Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Λογοκρίθηκε το σποτ - «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις»


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο "έκοψε" την προβολή του τηλεοπτικού σποτ, που δημιούργησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του με τίτλο «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», με στόχο να προασπίσει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του ΣΕΑ Δέσποινας Κουτσούμπα, το 58" βίντεο είναι εμπνευσμένο από τη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτι που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Σύμφωνα με το σενάριο, ένα κοριτσάκι επισκέπτεται με τη μητέρα της το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια στιγμή απομακρύνεται από αυτήν και περιφέρεται στις αίθουσες του Μουσείου. 

Σταματά μπροστά στο άγαλμα της Φρασίκλειας, με την οποία κάνει μια κρυφή «συνομιλία» και το κοριτσάκι χαμογελά. Όμως, ξαφνικά ένα χέρι τραβά απότομα το κορίτσι σαν κάποιος να το απαγάγει, χωρίς να προλάβει να ζητήσει βοήθεια. Πέφτει μια καρτέλα, που γράφει «Δεν υπάρχει μέλλον». 

Στην επόμενη σκηνή, το κορίτσι είναι στη θέση του, λείπει όμως από τη βάση της η Φρασίκλεια. Η επόμενη καρτέλα που πέφτει γράφει «Χωρίς παρελθόν». 

Το σποτάκι τελειώνει με τη φράση «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», που είναι και το κεντρικό σύνθημα της διεθνούς εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο. 

Το σποτ, που προοριζόταν να κυκλοφορήσει στις ελληνικές τηλεοράσεις, γυρίστηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο εδώ και μήνες, ωστόσο μετά την επίσημη παρουσίασή του, την περασμένη Τρίτη, το ΚΑΣ αποφάσισε να μην επιτρέψει την προβολή του. 
«Προστατέψτε την Πολιτιστική κληρονομιά από τις περικοπές» 

Η διεθνής καμπάνια του Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με τίτλο «Προστατέψτε την Πολιτιστική κληρονομιά από τις περικοπές» και κεντρικό σύνθημα «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις» ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. 

Στόχος των αρχαιολόγων που συμμετέχουν στην κίνηση του ΣΕΑ είναι να εκφράσουν την πικρία, το θυμό και την αντίθεσή τους στα νέα, αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία απειλούν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον την Ελλάδας. 

Η διεθνής καμπάνια του ΣΕΑ περιλαμβάνει ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες και τηλεοπτικά σποτ, ενώ φιλοδοξία του Συλλόγου είναι η διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Επίσης, γίνεται έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων να συμμετάσχουν στην καμπάνια διαδίδοντας τη δράση του ΣΕΑ στο γκρουπ που έχει δημιουργηθεί στο Facebook: «I Support Greek Cultural Heritage Against IMF/EU Cuts». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: