Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στον Καιάδα οδηγούνται οι διαβητικοί



Τον κίνδυνο επιπλοκών, λόγω της αύξησης του κόστους προμήθειας των αναλώσιμων, επισημαίνουν οι διαβητικοί.
Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ζητεί να υπάρξει διορθωτική εγκύκλιος, καθώς με την πρώτη οι διαβητικοί καλούνται να πληρώνουν ολόκληρο το κόστος των αναλώσιμων.
Η εγκύκλιος – επισημαίνει – έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση στους διαβητικούς.
Οι φόβοι, η αναστάτωση και η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένοι, καθώς ο νέος τρόπος συνταγογράφησης που προτείνεται στην εγκύκλιο (παραπεμπτικό ή διατακτική) παραπέμπει στο ότι οι ασφαλισμένοι με διαβήτη θα πρέπει να πληρώνουν όλο το κόστος της δαπάνης των αναλωσίμων στα φαρμακεία και στη συνέχεια να καταθέτουν στα ταμεία τους την απόδειξη για να αποζημιωθούν μετά από δύο, έως και πάνω από πέντε μήνες!
Για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων, η Ομοσπονδία ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ να εκδώσει εγκύκλιο, στην οποία θα διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι διαβητικοί, παρόλο που τα αναλώσιμα θα αναγράφονται σε διατακτική ή παραπεμπτικό, θα πληρώνουν στα φαρμακεία μόνο το ποσοστό συμμετοχής τους, όπως αυτό ορίζεται στο νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη της χώρας απαιτούν εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων και πολιτικών που θα διασφαλίσουν την πρόσβασή τους στη θεραπευτική τους αγωγή.
Δεν θα δεχτούν, σε καμία περίπτωση, να γίνουν θύματα της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τρίτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: