Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Δεν κάνουν πίσω οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων


Με ομόφωνη δια βοής οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας παρά την πολιτική επιστράτευση που επιβλήθηκε από τον ΓΑΠ και τους συνεργάτες του.
Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών κος Γ. Τζωρτζάτος είπε μεταξύ των άλλων
«Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε μνημόσυνο για τις άδειές μας…. παλεύουμε για να διατηρήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία»
Η κυβέρνηση για να τους «καλοπιάσει» τους είχε προσφέρει εκτός από την επιπλέον άδεια, φορολογική απόσβεση της αξίας των αδειών πέραν της τριετίας.
Ενώ οι ιδιοκτήτες μαζί με το προεδρείο ξεκίνησαν πορεία προς την Βουλή αυτής εδώ της χώρας για να επιδώσουν το ψήφισμα τους.
ΑΠΟΨΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟ
1.
Για να πω την αλήθεια εν μέρει θίγομαι γιατί τα βενζινάδικα της περιοχής μου δεν έχουν σταγόνα από την άλλη όμως και αυτή τι να κάνουν .
2. Είμαστε μια χώρα που ο καθένας έχει σηκώσει το μπαϊράκι του και για το συμφέρων του αποκλείει όλους τους άλλους ….. τους έχω συνηθίσει τους έχω βαρεθεί ΑΛΛΑ δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.
3. Για να πω και την αλήθεια θέλει και πολλά κιλά ΑΡΧ@#@ για να πας κόντρα στον Αδόλφο ΓΑΠ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ:
1. Είναι η υποχρεωτική παροχή των προσωπικών υπηρεσιών
2. Είναι το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης».
3. Εφαρμόζεται όταν υπάρχει αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. (εδώ υπάρχει ένα κενό από την μεριά της κυβέρνησης γιατί από την στιγμή που κινούνται ιδιωτικά φορτηγά και βυτία ΔΕΝ έπρεπε να εφαρμοσθεί ενώ και με το άρθρο 22 παρ. 3 «Απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας»).
4. Σε περίπτωση άρνησης κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

e-bloko - H Ηλεκτρονική Λαϊκή Αγορά


Σε μία μου περιήγηση μου στο internet ανακάλυψα ένα site και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Αν και είμαι επιφυλακτικός σε κάτι τέτοια site για να πω την αλήθεια μου κέντρισε την περιέργεια. Εγώ απλός το αφήνω στην κρίση σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΥΓΙΕΙΝΑ - ΦΘΗΝΑ
Μέσω του e-bloko.gr τα προϊόντα φτάνουν στον καταναλωτή χωρίς ενδιάμεσο εμπορικό κέρδος. Φτάνουν σε τιμές παραγωγού αφού ο καταναλωτής αγοράζει απευθείας από τους παραγωγούς
Τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε δεν έχουν απλώς επωνυμία. Έχουν ΌΝΟΜΑ και ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. Έχουν γνωστή προέλευση (πάντα Ελληνική ) και Σύνθεση.
Στηρίζουμε την Ελληνική Παραγωγή, την Ελληνική Οικογένεια, την Οικονομική Ανάπτυξη, την Περιφέρεια και την Απασχόληση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ & ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και με θα, επειδή με δανεικά και τζάμπα χρήμα δεν παράγεται πραγματική ανάπτυξη, το ebloko.gr υλοποιεί μια μικρή αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Υλοποιεί ένα μοντέλο «μηχανισμού στήριξης» εκείνων που χρειάζονται στήριξη και ευνοεί τη δημιουργία πραγματικής ανάπτυξης.
Το ebloko είναι ηλεκτρονική λαϊκή αγορά που δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθευτεί τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και κατασκευαστών ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, και μάλιστα να τα παραλάβει, αν θέλει, στην πόρτα του. Το ebloko είναι και κάτι πολύ περισσότερο: βήμα προβολής όχι μόνο των παραγωγών και των προϊόντων τους (δωρεάν) αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς, του λαϊκού πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς του τόπου.
Στην περίπτωση των προϊόντων διατροφής το ebloko επιβεβαιώνει με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι:
-Μια οικογένεια μπορεί να αγοράσει παραδοσιακά, γνήσια και άριστης ποιότητας ελληνικά προϊόντα δίνοντας τα ίδια χρήματα που ξοδεύει αγοράζοντας τα πιο φτηνά εισαγόμενα, που συνήθως είναι άγνωστης προέλευσης και αμφίβολης ποιότητας.
-Αν αγοράσει κανείς προϊόντα ίδιας ποιότητας με αυτά του «πακέτου ebloko» σε τρέχουσες τιμές λιανικής, θα πληρώσει τουλάχιστον διπλάσια χρήματα.
Είναι μύθος ότι οι Έλληνες παραγωγοί παράγουν ακριβά και αυτό αποδεικνύεται στην περίπτωση του «πακέτου ebloko», όπου επειδή δεν παρεμβάλλεται προμήθεια μεταπωλητή, ΟΛΑ τα χρήματα που πληρώνει ο καταναλωτής για τα προϊόντα που αγοράζει πηγαίνουν στονΈλληνα παραγωγό.
Το ebloko.gr δεν είναι αντίδραση. ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΗ !
Η Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ebloko.gr/

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω - GetGreeceBack.com


19 Απριλίου παραδόθηκαν τα ηνία της χώρας στο Δ.Ν.Τ και την "τρόικα". Ακολούθησαν πρακτικές παράκαμψης της Βουλής των Ελλήνων και του Συντάγματος. Γνωρίζουμε όλοι ποια θα είναι η τύχη μας από εδώ και πέρα. Γνωρίζουμε τι συνέβη στην Αργεντινή και τις χώρες που "στηρίχτηκαν" από το Δ.Ν.Τ. Η διαφθορά στη χώρα μας έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. Τα νομοσχέδια για την οικονομική εξαθλίωση των απλών πολιτών περνούν με ρυθμούς που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Η πορεία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Περίπου 2.000.000 άνεργοι (ανεπίσημα) έχουν φτάσει στα όρια της πείνας. Οι αυτοκτονίες, η βία και η εγκληματικότητα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Εμείς είμαστε όμως Έλληνες. Το ξεχάσατε αυτό. Δεν είμαστε Αργεντίνοι. Δεν θα κατεβούμε με άδειες κατσαρόλες. Δεν θα φτάσουμε εκεί. Όσοι υποτίμησαν τους Έλληνες το πλήρωσαν ακριβά. Διαβάστε Ελληνική ιστορία. Αρχαία ή νεότερη.

Για το λόγο αυτό αφήσαμε για λίγο στην άκρη τις κομματικές, ιδεολογικές, φιλοσοφικές διαφορές μας και ενωθήκαμε. Διαμαρτυρόμαστε. Είμαστε ικανοί άνθρωποι. Μας καταντήσατε στην εξαθλίωση, με πενιχρούς μισθούς με ανύπαρκτο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, να μεγαλώσουμε την υπάρχουσα. Θέλουμε να κάνουμε όνειρα. Θέλουμε να χαμογελάμε. Θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια. ΚΑΙ θα το πετύχουμε.

Φτιάξαμε την καλύτερα οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στην ιστορία της χώρας. Είμαστε νέοι άνθρωποι ή άνθρωποι που αισθάνονται νέοι. Κάνατε το λάθος να μας περάσετε για κακομοίρηδες. Για μίζερους. Για ανίκανους. Για άχρηστους. Δεν είμαστε. Είμαστε ικανότατοι. Κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, γιατροί, οικονομολόγοι παγκόσμια είναι Έλληνες. Η κίνησή μας λέγεται "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω". Αυτό ακριβώς θέλουμε. Μας πήρατε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τη νιότη, το χαμόγελο, τη ζωή μας. Μας πήρατε το τιμόνι της χώρας. Θα τα πάρουμε πίσω.

Μαζεύουμε χιλιάδες υπογραφές. Θα κατεβούμε στο δρόμο στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010. Σηκώσαμε το δικτυακό τόπο: www.GetGreeceBack.com. Συζητάμε, σχολιάζουμε, ενημερώνουμε ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Θα μας ακούσουν.

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα


Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.
Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω.
Αναρτήθηκε από troktiko στις Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010 και ώρα 12:18 π.μ.

ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ
Με στεναχώρησε ιδιαιτέρα η απόφαση των δημιουργών του troktikou που ξαφνικά αποφάσισαν να σταματήσουν.
Οι σκέψεις μου είναι πολλές απλά το μόνο που θέλω να πω ότι ο Σωκράτης ΔΕΝ θα ήθελε αυτό το πράγμα ΔΕΝ θα ήθελε να τον τιμήσετε έτσι κλείνοντας ένα blog ΠΟΥ εκφράζει την αλήθεια ΠΟΥ το αγάπησε ο αγανακτισμένος Ελληνικός λαός ΠΟΥ το φοβηθήκαν με τις αποκαλύψεις τους μια χούφτα επιχειρηματίες – πολιτικοί και κάθε λογής αδιάφθοροι.
Θέλω να πιστεύω ό,τι στην απόφαση σας κυριάρχησε η συναισθηματική σας κατάσταση, Θέλω να πιστεύω ό,τι είναι μια προσωρινή σας απόφαση.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: "Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν τα Ίμια"!


Κα Διαμαντοπούλου, τα Ίμια δεν είναι κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας ;;;
Τεράστιο πολιτικό και εθνικό θέμα δημιουργείται με τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!
Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Εξωτερικών.
Εκτός από τους συγγραφείς ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.
Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!
Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ' αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.
Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αμερικανική παρέμβαση (που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), ούτε στον σκοτωμό τριών Ελλήνων, ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε το ελικόπτερό τους (υπάρχει πάντα η «υποψία» ότι καταρρίφθηκε από τους τούρκους κομάντος) στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων, υπάρχει αναφορά.
ΑΠΟΨΗ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Πηγή

Γιορτή για την 36η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο


Η οικονομική κρίση και οι κοινωνικές της προεκτάσεις αναμένεται να είναι το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια κατά την αυριανή Γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Γιορτή για την 36η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί, όπως και πέρυσι, σε ιδιαίτερα λιτό ύφος, σύμφωνα με επιθυμία του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος έχει κατ΄ επανάληψη επισημάνει ότι οι κοσμικού χαρακτήρα δεξιώσεις είναι ασύμβατες προς τον αντιδικτατορικό αγώνα, ο οποίος τιμάται την 24η Ιουλίου, ενώ προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου. Στην φετινή γιορτή οι καλεσμένοι ανέρχονται σε 1300, εκ των οποίων περισσότεροι από 850 είναι αγωνιστές της Αντίστασης, ενώ έχουν προκληθεί μεταξύ άλλων η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας, η ηγεσία της Ιεραρχίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, μέλη του οικονομικού, πνευματικού και επιστημονικού κόσμου. Στο πλαίσιο της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσκαλεί κάθε χρόνο πολίτες οι οποίοι έχουν διακριθεί στον τομέα τους, στην φετινή γιορτή θα παρευρεθεί ο απόφοιτος Λυκείου με κινητικά προβλήματα Ραφαήλ Παπαδόπουλος, ο «πρώτος των πρώτων» στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει, επιθυμεί να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και να ακολουθήσει καριέρα πολιτικού, ενώ έχουν ακόμη προσκληθεί αριστούχοι φοιτητές και διακεκριμένοι νέοι επιστήμονες.

'Έφτιαξαν μανδύα από γυαλί που εξαφανίζει αντικείμενα!


Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν έναν μανδύα, από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να "καμπυλώνει" τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια.
Οι ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (Michigan Tech), υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό "Applied Physics Letters" του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ".
ΑΠΟΨΗ: ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ 300 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιές σε Κάρυστο και Χαλκιδική - Συνελήφθησαν δυο άτομα για εμπρησμό - Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 7 το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Κάρυστο, ενώ για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά συνελήφθη για εμπρησμό ένας 43χρονος, ο οποίος προκάλεσε τη φωτιά, ενώ εκτελούσε εργασίες με ηλεκτρικό τροχό. Ο 43χρονος θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο. Σημειώνεται ότι η Εύβοια και χθες και σήμερα ήταν στο χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς με βαθμό επικινδυνότητας 4 (πολύ υψηλή) και είχε γίνει έκκληση από την Πυροσβεστική οι πολίτες να μην εκτελούν τέτοιες εργασίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη για εμπρησμό σχετικά με την πυρκαγιά στη Χαλκιδική, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο από τις 3 το μεσημέρι. Πρόκειται για έναν 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έκαιγε ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να του ξεφύγει η φωτιά και να επεκταθεί σε δασική έκταση. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη Θεσπρωτία, η οποία είναι μέσα σε χαράδρα στο όρος Γκορίλα και μία ακόμη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 4 το απόγευμα στην Τριχωνίδα Αιτωλοακαρνανίας, στη θέση Μπερμπάτι, του δήμου Μακρύνειας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική και οι δύο πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη δεν εμπνέουν ανησυχία.

epa

Συγχαρητήρια στον Δήμο Καλαμάτας


Ο Δήμος Καλαμάτας στο πνεύμα της τεχνολογίας προσφέρει δωρεάν internet σε όλες τις περιοχές με οικονομική δραστηριότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα.
Το ασύρματο δίκτυο καλύπτει το κέντρο κι ένα μεγάλο τμήμα της πόλης και είναι ελεύθερη για όλους.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει σε θέματα ασφαλείας ενώ έχουν περιοριστεί και σελίδες με απαγορευμένο υλικό.
Ο σκοπός του δήμου είναι στην ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της πόλης, στην υποστήριξη του τουρισμού, αλλά και στο να βελτιωθεί η λειτουργικότητα της πόλης, μέσα από τη δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται, να ψυχαγωγούνται και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, ώστε η Καλαμάτα να μετατραπεί σε ''ψηφιακή'' και ''έξυπνη'' πόλη.
ΑΠΟΨΗ: ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Δίολκος για 1500 χρόνια


Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός. Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.

Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος, οι οποίοι έχουν λάβει ως τώρα δύο βραβεία:

Καλύτερης ταινίας αναφερόμενης στην αρχαιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009) και

Καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου στην Αθήνα (Μάιος 2010)

Δείτε το υπέροχο VIDEO από εδώ

Μείον ένα μισθό για τους στρατιωτικούς


Καλησπέρα σας
Είμαι στρατιωτικός και θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάτι που για μένα είναι άδικο.
Πήρα το κουράγιο να μιλήσω μιας και η ηγεσία μου ΔΕΝ μπορεί να μιλήσει (για τους λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν).
Άκουσα ότι από τον Σεπτέμβριο ή από τον Οκτώβριο σε όλους τους στρατιωτικούς θα τους κοπεί ένας μισθός λόγω του ότι προπληρωνόμαστε.
Πρέπει λέει όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (γιατί πλέον όλους έτσι μας αποκαλούν) να πληρωνόμαστε κάθε 15 του μήνα και να πληρωνόμαστε για την εργασία που έχουμε προσφέρει.
Δηλαδή αν κάποιος Δημόσιος Υπάλληλος κάνει απεργία ή λείψει αδικαιολόγητα από τη δουλειά του ή κάνει υπερωρίες, τότε θα πρέπει να του αφαιρεθεί από τον μισθό ή θα πρέπει να του αυξηθεί ο μισθός.
Όλα αυτά με νευριάζουν γιατί εγώ δεν έχω το δικαίωμα ούτε να απεργήσω, ούτε να λείψω αδικαιολόγητα από την δουλειά μου αλλά και το πιο σημαντικό ούτε να διεκδικήσω της υπερωρίες μου μέσω των υπηρεσιών που υποχρεωτικά εκτελώ.
Βγαίνοντας από την σχολή κανείς δεν μου έδωσε δύο μισθούς για τον μήνα που τρέχει και για τον επόμενο μήνα, απλά μου είπαν ότι εμείς προπληρωνόμαστε ,κάτι που θεώρησα φυσιολογικό.
Το όλο επιχείρημα του υπουργείου μου το θεωρώ άδικο γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι λογιστικό και όχι πραγματικό.
Το θεωρώ άδικο γιατί κανείς δεν με ρωτάει ΠΩΣ θα τα βγάλω πέρα με δύο παιδιά, το θεωρώ άδικο γιατί το κράτος αντί να μου δώσει αύξηση στο βασικό αυτό μου έδινε ένα επίδομα και όλοι εμείς το χαιρόμασταν και το αποδεχόμασταν.

Συγγνώμη αν σας κούρασα

Αναγνώστης σας.

ΑΠΟΨΗ: Θα την τοποθετήσω στα σχόλια

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς


Επειδή ξεκινήσαμε και καίγεται και πάλι αυτή η Αττική και για να μην ξαναθρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας μερικές συμβουλές από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Και μια συμβουλή από εμένα ΑΝ λέω ΑΝ δείτε κάποιον να βάζει φωτιά εκτός από να τον κάνεται μαύρο στο ξύλο ειδοποιήστε και την αστυνομία για να το συλλάβει, για να μην πω το 166 (το ΕΚΑΒ).

• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.
• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
• Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
• Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους.
• Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
• Σεβασθείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.
Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος ή δασική έκταση
• Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας καθαρίζοντας και απομακρύνοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα ξερά φύλλα, τα κλαδιά κλπ.
• Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία τους και την κατάσταση των κλαδιών τους.
• Απομακρύνετε όλα τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα και τους θάμνους.
• Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους τη στέγη και τα μπαλκόνια. Κλαδέψτε τα έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι σας.
• Αραιώστε γύρω από το κτίσμα την δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για λόγους ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, απομακρύνετε την δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων.
• Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή πλαστικούς οχετούς νερού στους τοίχους του κτίσματος.
• Προφυλάξετε, εξωτερικά, τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες, τοποθετώντας παντζούρια από μη εύφλεκτα υλικά.
• Καλύψτε τις καμινάδες και τους αγωγούς εξαερισμού του κτίσματος με ειδικό, μη εύφλεκτο, συρμάτινο σύρμα έτσι ώστε οι σπίθες να μην μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.
• Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.
• Αποφύγετε την κατασκευή ακάλυπτων δεξαμενών καυσίμου κοντά στο σπίτι σας.
• Τοποθετείστε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
• Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και μεριμνήστε για τη συντήρηση τους.
• Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε σε περίπτωση πυρκαγιάς.
• Μία δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένας σωλήνας νερού, μπορεί να σας προστατεύσουν από την πυρκαγιά.

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά
• Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά.
• Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
• Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
• Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες
Αν η πυρκαγιά πλησιάζει
Τι πρέπει να κάνετε έξω από το σπίτι σας
• Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
• Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους. Η ανάφλεξή τους μπορεί να συμβάλει στην μετάδοση της πυρκαγιάς στο κτίριο.
• Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, κλπ) έτσι ώστε να εμποδίσετε τις καύτρες να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.
• Κλείστε όλες τις παροχές στις συσκευές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το κτίσμα.
• Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος.
• Ανοίξτε την πόρτα του κήπου για να διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.
• Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου έτσι ώστε να ανέβει κάποιος άμεσα στη στέγη του. Η σκάλα θα πρέπει να τοποθετηθεί στην πλευρά του κτιρίου που βρίσκεται αντίθετα από την κατεύθυνση που έρχεται η πυρκαγιά.
• Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος με τις βρύσες που έχετε στο εξωτερικό του κτίσματος και απλώστε τους σωλήνες έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η περίμετρος του.
• Εάν η ορατότητα είναι μειωμένη ανάψτε τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά φώτα του κτιρίου για να γίνει περισσότερο ορατό μέσα από τους καπνούς.

Αν η πυρκαγιά είναι στο κατώφλι σας
Μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας, εκτός εάν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.
• Μπείτε μέσα στο σπίτι μαζί με όλη την οικογένεια σας και τα κατοικίδια ζώα σας.
• Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός στο εσωτερικό του κτιρίου.
• Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.
• Απομακρύνετε προς το εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.
• Κλείστε όλες τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του κτιρίου.
• Γεμίστε τις μπανιέρες, τις λεκάνες και τους κουβάδες έτσι ώστε να υπάρχει άμεσα εφεδρικό νερό.
• Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο.
• Προβλέψτε να έχετε ένα φακό και εφεδρικές μπαταρίες δίπλα σας σε περίπτωση που διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
• Αν το σπίτι σας είναι ξύλινη κατασκευή, αναζητήστε καταφύγιο σε γειτονικό κτιστό σπίτι.
• Αν διαταχθεί εκκένωση της περιοχής ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.
Μόλις περάσει η πυρκαγιά
• Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που παραμένουν.
• Ελέγχετε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και όλους τους εξωτερικούς χώρους του κτίσματος για πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Η δικιά μας Βουλή


Με εντυπωσίασαν για να μην πω ότι μου ήρθα και δάκρια στα μάτια από την ομιλία του Προέδρου του Σώματος της Βουλής των Ελλήνων κο Φιλ. Πετσάλνικο.
Με λίγα λόγια αναφερόμενους στου άλλους 299 βουλευτές μας είπε:
Ότι «Είναι καθήκον μας να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι τόσο οι βουλευτές όσο και η Βουλή ως θεσμός, δεν είμαστε αποκομμένοι από τη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά μέρος αυτής» και καταλήγοντας είπε «Η κοινωνική και οικονομική συγκυρία είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για τον τόπο, ενώ το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τη δυσπιστία των πολιτών.
Ωστόσο, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αναθερμάνουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο πολιτικό σύστημα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δώσουμε το έναυσμα για τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την αξιοκρατία».
Και συνέχισε:
Για την βουλευτική ασυλία ναι μεν αλλά ο βουλευτής πρέπει να προστατεύεται κατά την άσκηση των καθηκόντων και του λειτουργήματός του, ωστόσο δεν θα πρέπει να καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με την πολιτική του δραστηριότητα.
Ενώ δημιουργείται και μια επιπλέων Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που θα είναι αρμόδια για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας δηλαδή με απλά ελληνικά «κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Εντύπωση μου έκανε πόσα πολλά λεφτά χαλάνε στην Βουλή και τι εννοώ:
1. Θα γίνουν περικοπές 12% ή σε euro 24.000.000 δηλαδή θα τους μείνουν για έξοδα 88% ή σε euro 176.000.000.
2. Σε μείωση των ενοίκιων επί της Λ. Β. Σοφίας και στην οδό Σέκερη κατά 20% ή σε euro 608.000 δηλαδή το ενοίκιο που θα πληρώνουν ετησίων θα ανέρχεται σε euro 2.432.000 ετησίως.
3. Ενώ το πιο σημαντικό είναι η μεταφορά του χώρου εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής στο κτήριο της Λ. Αμαλίας όπου εξοικονομήθηκε το ποσό των 600.000 €.

Λεφτά υπάρχουν …..αλλά για εμάς


Με λίγα λόγια ο κος ΓΑΠ και το επιτελείο του αποφάσισαν να βγάλουν τα κριμένα λεφτά μου μας έλεγε στις ομιλίες του.
Και με μια κίνηση ΜΑΤ δίνουν στα δικά τους παιδιά και φυσικά ΧΩΡΙΣ κανένα να φέρει αντίρρηση επιπλέων 11.000.000 € στα κόμματα.
Και συγκεκριμένα παίρνουν:
ΠΑΣΟΚ - 4.000.000 € επιπλέων
ΝΔ – 5.000.000 € επιπλέων
ΚΚΕ – 1.300.000 € επιπλέων
ΛΑΟΣ – 700.000 € επιπλέων
ΣΥΡΙΖΑ -900.000 € επιπλέων
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – 35.000 € επιπλέων
Και το ποσό που θα μοιραστούν για να κάνουν προεκλογικό αγώνα και να τρέχουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ κάτω από τα μπαλκόνια και να τους χειροκροτούμε είναι τα 48.000.000 €.
Χαίρομαι ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ συνεισφέρω μέσα από το υστέρημα μου για τα κόμματα που τόσο υπερήφανα στηρίζουν και θα στηρίζουν αυτήν εδώ την χώρα.
Εντύπωση μου κάνει που μια μερίδα δημοσιογράφων στηρίζουν την όλη κίνηση με το πρόσχημα ότι τα βγάζουν δύσκολα τα κόμματα.

ΑΝΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙΣ

ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑ@#@#@.

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Άγγελοι Στη Γη

Ήταν το έτος 1945. Μόλις είχε τελειώσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος…

Εκατοντάδες πόλεις είχαν καταστραφεί...

Ακόμη περισσότερες είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης…

50 εκατομμύρια ανθρώπινα όντα είχαν πεθάνει…

Και ο Θεός στεκόταν στον ουρανό και κοίταζε πώς ενεργούσαν οι άνθρωποι στη γη…
Και Παρατήρησε πως βασίλευε η απομόνωση…

Παρατήρησε επίσης την αναδόμηση των πόλεων, η οποία προχωρούσε όπως και τα ανθρώπινα όντα, και ήδη το 1965 ήμασταν 3 δισεκατομμύρια…

Και όταν το έτος 2000 φτάσαμε τα 6 δισεκατομμύρια…

Μπόρεσε να διακρίνει ότι η θεϊκή δύναμη της αγάπης είχε χαθεί ενώ αυξανόταν η απομόνωση…


Ο Θεός έβλεπε ακόμη πολλούς ανθρώπους να είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, οι πλούσιοι χώρια από τους φτωχούς, οι υγιείς μακριά από τους ασθενείς, οι ελεύθεροι χώρια από τους σκλάβους …

Συζύγους, άντρες και γυναίκες, που δεν κάλυπταν το σκοπό του πνεύματός τους…

Γι’ αυτό το λόγο τότε, κάλεσε μια στρατιά αγγέλων και τους είπε: μπορείτε να δείτε τα ανθρώπινα όντα; Χρειάζονται βοήθεια! Θα πρέπει να κατέβετε στη γη…

-Εμείς;, ρώτησαν οι άγγελοι με δέος και φόβο, γεμάτοι όμως πίστη.
– Ναι, εσείς είστε οι εντεταλμένοι, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά! …

Δημιούργησα τον άνθρωπο καθ’ εικόνα και ομοίωσή μου, αλλά με ιδιαίτερες ικανότητες τον καθέναν.
Επέτρεψα διαφορές ανάμεσά τους για να φτιάξουν όλοι μαζί το βασίλειο…

Κάποιοι θα έφτιαχναν πλούτη για να τα μοιραστούν με τους φτωχούς. Άλλοι θα είχαν καλή υγεία για να φροντίζουν τους άρρωστους…

Κάποιοι θα ήταν σοφοί και, άλλοι, πολύ απλοί, για να μπορέσουν να μοιραστούν αισθήματα αγάπης, θαυμασμού και σεβασμού. Οι καλοί θα έπρεπε να προσεύχονται για εκείνους που ενεργούσαν σα να ήταν κακοί, ο υπομονετικός να ανέχεται τον νευρωτικό… Τελικά…

Για τι ακριβώς πρόκειται; – ρώτησαν ανήσυχοι οι άγγελοι.

Μιας και οι άνθρωποι ξέχασαν ότι τους έκανα διαφορετικούς για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον κι έτσι να αποτελέσουν το σώμα του αγαπημένου μου υιού
Θα κατέβετε εσείς μαζικά με εμφανείς διαφορές και ειδικές αποστολές…

Εσύ .., θα έχεις τέλεια μνήμη και αυτοσυγκέντρωση….
Θα είσαι τυφλός…

Εσύ .., θα είσαι πολύ ξεχωριστός με το σώμα σου και πολύ δημιουργικός για να εκφράζεσαι…
Θα είσαι κωφάλαλος

Εσύ .., θα έχεις βαθιές σκέψεις, θα γράψεις βιβλία, θα είσαι ποιητής.
Θα έχεις εγκεφαλική παράλυση

Εσένα .., θα σου δώσω το δώρο της αγάπης και θα είσαι ο εκφραστής της, θα υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα σε όλη τη γη, και δεν θα υπάρχει καμία φυλετική διάκριση ανάμεσά σας, γιατί το πρόσωπο, τα μάτια σας, τα χέρια και το σώμα σας θα είναι ίδια, σα να ήσασταν αδέρφια εξ αίματος…
Θα έχεις Σύνδρομο Down

Εσύ .., θα είσαι κοντούλης, και το χιούμορ και η γλυκύτητά σου θα φτάνουν μέχρι τον ουρανό…
Θα είσαι νάνος

Εσύ .., θα ζήσεις στη γη, αλλά το μυαλό σου θα παραμείνει στον ουρανό, θα προτιμάς να ακούς τη δική μου φωνή από αυτή των ανθρώπων…
Θα είσαι αυτιστικός

Εσένα .., τα οστά σου θα είναι πολύ ευάλωτα, και αν και θα σπάνε συνέχεια, η εξυπνάδα και η χαρά σου δεν θα συγκρίνονται με κανενός άλλου…
Θα έχεις ατελή οστεογένεση


Εσύ .., θα γεννηθείς με δυσμορφίες εσωτερικά κι εξωτερικά, αλλά θα είσαι ένα άτομο πολύ θετικό και πρόσχαρο …
Θα έχεις Σύνδρομο Morquio (έλλειψη ενός ενζύμου)

Στο τελευταίο αγγελάκι είπε: Θα είσαι εργατικός όπως κανείς άλλος, θα σου λείπουν τα χέρια και θα τα κάνεις όλα με τα πόδια και το στόμα…

Οι άγγελοι ένοιωσαν ικανοποιημένοι με τη διαφοροποίηση που τους έκανε ο Κύριος, αν και τους προκαλούσε τεράστια θλίψη το ότι θα έπρεπε να αποχωριστούν τον ουρανό προκειμένου να εκπληρώσουν την αποστολή τους.
-Πόσο θα ζήσουμε χωρίς να σε βλέπουμε;
-Πόσο καιρό θα είμαστε μακριά σου;

-Μην ανησυχείτε! Θα είμαι πάντα μαζί σας.
-Επιπλέον, αυτό θα κρατήσει μερικά χρόνια…
-Εντάξει Πατέρα! Θα είναι μόνο για μια στιγμή στο αιώνιο ρολόι..
-Και ήρθαν συγκινημένοι στη γη…

Κάθε ένας ήρθε στη μήτρα μιας μητέρας, και πήρε μορφή σε 6,7,8 ή 9 μήνες...Με τη γέννησή τους δέχτηκαν με πολύ πόνο, προξένησαν φόβο και άγχος.Κάποιοι αρνήθηκαν την αποστολή...

Άλλοι ενοχλήθηκαν πολύ...
Άλλοι επέρριψαν ευθύνες κι έφτασαν στο σημείο να διαλύσουν το γάμο τους...

…και πολλοί περισσότεροι έκλαψαν με αγάπη, και αποδέχτηκαν την ΕΥΘΥΝΗ…

Την ΕΥΘΥΝΗ να τα θρέψουν…

Την ΕΥΘΥΝΗ να τα εκπαιδεύσουν…

Την ΕΥΘΥΝΗ να τα καθοδηγήσουν στη ζωή…
Και ο άνθρωπος συνεχίζει να μαθαίνει από αυτό το δύσκολο μάθημα που μας έστειλε ο Θεός.


Θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν άγγελοι στη γη, με ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ σε κορμιά… Και θα συνεχίσουν να έρχονται ώσπου να δείξουμε ανθρωπιά στον πλανήτη...


…ώσπου δείχνοντας ανθρωπιά, να ξεμπερδεύουμε με τις διαφορές μας και τους πολέμους…

Μέχρι να αποδείξουμε, τέλος, ότι οι αξίες της οικογένειας είναι πάνω από τη δυσαρέσκεια, το μίσος και τη ζήλια.

Οι άγγελοι γνωρίζουν ότι το έργο τους είναι η ένωση. Η πίστη, η ελπίδα και η φιλανθρωπία που θα ορίζονται από την αγάπη…

..αυτοί έχουν μάθει να συγχωρούν, και με μεγάλη υπομονή θα ζήσουν τη ζωή τους φωτίζοντας όλους όσους…. όλους εκείνους έμαθαν να τους αγαπούν.
Να έχετε μια ευχάριστη ημέρα…!!!