Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

S&P: Υποβάθμιση της προοπτικής του χρέους της Βρετανίας



Ο Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την προοπτική του αξιόχρεου της Βρετανίας σε "αρνητική" από "σταθερή" που ήταν μέχρι τώρα, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδιάζει να στερήσει από το Λονδίνο το "τριπλό Α", την καλύτερη δυνατή βαθμολογία με την οποία το έχει αξιολογήσει.
Στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι υπάρχει "μία στις τρεις πιθανότητες" να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Βρετανίας μέσα σε επόμενα δύο χρόνια, "αν οι δημοσιονομικές και οικονομικές επιδόσεις της επιδεινωθούν πέραν των προβλέψεών μας".
"Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει λόγω μιας καθυστερημένης και άνισης οικονομικής ανάκαμψης ή αν ατονήσει η πολιτική δέσμευση για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών", προστίθεται στο κείμενο.
Ο Standard & Poor's εκφράζει επίσης την ανησυχία ότι "μελλοντικά σοκ στον τομέα της απασχόλησης ή της ανάπτυξης" μπορεί να εντείνουν τις πιέσεις στα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας.
Οι δύο άλλοι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, οι Fitch και Moody's, είχαν ήδη υποβαθμίσει την προοπτική του αξιόχρεου της Βρετανίας χαρακτηρίζοντάς την "αρνητική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: