Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Φρέσκο γάλα - Η απάντηση της εταιρίας Tetra Pak - Vivartia

Όπως οφείλω (ως σαν σωστός άνθρωπος) σας επισυνάπτω την επίσημη απάντηση τόσο της εταιρίας Tetra Pak όσο και της Vivartia Α.Β.Ε.Ε

Η απάντηση της Tetra Pak
Αγαπητοί πελάτες,
Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια αλληλογραφία σχετικά με τη διαδικασία παστερίωσης του γάλακτος, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε έναν αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μέρος χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak.
Όπως ήδη γνωρίζετε για τις συσκευασίες Tetra Pak, ο αριθμός αυτός τυπώνεται στο εργοστάσιο παραγωγής της χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αριθμός (Web lane number) τυπώνεται για λόγους ιχνηλασιμότητας και επιτρέπει στην Tetra Pak να προσδιορίσει σε ποιο σημείο του εργοστασιακού ρολού παράγεται μια συγκεκριμένη συσκευασία.
Με τον τρόπο αυτό η Tetra Pak μπορεί να ελέγξει την παραγωγική διαδικασία και να διασφαλίσει ότι οι συσκευασίες που φτάνουν στον καταναλωτή είναι άριστης ποιότητας. Συνεπώς, οι αριθμοί που βρίσκονται στο κάτω μέρος της χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την επεξεργασία και την ποιότητα του προϊόντος που βρίσκεται στη συσκευασία.

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Η απάντηση της Vivartia
Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα email, που αφορά στη συσκευασία γάλακτος και διαδίδει ανακρίβειες, που όχι μόνο δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις αλλά και ένα κλίμα ανασφάλειας στο καταναλωτικό κοινό.
Επειδή αυτό το θέμα αγγίζει όλους μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος. Για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση σας παραθέτουμε την επίσημη απάντηση της εταιρείας μας που εξηγεί το θέμα των αριθμών στη βάση της συσκευασίας του γάλακτος αλλά και της απόσυρσης ληγμένων προϊόντων.
Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις εταιρείες.
Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φόρμες σε όλη την Ελλάδα και παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια μας στον Ταύρο Αττικής και στην Σίνδο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος μας επιτρέπει να γνωρίζουμε μέχρι και την φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.
Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, επιστρέφεται στην εταιρεία και στη συνέχεια αποστέλλεται στις χωματερές για καταστροφή ή σε μονάδες λιπασμάτων ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τα πρωτόκολλα καταστροφής αποδεικνύουν στους τακτικούς ελέγχους που γίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες την απόλυτη εφαρμογή της διαδικασίας.
Η ποιότητα των προϊόντων μας και η ασφάλεια των ανθρώπων που καθημερινά τα επιλέγουν είναι άμεσο μέλημα μας και καθοδηγεί κάθε μας δράση. Έχει ιδιαίτερη σημασία για μας ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επιστροφές, προστατεύοντας τον καταναλωτή από χρήση προϊόντων που έχουν λήξει.
Στηριζόμαστε και στη δική σας βοήθεια για να σταματήσουμε τις ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος.

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τελικά τι ισχύει? ποιος λέει αλήθεια?μου είχε έρθει κι εμένα αυτό το mail και απο τότε άρχισα να κοιτάζω τον πάτο.