Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών



Αναρτήθηκαν στο site της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών για το οικονομικό έτος 2011. Τα 508 «πόθεν έσχες» θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.

Δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες» του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, των υπουργών , αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.
Υπόχρεοι για δήλωση πόθεν έσχες είναι 508 συμπεριλαμβανομένων όλων των πρώην πολιτικών που έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και δικαιολογητικά. 
Σημειώνεται ακόμα ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από
το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβιώσεώς των». 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ' αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις». 
Η Επιτροπή διευκρινίζει παράλληλα, ότι διατηρεί την αρμοδιότητά της προς επανέλεγχο των δηλώσεων όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο του αναδρομικού ελέγχου, ενώ επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία, σημειώνει ότι δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: