Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Guardian: Χριστούγεννα στην... Ελλάδα της κρίσης



Όταν είσαι χρεοκοπημένος, πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με περιορισμένο προϋπολογισμό. Αυτή είναι η περίπτωση της Ελλάδας, η οποία έχει ξεμείνει από μετρητά, λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Guardian, μερικά μόλις χρόνια μετά την ανέγερση του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ευρώπη, το δημαρχείο της Αθήνας είναι πλέον αναγκασμένο να είναι περισσότερο φειδωλό.

"Οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα και δεν θα βασίζονται σε αλόγιστη σπατάλη", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος έστησε στην πλατεία Συντάγματος ένα... διαφορετικό δέντρο.

Όπως τόνισε, ο δήμος θα ξοδέψει μόνο το ένα δέκατο του προϋπολογισμού των προηγούμενων ετών.

Πρόκειται για ένα γλέντι στην εποχή της λιτότητας.

Έχοντας μόλις και μετά βίας τη δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμού του, ο δήμος Αθηναίων θα φωταγωγήσει μόνο τρεις κεντρικές πλατείες και μεγάλες λεωφόρους.

"Ο στόχος μας φέτος", λέει η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Γεωργίου, "είναι να διαδώσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων - αλληλεγγύη, αγάπη και αδελφοσύνη".

Στο πνεύμα αυτής της δύσκολης εποχής, η πλατεία Συντάγματος - που υπήρξε το επίκεντρο μαζικών διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας - θα κοσμείται όχι με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά με 16 δεντράκια μικρογραφίες, σκαλισμένα από φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών. 

Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα παγοδρόμιο.

"Θα υπάρξει επίσης ένα light show, ώστε τα δέντρα να δείχνουν διαφορετικά τη νύχτα" δήλωσε η κ. Γεωργίου, προσθέτοντας ότι "θα υπάρξει επίσης πολλή μουσική".
Με τόση φτώχεια και ανεργία όμως, η Αθήνα δεν είναι η μόνη πόλη που θα έχει διαφορετική όψη φέτος τα Χριστούγεννα. 

Οι Αρχές της Πάτρας επίσης υποχρεώθηκαν να μειώσουν δραματικά  τα έξοδα για τον γιορτινό διάκοσμο, καθώς έχουν κατακλυστεί με αιτήματα για βοήθεια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

"Πέρυσι ταΐσαμε 800 οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας", δήλωσε στον Guardian ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Θεοχάρης Μασαράς. Και πρόσθεσε: "Φέτος, ανάγκη σίτισης έχουν 1.300 οικογένειες".

Στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης προκάλεσε σοκ, ανακοινώνοντας ότι, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, δεν μπορούσε να θερμάνει το διαμέρισμα που νοικιάζει και αναγκάζεται να ζεσταίνεται με μια κουβέρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: