Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Έλεγχος στο ΑΠΘ για τις δαπάνεςΣυνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, είχε χτες ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γ. Μυλόπουλος, για να δώσει εξηγήσεις για το προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που αφορούσε δαπάνες της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ.
Ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τη δήλωσή του, ζήτησε από τον πρύτανη να «συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται». Υποστήριξε πως «θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ αναφέρεται ότι τα στοιχεία του δημοσιεύματος είναι «αναληθή», «ανακριβή» και θεωρεί ότι «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα», ενώ σημειώνει ότι στην προχτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου ομόφωνα υπερψηφίστηκε ο απολογισμός και προϋπολογισμός της Εταιρείας.
Η Εταιρεία Αξιοποίησης της περιουσίας του ΑΠΘ, προσαρμοσμένη στη λογική του πανεπιστημίου Α.Ε., λειτουργεί σαν επιχείρηση, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ανεξάρτητα με το τι θα δείξει ο όποιος έλεγχος και τα στοιχεία, το θέμα είναι πως όταν τα ιδρύματα δρουν σαν επιχειρήσεις, με μπίζνες και επενδύσεις, τότε σίγουρα λειτουργούν με τη λογική της «αγοράς». Επενδύουν όπου εκτιμούν ότι θα βρουν χρήμα και από την άλλη δεν ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: