Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνουν τα λάθη τους



Οι ίδιοι οι υπάλληλοι θα πληρώνουν τη ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ εξαιτίας δικής τους βαριάς αμέλειας ή από την τέλεση πράξης με δόλο. Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ενεργοποιούνται επί της ουσίας σχετικές διατάξεις που υπάρχουν ήδη στον Υπαλληλικό Κώδικα.
Ωστόσο, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει στην εγκύκλιο ότι οι εν λόγω διατάξεις επαναλαμβάνονται σε όλους τους Υπαλληλικούς Κώδικες, που ίσχυσαν κατά καιρούς, αλλά έχουν εφαρμοστεί σε ελάχιστες περιπτώσεις «με συνέπεια αφενός μεν την εν τοις πράγμασι ατιμωρησία των υπαλλήλων και αφετέρου τη μη αναζήτηση από το Δημόσιο των αποζημιώσεων που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους».
Στο πλαίσιο αυτό, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως από δω και πέρα «όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επέρχεται ζημία σε βάρος του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των υπαλλήλων (παράνομες ή και αυθαίρετες πράξεις υπαλλήλων αμέλεια ή και αδιαφορία στην άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων, μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών κ.λπ.) να αναφέρονται στο Γενικό Επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να κινείται, κατά του υπαίτιου ή των υπαιτίων υπαλλήλων, η διαδικασία αναζήτησης του ποσού που καταβλήθηκε, αμέσως μετά την πληρωμή του εκ μέρους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, και των ΟΤΑ προς τον ζημιωθέντα τρίτο».


Άποψη μου: Και οι κυβερνήσεις που περάσανε ….. και οι υπουργοί ….. αυτοί γιατί δεν πληρώνουν ????????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: