στα Super Market!
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη, φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.
Στο σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός! Τρομαγμένη η υπεύθυνη του καταστήματος, αφού πήρε οδηγίες από τα κεντρικά της Αθήνας, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν κλέψαμε κανέναν, δεν φοράμε κουκούλες, στο ένα χέρι κρατάμε το παιδί μας και στο άλλο την αστυνομική μας ταυτότητα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν! Όπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαμε στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε!
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας αντιδρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων και προτείνουν σε όλους τους πολίτες της χώρας το «Αφήστε το στο Ταμείο», μέχρι να πέσουν οι τιμές. Η δράση ήδη μεταφέρεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως πχ στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στη Βέροια.
«Αντιδρούμε, γιατί δεν περιμένουμε από κανέναν!»
Ας λάβουν οι αρμόδιοι το μήνυμα ότι δεν είμαστε φοβισμένοι και θα αντιδρούμε όλο και ποιο έντονα. Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας και τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν ΘΥΜΟ. Μεγάλο θυμό!
Όλοι μαζί απευθύνουμε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας το παρακάτω απλό ερώτημα: Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40% - 80% ακριβότερα απ’ ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;
Ζητούμε συγνώμη από τους υπαλλήλους που ταλαιπωρήθηκαν και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τη δράση αυτή. Έτσι όμως ταλαιπωρούμαστε –δικαιολογημένα- όλοι σε μια πορεία ή σε μια απεργία.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας http://www.otoposmou.gr

Αυστηρές διαδικασίες για επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου


Επιμελητή του ΚΑΤ ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο αθωώθηκε από το συμβούλιο όταν ισχυρίσθηκε ότι οι ασθενείς που εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο ήταν... φίλοι και συγγενείς που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν.

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω ιατρός μέσα σε έξι χρόνια είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των 2.000.000 € και εναντίον του εκκρεμεί πρόστιμο 1.500.000 € για φοροδιαφυγή.
Κάτι τέτοια είδε το υπουργείο Εσωτερικών και αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες θα απολύονται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ το συμβούλιο θα αποτελείται από ανεξάρτητα άτομα έτσι ώστε λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης να επιβάλλουν επιεικείς ποινές στους υπαλλήλους ακόμη κι όταν εμπλέκονται σε πειθαρχικές υποθέσεις διαφθοράς.
Ο δεύτερος στόχος του υπουργείου είναι τα περιοριστούν τα χρονικά όρια έτσι ώστε οι υποθέσεις να οδηγούνται πιο γρήγορα στα δικαστήρια.
Απλά για να γνωρίζετε στο συρτάρι του υπουργείου εκκρεμούν 2.500 υποθέσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων.
ΑΠΟΨΗ: ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ
1. Κάποια στιγμή πρέπει και εμείς οι ίδιοι να τα αποτρέπουμε όλα αυτά και να τα ΚΑΤΑΓΕΛΟΥΜΕ.
2. Όλοι μας μα όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε την ριμάδα νοοτροπία μας και να αφήσουμε το δημόσιο να δουλέψει για εμάς και εμείς γι αυτούς έτσι ώστε να επανέρθει η αξιοπιστία του μιας και ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι και δεν μπορούμε να τους βάζουμε στο ίδιο καζάνι.

Chicago έγινε η Αθήνα


Ότι συνέβαινε στην Αμερική το 20ο αιώνα (1901-2000) το ίδιο συμβαίνει και στην Αθήνα το 21ο αιώνα.
Ομάδων αλλοδαπών έχει επιδοθεί σε αιματηρούς αγώνες για τον οικονομικό έλεγχο του κέντρου της Αθήνας.
Κυρίως αυτές οι ομάδες προέρχονται από το Μπαγκλαντές που διεκδικούν «το δικό χώρο» για την διακίνηση τόσο των ναρκωτικών για της ιερόδουλες και κυρίως για της θέσεις των παράνομων μικροπωλητών.
Οι άλλες ομάδες που «δραστηριοποιούνται» στο κέντρο της Αθήνας προέρχονται τόσο από το Αφγανιστάν από την Αφρική και από χώρες της Ασίας.
Παρά την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων η κατάσταση παραμένει άκρως απογοητευτική.
Την δυσαρέσκεια τους για τα φαινόμενα έχουν εκφράσει ιδιοκτήτες της ευρύτερη περιοχής που εκφράζουν τον φόβο τους για την ζωή τους.
ΑΠΟΨΗ: ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ
1. Εγώ προσωπικά που επισκέφτηκα μια φορά το κέντρο της Αθήνας κατά πρώτον αισθάνθηκα ότι ΔΕΝ βρισκόμουνα στην Ελλάδα ΑΛΛΑ και το πιο σημαντικό ΦΟΒΗΘΗΚΑ πάρα πολύ.
2. Καιρός η αστυνομία να αναλάβει σοβαρά το θέμα και να κάνει σωστά την δουλεία της.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην εργαζόμενος του Δήμου Εστιαιώτιδας


Ύστερα από 24 μέρες απεργίας πείνας ο πρώην εργαζόμενος του Δήμου Εστιαιώτιδας, (Τρικάλων) κος Α. Γεροκώστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μιας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ο κος Α. Γεροκώστας που είναι άτομο με αναπηρία διεκδικεί οφειλές 6.700 € μαζί με τους νόμιμους τόκους, οι οποίοι προέκυψαν από Δικαστική απόφαση και δεν κατεβλήθησαν από τον Δήμο.
Ο κος Α. Γεροκώστας σε δηλώσεις του είχε πει ότι είναι αποφασισμένος ακόμη και να χάσει την ζωή του αν δεν δικαιωθεί.
Από την μεριά του Δήμου ισχυρίζονται ότι το ποσό έχει καταβληθεί και κατά 300 ευρώ περισσότερα.
ΑΠΟΨΗ: Ο ΛΟΓΟΣ MOY ΣΤΟN ΛΟΓΟ ΣΟΥ
Αν όντως ο Δήμος έχει καταβάλει το ποσό όπως ισχυρίζεται θέλω να πιστεύω ότι έχει πάρει και μία απόδειξη, αν ναι τότε ο δήμαρχος οφείλει να την προσκομίσει στα ΜΜΕ για να δούμε τελικά ποιος είναι ο ψεύτης.

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Ο σεβασμός μιας πρώην αντιδημάρχου του δήμου Βριλησσίων στα ΑΜΕΑ


Από ένα email που μου ήρθε ενός δημότη του Δήμου Βριλησσίων (Αττικής)

Καλημέρα σας,
Ονομάζομαι Γιώργος Χ. θέλω να σας διηγηθώ μια ιστορία που διαδραματίστηκε την ώρα που πλήρωνα το νερό στα ταμεία του Δήμου μου.
Κάποια υπάλληλος (πιστεύω) του Δήμου ερχόμενη μέσα στο κτίριο έψαχνε τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου smart που είχε παρκάρει παράνομα στην ράμπα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στο Δημαρχείο και εμπόδισε την είσοδο ενός ατόμου με αμαξίδιο.
Η απάντηση της κυρίας που από ότι φάνηκε από τα λόγια της ήταν πρώην Αντιδήμαρχος ήταν να περιμένει λίγο για να τελειώσει την δουλειά της.
Όταν ή υπάλληλος της είπε ότι είχε παρκάρει παράνομα, είπε ότι αν ήξερε ποια είναι θα της μιλούσε διαφορετικά.
Βγαίνοντας έξω είδα δύο υπαλλήλους και τον Αντιδήμαρχο μας κ. Παπασπηλίου να σηκώνουν το αμαξίδιο με τα χέρια και να το ανεβάζουν στο πεζοδρόμιο.
Φτάνοντας στον δρόμο είδα τον δημοτικό αστυνόμο να πλησιάζει.
Εύχομαι η δημοτική αστυνομία να έκανε την δουλεία της και να της έκοψε την κλήση.
Τελικά σε αυτή την χώρα έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουνε.
Το μόνο μου λάθος ήταν ότι δεν παρενέβη στην όλη κουβέντα και γιατί όχι να μην το καταγγείλω στην αστυνομία.
Το μόνο που θα κάνω και σας το υπόσχομαι είναι ότι κάποια στιγμή θα ρωτήσω αν της εν λόγω «κυρίας» της κόπηκε κλήση εάν όχι επειδή είμαι θυμωμένος με όλη την σκηνή θα προβώ ανάλογα και προς την κ. Λαγού (η πρώην αντιδήμαρχο) και προς τον δημοτικό αστυνόμο.

Ένας αγανακτισμένος πολίτης
Γιώργος Χ.

ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ ?


Αν και είναι λίγο βαριά σαν επιστολή (αλλά παρεμπιπτόντως λέει την αλήθεια) αφήνω εσάς να την κρίνεται.

Έχω βουλιάξει κι εγώ μες τη συλλογική κατήφεια, μες την κατάθλιψη…
Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον των παιδιών μου,
για το γκρέμισμα των ονείρων μου και των μακροχρόνιων προσπαθειών μου…
Αλλά ακόμα και αυτά καλύπτονται από την βαθιά μου οργή…
Πού ήμουν όλα αυτά τα χρόνια εγώ;
Πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια εσύ, εαυτέ μου;
Πού ήσουν όταν μας κορόιδευαν, μας ξεπουλούσαν, μας πέταγαν τα πλαστικά όνειρα στη μούρη κι εσύ τα κυνηγούσες;
Πού ήσουν όταν ο γιατρός σού ζητούσε το φακελλάκι για να σε κάνει καλά και αντί να τον καταγγείλεις, τον πλήρωνες αποκαλώντας τον «γιατρέ μου»
Πού ήσουν όταν έβλεπες τους μεγαλοδικηγόρους να γίνονται μοντελάκια ζωής στην τηλεόραση και να κόπτονται για το κοινό καλό και το δίκαιο, δηλώνοντας 10,000 ευρώ εισόδημα…
«Πόσο καλά τα λέει ο κερατάς…» έλεγες…
Πού ήσουν όταν έδινες το μπαξίσι στην πολεοδομία αντί να του δώσεις γροθιά στη μούρη του, αλλά μετά δεν θα έβγαινε η άδεια της πολυπόθητης οικοδομής μικρό λαμόγιο ελληνάρα…
Το σάλιο σου γαργάρα και έδινες τη μιζούλα στον πολεοδόμο, στον ικατζή που σου έκανε τον έλεγχο στην επιχειρησούλα σου, στον εφοριακό που ανακάλυψε τις δικές σου λαμογιές… Κάλλιο να πληρώσεις 10 σε αυτόν παρά 50 στο κράτος.
Πού ήσουν όταν έτρεχες στα γραφεία των βουλευτών για να τους παρακαλέσεις να βολέψουν το σπλάχνο σου,
το άχρηστο σπλάχνο σου, που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο στη ζωούλα του από το να γλύφει κατουρημένες ποδιές και βρώμικους κώλους…
Πού ήσουν όταν ανταγωνιζόσουν στις συγκεντρώσεις των προβάτων (ωπ! κομμάτων ήθελα να πω), με τους λοιπούς «συντρόφους» για το ποιος θα σηκώσει τη μεγαλύτερη σημαία…
Πού ήσουν όταν ξελαρυγγιαζόσουν λαμόγιο για το δίκαιο του λαού, πηδώντας πάνω κάτω μόλις έβλεπες φακό για να σιγουρευτείς ότι θα σε δει ο πολιτευτής που θα σε βάλει εποχιακό, συμβασιούχο στο δήμο…
άλλος ένας στην πλάτη των υπολοίπων που θα καθαρίζει φασόλια στο οκτάωρό του (όχι ρε!!! πλέον μπαίνεις στο φέισμπουκ, έχεις εξελιχθεί)
Πού ήσουν μικρομεγαλεπιχειρηματία όταν μαγείρευες τα δικά σου βιβλία για να πληρώσεις λιγότερα, για να πάρεις το τέρας suv που θα κάλυπτε τη μικροτσούτσουνη ύπαρξή σου με το μέγεθός του…
Πού ήσουν μαντάμ σουσού όταν γελούσες σαν ηλιθία στη δασκάλα του παιδιού σου που μαλακίες έμαθε, μαλακίες το μαθαίνει, όταν αναγνώριζες τις μαλακίες που κάνουν στο παιδί αλλά πού να τρέχεις τώρα έχεις κι άλλες δουλειές… Άλλωστε το παιδί θα το στείλουμε στο Λονδίνο να σπουδάσει… εκεί θα καλυφθούν όλες οι ανεπάρκειες του δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος…
Πού ήσουν συνδικαλιστή της πλάκας και του ελέους όταν με τη δύναμη που σου δίνει το ότι βολεύτηκες σε μια δημόσια επιχείρηση, κατέβαζες τους διακόπτες μιας ολόκληρης χώρας, δημιουργώντας τόσα προβλήματα, ίσα για να διαμαρτυρηθείς/εκβιάσεις για τα δικά σου μικροσυμφέροντα…
Πού ήσουν όταν το ελληνικό όνειρο έσκασε μύτη; αγόραζες πορτοκαλιές εφημερίδες λαμόγιο και έπαιζες χρηματιστήριο λες και είναι λοτταρία…
Πού ήσουν όταν εταιρείες ανύπαρκτες, με ένα γραφειάκι 2χ3 και 1 άτομο προσωπικό,
χτύπαγαν λίμιτ απ κάθε μέρα… Πού ήσουν όταν έπαιρνες μετοχοδάνεια και υποθήκευες τα χωραφάκια του παππού, πιστεύοντας ότι θα γίνεις πλούσιος σε ένα μήνα (και πολύ λέω)…
Πού ήσουν όταν το χέρι σου πετάει τα σκουπίδια, δεξιά και αριστερά μέσα στο δάσος, όταν γεμίζεις τις παραλίες αποτσίγαρα και πλαστικά ποτήρια φραπέ (όχι φραπέ ρε πια, φρέντο έλεος, πού ζεις;)
Πού ήσουν όταν το παιδί σου ουρλιάζει στο αυτί του διπλανού, αδιαφορώντας για την ύπαρξή του (όλοι να καούν ρε, εγώ θα φάω τα κεφτεδάκια μου και είμαι μια χαρά… γκρααααααου)
Πού ήσουν όταν έβλεπες τα σκάνδαλα να σκάνε το ένα μετά το άλλο… όταν οι θρησκευτικοί «άρχοντες» αποδεικνύονταν κοσμικότεροι των κοσμικών απατεώνων… σταμάτησες να παντρεύεσαι, να βαφτίζεις, να συμμετέχεις στα κοινά της εκκλησίας επρος ένδειξιν της αηδίας σου; σιγά ρε.. όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη…
Πού ήσουν όταν η χώρα σου καιγόταν απ’ άκρη σε άκρη…
πού ήσουν όταν λίγο έλειψε να χαθεί η Ολυμπία, πήρες το τριχίλιαρο πρόβατο και έσκασες… τουμπεκί ψιλοκομμένο… και ναι! τους ξαναψήφισες.. ξανά και ξανά και ξανά…
Πού ήσουν όταν τα ροζ πλημμύρισαν τη ζωή σου… έσκυψες κι εσύ στην κλειδαρότρυπα… και για το πάπλωμα κουβέντα κανείς… για την ταμπακέρα σιωπή… Όλοι βολεμένοι στον μικρόκοσμό τους.. .ποιος θα έχει την πιο μεγάλη τζιπούκλα, την πιο όμορφη γκόμενα, την πιο σικ γυναίκα, τα πιο όμορφα παιδιά… τις πιο καλές σπουδές, το πιο γαμάτο σπίτι, το πιο μεγάλο τζάκι, το πιο άνετο σαλόνι,
το πιο βαθύ καναπέ, την πιο μεγάλη πλασμα(τική) τηλεόραση, το πιο σύγχρονο ηχοσύστημα… τις πιο σικάτες διακοπές, τις πιο χλιδάτες αποδράσεις, τις πιο γκλαμουράτες εξόδους…
Και δανειζόσουν λαμόγιο, δανειζόσουν… όχι χρήμα… χρόνο δανειζόσουν… Και απλά ο χρόνος τέλειωσε…
Κάποτε θα ερχόταν η ώρα… νομοτελειακό είναι…. Τώρα μη φωνάζεις λαμόγιο, απατεωνίσκε…
Αποδέξου και μη φωνάζεις…
Γιατί ΦΤΑΙΣ για ΟΛΑ…
ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ…
ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ…
Καιρός είναι να κάνουμε μια καλή αυτοκριτική… να πούμε εγώ φταίω και να δούμε πώς θα καθαρίσουμε τα σκατά που ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ… που εμείς ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ…
Σταμάτα λοιπόν τις κορώνες, κατέβασε τους τόνους της «δίκαιης αγανάκτησής» σου & σκέψου τη δική σου συμμετοχή, τα δικά σου λάθη…
ΕΛΛΗΝΑΡΑ ε ΕΛΛΗΝΑΡΑ
Συντάκτης: Άγνωστός

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Ό,τι με νευριάζει


Ο σκοπός αυτού του Blog όταν δημιουργήθηκε ήταν η αγανάκτηση μου για μερικούς πολιτικούς, που τελικά αποδείχτηκαν μικροί.
Θέλω να πιστεύω ότι το μυαλό μου και οι σκέψεις μου ΔΕΝ έχουν χρώμα (και ο νοων νοείτω)
Οι περισσότεροι από εμάς (το μεγάλο ποσοστό) που ασχολούμαστε με τα Blog δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να εκφράζουμε κάποιες σκέψεις μας που για άλλους θεωρούνται καλές και για κάποιους άλλους τραβηγμένες.
Αποφάσισα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, να σταματήσω να βλέπω ειδήσεις και όντως ξαναήρθε το γέλιο στα χείλια μου, πολύ σημαντικό για μένα μιας και είμαι άνθρωπος αισιόδοξος.
Πάντα όμως υπάρχουν και οι φίλοι, τα λεωφορεία, οι καφετέριες, τα πάρκα και όλοι αυτοί οι χώροι που ο κάθε απλός άνθρωπος πηγαίνει να ξεκουραστεί και όλα τα απλά πράγματα που κάνουν οι απλοί άνθρωποι.
Εκεί και να μην θέλεις ακούς και αφουγκράζεσαι την απελπισία, την απογοήτευση, τον θυμό όλων αυτών των ανθρώπων.
Με μεγάλη μου λύπη χτες που είχα πάει τον μικρό μου γιο στην παιδική χαρά άκουσα δύο ιστορίες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
Ιστορία πρώτη
Δίπλα από μένα ήταν μια νεαρή κοπέλα που έκανε κούνια την κόρη της περίπου 3 χρονών και δίπλα της σε ένα καροτσάκι ένας μικρός περίπου 10 μηνών .
Ξαφνικά άρχιζε να κλαίει όταν την ρώτησα τη συμβαίνει μου απάντησε ότι «του άντρα μου, που είναι στρατιωτικός, του ήρθε μετάθεση σε ένα νησί αλλά εκεί δεν υπάρχουν γιατροί και υποδομές για τα παιδιά, οπότε δεν θα πάμε μαζί του» Τότε ξαφνικά βγήκε ό θυμός που μου δημιούργησαν, που με πότισαν, που με έκαναν να μισώ και να ξεχωρίζω τους ιδιωτικούς από τους δημοσίους, της απάντησα «ότι ήταν επιλογή του και ότι πρέπει να πάει».
Πηγαίνοντας στο σπίτι μου ανακαλύπτω ότι δεν είμαι εγώ αυτός, ότι ποτέ μου δεν είχα βγάλει τόση χολή στην ζωή μου.
Το βράδυ που ήμουν στο internet είδα το νησί (δεν θα σας το αποκαλύψω για ευνόητους λόγους) ότι αυτόν τον άνθρωπο χωρίς πρώτα να τον ρωτήσουν απλά πράγματα που εμείς τα απολαμβάνουμε κάθε μέρα (οικογένεια – παιδιά) το στέλνουν στην εξορία. Έτσι απλά για να ξέρετε το νησί του Αιγαίου έχει έκταση 54 τ.μ. με 832 κατοίκους (βάση της απογραφής του 2003)
Ιστορία δεύτερη
Σήμερα έμαθα ότι αν καταγγείλεις τους επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν θα έχεις απαλλαγή 10% ως μπόνους.
Για σκεφτείτε το λιγάκι, θα πρέπει ΕΓΩ να αντικαταστήσω το μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών.
Αλήθεια σας στο λέω θα προτιμήσω (και όπως το κάνω) να μην το πάρω το προϊόν αν δεν μου δώσει την απόδειξη ,αφού πρώτα του τη ζητήσω και μου φέρει διάφορες δικαιολογίες ΠΑΡΑ να φτάσω να πάρω την αμοιβή του καταδότη.
Για σκεφτείτε το λιγάκι.
Καλή σας νύχτα και εύχομαι να μην σας κούρασα.

Το ποτήρι με Αρσενικό ξεχειλίζει στον Δήμο Παγγαίου

Μου ζητήθηκε και το βάζω – Καλή συνέχεια στο έργο σας

Όπως είπαμε και εχτές το ποτήρι στον Δήμο ξεχειλίζε.

Και μαζί με το νερό δηλητήριο ξεχειλίζει και η αγανάκτηση.
Εδώ και μήνες πίνουμε εν΄ γνώσει τους μολυσμένο νερό με αρσενικό.
Το πρόβλημα υπάρχει διαχρονικά στον Δήμο μας και αντί κάποιοι να ασχοληθούν με την λύση του αλλά και να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο, διάλεξαν άλλες διαδρομές.
Όπως ήδη δημοσιεύσαμε εδώ τον Μάρτιο (5/3) υπήρχε επίσημο έγγραφο που καθιστούσε το Νερό της Νικήσιανης , Γεωργιανής ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση και οικιακή χρήση.
Το γεγονός παρέμενε μυστικό στον Δήμο μας, όπου διάφορες εφημερίδες και μέσα το έφεραν στην επιφάνεια.
Στις 12/4 μετά από την ανησυχία των Δημοτών ο Δήμος οργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης για την καταλληλότητα του νερού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα ακούσαμε τρεις ανθρώπους να μας λένε ψέματα.........
και ότι πάρθηκαν όλα τα μέτρα και ότι το νερό Παγγαίου είναι καλύτερο και από το εμφιαλωμένο.
Ακούσαμε έναν βιαστικό αντινομάρχη τον κο Θ. Βαφειάδη (Ιατρός κατά τα άλλα) να μας λέει για υπερβολές, για το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε μία δημοτική μας Αρχή που έδρασε αστραπιαία.
Μας μίλησε για πολιτικά παιχνίδια, μας μίλησε για την Κεραμωτή ....... και μετά αποχώρησε.
Ακολούθησε ο κος Σπανός ο οποίος τα στοιχεία που παρουσίαζε και τα λεγόμενα του ερχόντουσαν σε αντίφαση, πρώτη φορά ακούγαμε επιστήμονα να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και εμάς ότι το αρσενικό παρότι είναι πάνω από το όριο είναι και ασφαλές. (Ακούσαμε και άλλα ευτράπελα).
Τότε για την ομιλία του Δημάρχου εμείς είχαμε γράψει.
Πραγματικά η τοποθέτηση του Δημάρχου μας εξέπληξε και μάλιστα μπορώ να πω και "ευχάριστα".
Την βρήκαμε πολύ πιο υπεύθυνη από τους προηγούμενους ομιλητές που με μία κουβέντα του που είναι τροφή για σκέψη μας είπε "παρόλο που εγώ το πίνω το νερό δεν μπορώ να ζητήσω από τους δημότες μας να κάνουν το ίδιο".
Άλλο σημείο ενδιαφέρον των δηλώσεων του είναι ότι παρόλο τα " ΟΛΑ ΚΑΛΑ" Ο Δήμος θα τοποθετήσει ειδικά φίλτρα για το αρσενικό στις εξαγωγές των πηγών και τότε αν πράγματι υλοποιήσει ότι είπε τότε εμείς θα του πούμε ένα μεγάλο μπράβο! (Και εσείς εκεί έξω μην μας πείτε ότι μας εξαγόρασε ή κάτι παίζεται με τον Δήμο αλλά πολλές φορές έχουμε πει ότι και στα καλά θα λέμε μπράβο) όπως μπράβο και μεγάλο λέμε στον Δήμο γιατί ήδη προνόησε και τοποθέτησε μηχανήματα (ψύκτες) με εμφιαλωμένο νερό σε δημοτικά, σχολεία, Καπη, πολυιατρείο κλπ. Και ευχόμαστε να τοποθετήσει και σε άλλα σημεία και να δεσμευτεί όταν τελειώνουν οι μπουκάλες μην αρχίσουμε να τις γεμίζουμε με νερό της βρύσης.
Αλλά δυστυχώς κάναμε λάθος και πάλι εμπιστευτήκαμε λάθος άνθρωπο.
Στην εκδήλωση μας είχαν μιλήσει για άμεσες ενέργειες κλπ (άραγε ποιες ;;;) τότε από το κοινό τέθηκε η ερώτηση αφού έχουμε τόσες πηγές γιατί δεν βγάζουν από το δίκτυο υδροδότησης τις πιο βεβαρημένες σε αρσενικό (τόσο δύσκολο τόσοι ειδικοί να μην το είχαν σκεφτεί;;;;), όντως μετά από 4 μέρες (16/4)
ο Δήμος γέμισε με Α3 ανακοινώσεις σε κολώνες και μαγαζιά και με ανακοινώσεις στα μεγάφωνα ότι οι μολυσμένες πηγές απομονώθηκαν από το δίκτυο και ότι το νερό είναι πλέον ακίνδυνο και κατάλληλο για πόση και οικιακή χρήση.
Πριν λίγες μέρες στα σχολεία ανακοίνωσαν ότι δεν θα προμηθευτούν άλλες φιάλες νερού για τα μηχανήματα, πρώτον γιατί το νερό είναι καλό και δεύτερον γιατί ο Δήμος δεν έχει χρήματα για αγορά νερού......... και ότι οι μαθητές πρέπει να φροντίζουν για το νερό τους.
Εμείς και σαν Paggeosos αλλά και σαν δημότες από τις 13/4 με ανακοίνωση μας εδώ είχαμε κάνει γνωστό σε όλους τις αμφιβολίες μας και την επιφύλαξη μας για τις καθησυχαστικές τους δηλώσεις, είχαμε παροτρύνει τους κατοίκους να μην πίνουν το νερό ή τουλάχιστον όχι τα παιδιά και τους είχαμε πει ξεκάθαρα ότι το νερό ελέγχετε και από άλλη επιστημονική ομάδα. Και πράγματι ελπίζαμε ότι ο Δήμος δούλευε για κάποια λύση στο πρόβλημα.
Εμείς συνεχίσαμε να κάνουμε μετρήσεις και έρευνες (τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα) και φτάνοντας πλέον στις 8/5 και έχουμε στα χέρια μας τα τελευταία αποτελέσματα από τις δικές μας αναλύσεις από τις δειγματοληψίες της 29 Απριλίου 2010. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά με μετρήσεις Αρσενικού πολύ πάνω από το όριο.
Πλέον έχουμε το δίλημμα αν πλέον πρέπει να κάνουμε δημόσιες δηλώσεις, αποφασίζουμε λόγω του ότι γνωρίζουμε ότι και ο Δήμος έχει κάνει και εκείνος δειγματοληψίες στις 29 Απριλίου 2010 να περιμένουμε να δούμε τα δικά τους αποτελέσματα και ανακοινώσεις.
Στις 14/5 (Παρασκευή) μαθαίνουμε από αξιόπιστη πηγή ότι τα αποτελέσματα βγήκαν και οι μετρήσεις δείχνουν νερό ακατάλληλο.
Στις 17/5 (Δευτέρα) έχουμε στα χέρια μας τις μετρήσεις των Τ.Ε.Ι. απογοήτευση το νερό και πάλι επίσημα Ακατάλληλο. Περιμένουμε ανακοινώσεις.
Στις 19 Μαΐου υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο άρα περιμέναμε αναφορά εκεί, αλλά και πάλι σιωπή Ιχθύος. Το θέμα το φέρνει προς συζήτηση ο πρώην Δήμαρχος Παράσχος Σιμούδης ο οποίος φαίνεται πάντα πιο ενημερωμένος από την σημερινή διοίκηση και Από τα λεγόμενα του κ. Σιμούδη και τα συμφραζόμενα του Δημάρχου καθώς και τις δικές μας πληροφορίες προκύπτει ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο πρόβλημα με το Αρσενικό στο νερό που καταναλώνουν οι δημότες στα δ.δ Νικήσιανης και Γεωργιανής. Διαβάστε εδώ τι γράψαμε τότε.
Στις 20/5 Έρχεται στα χέρια μας και το επίσημο χαρτί από το δήμο που για μία φορά δείχνει την ακαταλληλότητα του Νερού. Και πάλι σιωπή Ιχθύος από τον δήμο.
Επί 5 μέρες καλούμε το Δήμο να ενημερώσει τους Δημότες αλλά ακόμα τίποτα.
Λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος δείχνουμε ανοχή αλλά όχι για πολύ ακόμα και ο Φάκελος νερό Παγγαίου σύντομα αν δεν υπάρξουν ανακοινώσεις θα πάρει τον δρόμο του εισαγγελέα και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Πηγή – Αναδημοσίευση : ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Οδηγός επιβίωσης σε καιρούς οικονομικής κρίσης από Dr. G. House


Αναρτήθηκε από Dr. G. House
Τώρα που μας περιμένουν δύσκολες εποχές αυτός ο οδηγός επιβίωσης σε καιρούς οικονομικής κρίσης θα σας χρειαστεί:
1. Ρωτήστε κάθε παππού ή γιαγιά που διαθέτετε να σας πουν πως επιβίωσαν στα χρόνια της κατοχής, Οι εποχές είναι περίπου ίδιες.
2. Μέτα σκοτώστε τους. Φάρμακα, τροφή είναι άμεσες ανάγκες του γέρου που θα θεωρούνται από δω και πέρα πολυτέλειες (αν είναι δυνατόν κρατήστε τον θάνατο κρυφό για να παίρνετε την σύνταξη του).
3. Κόψτε κατά 30% την μάζα των παιδιών σας (αυτό επιφέρει μείωση 30% των αναγκών τους σε τροφή και νερό). Έτσι ισοσταθμίζετε το κόψιμο του 30% των επιδομάτων που παίρνατε για αυτά
4. Το ίδιο κάντε και με μέλη του σώματός σας που δεν πολυχρησιμοποιήτε. Το αριστερό σας χέρι οι δεξιόχειρες, τα γενετικά σας όργανα οι άσφαιροι και οι άσχημοι. Επίσης μύτη και αυτιά δεν είναι κάτι απαραίτητο για την επιβίωση σας, όπως και τα δάχτυλα. Τι θα τα κάνετε και τα δέκα, και με τα εννιά ζει ο άνθρωπος.Οι ανάγκες σε τροφή πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο
5. Σταματήστε την εκπαίδευσή των παιδιών σας (που έτσι και αλλιώς είναι ελλιπής) και βάλτε τα να δουλέψουν. Οι Ινδοί μαλάκες είναι;
6. Μαζέψτε το νερό της βροχής. Έτσι και αλλιώς αυτό που πίνετε από την βρύση πιο καθαρό είναι;
7. Κλέψτε τα λεφτά από τυφλούς και κουτσούς ζητιάνους στο δρόμο, οι μεν δεν σας βλέπουν οι δε δεν μπορούν να σας κυνηγήσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι αυτούς που κρατάν παιδιά μπορεί να σας τα πετάξουν δεν το έχουν και σε τίποτα.
8. Φάτε το κατοικίδιο σας. Μπορεί να το αγαπάτε αλλά προέχει η δικιά σας επιβίωση! Εγώ αυτή την στιγμή έχω τον σκύλο μου στο φούρνο με πατάτες.
9. Μην μιλάτε στο τηλέφωνο, μην μπαίνετε στο internet, πετάξτε το κινητό σας. Υπάρχουν πιο οικονομικοί τρόποι για να επικοινωνήσετε όπως ταχυδρομικά περιστέρια (που είναι πολύ νόστιμα ψητά στα κάρβουνα) ή σήματα καπνού.
10. Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω αποτύχουν και μόνο ως έσχατη λύση σκοτώστε τους ανθρώπους που αγαπάτε και μετά αυτοκτονήστε (απαραιτήτως μα αυτή την σειρά). Μελέτες δείχνουν πως ο θάνατος είναι η βιολογική κατάσταση με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Αν είστε τυχεροί θα μετ' ενσαρκωθείτε σε κάποια άλλη χώρα.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αυτοκτονήσετε μη στεναχωριέστε στη φυλακή είναι όλα τζάμπα

Η μόνη διασκέδαση επιτρέπεται είναι ο περίπατος πλησίον της Βουλής, των υπουργείων και των κεντρικών κτηρίων του Δ.Ν.Τ. με απώτερο σκοπό τον ξυλοδαρμό οποιουδήποτε μοιάζει με τους: Γεώργιο Παπανδρέου & ΣΙΑ, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, Jan Clod Trice, Dominic Strauss Kahn. Ίσως άμα το είχαμε κάνει πιο πριν να μην φτάναμε εδώ.
Πηγή: radiq +

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Δεύτερη επιστολή κόλαφος προς την Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Αξιότιμη κυρία Γραμματέα,
αγαπητή κυρία συνάδελφε
Θάλεια Δραγώνα,

...Στις δηλώσεις σας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Ξάνθη τον Μάρτιο, περί δίγλωσσων νηπιαγωγείων, ναι μεν μιλάτε για χρήση της μητρικής γλώσσας και αυτό είναι προς τιμήν σας, αλλά -και εδώ είναι όλο το πρόβλημα και το ιστορικό σας λάθος με συνέπειες τεράστιες- διευκρινίζετε, εφόσον αυτό ζητηθεί από τα ίδια τα μέλη της μειονότητας.
Δεν είναι δηλαδή αυτονόητη η χρήση της μητρικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία; Γιατί θα πρέπει τα παιδιά στο νηπιαγωγείο να μάθουν μια γλώσσα ξένη της μητρικής τους και όχι μόνον την ελληνική και τη μητρική τους; Δεν είναι αυτονόητο ότι το υπουργείο Παιδείας οφείλει να γνωρίζει τη μητρική γλώσσα κάθε μαθητή και να πράττει δεόντως στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη στιγμή που υπάρχει πληθώρα μελετών όπου προσδιορίζεται σαφώς η γλωσσική κατάσταση της μειονότητας; Τι νόημα, λοιπόν, έχει και πού αποσκοπεί η διατύπωσή σας, η οποία καθιστά ζητούμενο το αυτονόητο;
...Με την απόφασή σας αυτή θέτετε, όσον αφορά εκπαιδευτικά ζητήματα στη Θράκη -ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου- για πρώτη φορά τις βάσεις για τη μελλοντική νομιμοποίηση του δημοψηφίσματος ως μέσου έκφρασης των διαφόρων αιτημάτων από πλευράς της μουσουλμανικής κοινωνίας της Θράκης προς την ελληνική Πολιτεία.
Εάν δεν την ακυρώσετε άμεσα, ανοίγετε τον δρόμο για τη σταδιακή και άτυπη διχοτόμηση της Θράκης, αρχής γενομένης από την εκπαίδευση. Ανοίγετε ουσιαστικά τον δρόμο για να φθάσουμε -και ίσως όχι πολύ αργά- στο «δημοψήφισμα» όχι μόνο για τη γλώσσα των νηπιαγωγείων αλλά και για όποια άλλη μορφή απόφασης που θα αφορά στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
Επιπλέον, φανταστείτε, με τη φιλοσοφία που ακολουθείτε, να αρχίσει το σύνολο των μουσουλμάνων πολιτών στην Ελλάδα να διεκδικεί όσα εσείς σχεδιάζετε στη Θράκη. Τότε θα έχουμε διάλυση και ποιοτική μεταβολή της ιδιοσυστασίας της ελληνικής Πολιτείας. Γι' αυτό, εάν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας αυτή, θα καταστείτε τραγική προσωπικότης για τη μελλοντική ιστορία όχι μόνον της Θράκης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος...
...Κι ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, κι ενώ και με δική σας ευθύνη σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το 1997 έως σήμερα τρία εθνικά προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ του υπουργείου Παιδείας, ύψους μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, και θα μπορούσατε μέσω αυτών να έχετε δώσει πραγματικές λύσεις στο γλωσσικό και εκπαιδευτικό πρόβλημα των μουσουλμάνων της Θράκης, αυτήν τη στιγμή ευρισκόμαστε πιο πίσω και από εκεί που ξεκινήσαμε, ενώ χάθηκε πολύτιμος χρόνος 13 τουλάχιστον ετών.
Κατά την υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων υιοθετήσατε με τρόπο αυταρχικό την τουρκική γλώσσα ως τη μία και μοναδική μητρική γλώσσα για όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης, ασχέτως εάν αυτοί ήσαν τουρκικής ή μη καταγωγής, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική αρχή και κάθε αρχή διαπολιτισμικής εκπαίδευσης...
Ο τρόπος με τον οποίο υλοποιήσατε τα τρία προηγούμενα εθνικά προγράμματα ήταν στη βάση του εσφαλμένος, διότι δεν αποβλέψατε στη δημιουργία μόνιμων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας παράλληλα προς την υπόλοιπη δημόσια εκπαίδευση αλλά εξαντλήσατε το κύριο ενδιαφέρον σας σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και άλλες περιφερειακές δράσεις...
...Μάλιστα, είτε για να μην αποδειχθούν οι εγγενείς αδυναμίες των
προηγούμενων προγραμμάτων που υλοποιήσατε, είτε για να μη χάσετε τον έλεγχο των πραγμάτων από τα χέρια σας, εμποδίσατε κατά το παρελθόν με κάθε τρόπο την ουσιαστική εμπλοκή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σχέση με τα εν λόγω προγράμματα, θέτοντας όρους στη διοίκηση του πανεπιστημίου για μη συμμετοχή μελών ΔΕΠ που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις σας.
Πρόσφατα δε, η πρώην στενή συνεργάτις σας και νυν γενική γραμματέας Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Θεοδώρα Κόκλα εν ονόματι του δικού σας προγράμματος αρνήθηκε να υπογράψει την υλοποίηση στη Θράκη ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού και διαπολιτισμικού προγράμματος πανελλαδικής εμβέλειας, από το οποίο τελικώς εξαιρέθηκε ολόκληρη η Θράκη...
...Έτσι, σε σειρά πολύ σοβαρών λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος, έρχεστε τώρα και προσθέτετε το μέγιστο σφάλμα, την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της Θράκης, στα οποία φιλοξενούνται παιδιά μουσουλμάνων προσχολικής ηλικίας, αλλά και στα υπόλοιπα δημόσια σχολεία της Θράκης, συμβάλλοντας στην εκπαιδευτική τουρκοποίηση ολόκληρης της μουσουλμανικής κοινότητας. Με τον τρόπο αυτόν ενισχύετε ακούσια έναν σύγχρονου τύπου και χαρακτήρα εκπαιδευτικό γενιτσαρισμό και δημιουργείτε όρους βαθμιαίας διχοτόμησης της Θράκης.
Αγαπητή κυρία Δραγώνα, είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι σήμερα αποτύχατε να δώσετε λύσεις στα καίρια προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη. Πέραν δε αυτού:
• Παραβιάσατε και παραβιάζετε βασικές δημοκρατικές, παιδαγωγικές και διαπολιτισμικές αρχές, εγκλωβίζοντας την ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε έναν νέο αδιέξοδο και μη αντιστρεπτό δρόμο που αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε καταστροφικές για τη Θράκη και την Ελλάδα συνέπειες.
• Ενθαρρύνατε και ενθαρρύνετε την ανάπτυξη ενός ανθελληνικού και αντιευρωπαϊκού τουρκικού εθνικισμού ή σωβινισμού και επεκτατισμού στη Θράκη και αποδυναμώσατε τη γνήσια ελληνοτουρκική φιλία μεταξύ των δύο λαών...
• Στη Θράκη έχετε δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου στα εκπαιδευτικά πράγματα, αποκλείοντας από τα θέματα εκπαίδευσης, ανάπτυξης, κοινωνικής και πολιτιστικής στήριξης της μουσουλμανικής μειονότητας και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές σας ιδεολογικές επιλογές και προκαταλήψεις.
Για τους λόγους αυτούς, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σας και στην ιδιότητά σας είμεθα υποχρεωμένοι να σας ζητήσουμε να σταματήσετε αμέσως κάθε ενέργεια που αποδυναμώνει τη λειτουργία του ελληνικού κράτους στη Θράκη και εγκλωβίζει το υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.
Ύστερα από αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι ως έλληνες πολίτες αλλά και ως επιστήμονες, γνωρίζοντες από κάθε άποψη και σε βάθος τα θέματα της Θράκης, να ζητήσουμε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Α. Παπανδρέου, αλλά και ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία να προστατεύσουν τη Θράκη από ενέργειες που θα στοιχίσουν ακριβά και θα οδηγήσουν σε μη αντιστρεπτά φαινόμενα.
Επιπλέον, με την επιστολή μας αυτή επιχειρούμε να προστατεύσουμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του από ένα ιστορικό ατόπημα δίχως προηγούμενο. Διότι, εάν υλοποιηθούν όλα όσα επισημαίνονται ως σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, θα δημιουργηθεί πλέον ένα μη αντιστρέψιμο κεκτημένο που θα ζημιώσει τα μέγιστα τη Θράκη και την Ελλάδα. Είναι αδιανόητο η ελληνική Πολιτεία να γίνεται η ίδια καταλύτης αυτοκατάργησής της στη Θράκη.
Το δε θέμα της Θράκης είναι σε άμεση συνάφεια με αυτό του ανατολικού Αιγαίου και με ολόκληρο το ζήτημα εθνικής ασφάλειας της χώρας μας και με το αδιαπραγμάτευτο της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος.
Κλείνοντας την επιστολή αυτή, ευρισκόμαστε προ μεγάλης εκπλήξεως και απορίας, διότι φθάσαμε να αγωνιζόμαστε να προασπίσουμε τη Θράκη από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, ωσάν να πρόκειται περί ενός υπουργείου ξένου προς την Ελλάδα και τα ελληνικά συμφέροντα.

Με ιδιαίτερη τιμή και φιλία,
Γεώργιος Π. Παύλος
Αναπληρωτής καθηγητής
Πολυτεχνικής Σχολής
Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
1. Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα ότι «Δεν είμαστε Έλληνες»!
2. Υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.
Προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου
2. Προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου - Νο 2

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τσάκρη - Σεμνά και Ταπεινά


Το video δικό σας και κρίνεται μόνοι σαςΓραμμή καταγγελίας


Γραμμή καταγγελίας για όλους τους απόρους γιατρούς και όχι μόνο

Ο Δεκάλογος του "Ελληνάρα"Ο Δεκάλογος του "Ελληνάρα"
"1)Αυτός ο Ελληνάρας που βγαίνει στα κανάλια και φωνάζει ότι πλημμύρισε το σπίτι του εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που πετάει το χαρτί από την τυρόπιττα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, ενώ οδηγεί.

2)Αυτός ο Ελληνάρας που κατακρίνει όλους τους βισματούχους, τα green/blue tooth, τα ρουσφέτια, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις προσλήψεις κάτω από το τραπέζι, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που "κλέβει" τη σειρά των άλλων στο ταμείο του supermarket, ψάχνει γνωστό στο Δήμο για να του σβήσει την κλήση και δηλώνει γνωστός του επιχειρηματία στο parking (ΤΟ μέσον) του νυχτερινού κέντρου, για να εξασφαλίσει μια καλύτερη θέση για την "μπέμπα" του...

3)Αυτός ο Ελληνάρας που κάνει κατάληψη χώρων με πάνω στα χέρια και συνθήματα στα χείλη περί ραδιενέργειας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που παραπονιέται ότι στο μετρό (ή όπου αλλού) δεν έχει σήμα το κινητό του.

4)Αυτός ο Ελληνάρας που κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν εργάζονται αρκετά, ότι αργοπορούν να πάνε και βιάζονται να φύγουν, ότι λείπουν συνεχώς με άδειες και όταν δεν λείπουν διαβάζουν εφημερίδες και πίνουν καφέ, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που θα σκότωνε για μια θέση στο δημόσιο, για να κάνει ακριβώς αυτά και χειρότερα.

5)Αυτός ο Ελληνάρας που καταδικάζει τις μίζες εκατομμυρίων, το «φάγωμα» των χρημάτων των κρατικών ταμείων και τις μαύρες σακούλες μεγάλο-επιχειρηματιών και πολιτικών, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που έχει ένα μπακάλικο και πουλάει ένα γάλα χωρίς να κόψει απόδειξη. Μη γελιόμαστε, σε αναλογία τζίρου... το ίδιο πράγμα κάνει και αυτός.

6)Αυτός ο Ελληνάρας που διαμαρτύρεται για την κακή ποιότητα των δρόμων και αρνείται να πληρώσει διόδια για ένα απαρχαιωμένο και άκρως επικίνδυνο εθνικό οδικό δίκτυο (και καλά κάνει), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών κάνει προσπέραση πάνω σε στροφή χωρίς φλας και χωρίς ορατότητα ενώ προηγουμένως σου έχει αναβοσβήσει 50 φορές τους προβολείς του (νομίζοντας προφανώς ότι βρίσκεται σε κάποια πίστα ράλι).

7)Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος επιτακτικά αρνείται να ανακυκλώσει τα οικιακά του απορρίματα με την πρόφαση ότι ο "μπλε κάδος" βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του (πολύ μακριά ήτοι 2 τετράγωνα), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που το καλοκαίρι ξεκινάει από την Κηφισιά για να πάει να διασκεδάσει στην Βάρκιζα διανύοντας 45 χλμ σταμάτα - ξεκίνα, για τουλάχιστον τρεις ώρες.

8)Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος παραπονιέται για την αναδουλειά, για τις πεσμένες πωλήσεις, για την μειωμένη αγοραστική κίνηση, για την κρίση στην ελληνική αγορά και για τις άδειες τσέπες των καταναλωτών, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που στους δικούς του υπαλλήλους δίνει μισθούς πείνας, προφανώς με την αίσθηση ότι «αυτοί» δεν είναι καταναλωτές - οι καταναλωτές είναι πάντα κάποιοι άλλοι.

9)Αυτός ο Ελληνάρας που ξεσηκώνεται και αντιδρά για τις φωτιές στα δάση και την τεράστια οικολογική καταστροφή, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που «ξεχνάει» το πλαστικό του μπουκάλι στην παραλία, που κάνει μπάνιο αφήνοντας ασύστολα το νερό να τρέχει, που μαρσάρει στο φανάρι για να επιδείξει την καινούρια διπλή turbo design εξάτμισή του, που πετάει τις τελειωμένες μπαταρίες του μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και που αφήνει όλα τα φώτα του σπιτιού του αναμμένα την ώρα που ο ίδιος κάθεται στο μπαλκόνι!


Αυτός ο Ελληνάρας δεν μπορεί να είναι πάντα «κάποιος άλλος» .... Πόσοι πια είναι αυτοί οι «κάποιοι άλλοι» που κάνουν κουμάντο σε όλους «εμάς» που δεν είμαστε σαν και αυτούς?

Πρόταση: Το να διαμαρτύρεσαι, να φωνάζεις, να ξεσηκώνεσαι, να αντιστέκεσαι, να αρνείσαι, να επαναστατείς δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι υγειές και επιβάλλεται. Απλά, πριν το κάνουμε, ας συλλογιστούμε για λίγο, πόσο πολύ πιο διαφορετικοί είμαστε τελικά ΕΜΕΙΣ, από ΑΥΤΟΥΣ με τους οποίους πραγματικά «τα βάζουμε»?????!!!"

Πηγή

Προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου - Νο 2


Επειδή το συγκεκριμένο άρθρο ήταν σε ένα σχόλιο με το ίδιο θέμα θεώρησα σωστό να το μοιραστώ μαζί σας.

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, την Τετάρτη 19 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου που συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, να αναλύσουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το έργο του Γιώργου Ιωάννου … «Το σπίτι του Κεμάλ». Η επιλογή του συγκεκριμένου κειμένου την συγκεκριμένη ημέρα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού το έργο πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας Τουρκάλας, που εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, στο σπίτι που έζησε, δίπλα ακριβώς από αυτό που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα στεγάζει το τουρκικό προξενείο. [...]

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Την ίδια ώρα που ο Ελληνισμός τιμάει τους 350.000 νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να τιμήσει τον σφαγέα τον προγόνων μας. Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό, αλλά πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία στο υπουργείο Παιδείας» δήλωσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Γεώργιος Παρχαρίδης που θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
«Με προβληματίζει η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, τη συγκεκριμένη μέρα. Σκεφτείτε τι θα πουν οι Σουηδοί συνάδελφοι που πρόσφατα ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, αν πληροφορηθούν πως αντιμετωπίζει το θέμα το ελληνικό υπουργείο Παιδείας» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ.Αναστάσιος Καρυπίδης.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη σουηδική Βουλή, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του υπερασιωνόβιου (108 ετών) Χαράλαμπου Μητσόγλου, από την Μπάφρα του Πόντου, ο οποίος αναφέρθηκε στα βιώματά του από τις τραγικές εκείνες ημέρες.
Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία ολοκληρώθηκε στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ θυροκόλλησαν το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Συντάκτης: Ανώνυμος στο Ο,ΤΙ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ τη 23 Μαΐου 2010 9:13 π.μ.

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου


Προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου

Θέμα: Το νέο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» του Υπουργείου Παιδείας ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για την τουρκοποίηση της εκπαίδευσης στη Θράκη και τον υποβιβασμό της ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Προσωπικά, πάντοτε ήμουν υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας και της γόνιμης -σε κάθε επίπεδο- συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά όχι με όρους υποτέλειας.
Μελετώντας την νέα Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, της 23ης/3/2010 προς τα Α।Ε.Ι. της χώρας, για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» για τα έτη 2010-2013, αισθανόμαστε ότι....

ή εμείς έχουμε χάσει τα λογικά μας και παραλογιζόμεθα ή εδώ στη Θράκη συμβαίνουν παράλογα πράγματα। Διότι, εάν είχαμε αντίστοιχες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας για την εισαγωγή, παραδείγματος χάριν, της ελληνικής γλώσσας σε όλα τα τουρκικά δημόσια σχολεία της Κωνσταντινούπολης, θα ήταν τότε κάπως κατανοητή η λογική του Υπουργείου Παιδείας. Τώρα όμως, η όλη μεθόδευση προκαλεί εύλογη έκπληξη και απορία, την στιγμή μάλιστα που ευρισκόμαστε ενώπιον μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας του τουρκικού επεκτατισμού να ποδηγετήσει τη Θράκη, αφού είναι γνωστό ότι το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή έχει υπερβεί τα όρια των διπλωματικών του ευθυνών και λειτουργεί ως άτυπο Υπουργείο Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, αντί να προάγει –όπως οφείλει- την δημόσια ελληνική εκπαίδευση στη Θράκη δίνοντας τη δυνατότητα –πέραν των χριστιανών- και σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να μορφώνονται ισότιμα όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, μεθοδεύει βήμα προς βήμα την τουρκοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Θράκης. Διερωτώμεθα, εάν τα χρήματα του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν –εν μέσω της παρούσας οικονομικής κρίσης- να προορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας για να προετοιμάζεται το έδαφος, προκειμένου να εισαχθεί η τουρκική γλώσσα σε ολόκληρη την δημόσια εκπαίδευση της Θράκης και συγχρόνως να υποβιβάζεται η ελληνική σε δεύτερη γλώσσα. Διότι αυτό ακριβώς είναι κατ’ ουσίαν το περιεχόμενο και ο στόχος της ανωτέρω Πρόσκλησης. Επιπλέον, αντί το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας να εστιάσει στην αξιοποίηση των προς διάθεση κονδυλίων για τη διεύρυνση και τη δημιουργία νέων δημόσιων σχολείων στη Θράκη, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της, δαπανά από το 1997 μέχρι σήμερα μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην κατεύθυνση υλοποίησης Προγραμμάτων, τα οποία δυστυχώς δεν δημιουργούν ουδεμία μόνιμη και βιώσιμη υποδομή στην εκπαίδευση. Ενώ, μόλις αυτού του είδους τα Προγράμματα περατωθούν και αφού έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά, δεν απομένει καμία ουσιώδης υφιστάμενη δομή και επιστρέφουμε πάλι στην αρχή, όπως έχουμε δείξει και σε άλλες επιστολές μας.

Πιο συγκεκριμένα, στις Ενότητες της εν λόγω Πρόσκλησης, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «… Μελέτη με αντικείμενο την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας … στα δημόσια σχολεία της Θράκης… υλοποίηση του μέτρου εισαγωγής της διδασκαλίας της τουρκικής στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Επεξεργασία αναλυτικού προγράμματος για την τουρκική γλώσσα… Διαμόρφωση Προτάσεων …για τα εκπαιδευτικά υλικά και βιβλία διδασκαλίας της τουρκικής στα δημόσια σχολεία…» (Σελίδες 6,7,8,9 της Πρόσκλησης). Όλα τα ανωτέρω αποτελούν νέες παραχωρήσεις προς τον τουρκικό επεκτατισμό που πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν διανοείτο να πράξει. Η εν λόγω δε μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας θεωρούμε ότι υποκαθιστά και επί της ουσίας ακυρώνει όλη την ελληνική διπλωματία και την μέχρι σήμερα ισορροπημένη πολιτική στην Θράκη, στην οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα και ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Παράλληλα, το ίδιο πρόγραμμα προωθεί τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, έτσι ώστε η τουρκοποίηση όλων των Μουσουλμάνων της Θράκης, συμπεριλαμβανομένων των Πομάκων και των Τσιγγάνων (που αποτελούν περίπου τα 2/3 της μουσουλμανικής μειονότητας), να αρχίζει -με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων- από τη νηπιακή ακόμη ηλικία. Τραγικότερο δε όλων είναι το ακόλουθο απόσπασμα από την ανωτέρω Πρόσκληση: «…Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης θα είναι: νέες παιδαγωγικές μέθοδοι, διαφοροποιημένη παιδαγωγική, … διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας» (σελ. 8 της Πρόσκλησης).
Στην Θράκη επομένως, του 2010, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, α) μελετά και σχεδιάζει επίσημα την εισαγωγή της τουρκικής σε όλα τα δημόσια σχολεία, β) δημιουργεί δίγλωσσα νηπιαγωγεία, για τα οποία δεν προνοεί κατά τον σχεδιασμό του την χρήση των άλλων μητρικών γλωσσών της μειονότητας (πομακική και τσιγγανική), γ) προάγει διαφοροποιημένη παιδαγωγική, δ) υποβιβάζει την ελληνική σε δεύτερη γλώσσα. Φοβούμαστε δε, ότι μετά από τη Θράκη σειρά έχει η υπόλοιπη Ελλάδα και τα υπόλοιπα δημόσια ελληνικά σχολεία να υποστούν τον διαπολιτισμό του Υπουργείου Παιδείας και τον υποβιβασμό της ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα, αφού παντού πλέον υπάρχουν μουσουλμάνοι πολίτες.
Για τα ανωτέρω το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει για τους επόμενους 36 μήνες 10 εκατομμύρια ευρώ, εν μέσω περικοπών συντάξεων, μισθών και νέων φορολογικών αυξήσεων. Δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε αυτήν την προσβλητική για τη Δημοκρατία και την επιστημονική δεοντολογία μεθόδευση.
Ζητούμε από εσάς, Κυρία Υπουργέ, αλλά και από τον Πρωθυπουργό, τους Βουλευτές της Θράκης και σύσσωμο το ελληνικό Κοινοβούλιο, να ανασταλούν άμεσα αυτές οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες οδηγούν απευθείας στη γκριζοποίηση και διχοτόμηση της Θράκης. Συγχρόνως, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή εγκλωβίζουν τον Πρωθυπουργό της χώρας και την Κυβέρνησή του αλλά και την ελληνική πολιτική σε μια μη αντιστρεπτή κατάσταση πραγμάτων. Για αναλυτικότερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε σχετική επιστολή μας.
Τέλος, επισημαίνοντας το προφανές, ότι τέτοιες μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν προάγουν μια ισότιμη φιλία και συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά αντίθετα, δυναμιτίζουν την φιλία των δύο λαών, αφού δημιουργούν όρους υποτέλειας του ενός στον άλλο, σας ζητούμε α) να ακυρώσετε άμεσα την εν λόγω Πρόσκληση, β) να την αναπροσαρμόσετε, αφού προηγηθεί διαβούλευση επιστημόνων από όλα τα ελληνικά Α.Ε.Ι., γ) να περιορίσετε την Πρόσκληση σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και λοιπής εκπαιδευτικής στήριξης και, δ) ο σχεδιασμός της νέας Πρόσκλησης να προβλέψει ισότιμη μεταχείριση όλων των μητρικών γλωσσών της μουσουλμανικής κοινωνίας.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Γεώργιος Π. Παύλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Και ας γελάσουμε και λιγάκι

Ένα αστείο video με ένα παπαγάλο που χορεύει ποντιακά

Αξιότιμοι κύριοι

Από ένα email που έλαβα από ένα απόστρατο Αξιωματικό του Π. Ν.


Είμαι απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και παίρνω την πρωτοβουλία να σας γράψω αυτή την επιστολή επειδή είμαι βέβαιος ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα μπορέσετε να αναδείξετε τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς. Επιθυμώ να θέσω υπόψη σας καταστάσεις και γεγονότα -που πιστεύω ότι βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους Έλληνες- με "το χέρι στην καρδιά" όπως άλλωστε θα ήθελα να αντιμετωπίσετε και εσείς αυτές τις λίγες σκέψεις που τολμώ να γράψω σε λίγες σελίδες χαρτί, πέρα από οποιαδήποτε ιδιότητα φέρει ο καθένας, απλά και μόνο με γνώμονα την ανθρώπινη υπόστασή μας.

Υπηρέτησα επί σειρά ετών με πίστη και αφοσίωση τις αρχές και τα ιδανικά των προγόνων μου και της ίδιας μου της πατρίδας.

Ξεκίνησα τη θητεία και προσφορά μου στο Π.Ν., στην κυριολεξία 'αμούστακο παιδί' δεκαέξι ετών, αφήνοντας την ίδια μου τη ζωή και την αξία της στα χέρια της πατρίδας μου, θυσιάζοντας πενταήμερες εκδρομές, φοιτητικές ζωές και ξέγνοιαστα εφηβικά χρόνια για μια ιδέα και μια ελπίδα.

Υπηρέτησα επί σειρά ετών στα Υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού, βιώνοντας καταστάσεις που πολύ λίγοι θα αντιμετωπίσουν στο σύνολο της ζωής τους. Παρά λοιπόν το νεαρό της ηλικίας μου, ακροβατούσα σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ ζωής και θανάτου. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι ταξίδευα με ένα Υποβρύχιο ηλικίας πλέον των πενήντα ετών (όταν δεν εμπιστευόμαστε ούτε ποδήλατο τόσο παλιό ), ξεπερασμένης τεχνολογίας και αμφιβόλου προσφερόμενης ασφαλείας (όπως όλοι γνωρίζαμε και τελικά αποδείχτηκε σε γενόμενη ναυπηγική επιθεώρηση), αντιμετωπίζοντας φωτιές και 'black out' ή ακόμα και ανεξέλεγκτη εισροή υδάτων ενώ ήταν σε κατάδυση αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βίωσα αναπνευστικά προβλήματα λόγω καύσης αμιάντου (που απαγορεύεται σε κλειστό χώρο), τραυματισμό σαν αποτέλεσμα εκρήξεως δικτύου αέρα υψηλής πίεσης (3000 lbs), βλέποντας με τα ίδια μου τα μάτια συνάδελφό μου να καλεί σε βοήθεια με κομμένο από τον μηρό πόδι όταν γύρω μου όλα είχαν βαφτεί κόκκινα από το αίμα του και τελικά σήμερα έχω πολλά προβλήματα υγείας λόγω αυτής της υπηρεσίας μου στα Υ/Β.

Έχω να θυμηθώ ατελείωτες ώρες αϋπνίας σε πολυήμερα ταξίδια με το Υ/Β λόγω φυλακών Υπηρεσίας (12 ώρες το εικοσιτετράωρο), ασκήσεων, πολεμικών καταστάσεων κ.ά.

Συμμετείχα σε δύο αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές (Περσικός κόλπος και Γιουγκοσλαβία)με πλοία του Ελληνικού Στόλου και αισθάνθηκα -όσο ελάχιστοι της γενιάς μου σε αυτή τη χώρα- την οδύνη του πολέμου.

Ζούσα και κυκλοφορούσα δίπλα στα ραδιενεργά βλήματα, στις εκπομπές κυμάτων και ακουμπούσα την πλάτη μου για να κάνω βάρδια στον κυματαγωγό του ραντάρ.

Σε ηλικία δεκαοκτώ μόλις ετών (όταν όλοι μου οι φίλοι διασκέδαζαν) μου εμπιστεύτηκαν είκοσι ζωές (ναύτες) για να συμμετάσχω σε κατάσβεση πυρκαγιάς την οποία έβλεπα να μας περικυκλώνει.

Εκτελούσα βάρδιες δίνοντας πραγματική μάχη με τα ποντίκια στις προβλήτες του Ναυστάθμου.

Βοήθησα με αυτοθυσία την κατάσβεση πυρκαγιάς σε Φρεγάτα του Στόλου μας σε αποθήκη που τριγύρω υπήρχαν πυρομαχικά και οπλισμός, ενώ θα μπορούσα να φύγω και να 'τρέξω' μακριά γιατί απλά είχα εξόδου.

Άκουγα τόσα χρόνια στα δύσκολα (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, θαλασσοταραχές κ.ά), να λένε όλοι : «Ο Στρατός» και εγώ έτρεχα πρόθυμα κάθε φορά.

Για όλα αυτά η πατρίδα μου με έχει τιμήσει με μετάλλια, παράσημα, ηθικές αμοιβές και έχω γεμίσει ένα ολόκληρο τοίχο με πτυχία, βεβαιωτικά και πιστοποιητικά από σχολεία και εξειδικεύσεις Υποβρυχίων, Αυτοδυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών κ.ά. Τα παιδιά μου μιλούν με υπερηφάνεια για τον πατέρα τους, αλλά δυστυχώς δε μπορούν να ζήσουν με μετάλλια και ηθικές αμοιβές.

Όλα αυτά τα προσέφερα στην πατρίδα μου με τη θέλησή μου και φυσικά είμαι υπερήφανος γι'αυτό γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή (έστω και αν ήμουν μόνο δεκαέξι ετών) ότι δεν θα πλουτίσω, ούτε καν θα έχω μια 'άνετη' ζωή, αλλά τουλάχιστον ότι θα ζήσω με αξιοπρέπεια τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, προσφέροντας στα παιδιά μου τα απλούστερα και ουσιαστικότερα που θα μπορούσα.

Μετά λοιπόν από πολλά χρόνια προσφοράς, αφοσίωσης και κατάθεσης ψυχής και ζωής στην πατρίδα μου (κάτι που πολλοί προσπαθούν να αποφύγουν έστω και για ένα χρόνο σαν Στρατεύσιμοι), με πολλές χιλιάδες ημέρες απουσίας από το σπίτι μου (εικοσιτετράωρες βάρδιες τρείς ή ακόμα και τέσσερεις φορές την εβδομάδα, ταξίδια, επιφυλακές κ.ά), έφτασα να δημιουργήσω οικογένεια στα τριανταπέντε μου χρόνια κάτι που είχα στερηθεί ακόμα και από την πατρική μου γιατί κατατάχθηκα πολύ νωρίς στο Π.Ν.

Πριν λίγους μήνες όταν ακόμα ήμουν σε ενέργεια, η μισθοδοσία μου ήταν χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ περίπου. Ληφθεί υπόψη ότι ήμουν παντρεμένος με δύο παιδιά, πτυχιούχος ΑΕΙ (διετούς φοίτησης) σύμφωνα με το κράτος και με εικοσιτέσσερα χρόνια υπηρεσίας στο Π.Ν.

Η απόφαση η οποία με οδήγησε στην παραίτηση από τις τάξεις του Π.Ν., είχε να κάνει με το ύψος των αποδοχών μου (κανένας άλλος Έλληνας δεν πληρώνεται με τόσα λίγα χρήματα δεδομένης της πολυετούς υπηρεσίας, του ρίσκου ζωής και των ωρών απασχόλησης), καθώς και με την οικογένειά μου. Όταν μιλάω για ύψος αποδοχών, δεν εννοώ μόνο τι εισπράττω, αλλά και το τι διαθέτω για να μπορέσω να υπηρετώ στο Π.Ν. Αν υπολογιστούν έξοδα μετακίνησης, αγορά ειδών ιματισμού (στολές), φαγητό κ.ά , εύκολα γίνεται αντιληπτό τι απομένει. Βλέποντας μάλιστα συναδέλφους να υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους, σκεφτόμουν αν θα φτάνει ο μισθός μου για να συντηρώ δύο σπίτια και να πληρώνω εισιτήρια για να δω τα παιδιά μου. Όσο για την οικογένειά μου σε σχέση με τους λόγους παραίτησης μου, έκρινα ότι έφτασε ο καιρός να ζήσω τις πιο ανθρώπινες, απλές και καθημερινές στιγμές, που για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες είναι δεδομένες. Το δικαίωμα δηλαδή να είμαι κοντά στα παιδιά μου, να είμαι παρόν στη χαρά και τη λύπη τους, να ζω και να χαίρομαι τις επιτυχίες τους, να τα πηγαίνω στο σχολείο και να μπορώ να τους προσφέρω ένα ποτήρι νερό όταν έχουν πυρετό, αντί να αγωνιώ πάνω από ένα τηλέφωνο εκατοντάδες μίλια μακριά (το οποίο μάλιστα δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να μην φανερώσω τη θέση του Πολεμικού Πλοίου). Πόσο σκληρό αλήθεια είναι να ρωτάει ένα παιδί «πότε θα γυρίσει ο μπαμπάς» και η μητέρα του να μην μπορεί να του απαντήσει πότε και αν θα ξαναγυρίσει σπίτι ; Πόσο δύσκολο είναι να αποχαιρετάς τους δικούς σου το πρωί με την ελπίδα ότι θα ξαναβγείς στην επιφάνεια ζωντανός και θα τους ξαναδείς; Πόσο εύκολο είναι να παίζεις κάθε μέρα σε μια ρώσικη ρουλέτα την ίδια σου τη ζωή;

Αποστρατεύτηκα λοιπόν μετά από αίτηση παραίτησής μου, αλλά δεν τελείωσα με το Π.Ν. Ακόμα είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να τηρήσω τον όρκο που έδωσα και να χύσω το αίμα μου για τα ιδανικά και την πατρίδα μου σαν έφεδρος. Ακόμα και τώρα δηλαδή και για πολλά ακόμη χρόνια θα είμαι στη διάθεση της πατρίδας όπως προβλέπεται και όπως είμαι αναγκασμένος να κάνω. Ίσως οι Στρατιωτικοί είναι οι μόνοι για τους οποίους ισχύει κάτι τέτοιο.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, η πατρίδα που αγάπησα και της πρόσφερα την ίδια μου τη ζωή (γεγονός που θα μου υπενθυμίζουν τα προβλήματα υγείας που έχω) αποφάσισε να με τιμωρήσει και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Με κατατάσσει σε διαφορετικές ταχύτητες αποστράτων (πάνω ή κάτω των εξήντα χρονών, αποστρατεία με πρωτοβουλία της υπηρεσίας ή μη). Μήπως έχω προσφέρει λιγότερα από τους υπόλοιπους συναδέλφους μου ή μήπως ρίσκαρα λιγότερο τη ζωή μου από τους άλλους για να με ξεχωρίζει η πολιτεία με αυτόν τον τρόπο; Ακούω τους πάντες να λένε γιατί τόσο νωρίς σε αποστρατεία, χωρίς όμως κανένας να λέει γιατί τόσο νωρίς διέθεσε τη ζωή του στην πατρίδα, γιατί καταστράφηκε τόσο νωρίς (προβλήματα υγείας), γιατί τόσο νωρίς έχει ζήσει τόσα που οι περισσότεροι Έλληνες δε θα ζήσουν ποτέ και τελικά γιατί τόσο νωρίς βλέπει τους φίλους και τους συναδέλφους του να πεθαίνουν ή να αργοπεθαίνουν πληρώνοντας ακριβά το τίμημα για την αγάπη τους προς την πατρίδα και το όραμά τους να δώσουν στα παιδιά τους μια όσο το δυνατόν καλύτερη, ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα. Κανείς δε λέει ότι ο αλλοδαπός που συμπληρώνει δεκαπέντε χρόνια ένσημα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και να πηγαίνει τα χρήματα στην πατρίδα του.!!! Κανείς δε λέει ότι ο Βουλευτής συνταξιοδοτείται στα οκτώ χρόνια βουλευτικής θητείας. Ακούω δηλώσεις για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανάλογα με την αύξηση στο «προσδόκιμο ζωής», αλλά δεν άκουσα κανένα για συνταξιοδότηση Στρατιωτικών ανάλογα με το «προσδόκιμο ζωής» τους. Πόσο να είναι άραγε το προσδόκιμο ζωής για αυτούς που υπηρετούν στα Υποβρύχια, για τους πιλότους , για αυτούς που εξουδετερώνουν νάρκες, κ.ά.; Πόσο είναι άραγε το «προσδόκιμο ζωής» σε μια δουλειά που προβλέπει και δικαιολογεί ανθρώπινες απώλειες ;

Τελικά όμως αυτή η πατρίδα με τιμωρεί και με θεωρεί λιγότερο «Έλληνα» από όλους τους άλλους. Μου στερεί και μου αφαιρεί και αυτά τα λίγα που μου έδινε (με αντάλλαγμα τη ζωή μου). Ενώ είχα προσαρμόσει τη ζωή μου σε αυτά τα λίγα, μου στερεί όχι απλά το δικαίωμα στην υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια, αλλά και το δικαίωμα στην επιβίωση.

Μου μάθαιναν τόσα χρόνια να διοικώ με παράδειγμα και να μην έχω απαίτηση από τον κατώτερό μου να είναι ξυρισμένος όταν εγώ είμαι αξύριστος. Ποιο όμως το παράδειγμα της πολιτείας προς εμένα ; Πώς θα πρέπει να αισθάνομαι όταν στη μέση της οικονομικής κρίσης διατίθενται χρήματα για αγορά Η/Υ εξοπλισμού των βουλευτών όταν εγώ πλήρωνα ακόμα και το στυλό που έγραφα; Όταν η πολιτεία διαθέτει εκατομμύρια ευρώ για μετονομασίες Υπουργείων (πινακίδες, επιγραφές, σφραγίδες, έντυπα κ.ά), για αγορά νέου στόλου κρατικών αυτοκινήτων, για εγκατάσταση ασυρμάτου δικτύου (Wi-Fi) στη Βουλή και εμένα μου 'κόβουν' το δικαίωμα για την ίδια τη ζωή παράλληλα με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, δώρων κ.ά.;

Πώς θα πρέπει να αισθάνομαι όταν για αντικατάσταση κουρτινών ενός Υπουργείου διατίθενται τόσα χρήματα όσα και αυτά που θα ξεπληρώνω για μια ζωή το όνειρό μου δηλαδή την απόκτηση ενός διαμερίσματος ; Όταν μαθαίνω ότι πρίν μερικές ημέρες κάποιος συνάνθρωπός μου διέθεσε περίπου δώδεκα (12000) ευρώ για παιδικό πάρτυ (το οποίο μπορεί και να περάστηκε στα έξοδα της εταιρείας του) δηλαδή όσα λαμβάνω εγώ σε οκτώ μήνες !!!, ενώ εγώ στερώ από τα παιδιά μου βασικά αγαθά και σκέφτομαι να διαθέσω είκοσι ευρώ για να τα πάω σε παιδότοπο ; Πώς μπορώ να εκλάβω σαν αστεϊσμό το σύνθημα που ακούστηκε σε κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου «δε θα μας πάρεις τα Cayenne (πολυτελέστατο και πανάκριβο αυτοκίνητο) Όλι Ρέν» όταν από τη μια το "δε ΘΑ... " των προνομιούχων είναι επιτακτικό για εμένα και από την άλλη συγκρίνω το Cayenne (πολυτέλεια) με το ψωμί μου (ανάγκη επιβίωσης).;

Πώς να νιώσω όταν το «μεροκάματο» ορισμένων Ελλήνων είναι ίσο με μηνιαίες αποδοχές δέκα (10) και πλέον απλών ανθρώπων που καλούνται μάλιστα να συνεισφέρουν στην 'δύσκολη ώρα' της πατρίδας μας ;

Πώς να αισθάνομαι όταν αυτά που μου διδάσκουν από τα σχολικά μου χρόνια και υπηρετούσα επί σειρά ετών εξαφανίζονται (ΠΑΤΡΙΔΑ στο χείλος του γκρεμού σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού, ΘΡΗΣΚΕΙΑ που καταργείται και εξαφανίζεται από παντού και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ η οποία θεωρείται "πολυτέλεια"); Όταν βλέπω από τη μια καταθέσεις στεφάνων και απόδοση τιμών με τελετές και τυμπανοκρουσίες σε μνημεία πεσόντων και από την άλλη με αποκαλούν «αυτιστικό μέλος μιας συντεχνίας»; Όταν το κράτος προέβλεπε για εμένα ειδική μεταχείριση και ειδική πρόβλεψη με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, αλλά νόμο περί ευθύνης Υπουργών που διαγράφει τα πάντα.; Όταν εγώ μπορούσα να τιμωρηθώ και να πληρώσω από τα χρήματά μου όχι μόνο για πράξη αλλά και για παράλειψη εκτελέσεως καθήκοντος ή ενέργειας (Ν.Δ. 721/70, ΦΕΚ 1114/5-11-74), σε ότι έχει σχέση με τη διαχείριση της Δημόσιας περιουσίας, αλλά για άλλους να μην ισχύει το ίδιο.; Όταν βλέπω το γαλάζιο του Αιγαίου να γίνεται γκρι και τα μόνα που μένουν είναι ο θάνατος του Καραθανάση, του Βλαχάκου, του Γιαλωψού, του Ηλιάκη όπως πολλών άλλων και η «απουσία» της Ελληνικής σημαίας γιατί την πήρε ο αέρας.!!! ; Όταν αναλογίζομαι πόσα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύουμε κάθε χρόνο για αναχαιτίσεις αεροσκαφών και παρακολούθηση πλοίων χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα, αλλά μου κόβουν και τους υποτυπώδεις δύο - τρείς μισθούς και συντάξεις για την κατάσταση της Ελλάδας; Όταν ακούω όλους αυτούς τους καλοβολεμένους των μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ να παραπονιούνται και να παίζουν το ρόλο του "προστάτη" των συμφερόντων του κράτους ; Όταν ακούω τους Ευρωπαίους να κατηγορούν τους Έλληνες (και φυσικά και εμένα μαζί), ενώ πλήρωνα κανονικά στην εφορεία και ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου και ενώ αυτοί ξεχωρίζουν τους Στρατιωτικούς τους (έναντι των Ελλήνων) όσον αφορά συνθήκες και αποζημιώσεις ; Όταν πληρώνω τις εισφορές μου στον Δήμο που ανήκω, αλλά με «τρώνε» τα σκουπίδια; Όταν πληρώνω για κάτι που δε διάλεξα, δε θέλω και δε χρειάζομαι όπως η ΕΡΤ; Όταν ακόμα οι αιχμάλωτοι πολέμου ή ακόμα και τα ζώα έχουν δικαιώματα στη ζωή αλλά εμένα μου αφαιρούνται τα «δικαιώματα» ένα - ένα; Όταν ακόμη και οι καταδικασμένοι και έγκλειστοι στις φυλακές προσμετρούν διπλά χρόνια σε περίπτωση κοινωνικής προσφοράς (αγροτικές φυλακές) και εμένα με κατηγορούν για τη διπλή συντάξιμη υπηρεσία στα Υποβρύχια; Όταν βλέπω στα εβδομαδιαία περιοδικά ποικίλης ύλης χλιδάτα και πολυδάπανα 'πάρτυ' επωνύμων, ενώ εγώ προσμετρώ το κάθε μου ευρώ; Όταν ακούω ότι ο Βουλευτής δεν «βγαίνει» με τις οκτώ χιλιάδες (8000) ευρώ που εισπράττει το μήνα, δεδομένων των ατελειών, των διευκολύνσεων και της παραχώρησης κρατικού αυτοκινήτου, ενώ εγώ εισπράττω χίλια πεντακόσια ευρώ και στην ουσία υποχρεώνομαι να καταβάλω και από την τσέπη μου ποσά για να μπορώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου; Όταν βλέπω συνάνθρωπους μου να εισπράττουν μεγαλύτερους μισθούς από εμένα με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας και αποζημιώσεις απολύσεως ενώ δε δουλεύουν επί σειρά μηνών και στο τέλος να μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου; Όταν ακούω για καταστροφή του κράτους αλλά ματώνουν μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι; Γνωρίζω λοιπόν ότι αν δεν έχει χρήματα το σπίτι μου θα πεινάσει όλη η οικογένεια. Σαφέστατα δεν είναι θεμιτό να πεινάνε τα παιδιά μου και εγώ να «κάνω τη ζωή μου».!!!

Τι φταίω εγώ αν κάποιοι «έκλεψαν», ίδρυσαν offshore, «διόρισαν», έκαναν «χλιδάτη ζωή», «αδιαφόρησαν για την πατρίδα», «εγκατέλειψαν στα δύσκολα», «χάρισαν», «είπαν ψέματα»; Εγώ ήμουν συνεπείς στις υποχρεώσεις μου. Δε ζήτησα ποτέ εύνοια ή εξαίρεση. Ζητάω μόνο ότι δικαιούμαι (σύμφωνα με αυτά που αποφάσισαν άλλοι για εμένα) και ότι. πρέπει. Αυτά που μου υποσχέθηκαν και συμφώνησα πολλά χρόνια πριν.!!!

Φταίω που με βοήθησε ο Θεός και κατάφερα να φύγω όρθιος από το Π.Ν.; Φταίω που πίστεψα σε ιδανικά και αξίες; Φταίω που πληρώνω για την υγεία και την ..δωρεάν παιδεία;

Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας εργαζόμενος ή συνταξιούχος, σε όποιο κομμάτι του Δημοσίου και αν ανήκει, θα έχει να καταθέσει κάποιες απόψεις για περιστολή δαπανών του δημοσίου (στο αντικείμενό του), με σκοπό να περισώσει τον μισθό, τη σύνταξη, τα επιδόματα ή και τα δώρα του.

Πώς να πιστέψω τα λόγια που είπε στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π.Μπεγλίτης σε τελετή στο Πολεμικό Μουσείο πριν λίγες ημέρες: "Δεν φοβάμαι όμως και δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτές τις προκλήσεις, γιατί έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε έναν αξιόμαχο στρατό είμαστε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε σήμερα στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, γιατί θέλουμε Ένοπλες Δυνάμεις αξιόμαχες. Και έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις αξιόμαχες."

Πώς να μεταφράσω τη φράση που επαναλαμβάνει συνέχεια ο Πρωθυπουργός "ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ"; Στην φτώχεια, τη δυστυχία, την ανέχεια, την εξαθλίωση, την πείνα και τελικά το θάνατο;

Πόσο μονόπλευρα και απαισιόδοξα να βλέπω τα πράγματα και τις καταστάσεις; Έχω άδικο;

Ποιο το νόημα των αναφερομένων στο Σύνταγμα της Ελλάδας για "Λαϊκή Κυριαρχία", "Εξουσίες που πηγάζουν από τον Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού", "Πολίτες ίσοι ενώπιον του νόμου.", "Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.", "Συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.", "Η οικογένεια τελεί υπό την προστασία του κράτους.", "Η αρχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου τελεί υπό την εγγύηση του κράτους.";

Γιατί ο Λαός δεν τα αντιλαμβάνεται και δεν τα απολαμβάνει όλα αυτά;

Είναι παράλογο που ζητώ την Υπερηφάνεια και την Αξιοπρέπειά μου;

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου γιατί όταν εμείς όντως κάναμε την πενταήμερη εσύ ήσουν στο σήκω σήκω στο κάτσε κάτσε.
Η διαφωνία μου μιας και υπηρέτησα και εγώ στο ΠΝ ως 84Δ και μιας όλοι μας έχουμε κάποιον στρατιωτικό στην παρέα μας είναι η εξής:
Θα συμφωνήσω να τα παίρνεται διπλά τα χρόνια και να αμείβεστε παραπάνω από τους άλλους ΑΛΛΑ όσοι υπηρετούν όντως στα υποβρύχια και όσοι πετούν αεροπλάνα και όσοι εξουδετερώνουν νάρκες. Θα διαφωνήσω να παίρνουν τα διπλά χρόνια ή τα παραπάνω λεφτά όσοι κάθονται στην βάση ή και ακόμη χειρότερο όσοι κάθονται στα γραφεία τους σε διάφορα επιτελεία γιατί κατά πρώτον μας κοροϊδεύουν και κατά δεύτερον και γιατί όχι να παίρνεται εσείς οι ίδιοι περισσότερα λεφτά αυτοί που όντως παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα.
Σου ζητώ συγνώμη που απάντησα στο email σου (μιας και το κάνω πρώτη φορά) αλλά ήθελα να τα πω.