Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Θύελλα αντιδράσεων από τους υπαλλήλους της Βουλής



Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μεταξύ των υπαλλήλων της Βουλής η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μειώνεται περαιτέρω κατά 25% ο βασικός μισθός τους, συμπαρασύροντας σε συρρίκνωση των υπερωριών τους.
Οι υπάλληλοι της Βουλής ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην περάσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ καταγγέλλουν ότι οι συνολικές οι αποδοχές τους μετά και την νέα περικοπή που προωθείται μειώνονται κατά 63%.
Ήδη βρίσκονται σε στάση εργασίας και είναι συγκεντρωμένοι στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου, όπου συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να επιδώσουν υπόμνημα με το οποίο ζητούν να μην υπάρξουν (και) νέες περικοπές των απολαβών τους, καθώς, όπως σημειώνουν, «έχουμε πλέον τον μικρότερο μισθό σε όλο το Δημόσιο, την ίδια στιγμή που αλλού παραμένουν άθικτα ειδικά μισθολόγια, αφορολόγητα και διπλά εφάπαξ».
Προειδοποιούν δε, ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει να φέρει στην Βουλή την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «δεν πρόκειται να κυρωθεί», διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται να μπούμε στην αίθουσα της Ολομέλειας», όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος υπάλληλος του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν εφ’ όσον χρειαστεί σε απεργίες και στάσεις εργασίας.
Είναι ενδεικτική της οργής που επικρατεί η απόφαση της ΔΑΚΕ Υπαλλήλων της Βουλής να αποχωρήσει από τη ΝΔ, στην οποία πρόσκειται.    
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων της Βουλής είναι:
«Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική  κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής  και απαξιώνει τη Δημοκρατία.

Χθες το βράδυ, η συγκυβέρνηση προσπάθησε να επαναλάβει τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που εγκαινίασε στο Μεσοπρόθεσμο. Με αίμα στην αρένα.

Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στους υπαλλήλους της Βουλής, την οποία θέλησε να καταθέσει μαζί με το εξοντωτικό για τη μέση ελληνική οικογένεια και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα φορολογικό νομοσχέδιο.
Πάγωσε το νομοσχέδιο, πάγωσε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής»  να σταματήσει τώρα.

Υπενθυμίζουμε στο λαό, αυτό που γνωρίζει η συγκυβέρνηση:

1.      Με τις νέες περικοπές, η μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής ξεπερνάει το 63% σε σχέση με το 2009. Ανάλογη εισοδηματική μείωση δεν έχει υποστεί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράφει όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές, ούτε το πολιτικό σύστημα ούτε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο. Γι’ αυτό και είναι απαράδεκτες.
2.      Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι παράνομη. Γιατί το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν από λίγες μέρες, αναστέλλει έως τις 31.12.2016  μειώσεις πέραν του 25% στις συνολικές μηνιαίες αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους σταματήσουμε τώρα. Κινητοποιούμαστε δυναμικά για να αποτρέψουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου της τρόικα και κάθε άλλου νομοσχεδίου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή όλων μας σ’ αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: